LOTRO - kedvcsináló

A Gyűrűk Ura milliók kedvenc könyve lett, nem volt hát meglepő a különböző adaptációk érkezése sem. Először jött a filmtrilógia, majd beindult a játékos vonal is - a kezdeti beat'em up játékok után nem sokkal megjelent egy jóval komolyabb darab, a Lord Of The Rings Online. Akkoriban élte aranykorát a World of Warcraft, talán ennek is köszönhető, hogy az akkoriban havidíjas LOTRO nem tett szert olyan nagy népszerűségre.. Most, 2010-ben a Turbine úgy döntött, ideje lépni valamit. A szerverek leállítása túl drasztikus lépés lett volna, így egy megoldás maradt: a havidíj elhagyása. És ezzel el is jutottunk a jelenbe.

Igaz, hogy havidíjat nem kell fizetni, de a játék nem teljesen ingyenes. A LOTRO Store-ban vásárolhatunk exluzív tárgyakat, megvásárolhatjuk a játék kiegészítőit, új "küldetés-csomagokat" vehetünk - mindezt persze valódi pénzért. Ha ez a megoldás nem tetszik, még mindig ott a havidíjas előfizetés lehetősége is, ami azonnal felold minden korlátozást. Óriási pozitívum, hogy a kellő kitartással bármit meg lehet szerezni ingyen is - bizonyos feladatok teljesítése után pontokat kapunk, melyeket aztán a LOTRO Store-ban akármire elkölthetünk.
(Persze arra senki ne számítson, hogy egy hét alatt összegyűjt egy csomó pénzt, és mindent megvesz - ez bizony időigényes folyamat..)

A LOTRO a Gyűrűk Ura-fanoknak maga a kánaán. Megalkothatod álmaid karakterét (legyen az ember, törp, vagy tünde, mindegy), szabadon bejárhatod a gyönyörű Középföldét, szövetségeket alapíthatsz, házat vehetsz magadnak.. Megküzdhetsz a könyvből/filmből ismert ellenfelekkel, találkozhatsz a jól ismert szereplőkkel - egyszóval kiveheted a részed a történetből. Ráadásul mindez DirectX 10 és 11 támogatással, gyönyörű látvánnyal tárul szemünk elé.

A játékhoz folyamatosan érkeznek a kisebb-nagyobb tartalmi frissítések, és ez valószínűleg még sokáig így lesz. Ha tehát egy tartalmas, összetett MMORPG-t keresel (ami ráadásul ingyenes is!), a LOTRO a Te játékod. (Az amerikai verzió már most is ingyenesen játszható, az európai viszont -ahogy arról korábban beszámoltunk - egyelőre várat magára.)

Spider-Man: Shattered Dimensions - Wii vs PS3, Xbox360


Az illetékesek egy új videót tettek közé a Youtubera a Spider-Man: Shattered Dimensions játékból, melyben megnézhetjük a játék Wii-s és Xbox360-as verzióját, grafikai összehasonlításképpen. A játék már megjelent konzolokra, azonban a PC-s verzió az ünnepi szezonra várható, mint az kiderült egy korábbi hírünkben.Halo: Reach - az első értékelések


Lejárt az online embargó a Hal Reachet illetően, ezért a nevesebbnél is nevesebb online magazin tesztelte le az epikus játékmenettel rendelkező Bungie játékot. A reach szeptember 14-én érhető el Xbox360-ra, a Microsoft forgalmazásában. Az alábbi listán pl. a Games Radar csak 7 pontot adott a kampány részre, míg a multiplayer módozatokra egy erős kilencest.

PlanetXbox360 – 10
Eurogamer – 9
G4 – 5/5
1UP – A+
Giant Bomb – 4/5
IGN – 9.5
Xbox360Achivements – 94
GT – 9.3 (video review below)
GamesRadar – 8 [Campaign - 7, Multiplayer - 9]
Joystiq – 5/5
IGN UK – 10
The Guardian – 5/5
GamePro – 5/5
D’Toid – 10
Machinima – 9.5
Videogamer – 9
NowGamer – 9.4
GameZone – 8.5
The Telegraph – 10
CVG – 9.2
Made2Game – 9/10