Dungeon Siege 3 - képek

Dragon Age :Origins -Golems of Amgarrak DLC bejelentés és trailer


A Bioware újabb DLC-vel kedveskedik a Dragon Age: Origins című játékukhoz, mely a Golems of Amgarrak címet viseli.
A törpéket kell felkutatnunk Orzammar alatt található mélyutakban hogy az általuk vezetett expedícióban rész vehessünk.
Az expedíció lényege az lesz hogy felkutassunk egy Katakombát ahol különös szerkezetek állitható elő,köztük a hatalmas kőgolemekkel, ám nagyon erős ellenfelekkel kell szembenéznünk a katakomba belsejében.
Az új DLC-ben importálhatod majd az Aweking vagy Origins-ban elkészített karakteredet, de előállíthatod egy új karaktered is, valamint új lényekkel találkozhatsz majd és velük együtt új jutalomtárgyakra is tehetsz szert. A DLC ára 5 dollár, 400MS pont és 400 bioware pont lesz. Mindhárom platformon megjelenik majd Augusztus 10-én.

Assassin's Creed Brotherhood - ELŐZETES

Ha hihetünk az információknak, akkor az Assassin’s Creed Brotherhood ez év november 19-én fog megjelenni az európai piacon.

Ránézvén a naptárra, konstatálom, hogy addig még majd négy hónap, így lehet korai még előzetest írni. Amiért mégis kikerült annak oka az, hogy a puskapor jórészét már eldurrogtatták az Ubisoftnál, így lelepleződött az egyjátékos történet háttere, illetve a multi, amivel új színt próbálnak vinni a bérgyilkosok világába.

Szóval következzen egy kis előtörténet - összefoglaló arról, amit eddig tudunk, a megjelenésig elejtett infó morzsákról pedig rövidhírekben adunk tájékoztatást.Amikor az AC első részét beharangozták megtudtuk azt is, hogy a történetet három részesre tervezik. A bemutatott nyílt játékmenet nem volt újdonság, de munkálkodásunk „idősíkja”, az e köré írt történet, elképzelt látványvilág, a játék jelen és múltbéli események, ezek szoros kapcsolata tényleg egy komplex történetre engedtek következtetni, amit igazolt az, hogy bár az első rész hiába volt önállóan is érthető produktum, azért bőven maradtak megválaszolatlan kérdések.
A második rész megjelenésével új korszakba röppentünk, ahol az addigi főhőst Altairt Eziora cseréltük le, de a közös szál ahonnan minden ered megmaradt. Desmond karaktere az első rész alatt nagyon kevés szerepet kapott, így a második rész megjelenésével nagyon vártuk azt, hogy a múltbéli zarándoklatok mellett a jelen világában is kalandozhassunk.Néhány apróságon kívül azonban semmit nem kaptunk, sőt nemcsak Desmond, hanem a második rész hőse Ezio körül sem tisztult ki minden, amiről talán nem sokan voltak jó véleménnyel. Ezek tudatában a befejezésnek szánt harmadik részben annyi szálat kellett volna elvarrni, ami már káros is lehetne az egészségre.

A kiadott DLC-k - 2db, komoly mennyiség - ellenére sejthető volt, hogy valami készülődik a háttérben, de hogy mi, arról nem sok mindent lehetett tudni.
Vártuk a nagy bejelentést, aztán a világhálót bejárta egy cím, amiből már biztosra vehető volt, hogy nem a befejező részt üdvözülhetjük, hanem egy kvázi kiegészítőt.

Amikor erre fény derült nem kifejezetten örültem neki. Az AC első része kissé megosztotta a közvéleményt, ami a második fejezettel már nem volt olyan markáns. Nagyon jó visszhangot és eladásokat produkálva szépen megtömte a készítők zsebeit, ami talán arra ösztökélte őket, hogy kezdjünk még valamit a sorozattal, mert úgy is viszik, mint a cukrot.

Aztán fény derült olyan dolgokra, mint a multiplayer lehetőség, ami az ellentábort, köztük engem is lenyugtatott. A látványos renderelt traileren kívül befutott pár ingame multis jelenet is, ami elég meggyőzőre sikeredett, így nálam a többi részével együtt most ez is megkapta az „előrendelve” státuszt.Az egyjátékos kampány alaptörténete szerint az újra virágzó birtokunkat megtámadják, és a véres harc közben Ezio nagybátyja is elesik. A merénylők a Borgia család közül valók, akik a bosszún kívül a szent ereklye megszerzését tűzték ki célul. Akciójuk sikerrel jár, így visszat��rvén Rómába újra hatalomra juttatják Rodrigo Borgiat.

Ez a város lesz a fő illetve az egyetlen helyszín a Brotherhoodban, ami elsőre kevésnek hangzik, de ne felejtsük el, hogy az eddigi részekből megismert nagyobb városok milyen nagyszerűen voltak kivitelezve. Namost ezek minőségét képzeljük el egy sokkal nagyobb területen.
Ahogy az eddigi részekben megszoktuk, most sem áll rendelkezésre az egész terület, hanem a történetben előrehaladva nyílnak majd meg újabb és újabb városrészek.

Talán még emlékszünk arra a mondhatni mini játékra, amiben villánkat újíthattuk fel. Ez a motívum visszaköszön a Brotherhoodban is, csak épp az aktuális helyszínt varázsolhatjuk majd újjá.Szintén ismerős elem lesz a segítséghívás. Az eddigiekben ezt némi aprópénz zsebbe csúsztatásával tehettük meg, lényegében felbérelhettünk egy kisebb csapatot, akik az épp aktuális viszonyoknak megfelelően segítették az előrébbjutást.
A dolog most annyiban bővül, hogy kezdő bérgyilkosok lesznek segítségünkre, ők lesznek a címben is szereplő testvériség, akiket apró feladatokkal bízhatunk majd meg. Ha hihetünk a készítőknek, akkor nemcsak a feladatok kiosztása, hanem a felfegyverzés is részét képezi majd a rendszernek.

Az ígéretek szerint kissé átdolgozzák a harcrendszert, hogy ne a várj és támadj szimpatikusabb nevén a counter attack legyen az úgymond „mindenvivő”. Fegyverek tekintetében a már megszokott tárgyak fognak visszaköszönni, de hű segítőnk az ifjú Leonardo is ismét el fog árasztani minket különféle elmés szerkezetekkel, amikből néhányat az előzetes videókból már megismerhettünk.

Személy szerint bízom benne, hogy tényleg megéri egy hosszú kampányt szentelni Ezio történetének lezárására és talán Desmond világából is nagyobb szeletet kapunk.

Ami viszont a nagy durranás lesz az az Assassin’ Creed világába oltott többjátékos mód. Azért, hogy ne csak a multimóka kifejezést lehessen ráakasztani egy viszonylag egyszerű történettel ezt a játékmódot is megbolondították.
Röviden azt kell tudni, hogy az Abstergo cég akik Desmondot is fogva tartották, több alanyon is kísérleteznek. A második rész óta az sem titok, hogy a múltban megszerzett képességek a kiválasztott alanyokon is megjelennek így könnyen összerakható az a gondolat mi köré építkezik a multi.

A játszható karakterek nagy része már nyílt titokként kezelhető. Felsorolásukba nem mennék bele, de annyi bizonyos, hogy jóval több, mint ami az alábbi képen látható. Ahogy lenni szokott a Brotherhood is megjelenik limitált, mindenféle extrákkal fűszerezett formában is, melyek további egyedi karaktereket fognak tartalmazni.A külsőn kívül természetesen a harcmodorukban lesz a fő különbség, ami jelentheti az alkalmazott fegyverek különbözőségét illetve az esetleges speciális képességek közti különbségeket is.
Az eddigiek alapján szükségünk is lesz ezekre, hiszen ellenfeleink likvidálása néhány kivételtől eltekintve csak közvetlen közelről lehetséges.
A játékmódok közül eddig csak egyetlen egyről rántották le a leplet, de ha a többi is ilyen jó lesz mint ez, akkor biztosan nem fogunk benne csalódni.

A bemutatott játékmód a Wanted címkét viseli. A csatlakozó játékosok mind kapnak egy célpontot, amiből rövid eszmefuttatás után rájöhetünk, hogy valaki ránk is vadászni fog, így a becserkészés mellett ügyelnünk kell a magunk biztonságára is.

Végül pedig következzen ezt a játékmódot bemutató videó a
Viddler-ről, illetve egy kis artwork csokor az IGN jóvoltából.Hungamer filmajánló - Memento (2000)

A Mementot az a Cristopher Nolan rendezte aki új irányba vitte a denevérember kalandjait, és a most mozikban futó Eredet című filmjére is nagyon jó kritikákat kapott.
A történet egy feleségét gyilkosság miatt elvesztett férfiról Leonard Shelby-ről (Guy Pearce) szól aki életének hátralevő részét a gyilkos megtalálására tette fel. A helyzetet bonyolítja, hogy a főszereplő rövidtávú memóriazavarban szenved, így bármit ami előrébb vinné a nyomozását kénytelen feljegyezni. Fotók, az azok hátoldalán jegyzett rövid információk, testére tetovált feliratok mind egy célt szolgálnak.
A film különlegessége, hogy időben visszafelé halad, így a kvázi végkifejlet lesz a film első képsora. Elsőre kicsit nehéz, átsiklunk apró momentumok felett, de emiatt újra és újra meg akarjuk majd nézni.

Kiváló alkotás!