Mass Effect 2 - az első tesztek


Befutottak az első tesztek a Bioware és az EA közös nagy gyöngyszeméből, a Mass Effect második részéből, amely szinte minden tekintetben 2010 első félévének a legjobban várt akció RPG játékává nőtte ki magát. A launch trailer és az a bizonyos Shepard beszéde minden RPG-s lélekkel megáldott játékost le döbbentett, annyira jól megrendezték az utóbbi videóknak a meglehetősen hangulatos és mozis színvonalát. Lezajlottak az első tesztek, s azt kell, hogy mondjam, hogy nagyon szép munkát végzett a Bioware, s ennek az EA csak nagyon örülhet. Az IGN-től pl. 96 pontot kapott, ami náluk a "hihetetlen" kategóriát jelenti. Lássuk a medvét:

games(TM) 100

X360 Magazine UK 100

IGN 96

Official Xbox Magazine 95

Spec Ops: The Line - cinematic tréler Björkkel

A 2K Games egy meglehetősen hangulatosnak tűnő játékot jelentett be még december közepén a VGA rendezvényen. A teljes játékot a Yager fejleszti PC-re és konzolokra. Várjuk a következő videót is a játékról. A mostani videóban egyébként Björk énekel, amely eléggé fajintosan hangzik. Dubai romokban illetve homokban hever! :D Must have kategória.

Gas Powered Games - a fejlesztők irodája

Biztosan mindenki elképzelte már magát, hogy milyen lehet egy fejlesztőcégnél dolgozni. Nos, a GT utána járt a dolgoknak, és kifaggatta az éppen a Supreme Commander második részén dolgozó Gas Powered Games fejlesztőit munka közben. A legújabb, epikus csatákat felvonultató RTS-ük még tavaszkor megjelenik PC-re és Xbox360-ra.


A videó, amely megkedveltette velem a CTF játékmódot az MW2-ben

Ez az a bizonyos videó, amiért megszerettem a Capture the Flagot vagy más néven a Flag Runnert a Modern Warfare 2 multiplayerben. A CoD4-ben eddig csak SD játékmódot toltunk. Az MW2 teljesen más stílust hordoz magában, ezt meg kell vallni. De ettől még ugyan olyan rossz a lobby rendszer, ami a videó végén fel is tűnik. Host migration :D

Mass Effect 2 - így vihetjük át az első rész mentéseit

Egy betanító jellegű videó jelent meg a Mass Effect 2-ből, amelyben az első rész Shepardjét importálhatjuk át a második részbe. Január 29-én jelenik meg a játék magyar nyelvű változata, kizárólag PC-n. Addig játsszátok végig a Mass Effect első részét.

Dante pokla 18 percben

Az EA és a Visceral Games által jegyzett Dante's Infernoból nézhetitek meg az első 18 percet a sztoriból. Lényegében spoileres videó, tehát úgy kezeljétek. Februárban fog megjelenni Xbox360-ra, PS3-ra és még PSP-re is, csak PC-re nem :S Tehát a pc-sek nyugodtan megnézhetik e remekművet.

Dragon Age Origins: The Awakening - gépigény

A Bioware információkat adott ki a nagyszabású Awakaning nevű kiegészítésről, amely az infók szerint közel 15-18 óra játékélményt fog majd nyújtani. Az új helyszínnel és az új hősökkel kiegészített Expanzió március idusán jelenik meg kedvenc boltjainkba.

Minimum követelmény:
OS: Windows XP (SP3), Windows Vista (SP1) vagy Windows 7
CPU: Intel Core 2 1.6 GHz, vagy AMD 64 2.0 GHz
RAM: 1 GB RAM (1.5 GB Vista és Windows 7 esetén)
VGA: ATI Radeon X850 256MB vagy NVIDIA GeForce 6600 GT 128MB vagy jobb (Vista és Win7 esetén: Radeon X1550 256 MB vagy NVidia GeForce 7600GT 256MB)
HDD: 20 GB hely a merevlemezen

Ajánlott konfiguráció:
OS: Windows XP (SP3), Windows Vista (SP1) vagy Windows 7
CPU: Intel Core 2 Duo 2.4 GHz vagy AMD Phenom II X2 2.7 GHz vagy jobb
RAM: 2 GB RAM (3GB Vista és Windows 7 esetén)
VGA: ATI Radeon HD 3850 512 MB vagy NVidia 8800 GTS 512MB vagy jobb
HDD: 20 GB hely a merevlemezen

A Capcom készül valamire

A Capcom készül valamire január 26-án, az tudjuk már, hogy Xbox360 exkluzív lesz a nagy bejelentésre váró játék, de a címét még nem. A Microsoft újabb sikervárományosának tűnhet az új projekt. Részletek január 26-án!

Mass Effect - jön a mozifilm?


Casey Hudson az MTV-nek adott interjúja alapján megtudtuk, hogy nem kizárt egy állítólagos Mass Effect mozifilm, amely bemutatná a Normandia és a főkarakter, Shepard kalandjait egy meglehetősen látványos mozifilm keretében. Nem rókabőrnek tűnik, de mégis az talán. De legalább ennek mi is örülünk. Egyébként az úr elmondta, hogy monumentális és epikus filmet szeretnének a mozivászonra alkotni egy megfelelő rendező és egy hollywoodi stúdió segítségével. Annyi biztos, hogy nem független film lesz. Via VG247!

Alpha Protocol - életjelek

Elég régen hallottunk az Obsidian akció-kém RPG játékáról, az Alpha Protocolról, amelyet ugyan csak a Sega fog kiadni PC-re és konzolokra egyaránt. A késés oka egészen egyszerű, hiszen a rajongók nagyon árkádosnak találták a játékmenetet és az ezzel járó dialógus rendszert. Kifejtették fórumokon, hogy több RPG elemet építsenek be a fejlesztők az igen csak remek alapkoncepcióval rendelkező kémjátékba. Ezt az urak meg is tették, és emiatt késik az Alpha Protocol.
A teljes játékra ugyan nem kell sokat várni, hiszen április közepén fog berobbani a boltok polcaira multiplatform formában (PC, Xbox360, PS3) az Alpha Protocol. Addig is lessétek meg a legutoljára kiadott videókat a játékról.

Napoleon: Total War - játékmenet trailer

A Sega kiadott két új videót, az egyik trélerben megleshetjük Napoleont amint hadba vonulás előtt dumálgat, mondja az ördögi terveit a Világ számára, a kis gonosz. Három hadjáraton keresztül vezényelhetjük Napoleon hadait az új kiegészítőben, amely február 23-án jelenik meg kizárólag PC-n. Steam megléte természetesen kötelező, ugyanis e nélkül el sem indul a játék.Metro 2033 - sztori tréler

Ez igen, a 4A Games fejlesztői tudják mitől döglik a légy. A legutóbbi videó a Metro 2033-ból meglehetősen látványosra sikerült, de emellett még nagyon hangulatfokozóra is. A THQ a játékot sajnos eltolta 2010 év végére, valamikor október vagy november magasságában fog megjelenni a STALKER koppintó produkció PC-re és Xbox360-ra. Eredetileg úgy volt, hogy márciusban fog megjelenni, de a kiadó tud valamit, hogy "elhónapolták". Egyik ok talán az lehet a késés miatt, hogy DirectX 11 technológiával akarják felrúházni a játékot. A játékot egyébként még a 2006-os GC-n jelentették be. Lehet, hogy ez a produkció is arra a sorsra fog jutni mint az Alan Wake vagy a Stalker 1? Ki tudja, majd ha kész lesz, akkor megjelenik :)

Az Avatar tarol

Na ácsi, nem a videójáték tarolt, hanem a James Cameron által rendezett megamozi, az Avatar. A film költségvetése, mint tudjuk brutálisan nagy, de ezt már túlszárnyalta a jelenlegi 525.9 M dollárral, amely kizárólag az amerikai bevételt jelenti. Ugyanis világszerte eddig több mint 1.7 Mrd dollárt produkált, beleszámítva kis hazánk mozi látogatóit is. Isten adja, hogy taszítsa le minden idők leggazdagabb filmjét, a Titanicot. A The Dark Knight majdnem behozta. Úgy tűnik, hogy az Avatar, a jelenlegi álláspont szerint könnyen letaszíthatja a nyál csöpögős filmet. A 20th century Fox ennek a filmnek nagyon örül, mert még Oscar esélyes is lehet a különböző díjaknál.

Split/Second - idézd csak elő a katasztrófát?!

A Disney egy meglehetősen árkád autó versenyzős játékkal fog előrukkolni ez év nyarán a Split/Second képében, amelyben pályákat, épületeket robbanthatunk szét győzelmünk érdekében. Persze ez rosszul is elsülhet, mi is megszívhatjuk ennek kárát. Májusban érdemes lesz majd megnézni, hogy milyen játékra sikerült ez a full gagyi árkád verseny játék; így első látásra valamint a videók alapján szerintem eléggé az.

X-Men Origins - Logan dühös

Két saját készítésű videót nézhettek meg az X-Men Origins Wolverine játékból, amely kedvenc képregény adaptációs videójátékom az Activisiontól. A Raven elvégezte a munkáját, meglehetősen szép Unreal Engine 3-as játékot pakolt össze. A hazai és külföldi kasszáknál is remekül szerepelt. Nem véletlenül, hiszen egy reményt adott újra a képregény adaptált játékoknak, csak úgy mint az első X-Men film még 2000-ben. Várjuk a folytatást!Nier: a PC-sek csalódása?

A Cavia egy igen csak érdekes RPG játékot fejleszt kizárólag PS3-ra és Xbox360-ra, amelyet a Square Enix fog kiadni még ez év tavaszán. A játék címe: Nier. Nier gyermekét megmérgezte egy vírus, s az apa mindent meg fog tenni, hogy a kislánya túlélje a borzalmat. Nier bejárja a nagyvilágot a szérumért, de ez nem lesz olyan egyszerű; már mint a kaland. Az apus még Alex Mercert is megszégyeníti az egyik jelenetben, amelyet alant nézhettek meg a sztori trélerben. A kiadó meseszép sztorit ígér, kár hogy a PC-s társadalom ebből ki fog maradni.

Medal of Honor az MW2 nyomdokain

Ahogy ez várható volt, végre megtette az első lépést az Electronic Arts, most már nem pletyka; hivatalosan bejelentették az új Medal of Honor részt, amely az előzetes információk szerint már nem a második világháborús környezetben fog játszódni, hanem a modern hadviselés idején, a mai afganisztáni háborút próbálja majd előtérbe helyezni a nagyérdemű számára. Erre 10 évet kellett várnia az EA-nek, hogy végre stílust váltson, hiszen sok gamernek elege van a World War II játékokból.

Az Electronic Arts állítása szerint egy teljesen új first-person shooter játékot készítenek, amely valamikor 2010 őszén fog megjelenni multiplatform formában. A fejlesztők a hitelesség érdekében mindent megtettek, ugyanis részt vettek különböző elit alakulatoknál, többek között a Tier 1-nél, tehát ennek függvényében a leghitelesebb modern háború élményét garantálja a los angelesi EA részleg. A legújabb Medal of Honor fenomenális egyjátékos kampánnyal fog rendelkezni, amely nem mellesleg nagyon élethű és megtörtént esetet fog feldolgozni az afganisztáni háború alatt. A Multiplayer részleget pedig az EA DICE (Battlefield, Bad Company 1-2) veszi át, pontosabban az amerikai fejlesztők a svédektől kérnek majd fontos segítséget, hogy a játék többjátékos része is helyt álljon a Bad Company 2 és a Modern Warfare 2 mellett, hiszen a konkurencia óriási lesz 2010-ben. A fejlesztők nagyon büszkék a bejelentésre, és talán sok játékos is örül a hírnek, hiszen egy új Medal of Honor korszak elébe nézünk.

Modern Warfare 2 - a két kedvenc muzsikám

Már nagyon sokszor meghallgattam Hans Zimmer fülbemászó zenéjét a Modern Warfare 2-ből. Ezért is megörökítem blogomban ezt a két általam kiemelt dalt.Prince of Persia: The Forgotten Sands videójáték még májusban

Először a 2009-es VGA-n mutatkozott be a Prince of Persia: The Forgotten Sands mint konzol exkluzív cím egy meglehetősen hangulatfokozó videó keretében, később pedig kiderült, hogy PC-re is megjelenik majd a Herceg az Ubisoft jóvoltából.
A Prince of Persia sorozat több mint egy 1001 éjszaka meséit dolgozta fel, több annál: sokkal színesebb és sötétebb sztorit írtak a forgatókönyvért felelős írók. A The Forgotten Sands története a Sands of Time és a Warrior Within közé tehető.
A teljes játék a mozifilmmel egyidőben fog debütálni PC-re és konzolokra május környékén, addig is gyönyörködjünk a mozifilm előzetesében.

Titánok harca nem csak a mozikban!


A Namco Bandai hivatalosan bejelentette a hamarosan a mozivásznakra kerülő Clash of the Titans videójáték adaptációját, amely sajnos PC-re nem fog megjelenni, kizárólag Xbox360-ra és PS3-ra fejlesztik az illetékesek. A fejlesztők elmondása szerint nagyszerű görög mitológiában és az ezzel járó meglehetősen fenomenális hangulatban vehet részt a tisztelt játékos, amelyben megküzdhetünk Medúzával és a rettegett Krakkennel. A bejárható területek közt szerepelnek a mocsarak, a hegyvidékek és Hádész birodalma, a Túlvilág is. A teljes játékszoftver 2010 második negyedévében fog megjelenni multiplayer támogatás nélkül, aminek a fejlesztését az igen csak kezdő japán cég, a Game Republic fogja végrehajtani. Epikus történetet maximum a filmtől várjunk majd, de ki tudja.