Az utolsó Alan Wake DLC


Megjelenési dátumot kapott a következő Alan Wake DLC: a második és egyben utolsó letölthető tartalom (The Writer) október 12-étől válik letölthetővé. Az első DLC (The Signal) pozitív kritikákat kapott, és valószínűleg a második sem fog kudarcot vallani.. Sok konkrétumot nem tudunk - ami biztos, az az, hogy az alapjátéktól eltérő dolgokat fogunk csinálni benne, és hogy a zenék közt lesz Depeche Mode.. A DLC ára 560 pont lesz.

UK Charts: az F1 lenyomta a Reachet


A VG247 információi szerint az F1 2010 játék letaszította a trónról a Halo Reachet, egyébként még a Dead Rising 2 konzolos változatai sem panaszkodhatnak, mert a harmadik hely még mindig előkelő hely a zombis játék számára. A kritikusok által kedvelt Civilization 5 sajnos csak a negyedik helyet tudta megkaparintani a múltheti angol játékszoftver eladásokon.

1 – F1 2010 (Codemasters Birmingham, Codemasters)
2 – Halo: Reach (Bungie, Microsoft)
3 – Dead Rising 2 (Blue Castle Games, Capcom)
4 – Civilization V (Firaxis Games, 2K)
5 – Sports Champions (Zindagi Games, SCE)
6 – Guitar Hero: Warriors of Rock (Neversoft, Activision)
7 – Prince of Persia: The Forgotten Sands (Ubisoft Montreal, Ubisoft)
8 – Mafia II (2K Czech, 2K)
9 – Toy Story 3 (N-Space, Disney)
10 – Final Fantasy XIV (Square Enix, Square Enix)

Hungamer filmajánló: Eredet


Christopher Nolan szerintem egy zseniális rendező. Bátran állíthatom ezt, mert olyan filmeket rendezett eddig ez az úriember, mint pl: Memento, Batman:Kezdődik, A tökéletes trükk, A sötét lovag. Eme filmje sem okozott csalódást szerintem senkinek.Állítólag Nolan testvérével 10 évig írták a forgatókönyvet.Ez meg is látszik a végeredményen.


Cobb egy tolvaj.Ám ő gondolatokat lop.Társával, Arthurral végzi a munkáját.Egy balulsikerült küldetés után felbérli őket egy befolyásos üzletember, hogy ültessenek el egy gondolatot vetélytársa fejébe. Ez nem egy könnyű feladat,de Cobb elválalja, mert az üzletember azt ajánlja cserébe, hogy visszaadja neki régi életét.
A sztori így első hallásra lehet sablonosan hangzik.Mert valljuk be,voltak már ehhez hasonló filmek.Ilyenek pl: Mátrix trilógia, 13.emelet.De megnyugtatok mindenkit, a film nem lop ezekből.Lehet át vesz kisebb elemeket belőlük, de az ember ezt nem veszi észre míg nézi a filmet.Még annyit a sztoriról, hogy nagyon jól van megírva.Míg az akciókban gyönyörködünk,az agyunk dolgozhat.Végig nagyon csavaros a film.Társadalomkritika és mély mondanivaló nincs benne,de szerintem ide nem is hiányzott.

A színészi játék nagyon jó.Főszerebben Leonardo DiCaproi-t láthattjuk.Őt én régebben nem tartottam jó színésznek, de pár éve megváltozott a véleményem.Itt van még Ken Watanabe,Joseph Gordon-Levitt,Tom Berenger,aki rég nem játszott ilyen jó filmben.És egy kisebb szerep erejéig Michael Caine is feltűnik.
A látvány a sztori mellett az egyik legfontosabb a filmben.Mert a cselekmény nagy része álomban játszódik.És szerencsére a látványra nem lehet panasz.Van itt hajtogatható város, gravitáció nélküli folyosó, aszfalton közlekedő vonat....stb.Az akciók jól vannak megkoreografálva.Pörgősek, jól fényképezettek.
Hans Zimmer remek muzsikát írt a film alá.Nagyon sok fülbemászó dallammal találkozhatunk.Szép munka.
Ez egy nagyon jó film,mindenkinek csak ajánlani tudom.Csavaros,látványos produkció ez,Nolan és a stáb remek munkát végzett.