Blacklight: Tango Down - ELŐZETES

A 2002-ben alapított, elsősorban budget megjelenéseket fabrikáló Ignition Entertainment tavaly robbant a köztudatba a Muramasa-val Wii-n. A srácok nem pihentek azóta, ékes példája új, platformfügetlen (X360/PS3/PC) játékuk ami hamarosan a polcokra kerül-azaz letölthető lesz. Ugyanis a játék a hagyományos - gy.k. 'dobozos' - formátumú megjelenéséről ezidáig nincs hír. Mindenesetre ez talán nem is érheti meglepetésként az embert, hiszen ha egy jópofa online multihentről van szó, már megszokhattuk hogy gyors kliensletöltés és egyenlegfeltöltés után a kiválasztott szerveren indul is az önfeledt móka, kacagás, mészárszék. De mi is lesz ez?


A játék a nem túl távoli jövőben játszódik, és kategóriáját tekintve FPS/TPS-nek tekinthető. Egy speciális kommandó tagjaként kell részt vennünk egy küldetéssorozatban, ami a szokásos 'menj el xy városba, kutasd fel és mentsd meg' feladatból hamarosan valami sokkal eredetibbre vált - a fejlesztők ígéretei szerint legalábbis. Két szembenálló frakció (mi, azaz a Blacklight:Tango csapat a csúnya, gonosz Order ellen), ismeretlen vírus, tomboló, mutálódó civilek gondoskodnak a minőségi vérontásról.


A játékmódoknál mindjárt találkozhatunk az egyik jópofa újítással: a Black Ops játékmód 4 küldetésből áll, ahol három társunkkal vállvetve harcolhatunk az Order és a kerge civilek ellen, miközben megismerjük a Blacklight univerzumot, és pontokat gyűjtögetünk a fejlődéshez.
Persze itt vannak a nagy öregek is a játékmódok között:


  • Deathmatch/Team Deathmatch - az ősi stílus, mindenki mindenki ellen, vagy csapatok egymás ellen
  • Retrieval - ez gyakorlatilag a CTF, csak itt egy lezárt henger,és benne vmi furcsaság (talán a vírus? vagy az ellenszere?) az amit lopni illetve őrizni kell
  • Detonate - ami már a nevéből enged következtetni, hogy itt bizony egy jó öreg CS-s bombarobbantós murit kell elképzelnünk
  • Domination - irányítópontokat kell elfoglalnunk, a szokásos területfoglalós buli
  • Last Man Standing/Team Last Man Standing - szintén egy jó kis deathmatch, csak Hegylakó módra: csak egy maradhat, akit itt lelőnek, az bizony már csak bámészkodhat míg újra nem indul a játék. Csapatos változata is van, ha nem bírnánk az adrenalint single-ben :)Ahogy fejlődünk a játékban, a kapott pontokat természetesen el is verhetjük azonnal mondjuk egy új fegyverre, vagy ha azt nem akarunk, akkor vehetünk rá egy vidám kis fityegőt, ami elkísér minket az öldöklésben. A fegyverek itt nemcsak fejleszthetőek, vehetünk kis dísz csecsebecsét is kedvenc golyószórónkra (már látom is magam előtt Margit nevű golyóköpködőmet, ahogy fityeg rajta egy kis bizgentyű). Persze ez kicsit röhejesen hangzik, de azt rebesgetik, hogy ezeknek lesz bónusz hatása (na nem a röhögőgörcstől fetrengő ellenfelekre gondolok - egy kis plussz HP, sebesség, stb.).


A HUD is megújult, itt egy visor-on keresztül láthatjuk a fontosabb küldetéseket, infókat (és mi is lehetne fontosabb mint hogy lássuk ki van velünk és ki ellenünk), és a remek kis HRV - azaz Hyper Reality Visor (hipervalóságszemcsi?) névre hallgat.


Végére maradt a beszerzés: mint az elején is írtam, online megjelenésű játékról van szó, amit Xbox Live arcade-en, PlayStation Store-on és Games for Windows Live rendszereken keresztül lehet majd megvásárolni az adott platformokra. Havidíj nem várható, tehát a GuildWars-hoz hasonlíthatnánk: megvesszük, letöltjük, élvezzük. Pontos ár még nincs, csakúgy mint megjelenési dátum, csak annyi biztos, hogy idén nyáron három cimborával felverhetjük a család nyugalmát.
Witcher 2 - pofás képek érkeztek

A 2011 januárjában megjelenő Witcher 2-ből igen csak szép képek érkeztek a CD Projekt jóvoltából. Az egyik képen pl Geralt és Triss romantikus közelségét mutatják be a német PCgames munkatársai. Megjelenés tehát valamikor 2011 elején, PC-re.


Arcania Gothic 4 - szemkápráztató képek

A JoWood jóvoltából friss képeket nézhettek meg a Gothic negyedik részéből, amely Arcania Gothic 4 címmel fog megjelenni az angolszász területeken még ez évben. A játék érdekessége, hogy PC-n csak DX9 technológiát fog használni a grafikus engine.


Warhammer 40,000: Ultramarines - egész estés animációs film


Az Ultramarines, a legelső egész estés animációs mozi ami a Games Workshop világhírű Warhammer 40,000 univerzumában játszódik. Londonban, az MCM Expo keretein belül tudhatunk meg többet róla. Az elképesztően sikeres Warhammer 40,000 nem kis fejlődést mutatott be: a kezdeti táblás játékból nemsokára képregények, könyvek, és természetesen számítógépes játékok születtek.

Az Ultramarines egy feszes tempójú sci-fi mozi ami a komor és sötét 41. század hajnalán játszódik. A technológiai megoldások terén felvonultatják a legújabb arc animációs technológiától kezdve a legfejlettebb CGI animációig mindent, amivel az iparág büszkélkedhet napjainkban, hogy a lehető legélvezetesebben élhessük át az Űrgyalogság véget nem érő, brutális harcát ellenfeleik ellen. Az Expo-n Dan Abnett író, Martyn Pick rendező és a két producer: David Kerney és Bob Thompson közösen mutatják be a mozi születését, és pár kulisszatitokkal is szolgálnak majd. A szinkronhagok közt találhatjuk Terence Stamp és John Hurt színészeket is.

A londoni MCM Expo május 29-30-án nyitja meg kapuit az Excel Centre-ben, és a legjobb filmeket, játékokat, animéket és képregényeket mutatja be.

Kane and Lynch 2 - Shanghai utcáin

Az Io Interactive játéka, a Kane and Lynch története Shanghaiban fog játszódni, amelyben újra visszatérnek a két hősünk, s általuk már sokkal akciódúsabb játékmenetbe csöppenhetünk bele. A játék a Square Enix jóvoltából augusztus 27-én fog megjelenni PC-re, Xbox360-ra és PS3-ra. A Mafia 2 is e napon fog berobbani a köztudatba :D
The Last Airbender - plakátkép


Facebookon a Paramount Pictures hivatalosan közé tette a The Last Airbender című mozifilm poszterképét. A filmet az indiai származású M. Night Shyamalan (hatodik érzék, sebezhetetlen) rendezi, melyet 2 és 3D-ben is megtekinthetünk a termekben július 2-tól. A filmet továbbra is Sam Mercer és Frank Marshall segíti.

Újabb Zeno Clash videóSzerintem már csak a játékélményért érdemes megvenni :)

Élő adás a Modern Warfare 2-ről

Élő adást közvetítünk a Chips and Cola online játékmagazin jóvoltából, radeer beleegyezésével. Az adásban szerepel a Hungamer két szerkesztője, phobos és Andree is. Csekkoljátok le.

Gears of War 3 - exkluzív képeken!

Húú vadi új képeket nézhetünk meg a 2011 áprilisában megjelenő Gears of War 3-ból. A játék mint tudjuk, Xbox360 exkluzív projekt a Microsoft jóvoltából. Az Epic előtt pedig le a kalappal, igen pompásan néznek ki a képek, pedig ezek csak - kiváló minőségű - szkennelt képek:D A GI-től pedig várjuk a mega előzetest, melyben 10 oldalon keresztül olvashatjuk, hogy milyen játékra fog sikerülni a GOW 3.

SW: Unleashed 2 - dátumozva


A Luca Arts. a facebook közösségi oldalán jelentette be a teljes játékszoftver hivatalos megjelenési dátumát, ami október 26-a lesz. A Star Wars fanok bizonyára epekedve várják a játék megjelenését. SW fanok kövessék a twitter és facebook oldalon az Unleashed 2 történéseit. Érdemes!

Nier - GT review

A Gametrailers tesztelte a Square Enix és a Cavia közös produktumát, a Niert. A jRPG játék nyugati stílusba ötvözve már kapható kis hazánkban is, PS3 és Xbox30 platformokra.

Blur - friss képek érkeztek

A Bizarre bizony nagy fába vágta a fejszéjét, hiszen játékukat a Blurt leginkább a multiplayer játékmódot kedvelő közösségeknek fogják ajánlani, így nem kell majd meglepődni, ha a twitterhez hasonló online rendszerrel találkozunk. A Test Drive fanoknak bizonyára bejövős az újító rendszer, hiszen segítségével meccseket szervezhetünk illetve találkozót is. A teljes játék már Xbox360-on kipróbálható a béta teszt keretében, azonban a megjelenésig alig két hetet kell csak kibírnunk. A Split/Second legnagyobb riválisa lesz, ami szintén májusban érkezik a boltok polcaira multiplatform formában. Az alábbi képek pedig olykor a NFS: Underground kultuszjáték hangulatát elevenitik fel. A friss képekért hálás köszönetet adjuk az Eurogamer stábjának:)