A világ legsikeresebb filmje(i): Avatar és utána Titanic

A világ legsikeresebb filmje: Avatar
12 évet kellett rá várni. A bevehetetlennek tűnő hajóerődítmény ennyi ideig tartotta magát, mint a legtöbb pénzt hozó kasszasiker. James Cameront csak James Cameron tudta elsüllyeszteni!

2010. január 25-én, hétfőn az Avatar lett minden idők legsikeresebb filmje a bevételek szempontjából. 41 nap alatt 1 milliárd 859 millió dollárt termelt világszerte, így lehagyta a Titanic 1 milliárd 843 millió dolláros összbevételét. És még nincs vége. A következő célpont a Titanic 600 millió dolláros USA-hozama, melyet valószínűleg két héten belül lepipál, ám meglehet, hogy még ennél is hamarabb éri majd el a világszintű 2 milliárd dolláros bevételt (lehet, hogy már ezen a hétvégén). Fontos kihangsúlyozni, hogy ezek bevételi adatok, pontos nézőszámot nem tudni, annyi azonban bizonyos, hogy a Titanicot jelenleg még több ember látta moziban, hiszen az elmúlt 12 évben nem keveset emelkedtek a mozijegyárak. Mindez azonban nem kisebbíti az Avatar érdemeit, hiszen a sútidók számára természetesen a megkeresett hozam a döntő!

Ha két külön rendező készítette volna a Titanicot és az Avatart, minden bizonnyal hatalmas káromkodások közepette kellett volna új királyt köszönteni a Box Office háza táján, ám mivel mindkét filmet James Cameron jegyzi, vélhetően síri csend közepette és mindenféle forrongások nélkül zajlott le a trónfosztás!
A Titanic egyelőre még 20 országban számít a legsikeresebb filmnek, a következő országokban azonban már az Avatar minden idők legleglegje: Kína, Oroszország, Ausztrália, Spanyolország, Hong Kong, Kolumbia, Csehország, Chile, Portugália, Szingapúr, Ukrajna, Magyarország, Egyesült Arab Emirátusok, Románia, Bulgária, Szlovénia, Dominikai Köztársaság, Lettország, Szerbia, Kelet és Nyugat-Afrika, Katar, Jordánia, Jamaica és Bahrein.

Multiplayer aktívitás Xbox360-on

A legaktívabb játékok január 18-ig az Xbox Live-on:

1 Modern Warfare 2
2 Halo 3
3 Call of Duty: WaW
4 FIFA 10
5 Left 4 Dead 2
6 GTA IV
7 Call of Duty 4
8 Madden NFL 10
9 Assassin's Creed II
10 Forza Motorsport 3

Assassin's Creed 2 - Forli DLC

Márciusban jelenik meg az Ubisoft egyik legnagyobb kalandjátéka, az Assassin's Creed 2 PC-re. A játék természetesen extra tartalommal kibővítve érkezik meg az Cdgalaxis üzletébe:)

Modern Warfare 2 - Tactical Nuke

Nuke nuke nuke

Mafia 2 - dátumozva

A cseh Eurogamer hivatalos információi szerint a 2K Czech játéka, a Mafia második része május 31-én fog megjelenni először számítógépes rendszerekre, majd június 3-án pedig Xbox360-ra és PS3-ra. A PC-s társadalom biztosan örül a pár napos exkluzivitás miatt, hiszen ritka alkalom, amikor egy játék először azon jelenik meg.

Dead Rising mozi készül - debut movie trailer

A Gameinformer értesülései szerint a Dead Rising 2 játék a japán produkciós Dead Rising ZS kategóriás mozifilm miatt késik. Az infók szerint már tavaszkor meg kellett volna jelenjen a játékszoftver PC-re és konzolokra. Friss értesülés szerint tehát az idióta mozifilm miatt késik a Capcom horrorjátéka. A film rendezője valami Keiji Inafune lett. LOL kategória.

AVP: Predator gameplay

A Sega ma hivatalosan kiadott egy AvP Ragadozó gameplayt, ami természetesen látványosra és mindemellett hangulatfokozóra sikerült. Enjoy

Pimp Tv - napi hírek, január 27

Két bombanő ismét kockul a gémerekkel. Fókuszban a MAG 256 online játékossal futó multiplayer PS3 exkluzív játék.

Exkluzív videó a Lost Planet 2-ből

Egy új videót nézhettek meg blogomban a Lost Planet második részéből. A Capcom éppen a hét elején megrendezett Microsoft konferencián jelentette be a játék PC-s verzióját hivatalosan ezúttal. Május 18-án jelenik meg az elveszett Bolygó konzolokra. A Pc-s verzió természetesen a japán kiadó jóvoltából késni fog. Ezen nincs is mit meglepődni, hiszen teljes mértékben elsősorban a PS3 konzolt támogatják. A Microsoft kiadó fejesei az előző Gears of War trailernek örültek.

Ma leleplezik az új Need for Speedet

A Burnout sorozat futtatója, a Criterion games a twitteren keresztül értesítette az autóversenyző játékok rajongóit, hogy ma este az Electronic Arts konferencián leleplezik az új Need for Speedet. Mivel a Criterion fejleszti, így biztosan PC-re is meg fog jelenni év végén a vadi új NFS.

Age of Alexander - debut trailer

2010 február 5-én fog megjelenni kizárólag PC-re a Peter Games játéka, az Age of Alexander RTS. A játék a makedón hadvezér legnagyobb csatáit fogja bemutatni több-kevesebb sikerrel. Egyébként a játék dízánja nagyon hasonlít egy másik RTS produktumra, már nem jut az eszembe :)

Spec Ops: The Line - interjú két új videóval

A Spec Ops: The Line minden bizonnyal egy nagyon ígéretes játéknak látszik, hiszen mégis csak a 2K Games produktumáról van szó, s ők nagyon nem tudják elrontani a játékosok dolgát. A Gametrailers stábja meginterjúvolta a Yager fejlesztőit a játékról, amelyben még új akciójeleneteket is megnézhettek. Megjelenni év végén fog, az új Medal of Honor méltó ellenfele lesz premierkor, hiszen az EA terméke is az ünnepi szezon alatt fog megjelenni.