Ghostbusters: The Videogame - TESZT

Kétség kívül az egyik legjobb film volt a nyolcvanas években a Szellemirtók, amelyben a még fiatal Sigourney Weaver domborított a hosszú lábaival együtt, a mostanság kiégett színész, Dan Aykroyd mellett. Jelenleg is vannak hardcore rajongói a történetnek, sőt itt a Hungamernél és a szűk olvasóink között is akad bőven, aki nagyon várta a játékot. A Ghostbusters kiérdemelte ezt, hiszen mind a mai napig egy közkedvelt franchise. Bizonyíték erre, hogy a két film világszerte több mint 500 millió dollárt kaszált, és ami a második részben érdekes: június 16-án debütált még 1989-ben, és a dátum megismételte önmagát, hiszen 2009. június 16-án jelent meg a videójáték konzolos változata is Amerikában.

Könnyen lehet tehát, hogy nagyon sok játékos várta már izgatottan a soron következő első igazi Ghostbusters videójátékot, amely a filmben megszokott fantasztikus univerzumával és környezetével hódítana meg tisztelt olvasóinkat. A Ghostbusters: The videogame munkálataiban részt vettek az eredeti filmek sztárjai, Dan Aykroyd és Harold Ramis is. A szinkronmunkákban pedig a gyönyörű Alyssa Milano is tiszteletét tette, jelezve a film iránti rajongását. Elsőre Sigourney Weavert kérték fel a szerepre, amit a színésznő azonnal visszautasított, mint később kiderült meg is bánt.

Aykroyd papa nemcsak szinkronizálta karakterét, hanem még a játék forgatókönyvébe is alaposan beleszólt. Néhány információ szerint ő indította el az egész alapötletet, hogy videójáték formába öntsék a sztorit, amiben játéktípusához viszonyítva elég nagy mennyiségű párbeszéd, jól megrendezett átvezetők, és egy igen szórakoztató, szép játék sült ki. Tehát hatalmas szellemirtás vár azokra, akik még nem tudták kipróbálni a játékot,s mindezt egy pompásan festő grafikai látványvilággal karöltve.

A Ghostbusters videójáték története az utolsó Szellemirtók film után játszódik, vagyis 1991 után. Gyakorlatilag a játékszoftver a második Szellemirtók film folytatása is, csak éppen mi alakítjuk tovább a cselekményeket, játék formában. A történet szerint a Ghostbuster csapata nemrég bérelt fel egy újoncot, akit mi fogunk alakítani és irányítani a játék során. A társaság eredetileg az új személyt „apródként” vette fel csapatukba, aki a szellemirtók berendezéseit, fegyvereit ellenőrizné. Ám a sors úgy alakul, hogy teljes mértékben szellemirtó tag kell legyen az újonc, vagyis Te, hiszen nem sokkal a sikeres tagfelvétel után New York városában ijesztő események történnek, s ha nem kapnak észhez az urak kellő időben, akkor komoly bajba kerülhet szeretett városuk biztonsága. A hangulatot fokozza a Ghostbusters nagyszerű főcímdala is egyébként :D Főhősünk ez idő alatt szótlan, hallgatag. A játékidő pedig meglepően hosszú egy videójátékadaptációtól, ez kb 8 órát jelent.

A játék természetesen tartalmaz egy tutorial részt is, amelyben tökéletesen el lehet sajátítani a szellemirtó képességeket. Az oktatás után a játékost ismerős helyzet, illetve látvány fogja várni, hiszen a filmben ismert helyszínek is megelevenednek majd a képernyőnkön. Küldetésünk lesz többek között a Sedgewick Hotelban, amelyben az aranyos, idő után barátságos, zöld takonyszerű Slimerrel találkozhatunk, aki éppen feldúlja az éttermi részleget. Szép találkozás lesz. Ha csatározás közben társunk elesik, nincs miért félnünk, hiszen csak annyit kell tennünk, hogy a közelébe megyünk és felélesszük a szerencsétlent, és mehet tovább a menet. Ez jól bevált a Gears of Warban is. Slimer mellet többféle szellem fog borsot törni az orrunk alá , de egy ilyen volumenű játéktól ez el is várható. A szellemek elfogása, csapdába ejtése pedig ugyanúgy fog zajlani mint a filmekben látottak: te is oda hajíthatod a dobozt a szellem alá, meg az AI vezérelte társak egyike is.

A játékstílusát tekintve egy harmadik személyű (TPS), váll fölötti kamera nézet fogadja a gamert, amely könnyen megszokható és így a protonágyúkkal történő szellemirtás is kiváló móka lesz. Egyébként fegyvereink mindegyikének lesz másodlagos tüzelési funkciója, a PKE-mérő segítségével pedig adatokat vehetünk fel, illetve kereshetünk paranormális tevékenységeket egy speciális szemüveg segítségével. A program tartalmaz egy multiplayer és cooperative lehetőségeket is, már ami a konzolos verziót illeti. De leírnám még egyszer. Két multiplayer mód azonnal elérhető lesz, ahol akár rögtön csatlakozhatsz barátaid társaságában a 12 különböző térkép egyikére. A játékost fejlődési rendszer fogja várni (eza soloban is megtalálható, köszönjük), minél több szellemet írt a kampánymódban, annál több készpénzt fog kapni, így lehetősége lesz fejleszteni a felszerelését és fegyverét is!

A fejlesztők véleményem szerint mindent megtettek, annak érdekében, hogy tökéletesen beleéljük magunkat ebbe az újszerű Ghostbusters videójáték környezetbe. A rajongók már nagyon türelmetlenül várták az Atari gondozásában PS3-ra, Xbox360-ra, június közepén megjelent produktumot. Köszönjük ATARI, szép volt!

9/10

Codemasters és az ellopott személyzet

A Codemasters jogi útra terelte azt a bizonyos esetet, hogy a Playground Games nevű cég "ellopta" az embereit egy új versenyjáték készítéséhez. A felsőbb bíróságnak írt levélben, a Codemasters 15 személyt említett akik átpártoltak a Playgroundhoz, viszont igen bizalmas információkhoz hozzáfértek a Codemastersnél. Épp emiatt a Playground Games új versenyjátékának készítői úgy nagyjából 1 évnyi előnyre tettek szert. Ráadásul az átpártolt személyzet tagjai részesek voltak a legjobban értékelt versenyjátékok készítésében. Vajon ez a "lopás" mennyire gyűri le a profizmust? Jól tudjuk, hogy a Codemasters mindig is élvezetes versenyjátékokat adott ki. Mennyire befolyásolja elkövetkező munkáiban ez őket? Nem tudni. Ez a balhé, szerintem eltörpül az Infinity Ward és az Activison közti vita mellett...

Split/Second - EDGE értékelése


Hamarosan megjelenik a Disney új autós játéka, a Split/Second: Velocity, amely az árkád jellegű játékok jobbik fajtáját képviseli az EDGE magazin szerint, hiszen kőkemény 8 pontot jutalmazott a Black Rock Studios játékára. Ez az EDGE magazinnál meglehetősen remek eredményt jelent. Kiváncsian várjuk mi is a végterméket, május 18-án jelenik meg Xbox360-ra, PS3-ra és PC-re. Utóbbi platform sajnos elhanyagolt lesz, de ezt lassan kezdhetjük megszokni. Szinte már divattá vált a PC nem támogatása.

Lost Planet 2 Kill Big Launch trailer

Megérkezett a Lost Planet 2 Launch Trailer.
A Capcom nagysikerű játék folytatása Xbox360-ra és PS3-ra már Május 11-én megérkezik az üzletekbe országszerte, míg PC-re majd ősszel láthatjuk a boltok polcain.

True Crime - új trailer érkezett!

Az Activision újragondolta a True Crime akció-krimi játékot, s végre bemutatkozik mozgás közben is, hiszen ma tették közzé frissen az alábbi videót az urak. A játék Hong Kongban fog játszódni, főhősünk foglalkozása zsaru, akivel be kell épülnünk a Triádba. Akciók, autós üldözések, harcművészet, ezek fogják jellemezni az egész sandbox szerű játékmenetet. Az Acti és a fejlesztők több, mint 27.000 fotót gyűjtöttek be a városról és a járókelőkről, hogy minél részletesebb "szociál-hangulatot" kapjon a tisztelt játékos. Nem semmi feladat várja tehát a játékost, amikor meg fog jelenni ez év őszén vagy telén multiplatform formában.

The Guild 2- Renaissance bejelentésRenaissance címmel került bejelentésre a The guild 2 önmagában is futtatható kiegészítője.

A XIV. századba csöppenünk, ahol kilenc új karakterosztályt velük együtt karriereket is, megnövelt világot , új mesterséges inteligenciát kapunk szépen kidolgozott élővilággal. Találkozhatunk részeg dokkmunkásokkal, mókusokkal, vadászokkal, kutyákkal és még sok mindennel.

karakterosztályok:mercenary,undertaker, mason,entertainer,innkeeper, banker, miller, fruit farm proprietor

 A fejlesztők tettek a játékba egy  új menüpontot a title rendszert, és ezentúl nem tünik el  egy ellenséges dinasztia  sem olyan könnyen mint eddig. Két új scenárió kerül még a kiegészítőbe :Az Alpok és a Szabad Holland Köztársaság.  Új effektek, zenék és  épületek. 

Megjelenést még nem publikáltak, de amint tudunk valammit elsőkézből tudjátok meg itt a Hungameren.

Aki nem ismerné a játékot az nézze meg alább a játékmenetvideót a The Guild 2 -ből.Mafia 2 - infó a játékidőről


A CVG-nek az egyik 2K Czech szakembere elmondta, hogy az ősszel megjelenő Mafia második részének a történet illetve a teljes játék végigjátszása durván 15 órába fog kerülni az átlagos játékos számára. A készítő nagyon dicsérte a játékot, azt is elmondta, hogy epikus és meglehetősen érdekfeszítő sztorira számíthat, az aki megvásárolja augusztus végén játékukat. De ezt eddig is tudtuk. Az eddigi infók alapján a GTA 4 mégis jobb projektnek tűnik mint sztorilag, mint területileg, és mint pedig játékhosszban, de ne rohanjunk ennyire előre. Remélhetőleg legalább a The Godfather 2-t vagy a Saboteurt verni fogja, legalább játékélményben.

A Mafia 2 multiplatform formába készül PC-re, Xbox360-ra és PS3-ra.

Jelenetek a Convcitionből

Egy videót nézhettek meg a SC: Convictionből, mely a single player látványos részeit tartalmazza. A játék már megjelent kis hazánkban is, Xbox360-ra és PC-re.

Lost Planet 2 - első online értékelések

Megérkeztek az első kritikus értékelések a Capcom játékából, mely a Lost Planet címet viseli. A siker meglehetősen felemás. Csekkoljátok a pontszámokat:

- Game Informer: 85

- Gamezone: 80

- Vandal: 77

- GameTrailers: 72

- Videogamer: 70

- IGN: 60

- GamePro: 60

- GameSpot: 55

Az iPad eladás megütötte az 1 milliót!


Az Apple eladott egymillió iPad-ot a 28 napon belül.

Ez idő alatt az IPAD felhasználók letöltöttek több, mint 12 millió app-ot az App Store-ból, és több mint 1,5 millió könyvet az új iBookstore-ból, a platform tulajdonos állítása szerint.

"Egymillió iPad-ot 28 napon belül, 74 nap felénél kevesebb kellett, hogy elérje ezt a mérföldkövet az iPhone," mondta Steve Jobs, az Apple elnök-vezérigazgatója. "A kereslet továbbra is meghaladja a kínálatot, és mi dolgozunk, hogy ezt a varázslatos terméket minél több ügyfél fogja kezében."

Capcom üzleti tervei a jövőben


A Capcom legújabb pénzügyi jelentés keretében bejelentette, hogy a 2010-es fiskális évben, azaz 2010. áprilisától 2011-ig további 75 terméket kíván kaidni PSP-re, PS3-ra és többek között Xbox360-ra. A Lost planet 2 és Super Street Fighter 4 már megjelent. A PC-t pedig borzasztóan elhanyagolja a kiadó, mondjuk ez már kezd divatba menni. Kár érte. Az alábbi jelentésben nézzétek meg tehát a Capcom jövőbeli terveit 2011-ig nézve:

PSP – 19 új cím, 5 millió egység leszállítással
Playstation 3 – 16 új cím, 6 millió leszállítással
Nintendo DS – 15 új cím, 1.7 millió darabszámmal
Xbox 360 – 12 új cím, 4.8 millió példányszám leszállítása
Nintendo Wii – 6 új cím, 1.6 millió darabszám a platform részére
Playstation 2 – 5 új cím, 400 ezer darabszám
PC – mindösszesen 2 cím, 500.000 példánnyal.

Obama - A tanulás rovására mehetnek a játékok

Az Egyesült Államok Elnöke, Barack Obama szerint a játékok átalmasak lehetnek mind a tanításnak, és az amerikai nemzetnek. Az egyik közleményében adott egy sajtótájékoztatót, és szerinte az oktatásban egy lélegzetvételnyi változásra lenne szükség, ugyanis a felcseperedő gyerekek igen nehéz időszakot élnek meg, és erre tetőznek a játékok, amik még aggresszívabbá teszi őket.

Az eredeti közleményt itt olvashatjátok el:

http://news.yahoo.com/s/nm/20100509/lf_nm_life/us_obama_education

Személy szerint úgy vagyok vele, hogy a játékokat egy bizonyos korhatártól kéne bevezetni, mert tény és való, hogy a serdülő korban levő gyerekeket egyes játékok képesek befolyásuk alá vonni, de természetesen tisztelet a kivételnek.

Egy kis bónusz kép, csak hogy ne legyen annyira bús és komor ez a hír:Szerintetek ? Ti mit szóltok ehhez ?

Gran Turismo 5 - hivatalos dátum

A Gran Turismo sorozat, minden idők legjobb (szerény véleményem szerint) autóverseny szimulátora még ez évben "a világra jön", egészen pontosan Október 27.-én.

A játék PS3 exklúzív lesz.

És itt egy nyálcsorgató kép a játékból:

CoD: Black Ops - fegyverlista


Megjelent a Black Ops nem hivatalos fegyverlistája, amit alant böngészhettek. A felhozatalból sok régi fegyver visszakacsingat, de a részleteket tessék megnézni. A listát a callofdutystrategy.com készítette. A játék pedig november 9-én jelenik meg multiplatform formában, a Treyarch fejlesztésében!

Assault Rifles


M16/CAR-15

Steyr AUG

AK-47


Submachine Guns:

MP5

AK-74

Uzi

Thompson


Light Machine Guns:

RPD/RPK

M60

Mounted M73


Shotguns:

Winchester Model 1912

Ithaca 37

Spas-12


Sniper Rifles:

Winchester Model 70

M14/M21

M40


Egyéb:

2 Fragmentation Grenades

Claymore

M79

M203

M2 Flamethrower

M72 Law

RPG

Aktuális játékhírek a PIMP TV-ből

Foci-láz Angliában, avagy UK Top 10


Továbbra is 2010 FIFA World Cup South Africa lázban van Anglia a focis játékkal, hiszen, mint jól látjátok még mindig az első helyet foglalja el. Az Ubisoft Splinter Cell: Convictionja pedig jókorát visszaesett, mert a jelenlegi nyolcadik helyével nem büszkélkedhet!

* 1 – 2010 FIFA World Cup South Africa (EA Sports, EA)
* 2 – Just Dance (Ubisoft, Ubisoft)
* 3 – Call of Duty: Modern Warfare 2 (Infinity Ward, Activision)
* 4 – Wii Fit Plus (Nintendo, Nintendo)
* 5 – Battlefield: Bad Company 2 (DICE, EA)
* 6 – Super Street Fighter IV (Capcom, Capcom)
* 7 – Wii Sports Resort (Nintendo, Nintendo)
* 8 – Tom Clancy’s Splinter Cell: Conviction (Ubisoft Montreal, Ubisoft)
* 9 – Grand Theft Auto: Episodes from Liberty City (Rockstar North, Rockstar)
* 10 – Just Cause 2 (Avalanche Studio, Square Enix)

Split/Second - DLC


Május 18-án jelenik meg az igen csak szűk réteg által várt autós játék, a Split/Second: Velocity, melyhez a fejlesztők a mi nap egy Hyper Car Pack nevezetű letölthető tartalmat jelentettek be. A frissen érkező DLC a teljes játék megjelenési napján fog debütálni kizárólag az előrendelők részére jelenleg, PS3 és Xbox360 platformokra (PC-re később), amiben 3 db ultra giga teljesítményű autók lesznek elérhetőek. Ezek az autók a driftekre és a nagy sebességre dominálódtak. A Split/Second játékmenetét tekintve egy TV SHOW keretében zajló akció-árkád játék lesz, amelyben lehetőségünk van pályákat, épületeket szétverni vagy robbantgatni győzelmünk érdekében, lásd Halálfutam, Jason Stathammal.

Lost Planet 2 - IGN videóteszt

Nemrég bemutattuk a Gametrailers részletes videótesztjét is a Lost Planet 2-ről, most pedig az IGN tesztjét nézhetitek meg az alábbi videón, szűk 3 percben. Enjoy:)


Iron Man 2 - IGN kritika

Nemrég mi is írtunk már egy filmkritikát Tony Stark kalandjait feldolgozó Vasember 2 filmről, éppen ezért megnézhetitek az IGN kritikusai által bemutatott "tesztet" a Paramount projektről.