Mafia II - Operation Husky


Egy videót nézhetünk meg a Mafia 2 első fejezetéről, melyben főhősünk, a szicíliai származású Vito a Husky hadműveletben vesz részt, azonban az akció nem sül el jól...

Splatterhouse - gamescom trailer


A Namco Bandai egy új trailert adott ki a gamescom alkalmával a Splatterhouse játékból, ami minden bizonnyal a bunyóban a régi árkád színvonalat fogja képviselni, ám azt véresen és kellően brutálisan.A Splatterhouse október 26-án jelenik meg, kizárólag Xbox360-ra és PS3-ra.

UK Charts: jól szerepel a Kane and Lynch folytatása


Angliában meglepően jól szerepel a Kane and Lynch 2: Dog Days produktum, amelyet a Square Enix reklámozott be agyba-főbe mindenhol. Sikerét talán annak köszönheti, hogy a japán óriás kiadó európai divíziója jól csinálta munkáját. Vélhetőleg az első helyes szereplését hamar lefogja váltani a Mafia II. A Toy Story 3 alkotói pedig egyenesen büszkék lehetnek magukra, hiszen hetek óta uralja a brit játékeladási piacot illetve a toplistát.

A StarCraft 2 pedig csak mindösszesen 2 hétig tudott benne lenni a legjobb 10 között, a mai jelentésben mint az látható, egyszerűen nyoma veszett. Szégyen és Gyalázat!


1. Kane & Lynch 2: Dog Days
2. Toy Story 3
3. Red Dead Redemption
4. LEGO Harry Potter: Years 1-4
5. Just Dance
6. Art Academy
7. Super Mario Galaxy 2
8. Prince of Persia: The Forgotten Sands
9. Dance on Broadway
10. Battlefield: Bad Company 2


11. Dragon Quest IX
12. Mass Effect 2
13. Sniper: Ghost Warrior
14. FIFA 10
15. Need for Speed: Shift
16. Wii Sports Resort
17. New Super Mario Bros.
18. Modern Warfare 2
19. Wii Fit Plus
20. Madden NFL 11

Mafia II - befutottak az első online értékelések


A VG247 összegyűjtötte nekünk a Mafia II első online tesztjeit. Mától ugyanis lejárt a Mafia II online embargója, illetve mától kapható az Egyeseült államokban is a teljes játékszoftver (PC/Xbox360/PS3). Az eurogamer ítélete meglehetősen szigorú és rosszindulatú! Ejj, nézzétek meg e a teljes listát.

Eurogamer.net – 4/10
Eurogamer.fr – 10/10
MTV Multiplayer
D’Toid – 6.5 (360), 7.5 (PS3)
NowGamer – 8.3 (PC), 8.0 (360) and 8.1 (PS3)
Joystiq – 3.5/5
IGN – 7.0
GamePro – 3.5/5
G4 – 4/5
CVG – 8/10
Crave Online
Multiplayer – 9/10
Gamespot – 8.5/10
1UP – B

HAWX 2 - demó TESZTMár egy hete elérhető a HAWX 2 demó változata, de sajnos csak konzolokra, így a PC tulajdonosok a megjelenésig nem tapasztalhatják meg a játék beharangozott újításait. Az elmúlt hétvégén sikerült PS közelbe kerülnöm, így végre kipróbálhattam a demót, melyről szeretném megosztani véleményemet főleg azokkal, akiknek eddig nem volt lehetőségük próbát tenni.


A demó során két misszió volt játszható, melyek közül az egyik légi tankolással a másik éjszakai anyahajós felszállással mutatott újat az elődhöz képest, de haladjunk sorban.

Az előzetes képek alapján a grafika jobbnak tűnt az első résznél. Lehet, hogy ez csak a Pc-s változat esetén lesz észrevehető, mert be kell valljam, Én konzolon semmi lényeges különbséget nem vettem észre. A repülőgépek talán kicsit szebbek, de a táj megvalósítása nem sorolható az újítások közé. Továbbra is jól néz ki ez tény, de közelről ugyanúgy látszódik, hogy csak a textúra teszi széppé az igencsak poligonszegény környezetet.

Ez persze jó akkor, ha stabil képkocka számra vágyunk, így a Pc verzió próbája nélkül nem nevezném negatívumnak.


Ami az irányítást illeti szinte semmi nem változott. Továbbra is könnyen kezelhető, az akció sűrűjében sem veszünk el az analóg kar és a gombok közt, csupán annyi előrelépés történt, hogy gépünk sebességére érdemes lesz jobban figyelni mivel az most már képes az átesésre.

A két újdonságként említhető elem a légi tankolás, illetve a fel és leszállás párosa. Ez utóbbiakról sokat nem érdemes beszélni, arcade játékról lévén szó felszállásnál csak a gáz, leszállásnál a jó pozíció megtalálása lehet kihívás.

Ennél sokkal nehezebb lesz a tankolás kivitelezése, amit szerintem sikerült nagyon elrontani. Az egész úgy kezdődik, hogy egy nagyobb kört kell becéloznunk ez által irányba állunk, ha ez megtörtént elkezdhetjük a közelítést a tanker felé.

A célra állás kellő gyakorlás után nem lenne nehéz, de egy segítségnek tervezett dolog szerintem pont ellenkezőleg sült el. Ahogy közeledünk a cumihoz a kamera egyre jobba rázoomol a tankoló csonkra, sőt ha megfelelő közelséget érünk el, akkor szinte csak azt látjuk. Ha valamilyen irányba egy kicsit is el vagyunk csúszva akkor a zoom során abszolút nem lesz viszonyítási alapunk, legtöbbször esetben csak a nagy kékséget fogjuk látni akkor is, ha durván 1-2 méterrel lehetünk a cél mellett! Szóval ez inkább idegesítő, mint kihívást nyújtó feladat. Mivel ennek a végrehajtása időhöz kötött sokszor említjük majd az ötletgazda felmenőit.


Összességében a HAWX 2 bemutató anyaga nem sikerült olyan jól, mint arra számítottam, az újításként beharangozott elemeket leszámítva pedig nem sok minden említhető az új rész javára, így jelen állás szerint inkább a rókabőr jelzővel illethető. Bízom benne, hogy a demónak nevezett kivonat ellenére a teljes változat jobb összképet ad majd.

Hungamer játékajánló - Grim Fandango

Valamivel több mint tíz éve jelent meg a Lucasarts Grim Fandango című kalandjátéka. A játék az akkor elég divatos előre renderelt képek "előtt" keltette életre a karaktereket.

A GF története elég furcsa helyszínen zajlik. Az alaptörténet szerint az elhunyt személyek lelkei a végső megnyugvás előtt egy köztes állapotba kerülnek ahol vagy ahonnan egy kiadós séta vagy utazás keretein belül jutnak el végcéljukhoz. Az ilyen utazásokat ügynökök közvetítik a lelkeknek, akik tehetségüktől függően választhatnak a lassabb vagy az igazi kedvenc expressz vonat közül amivel időben sokkal rövidebb az út.

Az egyik ilyen ügynököt fogjuk mi alakítani Manny Calavera személyében, aki nem áll helyzete magaslatán, főleg ha azt vesszük alapul, hogy kisnövése miatt lábmagasítót használ. Szóval Manny nem épp a legjobb ügynök, így főnöke ráhatására próbál tehetősebb ügyfeleket becserkészni.

Egy ilyen alkalommal derül fény arra, hogy valaki folyton elhappolja a legjobb kuncsaftokat, mi több jegyüzérkedik a Number Nine néven illetett expressz tikettjeivel... Manny nekilát felderíteni ki állhat a titokzatos ügy mögött.

A játékot korának megfelelő grafika, de mai szinten is kiváló történet, hangulat és jellegéből adódóan igazi fekete humor jellemzi.