Need for Speed: Hot Pursuit - Pursuit trailer, demó dátumozva


A játékról már írtunk egy előzetest, éppen ezért mellőzném a bevezető sorokat. A lényeg: november közepén jelenik meg multiplatform formában a Hot Pursuit rebootolt verziója. Október 26-án DEMÓ!!!!!!Gyűjtői kiadások

Hamarosan megjelennek elég exkluzív játékcímek,amik mellé nem maradhat el a gyűjtői kiadás.
A Star Wars:The Force Unleashed II-höz 1gyűjtői érkezik,amely valahogy így néz ki:A fémtokos játék mellet bónusz DVD,megannyi letölthető tartalom és egy 2 GB-s Starkiller pendrive található a packban 18-20 E forintért


Az Assassin's Creed Brotherhood dupla gyűjtőivel érkezik.Az egyik a Limited Collector's Edition:A játékot és a bónusz DVD-t egy róma térkép és letölthető extrák kísérik.A pakkba szerepet kap még egy doboz,melyből egy bohócfej ugrik ki.Ezt én még egyik magyar webshopban sem láttam,ezért árat nem tudok mondani.


Érkezik még egy úgynevezett Assassin's Creed Brotherhood Limited Codex Edition:A játékot reneszánsz ládikában kapjuk meg bónusz DVD és róma térkép mellet,mely mellé multiplayer karakterek kártyái és letölthető illetve in-game tartalmak is járnak.Ez a kiadás 17 E forint.

Spider-Man: Shattered Dimensions - Pókember szinkronhangjai


A már megjelent Spider-Man: Shattered Dimensions mint tudjuk, 4 különböző univerzumban játszódik, és ez alatt azt is kell érteni, hogy a 4 fajta Pókembernek 4 különböző szinkronhang is dukál. Az alábbi videóban a 4 színészt tekinthetjük meg, munka közben.

Civilization V - gyönyörű nyitó jelenet


 A 2K Games nemrég adta ki hivatalosan a Civilization V Opening Cinematic címre hallgató videót, amit alább nézhettek meg HD felbontásban. A videó megnézése minden Civ és startégia rajongó számára ajánlatos!

Pro Evolution Soccer 2011 - demó TESZTNemrég egy előzetes keretein belül hírt adtunk a Fifa sorozat legújabb tagjáról, mi több egy rövid demó teszt is kikerült az oldalra. Úgy vélem úgy korrekt a dolog, ha a rivális termékről is ejtünk néhány szót, így ennek a jegyében született most meg a Konami által fejlesztett Pro Evolution Soccer 2011 demó tesztje.

A PES széria 2001-ben kezdte a pályafutását, így könnyen ki lehet számolni, hogy hány részt élt meg eddig. Na jó, azért nem ennyire egyértelmű a helyzet, ugyanis a különböző platformok és a PES menedzser játéka is a sorozat része, így pedig azért más az eredmény.

A két rivális minden évben próbált túltenni a másikon - nemcsak saját elődjén - így hála a konkurenciának egyre jobb, kiforrottabb játékokat kaptunk. Az, hogy melyik jobb nehéz eldönteni. Hasonló technológia, hasonló újítások. Amire az egyik fejlesztő csapat gondolt arra a másik nem és fordítva. Nézzük, mivel készül a Konami!


Ha végignézünk a PES idei újításain majd megnézzük a Fifáét akkor azt vesszük észre, hogy szinte ugyanaz a kettő.

Rengeteg új animációt dolgoztak ki, amik a játékosok mozgásában és a kisebb jelenetek közben az arcmimikában fog megjelenni. Ez utóbbi apróságnak tűnik, de a későbbiekben írok majd pár példát, amit a demó során sikerült megtapasztalnom.
Irányítás tekintetében szintén előrelépés történt, ami a 360 fokos labdakezelést jelenti, kiegészítve a sokkal precízebb fizikával. Leírva nem, inkább élesben lehetne megmutatni igazán, hogy mi ennek a rendszernek a lényege, mik a fő változások az előző részhez képest.

Összességében azt lehet elmondani, amit a Fifa előzetesében is írtam, hogy a passzok, átívelések vagy épp a kapura rúgások sokkal nagyobb precizitást és jó ritmusérzéket követelnek meg. A próbák után ki lehet jelenteni, hogy ez tényleg így van, ezért el lehet felejteni az őrült gombnyomkodásokat, a hajszálpontos passzokat.

Természetesen a PES is átesett a mesterséges intelligencia tuningján, így a játékostársak sokkal jobban helyezkednek így könnyítve az esetleges pontatlan passzokból eredő kellemetlenségeket, de ahhoz, hogy az akciót jól hajtsuk végre nem lesz elég a gép segítségére támaszkodni.


Az akciók megkönnyítésére már eddig is létezett a csapat stratégia változtatása. Alapesetben ez ugye jelentheti a cseréket. Értelemszerűen a védő játékosok nagyobb számban való szerepeltetése inkább az eredmény megtartását tűzi ki célul, ami nagyon jó lehet, ha egy bajnokin döntetlennel is továbbjuthatunk.
Persze megvan ennek az ellentettje és a kiegyenlített játékos összetétel is, de ezen kicsivel túlmenve állíthattuk a csapat formációját is.

Ez utóbbit gondolta át újra a fejlesztőcsapat és egy olyan rendszert hoztak létre, amivel eddig talán csak a menedzser játékok során találkozhattunk. Ennek lényege, hogy a hagyományos elosztáson kívül a játékosokat minden kötöttség nélkül rendezhetjük a pályán, így például ha nem egy egyvonalas négyes középsort akarunk, hanem a balszélen kicsit előrébb akkor úgy állítjuk be őket.

Ezen felül a játékosoknak egyedileg állíthatunk be tulajdonságot, ami sokkal nagyobb szabadságot enged sejtetni, mint a csapatszinten érvényes védekező vagy támadó jelleg.

A licenszelt csaptok - klub és válogatott - nagy számban teszik tiszteletüket, ugyanúgy, mint a stadionok, sőt kissé kibővítve a bajnokságok listája is megtalálható. Sajnos a magyar csapat szurkolóinak rossz hír, hogy a honi csapat nem szerepel az általam megszemlélt listában, így a magyar bajnokságok is felejtősek - bár ez utóbbiakat a Fifa sem tartalmazza.
- remélem csak rosszul közölt információkról van szó


Legyen elég ennyi a várható dolgokról, most nézzük a kézzelfoghatóbb demóban tapasztalt tényeket.

Látvány tekintetében kicsit jobban tetszett a Fifánál, de nem az alap minőség, hanem a színhasználat miatt. Ez sokkal természetesebbnek hatott a PES esetében. Minden másban hasonló teljesítményt nyújtanak, így a textúrázás mind a játékosok mind az egyéb tárgyak tekintetében nagyon jól sikerült, a „fény árnyék hatás” kiváló, jól optimalizált, nincs ok a panaszra.

A mozgások szépek, folyamatosak szinte csak kikockázott visszajátszásoknál venni észre irreális dolgokat, de ez már inkább csak szőrszálhasogatás.

Mindkét játék demójával nagyon sokat játszottam annak érdekében, hogy kijöjjenek azok tulajdonságai. Azt tudom elmondani, hogy nekem a Fifa sokkal dinamikusabbnak tűnt, akciók tekintetében sokkal pörgősebb meccseket sikerült játszanom. A PES-t ezzel ellentétben „kisvárosi labdaterelgetésnek” éreztem, pedig ott is ugyanolyan lelkesedéssel törtem kapura, hajtottam végre remek támadásokat.

Kezelhetőség tekintetében nem véltem felfedezni különbségeket, mindkettő egyformán nagyon jó lett. Mindenképp ajánlott kontrollerrel nekiesni, hiszen ezzel érhetünk el olyan precizitást, amit a játékmenet megkövetel.


A sok - sok eltöltött játékóra során azonban csak a PES-ben találkoztam két olyan jelenettel, ami jelen pillanatban nálam a Konami játéka felé billenti a mérleg nyelvét.

Az első ilyen egy öngólnál - nem röhög - jött elő. Nagy nehezen sikerült visszaszereznem a labdát a tizenhatoson belül majd azzal a lendülettel megpróbáltam kivágni. Hát ez olyan szerencsétlenül sikerült, hogy játékostársamat rúgtam fejbe. aki szédülten esett hátra miközben fejesének köszönhetően a labda a hálóban kötött ki. A vesztett meccs miatt nem örültem, de rengetegszer visszanéztem ezt a jelenetet. Jól lehetett elemezni a társ illetve a labda mozgását, teljesen valóságos, a kiszámíthatatlanság „illúzióját” kelti!

Másik történet során szintén én kényszerültem védekezésre és más lehetőség nem lévén már a tilos zónában próbálkoztam becsúszással. Az ellenfél bukta szól a síp! Jön a visszajátszás, látható, hogy hozzá sem értem, mi lesz ebből? A támadó akkora sárgát kapott, hogy csak néztem. Úgy tűnik itt is díjazzák a kamu estéseket!

Főleg ez utóbbi eset volt az, ami rávilágított, hogy a foci nemcsak a labdáról, az azt kergető játékosokról, stratégiáról szól, hanem az ilyen véletlenszerű eseményekről is, amibe most a Konami nagyon beletrafált.

Bevallom őszintén nem játszottam a sorozat korábbi részeivel, így nem állítom, hogy ilyen jeleneteket most láthatunk először, de az bizonyos, hogy én eddig a Fifában soha nem láttam kamu dolgokat, pláne azokat büntetni!
- valószínű ilyen jelenet csak gép ellen történik majd, egy véletlenszerűen lefutó programsor hatására


Mindkét játék nagyon jónak ígérkezik. Játszatok sokat a demókkal és döntsétek el Ti is, nektek mi a jobb!
Nekem, ha egy hajszálnyival is, de a Konami játéka jobban tetszett, viszont sok más egyéb dolog miatt már elköteleztem magam a Fifa mellett, így erről mindenképp olvashattok majd tesztet a Hungamer hasábjain.

Képek:
IGN

Yogi Bear - készül a mozifilm


Bizony, ezt is megéltük, hogy a Yogi Bearből is mozifilmet alkot Hollywoood. A kaland/vígjáték filmet a Warner Bros fogja forgalomba hozni világszerte, melyet Eric Brevig rendez, mind a mai napig is. Yogi Bear című mozifilm idén december 17-én fog először debütálni a mozikban, Anna Faris (Horrorva akadva részek), Justin Timberlake és Dan Aykroyd főszereplésével.

Dead Rising 2 - kritikai sikerek

Igen, végre mától beszerezhető a Dead Rising 2 konzolos változata a Capcom jóvoltából. A kritikusok már le is tesztelték a zombis TPS akciójátékot, melyből arra a következtetésre jutunk, hogy a teszterek meglehetősen kedvelik a Blue Castle által fejlesztett játékot.


Eurogamer – 8
MSXbox-World – 9
Made2Game – 7
Strategy Informer – 8
MegaBitsofGaming – Buy it
NZGamer – 8.8
IGN – 8
Resolution Magazine - 8
GamePlanet – 8.5
SquareGo – 4/5
GamesRadar – 8
Videogamer – 7

Videón a Medal of Honor


Egy új videót adott ki ma hivatalosan az EA az október 12-én megjelenő Medal of Honorból. De előtte a játékos társadalom részt vehet október 4-7 között egy nyílt béta teszten is, így megnézhetjük többek között mi is, hogy nyár óta mennyit fejlődött a sokak által rossznak nevezett multiplayer része. A kipróbálható verzió két új pályát és két új játékmódot fog tartalmazni (Kunar Base Sector Control módban; Shahikot Mountains Combat Mission játékmódban).

Fallout: New Vegas - második fejlesztői napló


Az alábbi HD minőségű videóban az Obsidian fejlesztői az október közepén megjelenő Fallout: New Vegas hangjairól és effektjeiről beszélgetnek illetve tartanak kis előadást a Fallout rajongók számára. A játékról már írtunk egy előzetest is, amit megtaláltok oldalunkon.

Black Ops - multiplayer videó


Új multiplayer játékmenet videó érkezett a novemberben megjelenő Black Opsból, amit azonnal megosztunk veletek, itt a Hungameren. A "Nemesis kamera" (visszajátszás) eléggé befigyelt a végén. Enjoy!

Bad Company 2: Vietnam képek

Hangulatos képek érkeztek a Bad Company 2 következő, nagyszabású kiegészítőlemezéből, a Vietnamból. Az alábbi képeken többek között a helikoptereket csodálhatjuk meg, amikből csak úgy áradnak a vietnámi feeling... A kiegészítő télen jelenik meg, multiplatform formában (PC, Xbox360, PS3).


  

  

  

  

  

Bulletstorm demonstráció a TGS-ről


Három perces gameplay videót nézhetünk meg a People Can Fly fejlesztette Bulletstormból az idei tokiói játék expó alkalmával, Tanya Jessen közreműködésében.