Prince of Persia: The Forgotten Sands - ELŐZETES

Amikor Én még kissrác voltam...

Kellemes emlékek kezdtek bennem felelevenedni, mikor neki kezdtem ennek az előzetesnek az írásába. Ugyan az első számítógépem jóval a játék megjelenése után vált fizikailag is valóssá, a Prince of Persia kultusza engem is elért. Tipikusan az a játék volt ami órákig rabul ejtett, benne volt az a potenciál ami miatt az "azért is megcsinálom" szófordulat legalább annyiszor hagyta el a számat mint... na ezt inkább nem írom!


Sarukat fel!

A pixelherceg azóta 3D testet öltött és sok részt maga mögött tudva, hamarosan egy új epizód formájában ismét tiszteletét teszi nálunk.
Jelen információk szerint konzolokra május végén, pc-re június közepén jelenik meg a játék, mely a The Forgotten Sands (TFS) alcímet fogja viselni. Ritka az, ha egy játék címében ismétlik magukat az alkotók -mégha csak egy szóval is..., ha ilyennel találkozunk, szinte biztosak lehetünk benne, hogy ez valamilyen történetszál folytatása lesz!

A TFS kronológiailag a Sands of Time és a Warrior Within részek között helyezkedik el, így próbálva "betölteni" a két epizód közti 7 évnyi űrt. A történet szerint a főhős testvéréhez érkezik, kinek birodalma nem éppen a fénykorát éli! Mivel hercegünk szemét nem csak a vándorlás során szemébe került homok csípi, azonnal akcióba lendül.

A játék motorjául a nagyszerű Anvil kódnevű engine fog szolgálni, melyet legtöbben talán az Assassin's Creed-ből ismernek. A fejlesztők választása nem véletlenül esett erre. Az általa létrehozott látvány káprázatos, hatalmas tereket képes megjeleníteni és nem utolsó sorban rengeteg npc vezérlésére képes.
Ez utóbbi nagyon lényeges, hiszen az ígéretek szerint az ellenséges erők száma jelentősen megsokszorozódik, a hatalmas csatajeleneteket nem csak láthatjuk, hanem mi is részesei leszünk. Hercegünk alaposan felkötheti a gatyáját!

A játékelemeket, játékmenetet illetően sajnos nagyon homályosak az információk. Vagyis infók vannak, de sok újdonságot nem igazán csepegtettek! A fejlesztői videókban rendre azt hallani, hogy a TFS-ben a "Sands of Time világa", a "SoT hangulata", a "SoT-ból ismert..." köszön majd vissza. Számomra úgy tűnik, hogy a Ubisoft a történetre alapozza a játék sikerét, ami igazából semmit nem von le a termék értékéből, de akkor legyen igazán magával ragadó!

A Sands of Time története egy mágikus tőr és egy homokóra körül forgott. Az itt szerzett képességünk mely az idő maniplulálása volt az új részeben is használható lesz. Ez az ötlet nagyon sokat rejt magában, kiváltképp akkor, ha ügyességi, logikai feladatokat is meg kell oldani, szerencsére a Prince of Persia sorozat megmarad a hagyományoknál.
Az idő manipulálása mindkét területen hasznunkra lesz, harc közben megállítva az eseményeket gyors csapást mérhetünk ellenfeleinkre, míg ügyességi pályákon az addig leküzdhetetlen akadályok már-már könnyű mókának fognak tűnni - ez utóbbi esetben például a vízfüggöny kvázi "fagyasztásával" kapaszkodási felületet hozhatunk létre. Ugyan már ismert, de megemlíthető idővel kapcsolatos funkció a történések visszatekerése, ami rendkívül hasznos lesz akkor, ha valami nem az elképzeléseinknek megfelelően alakul.
Hősünk nemcsak az időt, hanem az elemi erőket is segíségül hívhatja. A föld, levegő, tűz, víz felhasználási lehetőségeit már a kedves olvasóra bízom.

Már csak "párat" kell aludni!

A The Forgotten Sands ígéretes alkotásnak tűnik, bízom benne, hogy nemcsak a korábbi részekből átvett elemek fognak feltűnni a képernyőn, hanem új dolgokkal is meglepnek minket! Ha ezt megkapjuk és nyakonöntik egy izgalmas átélhető történettel akkor a Ubisoft egy újabb remek címet tudhat majd magáénak!
Várjuk szeretettel! -megjelenésig irány a mozi...

CoD: Black Ops - friss képek

Szám szerint 4 új kép jelent meg a hookgamers portál jóvoltából a Call of Duty: Black Ops játékból, melyet ezúttal már a Treyarch fejleszt. A játék sztorija a Special Forces berkein belül fog játszódni 1944-től napjainkig, megfordulunk többek között Vietnámban, Irakban is. Ígéretesnek tűnik, még ne "írjuk" le előre ezt a játékot. Az Activision gondozásában november 9-én fog megjelenni a boltok polcaira, multiplatform formában. A 3. kép a dual (vagy Akimbo) fegyver használatát próbálja bereklámozni (termishoti, multiplayer, régi szép idők)
Split/Second - új trailer

Már csak 7 nap van hátra és berobban a játékos társadalom köztudatába a Disney vadonat új autós játéka, a Split/Second: Velocity. E játékból érkezett a pressakey jóvoltából egy meglehetősen látványos gameplay videó, melyben autónkat egy helikopter próbálja intenzíven zavarni. Úgy vélem egyre klasszabb lesz a játék, hiszen, amikor bejelentették orbitálisan le gagyiztam. Na de nézzük hát azt a videót:

Ubisoft Toronto munka közben :-)

Egy meglehetősen vidám, ám annál bolondos videót tett közé egy twitter bejegyzés keretében Azaïzia Aymar munkahelyéről: Ubisoft Toronto (Splinter Cell: Conviction) fejlesztői munka közben. Maxime Beland torontoi kreatív igazgató pedig bedurvult, pont mint Sam bátyó. Hát nem Cool? :D

Fallout: New Vegas Collector's Edition


A Bethesda  az Obsidian-nal karöltve elkészítette közösen a Fallout 3 New vegas produkcióját, és mint a fallout 3-nál ,énnél is kiadnak egy Colletctor's Edition-t.Az ára előreláthatóan 79.99 dollár lesz és PC-re Xbox360-ra , valamint PS3-ra fog kijönni 2010 őszén.

Fallout 3: Collector's Edition tartalma:

- Lucky 7 zsetonok
- Egy pakli kártya, a játékban található fontosabb frakciók, és karakterek illusztrációival
- A  "Lucky 38 platinum chip"
- All Roads címmel egy képregény, melyet a játék kreatív direktora, Chris Avellone írt
- a szokásos DVD lemez,exkluzív videókkal, interjúkkal, egyebekkel


Fallout fan film

Egyre gyakoribbak a fan filmek mostanában, hiszen már láttunk egy COD, egy SF, egy L4D és még sorolhatnám milyen kis filmeket. A Pressakey jóvoltából pedig megnézhetjük a Fallout rajongói filmet is, bő 7 percben. Enjoy.

Elkészült a ModNation Racers GT videótesztje

Megjelent ModNation Racers GT videótesztje, ha valaki kedvett kapott hozzá május 25-én megveheti kedvenc boltjában.A Játék kizárólag PS3-ra fog megjelenni a Sony Computer Entertainment kiadásával.


Iron Man 2 - GT videóteszt

A Gametrailers letesztelte a már kis hazánkban is megjelent Iron Man 2 játékot. A Sega és a Secret Level játékára a GT kemény 3.8 pontot adott :D

Blur - oktató videók

A Bizarre egy meglehetősen szociális produktummal fog elő állni a Blur autós játék képében, melynek alapkoncepciója talán hasonlít a május 18-án megjelenő Disney versenyjátékához, a Split/Secondhoz, csak annyi különbséggel, hogy a Blurban nem lehet majd pályákat látványosan szétrombolni. Most az alábbi videók felkészítenek minket a csatározásokra és arra, hogy mire számíthatunk online:Transformers - új játék trailer

Megjelent a pressakey jóvoltából egy multiplayer videó bemutató a High Moon Studios által fejlesztett Transformers játékból, mely a Hasbro és az Activision jóvoltából PC-re, Xbox360-ra és PS3-ra is megjelenik ez év júniusában.

Skate 3 Megjelenés!

Black Box ma bejelentette, hogy Skate 3 Észak-Amerikában május 11-én jelenik meg az Xbox 360 és PlayStation 3.

És ez idő körül, gördeszkázás nem lesz magányos sport. A Skate 3, a játékosok képesek lesznek építeni csapatok, on-line és offline, és vegyél részt a más csapatok elleni deszkázásban.Azoknak, akik nem felelnek meg, hogy gyorsítsa a legújabb trükköket, "A nevem Earl" sztárja és egykori profi gördeszkázó Jason Lee jelenik meg, mint a gördeszkás iskola tanára. Az játék szerkesztője lehetővé teszi a játékosoknak, hogy ledobják tárgyak bárhol a városban, vagy létrehozhassanak saját plázákat és a deszkás parkok.

Az észak-amerikai kiadás május 11-én, világszerte május 14-én jelenik meg.

Assassin's Creed: Brotherhood

Az Ubisoft által készített új Assassin's Creed: Brotherhood játék 2010.december 31.-én jelenik meg PlayStation 3 és XBoX360 platformokra.

Bemutatkozó videó:
Fegyver bemutató videó

Call of Duty:Black Ops - Négyfős co-op
Új infómorzsa pottyant a játékosoknak, ezúttal az USA Today asztaláról. A Treyarch új CoD: Black Ops játékában végre lehetőségünk lesz harmadmagunkkal kooperatív játékstílusban elhelyezni a fejlövéseinket.

A trailer óta mentek a találgatások, hogy vajon mi irányíthatjuk-e a Lockheed SR-71 felderítő gépet. Sajnos a legfrisebb információk alapján a válasz egy egyértelmű nem, de a repülőről tudunk irányítani majd egységeket miközben mi az Urál fölött hasítunk . Ez úgy fog kinézni, hogy a gépet ugyan nem irányítjuk, csak a kamerát, és úgy adunk ki parancsokat a földi osztagoknak.

Előreláthatólag a 2-4 játékos co-op a játék főszálában két karakterre fog fókuszálni, akik több nemzetközi titkos akció során találkozhatnak.

Splinter Cell Conviction: Co-op Videó Teszt (Xbox 360)

Leteszteltük Sam Fisher legújabb kalandjának kooperatív módját is. Elég hangulatos kis köröket lehet lejátszani, mivel 4 féle mód áll a rendelkezésünkre: Hunter, Infiltration, Last Stand, és a Face Off. A Hunterben az ellenségtől kell megtisztítani a terepet, az Infiltrationben úgy kell likvidálni az ellenfeleket, hogy nem bukunk le, a Last Standben meg kell védenünk valamit a folyamatosan özönlő ellenelektől, míg a Face Off-ban bajtársunkkal vállvetve kell bedarálni mindenkit.

A videót én magam vettem fel :)