Civilization V - a kritikusok imádják


Még a Bungie által fejlesztett Halo Reach játéktól is jobban szerepel a kritikusoknál a Sid Meyer ihlette Civilization ötödik része. A kiritikai pontszámok egyszerűen döbbenetesek! Egyedül a 1UP szerkesztője különcködött a többiektől...

Gamingnexus - 100
Giantbomb - 100
Joystiq - 100
Gameblog.fr - 100
Guardian - 100
Destructoid - 95
Gametrailers -94
PCGamer - 93
CVG - 93
3DJuegos - 92
IGN - 90
Gamespot - 90
Videogamer - 90
Strategy Informer - 90
Eurogamer - 80
1UP - 50

Castlevania: Lords of Shadow - az első értékelés az OXM-től


A régóta várt Castlevania: Lords of Shadows az OXM magazin legfrissebb számában 9/10 ponttal szerepel a címlapon. A magazinban a játékot a teszter nagyon dicséri, hiszen hatalmas és csodálatos jelzőket használ rá. A teszt szerint a játék hasonlít a Shadow of Collossus és a God of War játékok stílusára. Blyth szerint a sztori kampánya több, mint 20 órás végigjátszással bír, mely során számtalan epikus csata várhat a játékosra. A Castlevania-ból jövőhéten jön egy demóverzió is, amit már mindenki kipróbálhat. Jelenleg csak a PS3 Plus előfizetők játszhatnak az igen ígéretes játék próbaváltozatával. Jó nekik.

A Castlevania: Lords of Shadow október 5-től megrendelhető a nagyobb kiskereskedéseknél, Xbox360-ra és PS3-ra.

DC Universe Online screenshotok

Új screenshotok láttak napvilágot a DC Universe Online kapcsán. Egy dolog már most biztos: a változatosságra nem lesz panasz. Nincs két ugyanolyan jelmez a képeken - csak a kreativitásunk szab majd határt annak, hogy milyen karaktert alkotunk..


Hungamer filmajánló: The Expendables - A feláldozhatók


Nagy rajtam a feszültség.Először írok ide,sokat is gondolkodtam azon,melyik film legyen az első,amiről írni fogok.Hát,ezt választottam.Na de elég a félrebeszélésből,bele is csapok a lecsóba!
2009 év közepén értesültem a hírről,hogy Stallone új akciófilmet rendez,melyben a főszereplők igazi akciósztárok lesznek.A hírre azonnal felkaptam a fejem.Majd hónapokkal később,már 2010 eleje lehetett,jött az első előzetes.Nagyon tetszett,már tűkön ültem.Nemrég megnéztem a filmet,sajnos nem moziban,mert a hazai forgalmazó rendesen eltolta a bemutatót.De mindenképp megfogom nézni a filmet moziban,mert megéri.
A sztori egyszerű,de egy ilyen akciófilmnél ez nem baj.Van egy katonai osztag,melyet mindenféle küldetésre küld az Amerikai kormány.Most egy igazán nehéz feladatot kapnak:Egy Dél-Amerikai diktátort és magánhadseregét kell likvidálniuk.

A filmben rengeteg ismert akciószínész feltűnik,hosszabb-rövidebb időre.Itt van Sylvester Stallone,Jason Statham,Jet Li,Terry Crews,Mickey Rourke,Gary Daniels.Feltűnik még Bruce Willis is és a kaliforniai kormányzó,Arnold Schwarzenegger is egy emlékezetes jelenetben.A főgonoszt,meg nem más alakítja,mint Eric Roberts.Tehát egy elég nagy sztárparádéval találja magát szemben a néző.Bár van egy kis gond ezzel:nagyon sok az ismert színész,de csak egy-két karakter van a középpontban,a többiek meg csak feltűnnek az egyik pillantban,aztán huss,el is tűnnek.Ez a film hosszának lehet szerintem köszönhető.Elég rövid sajnos a játékidő.
Az akciók látványosak.Szerencsére minimális CGI-vel találkozhatunk,ennek nagyon örültem.A verekedések ütősek,a lövöldözések véresek.Az operatőr jól végezte dolgát,az összecsapások remekül vannak fényképezve.
A zene is nagyon jó lett.Brian Tyler egy nagyon jó zeneszerző,vannak közepes munkái,de ez szerencsére nem ilyen.

Érdemes ezt a filmet megnézni.A mostani CGI-től bűzlő divatakciófilmektől fényévekkel jobb.Jó hír,hogy Október 14.-től látható lesz a magyar mozikban.Érdemes lesz beülni rá.

Medal of Honor - Többjátékos interjú


Úgy tűnik, hogy a Medal of Honor reklámkampánya meglehetősen be van járatva, hiszen napról napra új információkat közölnek le a kiadők és a fejlesztők a Medal Of Honorról. A mai nap sincs másképpen, mert az alábbi HD minőségű videóban a Multiplayer részért felelős DICE egyik szakembere, Patrick Liu tart kis előadást a MoH rajongók számára, a produktum többjátékos részéről.Ne feledjétek! Október 4-től startol újra, kizárólag PC-n a Medal Of Honor nyílt bétatesztje, ami 4 napig fog tartani. S utána már csak a megjelenést kell csak kibírnunk, hiszen október 12-én robban be a boltok polcaira PC, Xbox360 és PS3 platformokra az EA legújabb katonai FPS játéka.

Quantum Theory - TGS előzetes


Rég írtunk a Quantum Theory játékról, de most a TGS játék expó alkalmával egy új videó keretében írunk nektek hírt. A Gears of War stílusú TPS játék már megjelent.

Bemutatókon a Warriors: Legends of Troy


A TGS játék expó alkalmával két látványos videó jelent meg a Warriors: Legends of Troy hack and slash játékról. A videóból kiderült, hogy mégsem novemberben fog megjelenni a teljes játék, hiszen a trailer végén 2011 feliratot láthatunk. Talán jobb is, ha többet foglalkoznak vele a Koei srácai. Jól döntöttek. A produktumról már írtunk egy előzetest is, tessék elolvasni majd azt is, amennyiben több információt szeretnétek.The Witcher 2 - Geralt szökésben


Egy látványos videó érkezett meg a CD Projekt és a Namco Bandai jóvoltából a The Witcher 2-ből. A videóban Geralt egy börtönből próbál megszökni, s mindezt teljesen "dinamikusan" teszi, lopakodik, árnyékban öl, stb. Szép videó.

Xbox 360 wireless Controller for Windows - Hardverajánló

A nyakunkon van két remek fociprogram megjelenése, de más játékok is előszeretettel használják ki a marok irányítók adta lehetőségeket. Még adott márkán belül is rengeteg típusuk létezik, de az alap funkciókat tekintve rendszerint megegyeznek.

A FIFA előzetese kapcsán említettem, hogy Én is beruháztam egy ilyen szerkezetre, egész konkrétan az Xbox kontrollerének vezeték nélküli Windows rendszerekhez kiadott változatába.
Igazából ez az ajánló elsősorban az asztali gépek tulajdonosainak szól, azoknak, akik esetleg idegenkednek az ilyen irányítóktól, vagy szándékukban áll venni egyet csak épp nem tudják milyet.Nos, érdemes ott kezdeni a dolgot, hogy jól meg kell nézni melyik típust is választjuk gépünkhöz. Én majdnem belefutottam abba a hibába, hogy simán leakasztottam az első megpillantott kontrollert, de egy gyors kérdését követően kiderült, hogy nem ez az, amit én keresek.

Nem véletlen a hosszú terméknév, ugyanis a PC-vel használható változat rendelkezik a „for Windows” kiegészítéssel. Igazából ugyanazt a terméket kapjuk meg, csak épp adnak hozzá egy vezeték nélküli vevőt is, ami az alap változat esetében nem jár, elvégre ott maga a konzol a vételi pont.

Ezen felül a csomag részét képezte egy telepítő lemez illetve két darab elem, melyeket a tartóba illesztve kelthettük életre frissen vásárolt szerkezetünket.

A beüzemelést egy kis leírás is segíti, de röviden annyit kell tudni, hogy szoftver telepít, aztán hardver bedug. A felismerés hamar megtörténik, de itt jött az első bibi, mivel abban a pillanatban, hogy a vevő visszajelzése kigyulladt, az egerem megszűnt működni, pedig nem egy gagyi darabról van szó.

Hosszú próbák után csak úgy sikerült használhatóvá tenni a rendszerem, hogy a gép bekapcsolásával a kontrollert is bekapcsoltam, majd amint elindult a gép, utána ki.

Próbálkoztam szoftverfrissítéssel, mind egerem mind a vezérlő tekintetében, de nem hozott megoldást. Aztán egyik alkalommal elfelejtettem a vezérlőt bekapcsolni, de nem halt meg a mutató eszköz, azóta is jól működik. Kis bug!Egyéb tekintetben a beüzemelés könnyen ment. A két egységen található egy szinkronizáló gomb, azokat egyszerre megnyomva történik a párosítás. Itt kell megjegyezni, hogy az irányító használható konzollal is és fordítva, csak épp meg kell ismételni a párosítást, majd ha megint PC-n használjuk, akkor ismét - és így tovább Jó dolog ez akkor, ha havernak konzolja van, így oda vissza tudtok nyomulni játékokban.

Fizikai jellemzőit tekintve teljesen műanyag a burkolat, amit a két analóg kar és a hátsó/alsó felén található gumihatású borítás tör meg. Összeszerelési minőségben nem rossz, nem lötyög, nem nyekereg semmi, de ez persze a felhasználó állapotától függően képes változni.
Egyszerű mégis kellemes dizájn, ergonomikus.

Én négy játékban próbáltam ki a szerkezetet. Ezek közül kettő a nemrég megjelent foci programok demói, majd két autós program a Race Driver Grid és az egészen friss F1 2010.Azt hiszem nem meglepő, hogy a direkt kontrolleres irányítást preferáló játékokban nagyon jól szerepelt. Formája nagyon kézre álló, súlya kicsit nagy az elemek miatt, de hosszú játékidő után sem volt fárasztó a használata.
Mindkét focis programban felüdülés volt ezzel játszani és nem a billentyűzeten keresgélni a megfelelő gombokat. Persze ez utóbbi a keresgélés, kezdetekben a kontrollernél is fennállt, de nagyon könnyen megszokható. Őszintén szólva, soha többé billentyűzet focis játékhoz!

Autós program tekintetében már kicsit más a helyzet. A Grid esetében annak nem épp szimulátor jellege miatt hamar bele lehetett jönni a kocsi terelgetésébe. Néhány esetben nagyon jól jött a két analóg „ravasz”, így egyenletes gáz/fékadagolást lehetett végrehajtani.
Alapvetően idegenkedtem az autós játékok ilyen mód irányításától, de ez most bejött. Időeredményben nem tudtam azt a szintet hozni, mint klaviatúrával, de szerintem csak idő kérdése...

Az F1 2010 már nehezebb dió. A játék támogatja az XBox vezérlőjét, de a nagy sebesség miatt nekem elég szenvedős volt az irányítás. Az viszont mindenképp pozitívum, amit a Gridnél is említettem, hogy a két analóg billentyűvel szinte tökéletes fordulókat lehetett végrehajtani. Az állítható kipörgés gátlót akár ki is lehet kapcsolni.
Erősen megszokás kérdése, nekem ez esetben nem sikerült, így maradtam a mechanikusabb megoldásnál.Összefoglalva szerintem nagyon jó választás. A játékok szinte mindegyike támogatja; még fps-ek alá is be lehet üzemelni egy kis progi segítségével.
Vezeték nélküli, nem veszünk el a kábelrengetegben, a vevő hatótávolsága bőven elegendő. Nem utolsó sorban képes csatlakozni XBox-hoz és fordítva, így zúzhatunk haverral, ja és akár a Box headset-je is üzemeltethető róla.

Kell ennél több?