Need for Speed Hot Pursuit - ELŐZETESLassan elérkezik az őszi szezon és vele rengeteg nagyon jó program. Ezen időszak utolsó hivatalos hónapja a november, mikor is képernyőnkön üdvözölhetjük majd a Need for Speed sorozat legújabb, de inkább remake-ként felfogható Hot Pursuit alcímű epizódját.

Mielőtt belekezdenék az eddig tudható információk összefoglalásába, engedjetek meg egy kis visszaemlékezést.
A Need for Speed sorozat elindult onnan, ahonnan elindult. Az egyszerűbb autóversenyzés mely az A pontból B-be haladás a körpályák oda vissza egy idő után unalmassá vált, a sorozat szinte csak az új autóival tudott hódítani.Aztán jöttek a játékmenet tekintetében is fontos újítások, mint például az autók tuningolhatósága, amivel először a High Stakes kapcsán találkoztunk, majd az egy konkrét márka köré épülő epizód. Végül pedig elérkezett az az időszak amikor a történetmesélésé lett a főszerep, mely a sorozat utolsó darabjai felé már nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Talán kivétel ez alól Shift mely nagyon jó fogadtatásra talált.

Rövidre zárva a bevezetőt, megjelentek a felújított Hot Pursuit részletei, ami megint régi fényében mutatja az NFS-t. Az évek hosszú során a hagyományos versenyzés biztosan nem lett volna kasszasiker, de így a kitérők után nagyon is igéretesnek tűnik ez a remake.
Lássuk mivel készülnek!A sorozat folyamatos fejlődése hozta azt a nagyon jó ötletet, hogy a versenyzés ne konkrét lezárt helyszíneken folyjék, hanem a szabadág érzését valamelyest visszaadva szabadon barangolhassunk, majd menet közben vagy bizonyos pontokon kezdjünk versenyt.

A hamarosan megjelenő Hot Pursuitnak is ez szolgáltatja az alapot, így egy mindín ízében részletekig kidolgozott környezetben autózhatunk majd. A rendelkezésre álló információk alapján, a legnépszerűbb, mondhatjuk azt is, hogy alap stílus elemek fognak visszaköszönni, így a tengerparttól kezdve egészen a havas hegycsúcsokig csikorogtathatjuk kerekeinket. A képek és videók alapján a látvány nagyon jó, abszolút nem lehet panasz a készítőkre.

Az viszont már nem volt látható, hogy mennyire lesz élettel teli a környezet. Önmagában egy kopár hegy is nagyon mutatós tud lenni, ha megfelelő a körítés, így bízom benne, hogy az ilyen sivárabb jellegű helyszínek kapnak egy kis szinezetet elkerülve az egyhangúságot.Szóval rendelkezésünkre áll majd, egy szabadon bejárható terület, melyen versenytípustól függően haladhatnunk lezárva vagy teljesen szabadon.

Ezek mindegyike tele lesz tűzdelve rövidítésekkel, és rejtett zugokkal, ahol esetlegesen meghúzhatjuk magunkat a rend éber őrei elől.

Versenytípusok tekintetében valószínű nem lesz újdonság, így talán kijelenthető, hogy mindig a győzelem lesz a cél. Aztán hogy ez egy végletekig száguldozás, vagy célzottan üldözőink lerázása esetleg kiiktatása körül fog bonyolódni, azt már a ránk bízott feladat fogja részletesen tárgyalni.

Egy biztos az eredeti Hot Pursiut -ot alapul véve mind versenyzőként mind rendőrként teljesíthetünk majd feladatokat.Játékmenet tekintetében a program magját képezi egy fejlődési rendszer is, így kezdetekben a gyengébb, későbbiekben az erősebb autók is elérhetőek lesznek számunkra. A járműfelhozatal hűen a hagyományokhoz elég impresszív.

Több milliót érő széria sportkocsik mellett megtalálhatjuk majd az igazi ritkaságokat is, melyeket az igazán tehetősek is csak kivételes esetekben szerezhetnek meg, gondoljunk csak a Ferrari Enzojára.

Az ígéretek szerint nem csak a külsőben lesz változatosság, hanem az irányíthatóság terén is. Alapvetően leszögezhetjük, hogy teljesen arcade játékmóddal lesz dolgunk, de az autók front vagy hátsókerék hajtása mindenképp éreztetni fogja magát játék közben.

Maga az utólista egyelőre elég szerény. Van egy olyan érzésem, hogy kevés autóval még bővülni fog a jelenlegi választék, de minden bizonnyal a hosszú szavatosság miatt DLC-kkel próbálják majd fenntartani a folyamatos érdeklődést. Hogy ez jó vagy sem arról nekem megvan a magam véleménye... amit meg is tartanék.A feladatokhoz visszatérve ki kell emelni a rendőri jelenlétet. Ahogy már írtam a feladatok egy részét egyenruhába bújva teljesíthetjük. A rendelkezésre álló járműpark néhány kivételtől eltekintve megegyezik majd a civil felhozatallal.
A külső jegyektől eltekintve egy fő különbség említhető a két játékmód között, ez pedig az, hogy rendőrként különböző segítségek is igénybe vehetőek.
A helikopter, mely elől szinte képtelenség elrejtőzni, az útzár melyen az áttörés okozhat kellemetlen perceket és a sün - nem nevet - már biztosan ismerősek a sorozatot ismerőknek.

Újdonságként lesz elérhető egy elektromágneses „fegyver”, mellyel az autó elektronikus rendszerét tehetjük tönkre.

Arról egyelőre nincs hír, hogy ezeket a segítségeket miként kezelhetjük, gondolok itt arra, hogy alapból minden elérhető vagy adott menet közben akció pontokat elérve aktiválhatjuk őket. Ez utóbbi talán jó megoldás lenne, hogy kiegyenlített legyen a küzdelem.A többjátékos mód alapját egy Autolog -nak nevezett rendszer fogja adni. Itt kezelhetjük profilunkat, tekinthetjük meg a statisztikánkat, melyet akár játékon belüli ismerőseinkkel is összevethetünk.

A többjátékos módokról alig áll rendelkezésre információ. A két játszható oldalból azonban már következtethetünk pár dologra. A hagyományos versenyek mellett természetesen a rabló pandúr játék lesz az igazán meghatározó, melyet 1-1 vagy még jelenleg nem ismert számú ismerőssel bonyolíthatunk le. A típusok változatosságától én nem tartok, bízom a fejlesztőkben, hogy valami különlegeset is tartogatnak majd számunkra.

A rendszer egyik extra tulajdonsága, hogy elméletileg nem kell megvárnunk egy-egy menet végét, hanem egyből a játék sűrűjébe képes bedobni minket.Mindent egybevetve az eredeti sorozat által kitaposott ösvényen haladva nagyon jó játéknak ígérkezik az új epizód.

Az NFS Hot Pursuit a Burnoutról ismert Criterion kezeiből november 16. napján érkezik meg a három fő platformra. Várjuk szeretettel!

Képek - egy része -
Worthplaying.

Ismét képeken a Testvériség!

Szám szerint 7 új kép landolt a galériánkba az Assassins Creed: Brotherhood játékból. A Ubisoft amultiplayer támogatással érkező produktum megjelenését november környékére datálta, CE kiadásokban, mindhárom platformon. Aki pedig szeretne elmélyedni a játékba, az olvassa el az előzetesünket róla.Hungamer filmajánló - Ideglelés (1999)

A napokban néztem meg a Cloverfield című alkotást, mely ha nagyon rossz akarok lenni Godzilla koppintásnak is nevezhető. Ami viszont mindeképp egyedivé teszi az az, hogy a bemutatott képeket egy konkrét filmbéli szereplő szemszögéből éljük át mégpedig úgy, hogy Ő maga rögzíti kamerájával az eseményeket. A film ilyen szempontból jól sikerült, a nagy szaktudású stáb "teljesen" amatőrré tudta varázsolni a kamerakezelést.

Elkanyarodtam... Szóval amikor megnéztem jutott eszembe, hogy valamikor láttam már hasonlót. Ez lenne az Ideglelés, eredeti nevén The Blair Witch Project című alkotás, mely három filmfőiskolás kalandját mutatja be a Blair-i erdőben. A történet szerint egy vizsga dokumentumfilmet készülnek forgatni a címben szereplő boszorkányról mikor is esténként furcsa dolgoka lesznek figyelmesek.

Természetesen csak látszat az egész, értem ezt úgy, hogy annak idején egy elég jól megkomponált történet volt a bevezető, ami most a DVD extrái közt lelhető fel. Hiteles dokumentumok, helyi lakosok beszámolói a történet valódi alapja, amit nagyon jól kiegészít a fiktív, de mégis hihető rendőri illetve tévés beszámolók a diákok eltűnéséről.Önmagában nem egy nagy történetű film, de a megvalósítás miatt érdemes nekiszentelni a szabadidőt.