Csúfosan leszerepelt a HAWX 2


Nem örvendhet kritikai sikernek a Tom Clancy által fémjelzett HAWX 2, noha az első rész meglehetősen jobb játékra sikerült, mind a kritikusok és mind pedig a játékosok szempontjából. Jómagam is kipróbáltam konzolon a román árkád repülős játék folytatását, de az első rész mérföldkövekkel jobb játék lett az előzetes tapasztalatok alapján. Nem véletlenül nem született teszt a HAWX 2-ről a Hungameren, bár egy előzetest még így is elolvashattok róla, oldalunkon. Persze azért akadnak jónak mondható kritikák is, az eddigi legjobb nemzetközi értékelést a Game Informer stábja adta, mindösszesen 75 ponttal. Nézzük tehát a többi kritikákat:

Game Informer - 75
Gamespot -70
Eurogamer - 70
Videogamer - 70
IGN - 65
Worthplaying - 65
Gametrailers - 65
1UP - 58
EDGE - 50
Joystiq - 50

A HAWX 2 Xbox360 és PS3 változata már kapható a boltokban, azonban a PC-s port jelentős csúszást szenvedett el a francia illetőségű Ubisoft-tól, hiszen a legfrissebb jelentés szerint november 17-én jelenik meg.

F1 2010 értékelések, PC-re nem lesz dobozos verzió + Launch trailer


Holnap jelenik meg öreg kontinensünkön a régóta várt F1 2010 a Codemasters gondozásában Xbox360-ra, PS3-ra és PC-re. Utóbbi platformra sajnos nem fog megjelenni dobozos kiadásban, jelentette be ma a játékszoftver kiadója.Az F1 2010 PC-s verzióját kizárólag digitális úton lehet majd beszerezni, többek között a Steam és Direct2Download letöltő rendszerekről. Az árkád-szimulátor játékot, mint az alább látható értékelések alapján meglehetősen kedvelik a teszterek. A versenyjátékról hamarosan mi is befogunk számolni, egy tartalmas teszt keretében.

Eurogamer – 8
Videogamer – 9
IGN – 8.5
The Guaridan – 4/5
TheSixthAxis – 9
GamesMaster – 9
GamesRadar – 9
Edge – 8
Game Informer – 8.50
OXM – 8

Civilization V - Launch trailer


Megérkezett a 2K Games legújabb stratégia játékának, a Sid Meyer ihlette Civilization 5 utolsó videó bemutatója. A játék csodaszép, és nem mellesleg még a kritikusok is kedvelik.

GOG - az igazság


Vasárnap kezdődött a
Good Old Games kálváriája. A GOG az egyik legnagyobb régi, DRM-mentes játékok kiadásával foglalkozó oldal, így nagy meglepődést okozott a bejelentés, miszerint "a jelenlegi formában nem működhet tovább az oldal". Ebből mindenki arra következtett, hogy megszűnik az oldal: ezt a felháborodott (és csalódott) vásárlók persze nem tűrték szó nélkül.. Ma azonban kiderült az igazság: csak reklámfogás volt az egész, az oldal nemsokára megújult külsővel és kínálattal tér vissza. A hivatalos nyilatkozat szerint:

“Először is szeretnénk elnézést kérni mindenkitől, aki becsapva, átverve érzi magát. Kis cégként nem költhetünk sok pénzt reklámozásra, többek közt ezért is akartunk kihasználni egy olyan nagy eseményt, mint az oldal teljes megújulása (...)."

Nos, kedves GOG, a terv sikerült: napokig veletek volt tele az online gaming-sajtó. Jó lett volna azonban azt is átgondolni, hogy emiatt a "vicc" miatt hányan fognak hátat fordítani a cégnek..

Dead Rising 2 - az első 15 perc


Holnap jelenik meg a Dead Rising Xbox360-ra, PS3-ra, de a VG247 online játékmagazinnak volt lehetősége kipróbálni a teljes játékot, éppen ezért megmutatják nekünk a játék első 15 percét. A videó minősége sajnos nem HD, de így is megteszi, amire hivatott. A videó a bejátszás után rögtön egy aréna játékkal kezd, kicsit árkádos a játék, a sztorihoz sok köze nem lesz. Nyilvánvaló a Blue Castle a játékélményre gyúrt. Főhősünk, Chuck szinte minden tárgyat és fegyvert felhasználhat a zombik ellen, e szempontból meglehetősen kreatív játékkal állunk szembe. Az is kiderült, hogy a Dead Rising 2 nem használ automatikus mentést, helyette manuálisan kell azt megtegyük, hiszen kizárólag a WC-ben menthetjük el a jelenlegi játék állásunkat.A Dead Rising 2 tehát holnap jelenik meg X360-ra és PS3-ra, PC-re pedig három napos késéssel fog megérkezni a boltok polcaira.