Filmes tudor a csapatban

Sziasztok, a nevem KongFan és úgy néz ki hogy a filmes hírekkel és filmkritikákkal, mostantól én fogok majd jelentkezni(köszönöm a lehetőséget). Volt egy másik blogom is(http://www.kongfanworld.blogspot.com/), de azt abbahagyom. A Filmkatalógusra is elég sűrűn firkálok, ott is ezen a néven futok. Egyenlőre túl sok mindennel nem szolgálhatok, de ha minden jól megy, a Törvénytisztelő Polgár kritikája, még a héten felfog kerülni.
Addig is jó szórakozást mindenkinek!

Canyon CNR-HS3 „füles” - hardver ajánló

Eredetileg sem és most sem tervezzük még, hogy hardveres résszel bővítjük a kínálatot, de egy-egy alkalommal azért befuthat pár leírás, teszt, ajánló ilyen témában, ahogy az történt az XBox kontrollerének PC-s változatával is.

A mai alany a hangok megszólaltatásában jeleskedik. Nem csúcskategóriás darab, az elsőként megszemlézett paraméterei sem érdemelnek különösebb figyelmet, ezek mindegykében a középkategóriát képviseli, azonban van egy érdekes funkciója, amit mindenképp érdemes kiemelni.

A történet ott kezdődik, hogy sikerült használhatatlan állapotba hoznom a régi fülesem, ami csupán egy véletlen leejtés következménye. Házi barkács módszerekkel sikerült majdnem használható formába varázsolnom, de csak akkor lett volna tökéletes, ha egyik fülem hátrébb van a másiknál... kénytelen voltam tehát új szerkezet után nézni.

Nagy igények nem lévén választottam ki a címben szereplő darabot, aminek kicsomagolása közben megijedtem, mert egy USB csatlakozót pillantottam meg. Nem szeretem az ilyen cuccokat, de kiderült a hagyományos jack is megtalálható, és igazából erről működik a szerkezet, az USB már az extrához kell.

A termék dobozán láttam, hogy van mélyhang kiemelés, aminek egy ekkora méretű zajkeltőnél nem igazán van értelme, de legyen. Mint kiderült, a kiemelés itt másképp működik. Az USB csatit bekötve kapcsolhatjuk be ezt a funkciót két lépcsőben.

A dolog lényege, hogy a mélyeknél a füles berezeg, mint a vibra a telefonban, se sokkal finomabban lágyabban! Nincs határozott pont az indulás és leállás közt, mintha a szerkezet tudná, mikor mi következik, és előre dolgozna.

Játék és filmnézés közben kiváló élményt nyújt, de zenéknél már picit problémás, mert a magasakkal nem igazán boldogul a hangsugárzó, és ez a rezgéssel kiegészítve itt inkább élvezhetetlenné teszi a muzsikát. Terészetesen a funkció kikapcsolható, vagy alacsonyabb intenzitásúra állítható, de a magasak ettől még nem lesznek szebbek.


Aki jó ár/érték arányú fülest keres, annak mindenképp ajánlom ezt a darabot. A kapcsolható mikrofonnal kiegészülve online beszélgetésre is alkalmas, a rezgéses mélykiemelés pedig új dimenziót visz a hangkeltésbe.

DJ Hero 2 PC-n - másképp

Az eredetileg kigondolt címet kijavítottam, nehogy félreértés legyen a dologból. Egy élménybeszámoló keretein belül már mi is hírt adtunk az első részről, a DJ érzésről, milyen lett a játék stb.. Megszokhattuk, hogy főként az egyszerűbb mechanikájú játékok megjelennek más formában is, hát most itt van a DJ Hero 2 flash alapú változata, melyre a napokban találtam rá. 3 szám és saját mix készítésével csinál kedvet a teljes változathoz.

Az irányítást egy tutorialon keresztül elmagyarázza a játék, de akik nem értenék teljesen a kiírást, vagy a képi infót sem tudják értelmezni azoknak röviden a lényeg.
A színes pöttyöket egyszerű kattintással kell szinkronba hozni, magyarul, amikor a megfelelő helyre érnek az egérrel kattintani kell - bárhol a játék területén.A „vutyi-vutyi” sikálós résznél a bal egérgombot folyamatosan nyomni kell, közben az egeret fel-le mozgatni. Amikor a sávok váltanak valamelyik irányba akkor azt az A és D gombokkal (vagy nyilak) kell lekövetni.

Ha a sáv balra megy, akkor A, ha jobbra, akkor D és addig kell tartani, amíg a sáv abban a helyzetben van.

Hamar megtanulható, így a számok eljátszása sem lesz különösebben nehéz, - a tutorialhoz hasonló „pályának” jobban örültem volna - pár kör után már teljes 100%-os eredménnyel is zárhatunk jó helyre kerülve a ranglistában, de hát vannak, akik nem érik be ilyen eredménnyel... Azért azt megnézném, hogy sikerült 88 milliós pontszámot kihozni az alábbi képen látható elméleti maximumból!

Egyébként, akik készítenek saját mixet, kapnak egy kódot, amivel a DJ Hős 2. részében egy számot unlockolhatnak!

A játékot
IDE KATTINTVA érhetitek el. Jó szórakozást!