Red Dead Redemption tűzpárbaj

A lenti videóban némi tűzpárbajt csodálhattok meg a Rockstar művéből, melyben aktív szerepet kap a manapság sok játékban fellelhető fedezékrendszer.
A játék egyébként május 18-án jelenik meg Xbox360-ra és PS3-ra, és eddig a szaksajtótól igencsak szép értékeléseket kapott, a Game Informer például 9.75 pontot adott neki a 10-ből.

4 új kép a GT5-ből

A "még mindig 90%-on álló" Gran Turismo 5-ből kaptunk 4 új képet.
Megjelenés ismeretlen, platform csak PS3.
CoD: Black Ops: visszatérnek a zombik?

Továbbra is Call of Duty, ugyan csak egy röpke utalás erejéig.

A játékot fejlesztő Treyarch feje, Mark Lamia ugyanis elhintette a sokak által kedvelt zombi mód esetleges visszatérését jelenlegi projectjükben. A World at War módja sokak kedvence volt és ugyan konkrétumot nem árult el a mód kapcsán, de leszögezte, hogy odafigyelnek a rajongói bázisukra.

Alan Wake - Giantbomb videóteszt

Lost Planet 2 - 20 perces bemutató

A Giantbomb munkatársai jelentkeztek egy több mint 20 perces Lost Planet 2 prezentációval, amit alább nézhettek meg. Konzolokon már májusban megjelent, PC-re majd ősszel érkezik.

CoD: Black Ops szkennek

Szkennelt képek érkeztek a november 9-én megjelenő Call of Duty Black Opsból, melyben számos információra fény derül. Jó hír a multiplayer fanoknak, hiszen támogatott lesz a dedikált szerverek elérése is!

Red Dead Redemption - az első 10 perc

Kiváló minőségű videó érkezett a western eposz játékból, a Red Dead Redemptionből. A játék grafikus motorja egy az egyben a GTA 4-re épül, tehát a RAGE motor fut a produktum alatt, kisebb-nagyobb változtatásokkal. Pc-s verzió nem fog készülni, ezt egy fejlesztő meg is erősítette a héten. Az első 10 perc tehát alább tekinthető meg:

Spider-Man: Shattered Dimensions - Gameplay trailer

Meglehetősen látványos trailer érkezett a Spider-Man: Shattered Dimensions játékból, amit alant nézhettek meg. A teljes játék idén szeptemberben jelenik meg, kizárólag konzolokra.

Véresebb lesz a Transformers 3!

A Transformers filmek sztárja, Shia LaBeouf megkritizálta a második részt, és megígérte, hogy a harmadik rész már több tragikus eseménnyel és vérrel tér vissza a mozikba. Ezúttal az embereket veszik célba és így sok halálesettel kell számoljunk majd, mondta a színész.
Premier 2011 júliusában várható.

PORTAL - Ajánló

E rövid írás apropóját az adta, hogy néhány hete a Steam rendszerén keresztül egészen május 24. napjáig –de szép nap is az…- ingyenesen letölthető a Valve kiváló produktuma. Erről a nagyszerű hírről már Ti is értesülhettetek a blog hasábjain, most lássuk kicsit részletesebben.

Jelenleg más beszerzési lehetőség szinte nincs is, úgy értem, hogy a Portal annakidején nem jelent meg önálló formában, hanem a The Orange Box néven illetett csomag részét képezte. Ebben a pakkban még megtalálható volt a Half Life: Episode Two, és a hihetetlen méretű rajongótábort maga mögött tudó Team Fortress második része is. Huh kicsit rosszul fogalmaztam, mert lényegében pont fordítva kellett volna írnom, hiszen a Half Life sztorija mellé volt a Portal pakolva és nem fordítva… igaz a tényeken ez nem változtat.

A Portal igazi garázsprojektként indult, melyet aztán a nagyhírű kiadó felkarolt és eladható produktummá varázsolt.
Ha tesztet kellene írni róla, akkor nagy gondban lennék. Na nem azért mert nem lehetne róla mit firkantani, hanem azért mert ez egy olyan játék amivel játszani kell függetlenül attól, hogy ki milyen stílus rajongója. Ki kell próbálni, és garantáltan nem veszünk elő más programot addig, amíg ezt ki nem játszottuk.

Első blikkre a Portal nem egy „húde” alkotás. A grafika egyszerű; szürkés falak mindenhol, aminek egyhangúságát csak azok blokkokra osztása tör meg. Hangok terén sincs sok említésre méltó, de ami van az remekül illik a környezetbe.
Ami ezt a játékot eladhatóvá tette az a játékmenet. Ha egy szóval kellene jellemezni, akkor az az lenne, hogy: EREDETI!

Feladatunk, hogy az adott pályát teljesítsük, ez tiszta sor, de ehhez egy különleges fegyvert használhatunk, mellyel portálokat tudunk „kilőni”. Ha egyiken bemegyünk a másikon jövünk ki. Erre a koncepcióra épül az egész játék, kategorizálva legjobban a logikai FPS elnevezésbe illene.

A pályák kialakítása tökéletes! Mindig gondolkodásra késztet, ha ide lövök egy portált aztán oda egy másikat, akkor átviszem a kockát, amit ott átdobok, ezáltal működik a lift ami…

Töltsétek, játszátok!
Május 18-án új Call of Duty: Black Ops trailer és új infók

Egy új, ingame jeleneteket is tartalmazó trailer érkezik május 18-án a CoD széria 7. részéhez. Ennek reklámozása végett adták ki a lent látható videót is.Úgy tűnik végre beindult a gépezet és egyre több információ szivároghat ki az új részről. Azt már tudjuk, hogy a történet legalább két karakter szemszögéből lesz elmesélve és valamikor a hidegháború idején fog játszódni. A szokásos multiplayer élményt pedig egy 2-4 fős coop mód egészíti majd ki.

Update:

Az Official Xbox Magazine és a PC Zone új információkhoz jutott a játékkal kapcsolatban.
Az már biztosra vehető, hogy járunk majd Vietnámban és a fagyos orosz hegyekben. Szebb füst és tűz effekteket ígérnek, nagyobb látótávolságot, jobb karakteranimációt és bizonyos jelenetekben jobb fényeffekteket. Az egyik karakterrel a Studies and Operations Group (SOG) tagjai leszünk, ami a Vietnami háború idején tevékenykedő elit csoport, tagjai pedig többek közt SEALs-esek, CIA-sok voltak és módszereik rendhagyóak, a végrehajtott akcióik pedig letagadhatók voltak. A bevetések során helikopterről is leereszkedünk majd, hogy piszkos orosz ügyleteket szakítsunk meg, de hegyet is mászunk majd MW2 módra. Egy helikopter baleset után pedig víz alá merülünk egyetlen kés társaságában.
Új fegyvereink közt tudhatjuk majd a nyílpuskát, amit használhatunk majd csendes öldöklésre, de lesz egy robbanó másodlagos tüzelési módja is, de az arzenálunk része lesz még az M202 rocket launcher és egy gyújtótöltényes shotgun.
Szó esett még vezethető helikopterről, sőt helikopter csatákról is.

A multiplayerről annyit tudni, hogy visszatérnek a járművek, de nem úgy, ahogy rájuk emlékezhetünk, feltehetőleg utalva az első Call of Duty kiegészítőjében, a United Offensive-ben látottakra, továbbá karaktereink is testre szabhatóbbak lesznek.