Bioshock Infinite - Welcome to Columbia!


A 2K Games bejelentette a Bioshock Infinite produkciót. Mi pedig infókkal, képekkel és egy nagyon látványos valamint hangulatos videóval jelentkezünk. Maradjatok velünk!A 2K Games ünnepélyesen bejelentette a következő Bioshock játékot a tegnapi nap folyamán. Okuk meg volt rá nagyon is, hiszen a Bioshock frencsájzzal több, mint 4 millió eladott példányt értékesítettek a kiskereskedők. A bostoni brigád, a Irrational Games még 2007-ben rukkolt elő az új és meglehetősen kreatív címével, a Bioshockkal. Tehát új Bioshock játék készül Infinite alcímmel, mely ezúttal nem a víz alatt fog játszódni, hanem a fellegekben, több ezer méterrel a föld felszínétől, amint azt láthatjuk az alanti két perces trailerben. A projektet Ken Levine társaságában még New Yorkban leplezték le, egy szép szerdai napon. Viszlát Rapture, üdvözlünk Columbián!Röviden így is jellemezhetnünk az ígéretes produkciót. Maga a város Amerikában épült meg, de az emberiséget a tudomány annyira megbabonázta, hogy végül ilyen város, légzsákokból felépülő City-t alkottak meg. A városban többnyire a demokrácia uralkodik. A sztori már nem az '50-es, '60-as években, hanem egészen pontosan 1912 körül fog játszódni a már fentebb említett városban. A város nem csak szimbólum, hanem egy állig felfegyverkezett Halál Csillag is egyben. Az Infinite játéktípusát tekintve természetesen egy FPS játékról van szó a továbbiakban is.A Bioshock Infinite története szerint egy hatalmas metropoliszban eltűnt egy Elizabeth nevű kislány és így jövünk mi a képbe, egy titkos ügynököt fogunk alakítani, célunk pedig természetesen a kislány előkerítése lesz eme hatalmas "fellegek-beli" városban. A főhősünk előkelő származású, hiszen a Pinkerton titkos ügynökök hivatalát még a leszármazottai alapították még 1850-ben. Tartalmas és hangulatos kalandjainkat számos gazemberek illetve egy meglehetősen egyedi felépítésű Big Daddy fogja akadályozni többször is.A gyönyörű város részletesen ki lesz dolgozva a továbbfejlesztett grafikus motorral, hiszen már láthattuk is a videó alapján; többek között úszó, lebegő légzsákkal leszünk körül véve több jelenetek során, s mindezeket, az épületek a klasszikus amerikai építészeten fog alapulni, némi fejlesztői kreativitással megfűszerezve. Tulajdonképpen egy "másik" Velencét kapunk, csak annyi különbséggel, hogy Columbia városa ezekre a fura légzsákokra épült és emelkedett a magasba, egyre közelebb az istenekhez. A bejárható épületek és a nyitott környezet pedig kellően nagyok lesznek, amit az Irrational Games fejlesztői garantálnak.Nos, Rapture ugye bár néha klausztrofóbiát okozott, Columbia, a Zeppelinek városa viszont megszédíthet a pörgős és forradalmi játékmenetével. A teljes játék cooperative támogatással vélhetőleg 2011 őszén vagy 2012-ben fog megjelenni PC-re, Xbox360-ra és PS3-ra.Tovább látnivalókat remélhetőleg a kölni Gamescomról fogunk majd kapni... Addig is tartsatok velünk. A bemutatkozó videót pedig ki ne hagyjátok!Fable 3 - 5 új kép

A Lionhead Studios 5 új közelharcos képet adott ki a Fable 3-ból a VG247 online magazinnak, amelyeket alább nézhettek meg nagyobb felbontásban. A Fable harmadik része október 26-án jelenik meg Xbox360-ra, a PC-s verzióról pedig továbbra sincs információnk.

Szeptemberi nagy játékmegjelenések - táblázat

Készítettünk nektek egy játékmegjelenési táblázatot, melyről simán leolvashatjátok a szeptemberben megjelenő játékokat. Jó böngészést valamint kalkuláljátok be magatoknak a játékokat, a dátumot és a zsét :)

Katt a képre a nagyobb méretért!

Kojima hatalmas bejelentésre készül


Húdejó Kojima, az MGS játékok atyja nagy bejelentésre készül a következő héten megrendezendő kölni GC játék expó alkalmával. A játékát már mozgás közben is megleshetjük a szeptemberi tókiói kiállításokon. Természetesen a lényeget szülőhazájában fogja elmondani, s ezt vélhetőleg látványos videó keretében.

Black Ops - különleges kiadások konzolokon


Az Activision bejelentette a PS3 és Xbox360 Collectors Edition kiadásait a Treyarch fejlesztése alatt lévő Black Ops játékukhoz.

A Black Ops Hardened Edition tartalmazni fog egy limitált hadműveleti gyűjtőérmet, 4 exkluzív coop térképet. Mindez 80 amerikai dollárba fog fájni.

A Black Ops Prestige Edition pedig a HE tartalmait valamint egy medált és egyéb nyalánkságokat (videók,a távirányítású mobil, amely a nemrég kiadott Multiplayer teaserben kapott szerepet, stb), amelyeket a képen találtok meg. Ez a különleges kiadás 150 dollárba fog kerülni.

Mindkettő Black Ops kiadás november 9-én fog megjelenni világszerte PS3-ra és Xbox360-ra. PC-re sajnos megint nem fog készülni Collectors Edition.

Namco Bandai ütemterve a Gamescomra


A Namco Bandai bejelentette a jövő héten megrendezendő Gamescomos játékfelhozatalát. Szerencsére a Ninja Theory játéka, a Enslaved is a lista között szerepel. Íme a teljes lista a Bandaitól:

- Enslaved: Odyssey to the West
- Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 2
- Dragonball: Raging Blast 2
- Maijin and the Forsaken Kingdom
- Despicable Me: The Videogame
- Pac-Man Party

Lord of the Rings: War in the North - Gamescom trailerA Snowblind és a Warner még a Gamescom előtt bemelegítő videóként ma hivatalosan kiadta a Lord of the Rings: War in the North videó bemutatóját. A játék története a más ismert Gyűrük Ura északi helyszínén fog játszódni az Egy Gyűrűért, egy meglehetősen jól összerakott akció RPG keretében.

A fejlesztők még azt is megerősítették, hogy a karakterek teljesen testre szabhatóak lesznek, s mindezek mellett még fejleszteni is lehet majd őket többek között a fegyvereket vagy a képességeiket.

A teljes játékszoftver cooperative támogatással fog megjelenni 2011 magasságában PC-re, Xbox360-ra és PS3-ra. A készítők hatalmas sikert várnak a játék elkészülte után.

Fable 3 - nagyok az elvárások


A Microsoft Games Studios kreatív igazgatója valamint a Lionhead Studios alapítója, Peter Molyneux szerint meglehetősen nagyok az elvárásai a Fable 3 játékkal kapcsolatban. A nemrégiben az MCV-nek adott interjúja alapján kiderült, hogy több, mint 5 milliós eladást várnak, kizárólag Xbox360-ra. Molyneux, mint "PC-gyűlölő" a Fable 3 számítógépes verziójának a megjelenési dátumát a mai napig sem tudja megmondani, vagy egyszerűen csak nem akarja. Nyilvánvaló, hogy pár hetes vagy hónapos exkluzivitást akar szeretett konzoljára a Fable 3-mal. De azt el kell ismerni ért az üzlethez és a kiadás fortélyaihoz is.

A Fable október 26-án jelenik meg Xbox360-ra a MS jóvoltából, a PC-s portról továbbra sincs semmilyen információnk (releases date: TBA).

RUSE - exkluzív kampány videók!


A felesleges szó fecsérléseim helyett olvassátok el inkább Tomi tollából származó RUSE béta tesztünket az oldalunkról. Annyit azonban érdemes megemlíteni, hogy az Ubisoft ezúttal mellőzni fogja a hírhedt DRM rendszerét. Most pedig következzenek az exkluzív kampány videók:HAWX 2 - Steamen már előrendelhető


A Ubisoft jóvoltából már előrendelhető a HAWX 2 digitális formában Steam és a direct2download hivatalos letöltő rendszereken. A teljes játékban lehetőségünk lesz újra az egész világot bejárni, kezdve Moszkvától egészen a Perzsa-öbölig. A gyönyörű részletességet a GeoEye továbbfejlesztett változata fogja biztosítani nekünk. A játékról írtunk egy előzetest is, melyet az Előzetesek menü részlegben találtok meg.

A román Ubisoft által fejlesztett HAWX 2 szeptember 7-én repül be az európai boltok polcaira.

Előrendelés itt!

NFS: Hot Pursuit - új képek

Az új képeket a VG247 online magazinnak köszönhetjük. A hamarosan megrendezendő Gamescomon pedig újra mozgás közben láthatjuk a nagyon ígéretes Criterion által fejlesztett NFS: Hot Pursuitot!

A teljes méretért katt a képekre!

Késik a TDU 2


Elég szomorú hírt kell közöljek a Hungamer portálon, hiszen a VG247 információi szerint az Atari ma jelentette be nekik, hogy a Test Drive Unlimited 2 sajnos késni fog. Az oka egészen egyszerű: a Eden Games srácai tovább akarják csiszolni a játékprogram single és multiplayer részét, főleg utóbbit, hiszen a visszajelzések szerint nagyon is szükség van rá.

Az új megjelenési dátum ugyan pontatlan, de egyes információk szerint a TDU 2 csak 2011 márciusában kerülhet a boltok polcaira, természetesen multiplatform formában. Mi a márciusi dátumot teljes mértékben megerősítjük, hiszen nemrégiben az Atari ezt leközölte nekünk. Ne menjetek addig sehová, mert idővel lesz multiplayer bétateszt is.

A Testvériség csodálatos képeken

Ugyan tegnap frissen megjelent a Ubisoft első fejlesztői videója az AC: Brotherhoodról, amelyben elmesélik a játék főbb jellegzetességeit a játékosok számára. Most pedig pár új, fincsi képeket publikáltak a nagyközönségnek, amit alább nézhettek meg. Megjelenni pedig november közepén fog egyszerre PC-re, Xbox360-ra és PS3-ra. Aki pedig szeretne elmélyedni a játékban, az olvassa el Tomi tollából származó AC: testvériség Hungamer előzetesét. Ez esetben használjátok a saját kereső motorunkat, amit jobb felső sarokban találtok.

Maffia II PC Vs XBOX360 Vs PS3


Nyakunkon a Maffia II megjelenése, a demó már elérhető a játék hivatalos oldaláról és egyéb ingyenes és fizetős oldalakról egyaránt.
Divat lett mostanában egy-egy nagyobb játék PC és Konzol változat grafikai , és némely esetben a fizikai különbségeket szemléltető videó.
Nem történt ez máshogy a Maffia II játék esetében sem, és felkerült a hálóra a PC/PS3/Xbox360-at összehasonlító videó, amelyben nagyon szépen észrevehető a különbség a három platform között.
A részletekbe nem mennék bele, szeretnék pártatlan maradni!

Epic nagy bejelentésre készül a Gamescomra


Tanya Jessen az Epic Games Studio producere állítása szerint hatalmas bejelentésre készülnek a jövő heti GamesCom alkalmával. Az úri asszony közlése szerint ez a bejelentés nagy sikernek örvendezhet, még az is lehet, hogy a hír hallatán a Gamerek álla le fog esni. Na majd meglátjuk azt a fajintos gammát a kölni bemutatókon.

Hungamer filmajánló - Fahrenheit 9/11 (2004)

A dátum sokmindent elárul. A Világkeresekedelmi központ és emberek százai ellen elkövetett terrorista akció az egész világot megrázta. Michael Moore dokumentumfilm rendező ezt az eseményt illetve a mögöttes dolgokat próbálja bemutatni hűen a történésekkel, néhol viszont provokatívan amelyhez az akkori elnökválasztás, a Bush család kötödése az olajüzlethez nyújt táptalajt.
Valós vagy vélt okok, érdekek, a kormány tétlensége néha tenni nem akarása a fő motívumok, melyek túlzott összesküvés elmélet szagát, hitelesen űzi el az áldozatok családjának szenvedése.

Kicsit hatásvadász, kicsit elfogult, de érdemes megnézni.

Warriors: Legends of Troy - ELŐZETES


Remélhetőleg minden játékos ismeri a trójai háborúról szóló legendás történetet, amelyben egy asszony szerelméért tört ki a háború a két fél, a görög városállamok és a kis-ázsiai térségben elhelyezkedő Trója között. Amennyiben a kedves Olvasó még nem ismerné a történetet, az sürgősen olvassa el az Illiász című remekművet Homérosztól, hiszen előzetesünk alanya éppen arra az eposzra épül. Vélhetőleg a gimnáziumokban még most is kötelező anyag, mint a nyári szünidőkre szánt olvasmányok keretében. Vagy vérfrissítésnek ajánlanám, hogy nézzétek meg a Trója című szuperprodukciót Brad Pitt és Eric Bana főszereplésével készült kalandfilmet. Nagyjából a lényeget ki lehet szűrni a Wolfgang Peterson rendezte filmből is.A Tecmo Koei gondolt egy merészet, játék formájába önti a trójai háború dicsőséges cselekedeteit. A játék Warriors: Legends of Troy címen fog futni, ami kizárólag PS3-ra és Xbox360-ra fog megjelenni még idén ősszel, valamikor november környékén. Sajnos még pontos megjelenési dárumot még nem tudunk, de amint lesz információnk róla azonnal megosztjuk veletek. A teljes produktumban számtalan heroikus hős lesz játszható, csak hogy soroljunk fel néhányat: elérhető lesz többek között a legyőzhetetlen Akhilleusz, Hector, az Amazonok királynője, Panthesilea valamint Paris is.A játék legnagyobb erőssége, hogy a nagy háború előtt oldalt választhatunk. Lehetőségünk lesz a görögökkel valamint a trójaikkal is végigjátszani a sztorit. Pl ha Akhilleuszt választjuk hősünknek, akkor természetesen Trója ellen indulunk, és ugye bár Akhilleusz legendásan arról volt híres, hogy nem lehetett megölni, az istenek kegyei egyetlen egy gyengepontot adtak neki, csak és kizárólag a bal sarkát lehet megsebezni, amibe bele is hallhat szegény, ha mégis sikerülne az egyik ellenségnek... A fejlesztők ezt a részét is áthozták a mitológiából, így nemes hősünkkel látványosan beleverődhetünk akár egy egész szakasz hoplita egységekbe és kaszabolhatjuk kedvünk szerint 300 módra. Igen, a készítők nagyjából a 300 spártai harcmodorát is átültették programjukba. A harcrendszer különböző kombókból fog állni, pl lehetőségünk van az X és Y gombokkal látványos csapásokat mérni ellenfelünkre, a B-vel pedig előreprogramnozott kivégzéseket hajthatunk végre. Az ellenségeink által elejtett fegyvereket pedig lehetőségünk lesz felvenni, és addig harcolhatunk vele, amíg el nem „használódott”. A harcban majd lehet aktiválni a Lock On rendszert, mely könnyen megsegítheti támadásunkat, főleg ha hátulról kívánunk megtámadni a szerencsétlenül járó ellenfeleket. Tehát nagyon véres játék elébe nézünk.A Warriors: Legends of Troy játékkal a kiadó arra törekszik majd, hogy egy könnyed taktikai akciójátékként tudják majd értékesíteni a nyugati illetve az amerikai felhasználók számára. Ezért a gammától nem várhatjuk el, hogy az epikus Illiászt adja alapon minden cselekedetünk. Mint az ókor történeleméért rajongó gamer nagyon izgatottan várom a játék megjelenését, ugyanis az alkotók már tettek már le más görög mítoszokkal foglakozó játékokat, mely vélemyénem szerint a sok próbálkozások végett csak az RTS műfajú Age of Mythologynak sikerült megfelelnie a kitűzött elvárásomnak. Sajnos a Titánok harca című videójáték nem hozta meg a sikert sem a kritikusoknál, sem pedig a játékosoknál. És most a Koei egy alapvetően hack and slash TPS műfajjal próbálja megváltani a játékos társadalmat. A készítők mint köztudott a Dynasty Warrirs franchisezal már bizonyítottak, így epekedve várom majd a játék teljes formáját év végén, de azért mégis bennem a félsz is egy kicsit.A játékot egyébként a Tecmo Koei még az idei E3 alatt jelentették be, igaz meglehetősen zárt körűen bántak az ígéretes produktumukkal. Mike Bond vezető designer szerint egy lényegében epikus csatákat felvonultató akció hack and slash játékra számíthatunk. Tulajdonképpen a játék stílusa nagyon hasonlítani fog a God of War játékokra valamint az X-Men Origins Wolverine kaszabolásaira, amelyek nagyon brutálisak és véresek lesznek. Az úri ember még az EA által publikált Dante’s Infernóval is példálózgatott. A készítők olyan címekhez hasonlították a Legends of Troyt, mint a nagysiekrű 300, a Róma, a Sparatcus: Vér és homok. Garantáltan állítják, hogy ezeknek a felsorolt címeknek az alap hangulatait a játékos megkapja.A játék sztorija természetesen a gyönyörű Helena, a trójai király valamint Akhilleusz (mint választható főkarakter) körül fog majd alapulni. Bond megerősítette, hogy jól kidolgozott részletes történetre is számíthatunk, amely a 10 évig zajló trójai háború legfontosabb eseményeit fogják felvázolni meglehetősen hangulatos akciójelenetekkel karöltve a tisztelt játékosnak. Mind ezek mellett helyt kap az általam nagyra becsült görög mitológia is, így az istenek is valamilyen formában szereplői lesznek a produktumnak. Lehetőségünk lesz, ahogy a görögök kifosztják és porig rombolják Trója városát, valamint a legendás Trójai faló küldetésén is ott lehetünk a befejezés utolsó mozzanataiban, amit a görög király a fortélyos Odüsszeusszal rendeltetett el, mint tisztelgő ajándékot Hector halálhírére a fiát gyászoló trójai királynak, holott ugye egy nagy csapda lett...A Tecmo Koei nagy reményeket fűz legújabb játékukhoz, a Warriors: Legends of Troy-hoz, ha sikeres lesz játékuk, akkor egy új kor kezdődhet a játékosok számára, amit a nyugati társadalomra próbálnak majd rásózni. A teljes produktum idén ősszel robban be a boltok polcaira PS3-ra és Xbox360-ra. PC verzió sajnos nem készül.