Alpha Protocol - látványos gameplay

Meglehetősen látványos gameplay videó jelent meg az Alpha Protocolból, melyet alább nézhettek meg. A videóban Mike Thornton ügynök éppen az amerikai nagykövetségnél van, s célja egy bizonyos Surkov megvallatása. A teljes játék május végén érkezik a boltok polcaira, multiplatform formában!

Red Dead Redemption - GT videóteszt

Hölgyeim és Uraim, bemutatjuk a GT jóvoltából minden idők legjobb western játékát, a Red Dead Redemptiont!

Split/Second - Launch trailer

Megjelent a Split/Second utolsó hivatalos videója a Disney jóvoltából. Az autós játék egyébként a kritikusoknál meglehetősen szépen szerepel. Nem is csoda, hiszen kiváló látványvilággal és hangtechnikákkal rendelkezik. A játék már megjelent!

Alan Wake - bemutató

Egy új videó jelent meg a pressakey jóvoltából az Alan Wake játékból. A videó megnézése közben számos információt tudunk meg a Remedy eddigi legnagyobb büszkeségéről, többek között megtudjuk felirat keretében, hogy melyik gamer site, hogyan vélekedett az Alan Wake-ről. A játék már megjelent kis hazánkban is, így érdemes a Youtube-n keresgélni gameplay videókat, aki nem bír magával (PC társadalomnak szól).

F.E.A.R. 3 - gameplay

Final Fantasy XIII - 5,5 millió eladott példány

A Square Enix most közzétett pénzügyi jelentéséből kiderült, hogy a népszerű sorozat legújabb részéből 5,5 millió példányt adtak el eddig világszerte. Az RPG először Japánban jelent meg tavaly decemberben, nem sokkal Karácsony előtt és 1,85 millió darabot adtak el belőle. Európában és Amerikában idén márciusban jelent meg a játék és előbbi kontinensen 1,77, utóbbin pedig 1,79 millió példányban fogyott. A jelentésből az is kiderült, hogy az Arkham Asylum-ból 3,2 millió darab kelt el, illetve a nemrég megjelent Just Cause 2 is közel jár már az egymillióhoz. Nem rossz számok, meg kell hagyni.

Raven Squad:Operation hidden dagger ,miniteszt


Bizonyára sokan elgondolkodtatok már RTS játék közben hogy az a katona mit szerencsétlenkedik már ott a csatatéren, és ha most irányíthatnánk FPS módban akkor akár meg is fordíthatnánk az esetleg vesztésre álló csata kimenetelét.
Nos, ez mára már egy Magyar fejlesztésű csapatnak a Budapesti Atomic Motion-nak, és a SouthPeak Games kiadónak köszönhetően nem csak ábránd.Igaz még van mit csiszolni rajta, de az a lényeg hogy elkezdte valaki,és ha ezt most egy páran meg veszik akkor valószínű hogy folytatják mások is a sikert látván, és azoknak a "mások"-nak talán nagyobb sikerük lesz.
Ahogy az a címben is kiderül a Raven Squad: Operation Hidden Dagger-ről fogok egy kis beszámolót tartani.
Essen szó először gyorsan a story-ról: Nem sok mindenről szól a játék, de annyit így az elején kiszedtem hogy egy bevetésre készülve lezuhan a helikopter amiben a cél helyszínre szállítottak volna.A dzungelben kötünk ki ahol majd guirellák esnek nekünk. A rádiós kapcsolat megmarad és kapjuk sorra az utasításokat hogy találjuk meg a többi bajtársunkat majd csináljuk a központból érkező utasításokat.Lehet később majd lesz végkifejlet is de csak 1-2órát játszottam a gammával.-hála istennek-
A beállításokban nem tudunk nagyon bőven elmerülni ,de azért egy maximum 4*-es élsimítást enged a grafikai beállítás.
Első ránézésre nem csúnya a játék, a dzsungelben kezdünk egy tengerparton, halk madárcsicsergés és szellőfújdogálás.Ezzel még nem is lenne gond, bóklászunk egy kicsit , egy bokor utunkat állja...Hoppá...
Itt már azért kezdtem gyanakodni :"Nna ez milyen játék lesz?" mondtam.
Aztán amikor az embereim ész nélkül odamennek ahova én,követnek bárhová , egy kicsit meg is ijedtem hogy most akkor a wc-re is jönnek utánnam?Az szép.Tudják hogy ki a főnök.
A sörétes puska elvisz egy távoli fedezékben megbúvó girella harcosig, de ez sem baj, jó lesz snipernek.
Viszont amikor már a lőszereket vagy a fegyvereket sem lehetett felvenni a földről mert a hullával együtt eltűntek, akkor már azért egy kicsit morcosra vettem a figurát.Elég sok mindent sikerült kihagyniuk a fejlesztőknek.Illett volna azért még egy darabig fejlesztgetni ezt a játékot nem?Sajnos ezért tart ott a magyar fejlesztőcsapat, ahol most tart.Én azért kétszer is meg gondoltam volna ki akarom-e adni a játékot.
Ennyit a fikázásról.
Azért ha ezek a "kis" bakik mellett el tekintünk még lehet is vele játszani. 9 féle katona közül lehet majd válogatni , mindegyiknek van három választható specialitása.Van sniper, rocket launcher gránátok,különféle géppuskák, gépppisztolyok és sörétespuska megtalálható a fegyverarzenálunkban és amikor átváltunk RTS módba ki lehet figyelni hol az ellenfél, vissza FPS módba és becserkésszük a pofikákat.Ha nem akarjuk Fps módban, az se baj, folytathatjuk RTS módban is.Ebben az esetben mind a három fős legénységet egyszerre irányíthatjuk.Nem lehet kijelölgetni külön-külön.
Co-op mód és multiplayer is van a játékban, úgyhogy nincs kizárva a játék sikere.

Az első Alpha Protocol értékelés

Vészesen közeleg az Obsidian első teljesen önálló játéka, az Alpha Protocol, és a spanyol Playmania már meg is kaparintott egy példányt egy teszt erejéig.

Értékelését a szkennelt képen tekinthetitek meg.* Grafika -> 80 - A külső helyszínek nem rosszak, de a modellek és az animációk messze vannak a tökéletestől.

* Hang -> 90 - Megfelelő zenei aláfestés.

* Változatosság -> 89 - Noha ugyanaz a játék, mégis sok lehetőség van a karaktered testreszabhatóságában és játékstílusod megválasztásában.

* Időtartam -> 90 - Az újrajátszhatósági ráta nagyon magas. Nagyon sokszor újrajátszhatod a játékot anélkül, hogy ugyanazt a kalandot élnéd át.

* Összegzés -> 88 - Egy kém szerepjáték, ami sikeresen ötvözi az akciót a lopakodással és nagy szabadságot ad a játékosok kezébe, megadva a lehetőséget, hogy ők döntsék el melyik utat választják.

Az Alpha Protocol legjobb részei -> A küldetések teljesítésének szabadsága és egy remek döntéshozói rendszer.
Az Alpha Protocol legrosszabb részei -> Idejétmúlt grafika és MI.

RDR: 10 dolog, amiért imádni fogod!

A német Cynamite magazin megnevezett 10 dolgot, amit szerinte a játékosok imádni fognak a Rockstar új művében, a Red Dead Redemptionben.

1. Izgalmas lövöldözések
2. Jól megírt dialógusok
3. Változatos környezet
4. Hiteles főhős
5. Ötletes mellékküldetések
6. Kellő változatosság
7. Kidolgozott történet
8. Karakteres szereplők
9. Hiteles atmoszféra
10. Lehengerlő látvány

A játék hivatalos hazai boltokba kerülése: május 21.

Gears of War 3 screenshotok érkeztek

Pár darab kép futott be a Gears of War széria 3. részéből. A képek ugyan nem túl nagyok, ahhoz mégis elegek lehetnek, hogy az igazi fanoknak izzadni kezdjen a tenyerük utána.
Sajnos azonban a várható megjelenésig még mindig majdnem egy év van hátra, még ha nem is számolunk csúszással.

Angol játékszoftver eladások

Alan Wake-nek nem sikerült a bravúros első hely megszerzése, hiszen az angoloknál továbbra is foci láz van a 2010 FIFA World Cup South Africa játék képében. A kritikusoknál igen csak rossz passzban lévő Lost Planet 2 pedig megelégedett a dobogó harmadik helyével is.

1. 2010 FIFA World Cup South Africa
2. Alan Wake
3. Lost Planet 2
4. Just Dance
5. Skate 3
6. Battlefield: Bad Company 2
7. Modern Warfare 2
8. Final Fantasy XIII
9. Wii Fit Plus
10. Wii Sports Resort
11. GTA4 - Episodes from Liberty City
12. Super Street Fighter IV
13. Just Cause 2
14. Splinter Cell: Conviction
15. Call of Duty: World at War
16. Sonic & Sega All-Stars Racing
17. Aliens vs Predator
18. Iron Man 2
19. Avatar
20. New Super Mario Bros. Wii

Videón a Blur

Megérkezett a Blur legfrissebb videója a Bizarre fejelsztésében. A Split/Second méltó ellenfele lehet. Megjelenés május végén PC-re, és konzolokra, nagyszabású közösségi online rendszerrel megfűszerezve.

Alpha Protocol - világkörüli úton

Egy meglehetősen látványos trailer jelent meg nemrég a neten a Sega jóvoltából az Alpha Protocol játékából, melyet az Obsidian készít PC-re, Xbox360-ra és PS3-ra. Az alábbi videóban egyébként a helyszíneket mutatják be a nagyérdemű számára, sok helyen meg fogunk fordulni hősünkkel, Mike Thorntonnal. Megjelenés május 28-án!

Prince of Persia - Launch trailer

Megjelent a legújabb PoP sorozatnak az utolsó hivatalos videó bemutatója, melyet az Ubisoft adott ki nemrég. A játék már megjelent, legalábbis konzolokra. A PC verzió június 11-én várható, ha addig megjelenik egyáltalán, s reméljük nem fognak kitalálni valami orbitális baromságot a kiadó, hogy egy darabig konzol exkluzív maradjon a TFS.