Split/Second - gameplay

Videók érkeztek a Split/Second: Velocity című játékből: Detonator és Survival játékmódok.Ha rossz szülő akarsz lenni vegyél Rockstar terméket!

A BBC mikrofonvégre kapta Lazlow-t, a Rockstar egyik emberét, aki leszögezte, felelőtlen az a szülő, aki gyermekének Rockstar játékot vesz! A Rockstar erőszakos, felnőtteknek szóló játékokat készít (amilyen a GTA, a Manhunt és a Red Dead Redemption is), ami miatt a stúdiót több kritika is illette. Jack Thompsont ugye senkinek se kell bemutatnom?

"Játékainkat nem fiatalembereknek készítjük," mondta. "Ha szülő vagy és megveszed az egyik játékunkat gyermekednek, borzasztó szülő vagy. Mi felnőtteknek készítjük játékainkat, mert mi magunk is felnőttek vagyunk."

"Sok gyerekjáték elérhető, ami minket nem érdekel. Ahogyan vannak filmek, televíziós műsorok is felnőtt témákkal és nyelvezettel és erőszakkal és ez a fajta dolog az, amit mi is csinálunk."

Az interjú során a Maffiózók című sorozatot hozta fel példaként. Elmondása szerint ha egy krimi drámát mesélsz el, erőszakkal és szentségtöréssel és Maffiózóknak hívod, egy rakat díjat besöpörsz, de ha ugyanezt egy videojátékkal teszed meg csak a különböző szervezetek szállnak rád.

Elmondta továbbá, hogy a Red Dead Redemption fejlesztési ideje hozzávetőlegesen 5 év volt a tervezőasztaltól a befejezésig. A nyílt világú játékaikban nagyjából 1000 karakter lődörög, akikhez nem kis munka személyiségeket, neveket és dialógusokat rendelni.

Lazlow egyébként egy ideje már a csapatot erősíti, többek közt rádióműsorairól is híres a GTA játékokban, hisz Ő vezette a VRock csatornát a Vice City-ben és az Integrity-t a GTA4-ben.

All Points Bulletin - (APB) Intro Cinematic Trailer

A 2010 év végén érkező All Points Bulletin nevű MMO játékát az Electronic Arts adja ki,  és a Real Time World készíti. Mindhárom platformra megkaphatjuk majd ezt a GTA és World Of Warcraft keveréket.


GT5: hamarosan megjelenési dátumot kaphatunk

A Sony egyszer már beharangozta a PS3-exkluzív Gran Turismo 5 megjelenését ez év márciusára, azonban el kellett halasztaniuk a megjelenést bizonytalan időre. Most úgy tűnik az idei E3-on végre hivatalos és végleges dátumot kaphatunk és a játék még idén meg fog jelenni, utalt minderre következő projektjében a Sony elhíresült reklámarca, Kevin Butler is.

A Sony németországi termékmenedzsere pedig a GameTrust-nak adott interjújában beszámolt róla, hogy nagyon fájdalmas volt, hogy nem tudták tartani a megjelenési dátumot és a jövőben már csak akkor fognak pontos időpontot kikotyogni, ha már 100%-osan biztosak benne, hogy az tartható is.
Ehhez kapcsolódóan hozzátette: napok, vagy hetek kérdése az új dátum bejelentése.

Forrás: CVG

Fable III PC: most már hivatalos!

Korábban már hírt adtunk róla, hogy a Fable harmadik része Windowsra is érkezhet.
A fejlesztő Lionhead Studios blogján kiderült: igazak a pletykák!

Az első Fable 2005-ös megjelenése óta várja a PC-s társadalom, hogy újabb szeletet kapjon Albion történéseiből, de sajnos a második rész XBox exkluzivitása miatt erre nem kerülhetett sor. Úgy tűnik a játékot kiadó Microsoft mégis úgy ítélte meg, hogy megéri a PC-s port a fáradalmakat és a befektetést, olyannyira, hogy már konkrét árakat is tudunk az idén megjelenő játék kapcsán:

A bejegyzés szerint a játék kétféle verzióban lesz elérhető, egy Standard és egy Gyűjtői kiadás közt választhatnak az MS konzol tulajdonosai, míg PC-n (a leírtak alapján) csak Standard verzióban lesz elérhető a termék.

Az árak tehát:
XBox360: $59.99/£44.99/€64.99 az alapkivitelért és $79.99/£59.99/€84.99 a gyűjtőiért.
PC: $49.99/£39.99/€54.99

A gyűjtői kiadás egyébként PC-sek számára letölthető tartalmakat és egyéb meglepetéseket tartogat, amiket most jól le is lövök:
-Egy új küldetés az elátkozott Silverpine-i erdőben, ahol egy legendás kardra, a Wolfsbane-re is szert tehetünk, ami remek szolgálatot fog tenni farkasok és "balverine-ek" ellen, legyenek azok akármilyen szülemények is
- Egy exkluzív hely: feloldhatsz egy új régiót, ami ideális lehet a letelepedni és kincskeresésre indulni családoddal
- “Fable III” kártyák: a Lionhead által készített kártyák, melyek a Fable III karaktereit ábrázolják (hősöket, királypártiakat, lázadókat és gonosztevőket Albion-szerte és azon túl)
- Guild Seal Érme: Az érmének két oldala van (lásd: kétarc), egy Jó (kék) és egy Gonosz (piros), amivel a szerencsére bízhatod, hogy melyik utat válaszd. (A Fable korábbi részeiben is lehetőség volt már ilyen döntéseket hozni, ami többek közt a külsődre és a város lakóira is hatással volt).
- Egy új kutya fajta (A Fable II. részében jelent meg, mint a karaktered hűséges társa): a boxer, mely lojalitásáról híres, bátor társa lesz a legnagyszerűbb királyoknak és királynőknek is.
- Egy egyedülálló hacuka: Aurora földjének távoli és rejtélyes ruhájára lelhetünk (rejtélyes módon női és férfi kiszerelés is lesz), ha netán intelligens, varázsruháról lenne szó, akkor az Unearth néven kell szólítani

A Fable III mottója: "Vezess egy lázadást, csinálj forradalmat, uralkodj egy királyságban".

Itt pedig a gyűjtői kiadásról egy kép, hogy ne kelljen a képzelőerőitekre bízni a fentieket:

TOP GUN - hivatalosan bejelentve!


A Paramount Digital Entertainment hivatalosan május 20-án jelentette be Los Angelesben a kiváló '86-os Top Gun mozifilm videójáték változatát PS3-ra és PC-re. A játék exkluzív tartalmait kizárólag a PSN letöltő rendszeren lehet majd beszerezni. De a PC társadalom sem panaszkodhat, hiszen XP, Vista, Win7 rendszerek mellett MAC támogatással is érkezik. Maverick, Goose, Iceman, Jester, Viper, Merlin, Slider, Wolfman és még ki tudja mennyi karakter lesz választható az egyjátékos kampányban. Az árkád-repülős produktum tartalmazni fog ONLINE multiplayert is megannyi módokkal, melyben akár 16-an is részt vehetünk többek között TDM játékmódban barátainkkal. Megjelenés még idén nyáron, letölthető, azaz digitális formában! Köszi BN!

Tron Evolution - friss krémek

Friss képáradat látta meg a napvilágot (jelen esetünkben az internetet) a Tron Evolution játékból, mely a Disney szerint orbitálisan "evoluciósan" újszerű játékmenetet és játékélményt fog adni a tisztelt játékosnak a teljes produktum, amikor megjelenik ez év őszén Xbox360-ra és PS3-ra. A GT szerint PC-re nem jön ki, de a debut trailer alapján a PC DVD logó ott figyelt a bemutató után. Mindenesetre várjuk ezerrel.
Alpha Protocol: Lover-Fighter trailer

Egy új videó futott be a Sega jóvoltából a május 28-án megjelenő Alpha Protocol akció-kém RPG játékból. Megjelenni PC-re és konzolokra fog. A pressakey által beszerzett videót pedig alant nézhetitek meg.

Prince of Persia és a uPlay


Megjelent a pressakey jóvoltából egy uPlay bemutató videó a Prince of Persia: The Forgotten Sands produktumból, melyben betekintést nyerhetünk, hogyan kell vásárolni a megszerzett pontjainkből többek között kosztümöket.

Split/Second - játékdizájn bemutató

Egy új tréler jelent meg a pressakey jóvoltából a Disney gondozású Split/Second: Velocity játékból, melyben a játék dizájnát mutatják be a nagyérdemű részére a Black Rock készítői.