Gears of War 3 - pár friss kép

Pár friss kép érkezett a jővő tavaszán megjelenő Gears of War 3-ból a Microsoft jóvoltából.Hungamer filmajánló - A tanúNem jó érzés úgy ajánlani valamit, hogy annak szomorú aktualitása van. Kállai Ferencet a Nemzet Színészét ma helyezik örök nyugalomba.
Számtalan színházi és filmes szerepben is játszott, melyek közül A tanú című filmet szeretném ajánlani a Hungamer olvasóinak.
A film egy szatíra, mely a kor rendszerét mutatja be egy végtelenül egyszerű polgár Pelikán József szemszögéből.
A film bátran ajánlható minden korosztály számára.

Kingdoms of Alamur: Reckoning - God of War új köntösben?

Az EA nemrég jelentette be legújabb játékát, a Kingdoms of Alamur: Reckoning-ot, ami szerencsére megjelenik Xbox360 és PS3 mellett számítógépes rendszerekre. A játék egy teljesen új alapkoncepcióval rendelkezik, meglehetősen nagy nyitott világgal. Játéktípusát tekintve egy RPG lesz. További infók a Big Huge Studios fejlesztette játékról augusztusban érkezik a Comic-Conról. Egyébként 2011 őszére van ütemezve a teljes játék megjelenése, demo pedig addigra nincs tervben.Hungamer játékajánló - Broken SwordAz ajánló játék kategóriájának következő alanya a Revolution Software kiválósága a Broken Sword. A program első része mely a The Shadow of the Templars alcímet viseli 1996 ban jelent meg.
George Stobbart - az általunk irányított karakter, könnyed pihenőre érkezik meg Párizsba. Egy elegáns kávézó teraszán épp megkapja italát, mikor robbanás történik a kávézóban. Mint kiderül merénylet volt, melynek ő is szemtanúja lett.

Stílusát tekintve kalandjátékról van szó, melyben még mai szemmel nézve is gyönyörűen megrajzolt hátterek előtt bogozhatjuk ki a fordulatokban gazdag történetet.

A második epizód, a The Smoking Mirror alcímet kapta, mely megvalósításában hűen követte az elődöt.

A sorozat utolsó két része - The Sleeping Dragon, The Angel of Death -, átesett egy kis ráncfelvarráson, ami akkoriban a 2D-3D áttérést jelentette. A látvány ez által rengeteget változott, mely akkoriban nagyon szépnek mutatkozott, de abszolút nem illett az addigi vonalba, így azon játékok sorába került be melyeknek nem tett jó a fejlődés, az újítani akarás.

Talán emiatt a rajongók egy kisebb tábora, önálló fejlesztésbe kezdett, és megalkották a BS 2.5. részét, mely honlapjukon keresztül ingyenesen letölthető.
LINK

Ismerős helyszínek, karakterek és az eredeti történet folytatása várja a kalandozókat.

A kategória rajongóinak kihagyhatatlan!

NBA 2K11 - A levegő uraA 2K Sport bábáskodása alatt október elején jelenik meg az amerikai kosárlabda szériát feldolgozó játék. A mostani kiadás különlegessége, hogy kicsit visszamegy a múltba és egy olyan karaktert tesz játszhatóvá, aki teljesítményével már rég beírta magát a kosárlabdázás történelmébe.

Michael Jordan a Chicago majd karierje végén a Washington csapatának mezében lépett pályára, most pedig mi is irányíthatjuk majd. Érdekesség képp nem ez az első alkalom amikor úgymond visszatér, ugyanis a korábbi Nba jogokat tulajdonló/feldolgozó EA, az NBA Live egy részében nemcsak Őt, hanem a nagy öregek All Star csapatait is beépítette programjába.

A hivatalos megjelenés minden platformra egységesen, ez év október 5.

Hungamer filmajánló: Gamer (2009)


Összességében csalódtam a Gamer című mozifilmben. A sztori meglehetősen érdekes, csak szarul van kivitelezve. Képzeljük el a Microsoft Kinectjét, korábban Natal volt; azzal a különbséggel, hogy a játékos élő embereket irányíthat otthonából a Nanonex csip beépítésével a "Society" virtuális világban játszódó játékszoftverben, ami az életre utalna. Akiket írányítanak, azok halálraítélt bűnözők. Egy meglehetősen nagy játéktér van kialakítva számukra a városban. Bent ülő, otthonülők kötelező játéka a Society. Nem kicsit nagy egyébként a film mögöttes mondanivalója is. Pl. aki a szöszi csajt irányítja, Tillman feleségét. A feleség igazi Színésznő, aki alárendelte testét és lekét e mocskos világnak, természetesen anyagi okok miatt...
A film utolsó fele egy ilyen akcióorientált filmhez képest a műfaj meggyalázása. A film első fele tulajdonképpen egész jó, sőt még akkor 4 pontra állt a Neveldine/Traylor produktum, legalábbis az akció és a pergősség tekintetében mindenképpen. Az operatőrt nagyon kiemelném, hiszen az alkotás legnagyobb erénye Ekkehart Pollack képei, amelyek segítségével a néző könnyen a filmvásznon érezhette magát. Ja és természetesen a zenék is meglehetősen nagy szerepet játszanak az igen jól kezdő filmnek. Brutális kezdés, lankadó befejezés és végjáték, összességében ezek a szavak jellemzik a Gamert. Színészi munkáról ne is beszéljünk, mert az itt nincs. Butler legújabb szerepében halvány, de legalább vagány a kommandós, halálraítélt karakterével, ami mint már említettem fentebb a film utolsó felében a történet előrehaladtával teljesen elvész. Már az Élet értelme a tét, nem pedig a látványorgia. Nagyon vártam a filmet, lehet túl sok volt az elvárásom iránta. Erős közepes film, 3.50-et meg nem tudok adni rá. Részemről ez van.

Amerikában, saját hazájában óriásít bukott az akciófilm, mert nem mondhatja el magáról, hogy olyan büszke lenne a maga kis vérlázítóan csekély 20,5 milliós bevétellel. A büdzséről a Boxofficemojon egyéb okok miatt sajnos nincs adat, de nyilvánvalóan bukott filmről beszélünk. Összbevétel: 40,7 milló dollár.

3/5