Aranyon a Victoria 2


A Paradox Interactive bejelentette, hogy a várva várt stratégiai játék, a Victoria 2 már aranylemezre került. Megkezdték a játék digitális forgalmazási jogát. A victoria 2 a 19. században, a nemzetek korában fog játszódni, s a gamere az a feladat vár, hogy a választott nemzetével kiterjessze hatalmát valamint gyarmatosítson a 20. század hajnalán.

A teljes játék augusztus 13-án jelenik meg PC exkluzív címként, amit kizárólag digitális formában lehet majd beszerezni.

Castlevania: Lords of Shadow - dobozkép

A Konami hivatalosan kiadta a Castlevania: Lords of Shadow dobozképét, amit alább nézhettek meg. A 15+ korhatáros akció RPG játék Xbox360-ra két korongon jelenik meg még idén ősszel, valamikor október környékén. A vezérplatformra a teljes játék esetében a PS3-at választotta a kiadó.

Split/Second DLC a hónap végén


A Disney úgy tűnik, hogy foglakozik a legutóbbi árkád autós játékával, a Split/Seconddal, hiszen bejelentették a Facebook oldalon, hogy hamarosan elérhetővé teszik egy nagyszabású DLC csomagot az XBLA-n és a PSN-en. A PC-sek sajnos kimaradnak a buliból.

Az új DLC mindegyik autó osztályt fogja majd képviselni egy-egy járgánnyal. Megjelenés tehát augusztus 31-én.

Crysis 2 - zárt körű demonstráció


Az alábbi videóban a Crytek alapítója és vezér igazgatója, Cevat Yerli valamint az EA executive producere, Nathan Camarillo tart kis előadást a nagy közönség számára a Crysis második részéből. Ugyan az E3 alatt már bepillanthattunk a Central Station háza táján, amikor el uralkodik a káosz az idegenek által, csak éppen más szemszögből. Szokás mondani, az ismétlés a tudás anyja. Jövőre fog megjelenni a Crysis 2, ezúttal multiplatform formában.

Battlefield 3 - az első PC részletek


A DICE a kombo magazinnak tett információi szerint a Battlefield 3 nem fogja támogatni a DirectX 9 grafikai technológiát, ezzel is szeretnék felhasználóbarátibbá varázsolni a Windows 7 rendszert. Valamint azt is megtudtuk, hogy a multiplayer alatt a DICE saját grafikai motorja, a Frostbite továbbfejlesztett illetve a legfrissebb verziószámú változata fog futni. A DirectX 11 technológia segítségével a legtöbbet fogják kihozni a motorból, amely mind ezek mellett még optimalizáltabb is lesz.A svéd fejlesztők még azt is megerősítették, hogy a Battlefield 3 leginkább a számítógépes felhasználókat lesz hivatott támogatni, ellentétben azzal, hogy Win XP operációs rendszereken egyáltalán nem fog majd futni. A dedikált szerver támogatása pedig lehetővé fogja tenni a 64 fős többjátékos csatározásait is, ami a Bad Company 2-ből sajnos kimaradt. A visszajelzések szerint igen is szükség van 32v32 felállásra, s ezt az EA is jóvá fogja hagyni.A Battlefield 3 2012 első félévében fog megjelenni PC-re és konzolokra, ha hihetünk a frissen érkezett információknak.

Black Ops multiplayer videó


Megérkezett a Call of Duty: Black Ops első multiplayer gameplay bemutatója, amit alább nézhettek meg a Treyarch jóvoltából. Meglehetősen ötletes pályákat vonultatnak fel a fejlesztők a közel két perces videóban. A játékról már számtalan információkat közöltünk, így nem is fecsérelném tovább a szót, katt a Play gombra! Kötelező vétel lesz! Várjuk szeptember elsejét is.

Civ 5 gépigény


A 2K Games hivatalosan közzé tette Sid Meyer játékprogramjának, a Civilization V-nek a számítógépes gépigényét. A Firaxis fejlesztésében a teljes játékprogram szeptember 21-én jelenik meg kizárólag PC-re, de előtte még a játékos társadalom kipróbálhatja majd a hamarosan elérhetővé váló demót.

Minimum:

Operating System: Windows XP SP3/ Windows Vista SP2/ Windows 7
Processor: Dual Core CPU
Memory: 2GB RAM
Hard Disk Space: 8 GB Free
DVD-ROM Drive: Required for disc-based installation
Video: 256 MB ATI HD2600 XT or better, 256 MB nVidia 7900 GS or better, or Core i3 or better integrated graphics
Sound: DirectX 9.0c-compatible sound card
DirectX: DirectX version 9.0c

Recommended:
Operating System: Windows Vista SP2/ Windows 7
Processor: 1.8 GHz Quad Core CPU
Memory: 4 GB RAM
Hard Disk Space: 8 GB Free
DVD-ROM Drive: Required for disc-based installation
Video: 512 MB ATI 4800 series or better, 512 MB nVidia 9800 series or better
Sound: DirectX 9.0c-compatible sound card
DirectX: DirectX version 11

Vanquish - Sam Gideon trailer

Egy meglehetősen látványos videó jelent meg az idén ősszel, október 22-én boltokba kerülő Vanquish szuperprodukcióból, melyet alább nézhettek meg HD felbontásban az IGN jóvoltából. A Bayonetta alkotói (Platinum Games) kizárólag PS3 és Xbox360 platformokra fejleszti a teljes játékot, ami eléggé hasonlít a Crysis és a HALO játékokra is. További infókért katt az alábbi előzményekre.

Ex-Splinter Cell fejlesztők a LucasArts-nál


Zajlik az élet rendesen a san franciscói LucasArts háza táján, hiszen a legfrissebb jelentések szerint a májusban lemondott Clint Hocking, egykori Ubisoft kreatív rendezője a Star Wars játékokért felelős LucasArts-hoz igazolt. Hocking igazgatása alatt olyan játékok jelentek meg a piacon, mint a nagy sikerű Splinter Cell: Chaos Theory vagy a Far Cry 2.

Clint Hocking érkezése Haden Blackman távozását váltotta fel, amiről már nemrég beszámoltunk. Tehát Blackman önkéntes lemondása nem is olyan biztos, hogy a véletlen műve volt.

A LucasArts alkotói jelenleg a legújabb Star Wars címeken dolgoznak, többek között a The Force Unleashed második részén és a Lego Star Wars-on.

UK Charts: Visszaesett a StarCraft


Úgy látszik, hogy a Toy Story legújabb része átvette a hatalmat a StarCraft 2-től, hiszen első helyen végzett a legutóbbi angol játékeladási jelentés alapján. A minden idők legnagyobb stratégiaként kikiáltott StarCraft 2 meglehetősen sokat esett vissza, ugyanis jelenleg a 4. helyet foglalja el. Pedig az elemzők szerint több hónapos uralkodást jósoltak a Blizzard játékának. Máskor az ilyen szuper mega kijelentéseket óvatosabban kéne kezelnie minden szaksajtónak. Ódák zengtek SC2 dicsőségéről.

De azért ne írjuk le előre, még hivatalosan csak második hete van kint a brit piacon az RTS. Valamint vegyük azt is figyelembe, hogy valóban a legkelendőbb PC-s játéka lett két nap leforgás alatt. A további játékok szerepléseit az alábbi táblázatból vehetitek ki. Jó elemzést kívánok.

Lara Croft: XBoxra Cooperative nélkül debütál


A Crystal Dynamics bejelentette, hogy az augusztus 18-án debütáló Lara Croft and the Guardian of Light Cooperative Online lehetőség nélkül fog felkerülni az Xbox Live Marketplace rendszerre. De nem kell megijedni, mert a fejlesztők állításai szerint a cooperative mód szeptember 28-án kerül sor a beépítésére, amikor a PS3 és a PC változat is megjelenik. A Crystal Dynamics egy patch formájában teszik majd elérhetővé az Online Coopot. Az Xbox Live tulajok addig is végigjátszhatják a játék sztoriját.

A Lara Croft and the Guardian of Light Xbox-ra augusztus 18-án, míg PlayStation-re és PC-re szeptember 28-án jelenik meg.

Castlevania: Lords of Shadow két korongonA MercurySteam megerősítette, hogy a Castlevania: Lords of Shadow Xbox360-as változata két duplarétegű DVD-n fog megjelenni év végén. A PS3 változattal természetesen nincs semmi gond, a szokásos Blu-Rayen érkezik a boltok polcaira.

A British Board of Film Classification pedig 15+ besorolást adott a játék néhány véres tartalma miatt. A játékot jelenleg a MGS alkotója, Hideo Kojima is felügyeli.

Kingdoms of Amalur: Reckoning - friss képek

Meglehetősen ígéretes gamma elébe nézünk a Kingdoms of Alamur: Reckoning című produktummal, hiszen az alábbi frissen érkezett 3 kép alapján tényleg szép játéknak tűnik. Az EA kiadásában az akció RPG-ről még sajnos túl sok információnk nincs, de legalább a megjelenést már tudjuk, ami nem más lesz, mint 2011 ősze.Black Ops nagy dobás lesz


A Call of Duty: Black Ops, immáron a hetedik CoD idén ősszel fog berobbanni a boltok polcaira világszerte. Az Activision legfrissebb pénzügyi jelentése szerint a Black Ops lesz a kiadó legnagyobb dobása, hiszen legújabb termékük az előrendelési adatok alapján még a Modern Warfare második részét is felül múlták, melyre a Treyarch fejlesztői nagyon büszkék. Az Acti vezérigazgatója, Bobby Kotic szerint az FPS termékük meg fogja haladni a mai napig legendásan szereplő Call of Duty: Modern Warfare 2 eladásait.

A Black Ops (multiplatform) világpremierje november 9-én lesz.