Red Dead: Revolution - készül a folytatás


A Red Dead Redemptionből közel 7 millió példányt értékesítettek a kis kereskedők Xbox360-ra és PS3-ra a 2K Games javára. Annyit tudunk, hogy előbbi platformból (X360) több példányt adtak el, mint PS3-ból. Ennek örömére a Rockstar elhintett egy olyan információt a 2010-es PAX (Seattle) idején, hogy ilyen sikerek mellett mindenképpen szeretnének folytatást csinálni. A cím már meg is van, hiszen a Red Dead: Revolution-t kapta meg, s vélhetőleg PC-re is megjelenne.

A PC-s portot természetesen még pletykahírként kell, hogy kezeljük, mert a Rockstar és a Take-Two még nem erősítette meg. De ha mégis igaz lenne, igazi csoda lenne ez. Bár a RDR nagy sikere miatt már minden lehetséges, lásd Fable III.

Mass Effect 2 statisztikákA legtöbb mai játék már automatikusan (és észrevétlenül) információt gyűjt arról, hogyan játszunk, és erről visszajelzést küld a kiadónak. (Az adatok persze szigorúan névtelenek.) Ma a BioWare hozott nyilvánosságra egy-két érdekes statisztikát a Mass Effect 2-t illetően. Ilyen adat például, hogy a legkedveltebb kaszt a Soldier, amivel többen játszottak, mint a többi kaszttal összesen (!).

A játék végigvitele átlagosan 33 órát vesz igénybe, az igazi fanatikusok azonban többször is végigvitték: PC-n két játékos már 28-szor végigvitte a játékot, az xboxos rekorderek (4 játékos) pedig 23-szor vitték végig a játékot. A játékosok nagyjából fele importálta az előző részből mentett állását.

Driver: San Francisco - három új kép

Az Ubisoft kiadott 3 új képet a Driver: San Franciscóból a szintén francia illetőségű Gamersyde online magazinnak, amelyeket alább nézhettek meg. A fejlesztők javított és továbbfejlesztett vezetési modellt illetve az ezzel járó vezetési élményt ígérnek.

A teljes játék megjelenését egyébként a Ubisoft az idei év ünnepi szezonjára datálta először, amit később elhalasztottak a 2011-es év első negyedére.Mortal Kombat: Tag-Team Walktrough videók


A seattle-i PAX-ról bemutatott származó Mortal Kombat prezentációról látványos videóknak lehetünk a szemtanúi. A játék szintén játszható formában van, már csak kisebb-nagyobb csiszolásokat kell végezniük a NetherRealm Studios srácainak. Az alábbi videóban Hans Lo tart kis előadást a Tag-Team rendszerről, s közben szemügyre vehetjük többek között Kitanat, Kung Laot, Cyraxet, Scorpiont, és Sub-Zerot is.

A kilencedik Mortal Kombat epizód 2011 tavaszán kerül a boltok polcaira Xbox360 és PS3 platformokra, a Warner forgalmazásában.

Hydrophobia - Exkluzív PAX trailer


A PAX keretében megérkezett a Hydrophobia videó bemutatója is, melyben női főhősünket és a pusztító erejű víz szerepét tekinthetjük meg alább HD felbontásban. A teljes játék első része szeptember végén fog megjelenni, először Xbox360-ra. A látottak alapján meglehetősen minőségi anyagról van szó.Kép forrása: PSU.com

Mafia II - az araboknál tiltott gyümölcs


A MEGamer legfrissebb jelentése alapján az Egyesül Arab Emírségek "tisztviselői" bannolták, vagy is törölték a Mafia II forgalmazási jogait. A 2K Games még nem kommentálta a helyzetet, de az arabok szerint nagyon véres, és kegyetlen játék a Mafia legújabb része.

Pár indok a törlés miatt:

- véres
- erőszakos
- pucérkodó
- szexuális tartalmak tömkelege
- csúnya beszéd
- szex, pia, drog, nők erős "bereklámozása"

Microsoft - Halo film?


A Microsoft legutóbbi nyilatkozata szerint még nem tett le arról, hogy egyszer megalkossanak egy Halo-univerzumban játszódó filmet. Sőt, Frank O'Connor (tartalomfelelős, Bungie) elmondása szerint az se elképzelhetetlen, hogy egyszer a TV-ben lássuk viszont Master Chiefet - sorozat formájában.

"Még mindig szeretnénk egy kiváló Halo filmet alkotni. Már vannak ötleteink a történettel kapcsolatosan, és megvannak a szükséges háttérinformációk is, de egyelőre nem akarunk belevágni. Nem sietünk sehová.. " - nyilatkozta Frank.

Master Chief mint hollywoodi szupersztár? Ti el tudjátok képzelni..?

Heti játékmegjelenések (PC, Xbox360, PS3)


A Bioware a héten adja ki a meglehetősen népszerű Mass Effect 2 és a Dragon Age: Origins játékokhoz a legújabb letölthető tartalmakat, melyben utóbbi játékban Morrigan, előbbiben pedig Liara T'Soni fog nagy szerepet kapni. Érdemes tehát oda figyelni. A Ubisoft forgalmazásában a RUSE is a héten jelenik meg, méghozzá holnap.

Xbox360:

* Dragon Age: Origins - Witch Hunt (szeptember 7.)
* Mass Effect 2: Lair of the Shadow Broker (szeptember 7.)
* NHL 11 (szeptember 7.)
* Otomedius Excellent (szeptember 7.)
* Plans vs. Zombies (szeptember 8.)
* R.U.S.E.: The Art of Deception (szeptember 7.)
* Saints Row: Diamond 2-Pack (szeptember 7.)
* Spider-Man: Shattered Dimensions (szeptember 7.)


PC:

* Aion: Assault on Balaurea (szeptember 7.)
* Amnesia: The Dark Descent (szeptember 8.)
* Dragon Age: Origins - Witch Hunt (szeptember 7.)
* Mass Effect 2: Lair of the Shadow Broker (szeptember 7.)
* Operation Barbarossa: The Struggle for Russia (szeptember 10.)
* Recettear (szeptember 10.)
* R.U.S.E.: The Art of Deception (szeptember 7.)
* The Sims 3: Fast Lane Stuff (szeptember 7.)


PS3:

* Dragon Age: Origins - Witch Hunt (szeptember 7.)
* EyePet (szeptember 6.)
* Kung Fu Rider (szeptember 7.)
* NHL 11 (szeptember 7.)
* R.U.S.E.: The Art of Deception (szeptember 7.)
* Spider-Man: Shattered Dimensions (szeptember 7.)
* Sports Champions (szeptember 7.)
* Start the Party! (szeptember 7.)
* Tom Clancy's H.A.W.X. 2 (szeptember 10.)

Steam Top 10 - még mindig dobogós a Mafia II


A Mafia II ugyan még mindig dobogós előkelő helyet foglal el, azonban az első helyet mégis a Worms Reloaded tudhatja magáénak. A Sid Meier's Civilization-t pl többen rendelték elő, mint a Eugene System által fejlesztett RUSE-t.

1. Worms Reloaded
2. Mafia II
3. Company of Heroes Complete Pack
4. Battlefield: Bad Company 2
5. Sid Meier's Civilization V
6. Mount & Blade: Warband
7. Mafia II: Digital Deluxe Edition
8. Call of Duty: Modern Warfare 2
9. R.U.S.E.
10. Left 4 Dead 2

Aliens Colonial Marines - él és virul


A legfrissebb információnk szerint a Gearbox Software által fejlesztett Aliens Colonial Marines - a Duke Nukem Forever után - szintén játszható formában van. Ugyanis az illetékesek a PAX keretében demóztatják a nagyközönség számára illetve ki is próbálható Seattleben.

A kotaku jóvoltából pedig "képernyős" minőségű képek is érkeztek:

---->Katt ide!<----

UK Charts: Mafia II még mindig az élen, HAWX 2 bukás

Második hete tartja magát az első helyen a Mafia II játék, amit a 2K Czech fejlesztett PC-re, Xbox360-ra és PS3-ra. Az eladások zömét ugyan csak az Xbox360 és PS3 verziók teszik ki Angliában. A Red Dead Redemption pedig a friss jelentés szerint, az elmúlt hónapok alatt mindig benne van a legjobb 5 között. Valamint azt is megtudtuk a RockStar Games legfrissebb pénzügyi jelentéséből, hogy az RDR-ből eddig több, mint 7 millió példányt értékesítettek a kereskedők, természetesen Xbox360-ra és PS3-ra. A HAWX 2 pedig megelégedhet a minimális újításaival a 10. hellyel is.