DiRT 3 - első képek

Woow, mit látnak szemeim, havas pálya a DiRT 3-ban? Tessék megnézni az alábbi frissen érkezett képeket! Megjelenés 2011-ben PS3-ra, Xbox360-ra és PC-re a Codies jóvoltából.

Shank - Combo Trailer


Az Electronic Arts és Klei Entertainment egy egészen pazar 2D-s játékot fog kiadni augusztus 24-én a PSN, augusztus 25-én az Xbox Live rendszerre a Shank produktummal. Az alábbi videóban a kombók sorozatait nézhetjük meg, amint főhősünk egy adag pisztolyszórást végez az ellenfelére. A PC-s verzióról még nem esett szó, de valószínűleg a hónap végén az is megjelenik. Stay tunned.Achievment Unlocked!!!! Chainsaw-Shank-Pistol-Pistol-Down+Shank-Up+Grenade-Pistol-Pistol-Pistol-Pistol.

:)

Assassin's Creed: Brotherhood - mesélnek a fejlesztők


Megérkezett az első fejlesztői videó a Ubisoft jóvoltából az Assassins Creed: Brotherhood játékból. A teljes gamma különleges kiadásban is megjelenik még november közepén.

F.E.A.R. 3 - Gamescom trailer


Húha, vadi új videjó jelent meg a FEAR 3-ból,a mit alább nézhettek meg. Megjelenés októberben, PC-re, PS3-ra és Xbox360-ra. Nem is fecsérlem tovább a szavakat, katt a play gombra!

Mafia 2 képek - 18 éven felülieknek!

Újabb adag képek érkeztek a Mafia 2-ből, már ami a Playboy tartalmakat illeti. A régi korszak hölgyei a Mafia 2 rajongóinak pózolnak. Enjoy:)

Mafia 2 - Playboy magazinok a játékban

Nos, megtudtuk, hogy a 2K Games csomó playboy magazinokat rejtett el a Mafia 2 teljes játékában. Bár ezt az infót már leközöltük a nemrégiben kiadott előzetesünkben is!

A Playboy magazinok mellett politikai tartalmú címlapok is fellelhetőek majd, és még ezenkívül számos cikkek is, ami az akkori élet kultúráival kapcsolatosak voltak. A Mafia idén fog megjelenni, méghozzá ebben a hónapban PC-re és konzolokra.

Borderlands - új DLC részletek


A Gearbox Software immáron a negyedik letölthető tartalmát jelentette be nemrégiben a Borderlands alapjátékhoz. A Claptrap’s New Robot Revolution DLC, mint nevéből már kiszemezgethető, hogy egy új robot forradalomról fog szólni, több tucatnyi küldetés erejéig, pontosabban 20 küldetésig lesz játszható. Az új tartalomban egy Ninja Assassin is feltűnik, akit az egyik képen láthattok.


A csomag szeptemberben kerül fel a PSN, XBLA és PC (Steam, direct2download, stb.) rendszerekre 10 dollár vagy 800 MS pont fejében.

Dead Space 2 - új trailer


Az EA most adta ki pár perce a Dead Space 2 legújabb E3-as trailerét, amit alább nézhettek meg a HG jóvoltából. Megjelenés 2011. január 25-én, multiplatform formában.

Exkluzív videón a Fable 3


A 1Up oldalán exkluzív videóként jelent meg a Fable 3 látványos bemutatója, amit alább nézhetünk meg. Nagyon ígéretes játékról van szó a látottak alapján. megjelenni a Lionshead fejlesztésében idén ősszel fog, elsősorban rövid idejű Xbox360 exkluzivitással, később pedig PC-re is meg fog jelenni a MS gondozásában.

Call of Duty 8 - első infók


Glen Schofield (volt Visceral fejlesztő, Dead Space) saját Twitter oldalán szivárogtatta ki, hogy a Sledgehammer a következő CoD részen dolgozik, amit várhatóan a következő év őszén fogják befejezni. Jelenleg annyi biztos, hogy Xbox360 és PS3 változat lesz, de hogy mi hír van a Wii, DS és PC változatról, arról vajmi keveset tudunk. Tehát a CoD 8 ezúttal sem az űrben fog játszódni. Még ráérnek vele, úgy tűnik. Az új játék az eddigi CoD részekhez képest sokkal reálisabb lesz. A fejlesztők elmondása alapján igazi újjászületésen esik át a nagy sikerű franchise következő tagja.

A legújabb CoD játék, Black Ops címmel a Treyarch fejlesztésében november 9-én jelenik meg PC-re és konzolokra.

Dátumozva a Dead Rising 2


Annak ellenére, hogy a Capcom már korábban bejelentette, hogy október elsején fog megjelenni a várva várt Dead Rising 2, érdekesképpen ma előrukkolt új megjelenési dátummal, hiszen megerősítették, hogy az európai és ausztrál változat hamarabb kerül a boltok polcaira, mint az amerikai és a japán. A jelenleg is fejlesztés alatt álló DR 2 már szeptembertől kapható lesz PC-re, Xbox360-ra és PS3-ra. hogy mikortól pontosabban? Olvassatok tovább...

Előtte természetesen meg fog jelenni augusztus 31-én a DR 2 előzményeit feldolgozó Case Zero is, mely Xbox exkluzív lesz (ár: 400 MS pont).

Tehát a Capcom legfrissebb jelentése szerint szeptember 24-től minden boldog konzolos tulajdonos kipróbálhatja a zombis, humoros hangvételű TPS játékukat, míg a PC társadalom szeptember 28-án vásárolhatja meg kedvenc boltjaikban a Dead Rising 2-őt. A fejlesztők ígérete szerint nem kizárt egyszerre egy időben a több, mint 6000 zombi jelenléte képernyőnkön. Az állítás szerint meg se fog recenni a PC és konzolos gépeken. Jól optimalizált lesz. Várjuk szeretettel!

Mafia 2 - demó TESZTNemrég Logan tollából olvashattatok egy előzetest a hamarosan megjelenő Mafia 2 játékból - ha valaki lemaradt volna róla, akkor
IDE kattintva megismerheti a játék hátterét és egyéb infókat. Az új rész nagy sikernek ígérkezik, melyre megvan minden esélye, de ugyebár mindig vannak kétkedők, hezitálók, akik jobban szeretik a kézzelfogható dolgokat. Az Ő meggyőzésükre és persze a rajongók éhségének csillapítására letölthetővé vált a játék demó változata, mely egy egyedi, a kiírás alapján játékban nem szereplő küldetést ad feladatul.

A demót mi is kipróbáltuk, és mivel úgy gondoljuk, hogy a főbb elemek terén biztosan nem fog változni a teljes produktum, ezért szavakba is öntjük előzetes véleményünket.


Általában ha valaminek a folytatása jelenik meg a „teszt” jórészt összehasonlítás szagú szokott lenni, hogy mi változott az elődhöz képest. Ez a módszer bizonyos kereteken belül még jó is szokott lenni, de olyan nagy távolságot alapul venni, mint a Mafia első részének megjelenése jelen esetben inkább megmosolyogtató lenne.
Egy apró dolog miatt azért mégis hivatkoznék az elődre, ez pedig nem más, mint az arcok nagyon realisztikus kidolgozottsága. Szerencsére nem olyan markáns, mint az első részben ahol, ha emlékszünk rá, a fényképtextúrázás volt a jellemző. Röviden mindenképp kiváló szóval illethetőek főleg a közelik alapján, amire szükség is van egy ilyen karakterközpontú játék esetén.

Egyéb tekintetben a grafika nagyon impozáns a modellek kidolgozása nagyon jó, a város felépítésében színeiben egyszerűen fantasztikus. A demó nappal játszódott így az éjszakai látványvilág sajnos elérhetetlen volt, de a zárt tereken zajló akció bizonyos mértékig betekintést engedett a fénykezelésbe.


A készítők kihasználták a grafikus engine lehetőségeit, így nemcsak fix megsemmisíthetetlen fényforrásokkal fogunk találkozni. Taktikai lehetőség nem nagyon rejlik bennük, így ne gondoljunk Splinter Cell szerű bújkálásra, de mindenképp jó pont, hogy vannak kilőhető fizikai behatásra mozgó fényforrások is.

A dinamikusságot szóba hozva meg kell említeni, hogy a Mafia 2 Physx támogatással jelenik meg, ami sok programmal ellentétben nem csak a másodpercenként megjelenő képkocka számra lesz hatással.

Annak ellenére, hogy több lehetőség rejlik benne én a robbanáskor, ütközésekkor elmozduló tárgyak realisztikus mozgásán kívül csak a ruhák lágy esését véltem felfedezni. Minden más számomra inkább kőbevésett programsornak tűnt.


Ez mondjuk nem nagy probléma, mert valljuk be őszintén, néhány kivételes esettől eltekintve alig észrevehetőek az ilyen tulajdonságok.
Látványosabb talán a környezet rombolhatósága, mely nem ölt nagy méreteket, de mindenképp jól mutat, mikor a betonoszlop mögé bújt életünkre törő rosszfiúk elől némileg lebontjuk a falat.

Ami még a fizikához kapcsolódik az a járművek mozgása. Már az első részben is kiváló kidolgozottságáról realisztikus mozgásáról voltak híresek a korhű modellek, így a második részben is legalább ezt vártuk. Típusonként változó a szükséges vezetési stílus, nagyon jól érezni a járművek súlyát, a front vagy hátsó hajtást. A kényelmes rugózással szerelt autók kanyarban instabilak és így tovább.


Ha már előbb az ellenfeleket említettem térjünk át a mesterséges intelligenciára. A pálya rövidsége miatt alapvetően kevés, de többször végigjátszva, növelve a ráfordított időt próbáltam kitapasztalni, és azt kell mondjam, elég jól sikerült.
Taktikai lépésként alkalmazható, hogy míg társaink szórják az ólmot, mi az ellen mögé kerülünk. Nagy tűzerejű fegyverrel a birokunkban hamar véget vethetünk a lövöldözésnek, de nálam nem ez volt a cél. Egy kósza lövéssel felfedve magam nem a lövés volt az első dolguk, hanem az, hogy az én pozíciómat is figyelembe véve keressenek újabb fedezéket.

Ez a védekező lépés nekünk is a rendelkezésünkre áll, így a megfelelő gomb megnyomására fedezékbe húzódhatunk, ami annak magasságát automatikusan figyelembe veszi így egy doboz esetén nem kell külön leguggolnunk. A fedezékek közti mozgás viszont már nem ennyire jó. Fedezékből ki, másik helyre odafut, fedezékbe be... lassú, megtöri az akciót!


Harmadik személy nézetű játék miatt az átlagosnál nagyobb szerepet kap a karakter mozgás modellezése. Az előbb említett fedezékbe húzódás közben, ha épp össztűzben vagyunk, karakterünk szépen meghúzza magát. Ilyen és hasonló mozdulatok színezik a látványt, de sajnos elmondható, hogy a mozdulatok összekapcsolása már nem ennyire szép.

Az irányítás nagyjából rendben van, de valamiért megmaradt a mindenre külön billentyű effektus. Nem nagyon értem miért kell a fegyvert külön gombbal felvenni, ha szinte korlátlan a tárolható mennyiség? Na de ez csak apróság. Értelmetlenebb, hogy nincs egy, azaz 1 konkrét „use” billentyű. Autó üveg bezúzása, beszállás, tárgyak felvétele mind külön gombot kapott, amitől eleinte kicsit átláthatatlan a rendszer. Idővel persze megszokható, de nem kellett volna ennyire elaprózni!

A tárgyalt dolgokon kívül a hangok, zenék hozzák meg a hangulatot, amikre egyáltalán nem lehet panasz.


Összességében jól sikerült a bemutatott anyag. Hiányosságai, vagy inkább kellemetlen és felesleges dolgai vannak ugyan, de könnyen át lehet siklani ezek felett, hiszen a játék magja és a hangulat nagyon jó lett.

Utolsó mondatba általában valami pozitív jellegű dolgot szoktak írni, de én most nem így teszek. Sajnos nem emeli a megjelenés fényét a játék jelenleg látható ára, ami PC esetén is alulról karcolja a 13 ezer forintot, ami válság és árfolyam ingadozás ellenére is elég borsos. Mi ennek ellenére bízunk a folytatás sikerében!