A Ghost Protocol címet viseli a Mission: Impossible 4. része

A Paramount Pictures végleg véget vetett a találgatásoknak, melyek az újonnan készülő Mission: Impossible körül keringtek. A MI4 teljes csapata jelen volt azon a sajtótájékoztatón, melyet Dubaiban, a világ legmagasabb épületében tartottak. A 828 méteres Burj Khalifa torony nem csak a sajtótájékoztatónak ad majd helyszínt, hanem a forgatásoknak is. Az eseményen arra is fény derült, hogy a pletykákkal ellentétben ismételten Tom Cruise lesz a film főszereplője, illetve hogy nem egy folytatást készítenek, hanem egy teljesen új filmet. Erre utal a film végleges címe is (Mission: Impossible – Ghost Protocol).

A film producere, Bryan Burke igen erős célzást tett arra vonatkozóan, hogy a film forgatása szempontjából mennyire fontos a helyszín: „Itt fogunk forgatni az épületben, pont, ahol most mindannyian ülünk.” Eme kijelentést a film főszereplője, Tom Cruise is megerősítette: „Sok órát, sőt napokat fogok az épület falain tölteni!”

A forgatás Dubai mellett Prágában, Moszkvában és Vancouverben fog zajlani. A film hivatalos mozi premierjének dátuma 2011. december 16. Tehát van még egy bő évünk addig!

A hír eredeti forrása: www.demonicplayer.hu

Black Ops - single player mozzanatok


Hála a Youtubenak, egy vadi új videó jelent meg a november 9-én debütáló Call of Duty Black Opsról, amit alább nézhetünk meg. Az X360 tartalmú videóban vélhetőleg egy vietnami küldetésben vesz részt hősies alakulatunk.A Black Ops Xbox360-ra, PS3-ra és PC-re jelenik meg. Utóbbi platformon természetesen "Steam-exkluzív" lesz.

Bulletstorm - galériafrissítés


Az Epic és a lengyel illetőségű People Can Fly hétvégére pár új képet adott ki a VG247 játék portálnak. A képek meglehetősen szépen feszülnek, de a készítők nem csak grafikai technológiában fognak előrelépni, hanem a kreativitásban is, ugyanis a pályákon illetve a küldetésekben minél látványosabban fogjuk végrehajtani a lövöldözéseket, annál több kreativ pontot fogunk kapni a programtől, s nem mellesleg számtalan achievementeket is. A Bulletstorm Európában február 25-én jelenik meg PC, Xbox360 és PS3 platformokra.

Assassin's Creed: Brotherhood - Csomagoljuk ki a Codex Edition-t


A Ubisoft egy új trailert adott ki  az Assassin's Creed: Brotherhood Codec Editionből, amelyben megtekinthetjük a bónusz tartalmakat, többek között két új pálya és különböző kártya lesz elérhető e változatban. Bővebben alább:Assassin's Creed: Brotherhood Codex Edition november 19-én válik elérhetővé a Store-ban, kizárólag Xbox360-ra és PS3-ra. A PC-s verzió majd valamikor jövőre várható, március környékére.

NBA 2K11 - TESZT

Volt már példa arra, hogy a régi nagy öregeket visszahívták a virtuális játszótérre és ez nemcsak kosaras játékra igaz. Mindig megvan a hangulata olyan eseményekben részt venni, amik történelmi pillanatok voltak valamely sportág történetében. A 2K Sports idei ameriaki kosárlabada ligát feldolgozó játéka nem mást mint Air Jordan-t hozza vissza a képernyőre, sőt a legenda köré egy teljesen független játékmódot is épített.

Az, hogy ez miről szól, hogy milyen változtatásokat hajtott végre a 2K az alábbi írásból kiderül, olvassatok tovább, megéri!


Bár későbbre terveztem a cikk azon részét, amely Jordan köré épül, de a játék felépítése felborította a sorrendet. Szerintetek mi a legjobb prezentáció, ha valami nagyon ütőset szeretnénk bemutatni egy játékban? Szerintem az, ha rögtön azzal kezdődik minden, persze óvatosan, hogy ne az összes puskapor durranjon el.

Nos a 2K-nél is így gondolkodtak, ugyanis még mielőtt bármi komolyba belefognánk rögtön az első meccsünk a ’91-es Lakers - Bulls döntő lesz, amolyan egyből a mélyvízbe módon. Alig van időnk eszmélni, és már potyognak is a hármasok, láthatjuk a gyűrűszaggató zsákolásokat, ha épp sikerült egyből felvenni a játék ritmusát, mert ez nem lesz egyszerű.


A meccs lejátszása után bekerülünk a főmenübe, ahonnan a különböző játékmódokat indíthatjuk. Fejlődési sorrendben érdemes rajtuk végigfutni, mert egyből profik ellen tétmeccsen nem biztos, hogy garantált lesz a győzelmünk.

Az egyszerű gyakorlás mód kiváló hely azoknak, akik most kezdik az ismerkedést a programmal, de a szérián nevelkedett játékosoknak is érdemes előbb ide betérnie főleg az új irányítási lehetőségek miatt.
A dobások, cselek, különféle taktikák jól begyakorolhatók, és köszönhetően az 1 vs 1 - és további - lehetőségeknek, fokozatosan építhetjük fel saját technikánkat.

Külön pontként jelenik meg, de Én a gyakorlás mód egy külön változatának tartom a szituációs részt. Ennek lényege, hogy majdnem a legutolsó lehetséges változóig mindent beállíthatunk (pontállás stb.), így például arra is lehetőségünk lesz, hogy egy valódi csatát egy bizonyos ponttól újrajátsszunk, persze ehhez azért ismerni kell a részleteket, de lényegében sorsdöntő pillanatokat is megfordíthatunk.


A játék grafikája hozza a mai színvonalat, sőt esetenként túl is mutat azon. Kiváló a stadionok megvalósítása, a fényhatások, élettel teli az egész környezet. Bár nem teljesen új dolog az elő nézőtér, de én most láttam először olyat, hogy az üres székek folyamatosan töltődnek fel. Eddig volt egy előre, vagy véletlenszerűen feltöltött stadion, ahonnan hallhattuk a szurkolók skandálását, most ez annyiban bővül, hogy ha minimálisan is de önálló életet élnek.

Főként az első negyed ideje alatt be szálingóznak, hogy „hopp már megy?”, de az üdítőtől megtelve vannak, akik el is hagyják az arénát. A kispad, a fotósok, vagy épp a „takarító” személyzet már statikusabb, inkább ismétlődő animációkat látunk esetükben, de így is nagyszerűek semmi kivetnivaló nincs bennük.

Az npc-ken kívül természetesen a játékosok kidolgozása érdemli a legnagyobb figyelmet. Már-már hihetelen az a minőség, ami megjelenik a képernyőn, elég csak megnézni képeket, de vannak gyenge pillanatai is. Ezt inkább úgy értem, hogy van, ahol gyengén fogott a grafikusok ceruzája.

Jordan importálásával és a köré épülő játékmenet miatt nemcsak Ő, hanem azok a játékosok is bekerültek, akikkel anno játszott. Vannak játékosok, akiket nagyon jól sikerült modellezni, de vannak olyanok is, akiknek erősen ajánlott lenne plasztikai sebészhez fordulniuk. Sajnos néhány esetben előfordulnak hasonló bakik a jelen nagyjai között is, de főként az edzők azok, akikre ráférne az igazítás - persze van, akit ez nem zavar, csak furcsa volt a többi karakter tökéletességéhez képest.


Másik apró negatívumként említhető dolog, hogy még mindig taszítják a játékosok a mezeiket. Menet közben nem, de visszajátszások során már nagyon látszik, lehetne sokkal kisebb a távolság. Ezen hiányosságok ellenére igényes a kivitelezés.

Hangok tekintetében nincs sok változás, ami van az inkább a játék alatt megszólaló zenék kapcsán jön elő. A közönség, a játékosok „beszólásai” teljesen rendben vannak, a kommentár is teszi a dolgát, de előfordult párszor, hogy késett, nem teljesen a szituációhoz passzoló dolgot mondott, és az átlag játék kommentátorokhoz képest én gyakoribb ismétlést véltem felfedezni.

Akció közben nem igazán lesz feltűnő, de ha kapunk valami visszajátszást ott már jelez fülünk.


A játékosok mozgása még egy szinttel feljebb lépett az előző részhez képest. Nem gondoltam volna, hogy van tovább, de van. Na nem kell eget rengető dologra gondolni, de a mozgás fázisok átmenetei még simábbak lettek, sok az egyedi mozdulat, mind gyönyörűek, erre csak ezt lehet mondani, de vannak érdekességek, mint például a korcsolya effektus. Nem kell lassítást nézni ahhoz, hogy kitűnjön, néha csúsznak a játékosok. Lehet az NHL-ből átjött pár animátor segíteni? Viccet félretéve, eddig nem volt ilyen!

Mozgásokhoz kapcsolódva az irányítás az, ami a legnagyobb fejlődést mutatja. Kontrollerünk lehetőségeit teljes mértékben kiaknázza a játék. Biztosan nem fog elsőre sikerülni minden, de sok gyakorlással fel lehet fejlődni. Az analóg karokkal durva dolgok művelhetők, az alapnak számító testcseleken kívül a lepattanók pöccintási irányán keresztül az orrtú... - na ez már nem - minden ami kosárlabdában létezik.

A futok, passzolok, zsákolok mozzanatokat el lehet felejteni, de azért nem ennyire vészes a helyzet. Rengeteget fejlődött a mesterséges intelligencia is, így például irányított karakterünk akkor is próbálja kissé védeni a labdát, ha mi épp nem alkalmazunk védekező mozdulatot. Teljes automatizmusra azonban ne számítsunk, ez csupán a kezdeti szitkozódások csillapítására szolgál, ugyanis ellenfelünk sem szobrokból áll.

A játék legkönnyebb nehézégi fokán sem lesz egyszerű feladatunk, így lényegében rákényszerülünk a saját képzésünkre.


Ezt megtehetjük gyakorlómeccsek során, de indíthatunk saját karaktert is, akivel megkezdve az iskolai bajnokságokat felverekedjük magunkat a profik közé. A játékon kívül sok aprósággal fokozzák a hangulatot, mint például interjúk, amik jók ugyan, de az egész karriermód túlságosan is vontatott. Azzal azért legyünk tisztában, hogy néhány jó eredmény még nem jelent elsőkörös belépőt a profik közé, de azért...

A játék nagy dobása kétségtelenül a már legendássá vált játékos szerepeltetése. A köré épülő játékmód, összesen 10 feladatot tűz ki elénk, olyanokat, amik vagy Jordan karrierjében voltak kiemelkedők, mint például egy jó meccs statisztika, vagy történelmi mérkőzések amikben szerepelt.
Ha az alap játékok nehezek, akkor erre mondhatjuk azt is, hogy túlságosan az. Igazából az irányítás negatív részét tudom visszahozni, mivel ha nem vagyunk felkészülve néhány csellel, akkor szinte biztosan bukta az egész, de hát ki mondta azt, hogy a profik nem trükköznek.

Érdemes a fő karaktert olyan pozícióba helyezni, ahol nagyobb valószínűséggel éri el a kívánt eredményt. Centerként több lepattanó stb. talán érthető. Érdekesség, hogy a JC alatt egyedibbnek, változatosabbnak tűnik a kommentár, sokkal több a játékos infó és sorolhatnám, valamint pártfogoltunk fejlődése is érezhető. Fiatalként sokkal robbanékonyabb, míg a kihívások vége felé már a távoli akciók dominálnak majd.

A teljesített feladatokért, jutalmakat kapunk, amikkel lehet villogni ugyan, de egy igazán értelmes része van. Ha sikerül teljesíteni minden feladatot, akkor teljesen újoncként vihetjük végig MJ-t a profi ligáig a normál karrier módhoz hasonlóan.


A csapatjátékon kívül természetesen nem maradhattak ki az olyan lehetőségek sem, mint a három pontos dobások, a lemegyünk a térre a haverokkal meccsek és a szákolóverseny, ó bocsánat nem horgászprogram, szóval zsákolóverseny.

Néhány mellékszálat kihagyva, a sort az online mód zárja, ahol beléphetünk illetve indíthatunk meneteket, csatlakozhatunk ligákhoz, létrehozva saját csapatot nekivághatunk a hírnévszerzésnek. Ezen felül természetesen nem maradtak ki a gyakorlás mód 1 vs 1 stb. lehetőségei sem.

Az online szekció nem volt valami jó az utóbbi részben, csatlakozási hibák, szinkronizációs dolgok keserítették meg a játékosok életét. Az NBA 2K11-et a Microsoft konzolján sikerült behatóbban megismernem, itt nem tapasztaltam/tapasztaltunk említésre érdemes hibákat, és reménykedjünk, hogy az online részleg a később becsatlakozókat is megfelelően fogja kiszolgálni minden platformon.


Aki a legjobb kosaras játékot keresi, az ne nézelődjön tovább, mert megtalálta! Rengeteg pontján változott a játék és minden szempontból előnyére. Vannak bizonyos negatívumai, amiket meg kellett említeni, márcsak azért is, mert ha a többi része közelít a tökéleteshez, akkor ilyen hibák nem engedhetők meg.
A kosaras legenda köré épülő mód sajnos nem robbant akkorát, de amit mutatott az irigylésre méltó!


+ gyönyörű grafika (minimális hiányosságokkal)
+ online lehetőségek
+ Jordan karrier
+ minden apró mozdulat kontrollálható...

- ami kezdőknek nehéz lehet, a kevesebb néha több
- kommentár
- az AI néha igen furcsa dolgokat művel

Lehet még valamin fejleszteni? Jövőre kiderül! 100-ból 93 pontra értékelem.

Óriási Halloween-i kiárusítás! Te se maradj le róla!

Hétvége van, ráadásul nem is akármilyen neves ünneppel megspékelve: október 31-e, Halloween napja, mely tökéletes mentséget jelenthet mindenki számára, aki idiótábbnál idiótább jelmezt ölt magára ezen az éjszakán… és még spórolhat is egy nagyot!

Ezen apropóból a Capcom és az EA is igen csábító Halloween Sale-t hirdetett meg. Míg az első nagy név a REsident Evilt, illetve annak különféle változatait kínálja igencsak kedvező áron, addig az EA olyan játékokat kínál féláron, mint a Bad Company 2, vagy a Mass Effect.

Nem ez az egyetlen kedvező és leginkább csábító ajánlat, mert a sor igencsak hosszúra sikeredett, viszont szerény véleményem szerint érdemes a sort a Telltale-lel kezdeni, hiszen ők nem mást kínálnak, mint a Sam & Max: Night of the Raving dead-et, méghozzá teljesen ingyen! És mint tudjuk, az ingyennél nincs jobb ajánlat!

Íme, hát a teljes lista:

A Telltale ajánlata:

Az Amazon ajánalta:

Vásárolj három játékot az alábbi listából, és a harmadikat ingyen kapod!

 • Fable III
 • Star Wars: The Force Unleashed II
 • FIFA Soccer 11
 • NBA 2K11
 • Medal of Honor
 • The Sims 3
 • WWE Smackdown vs. Raw 2011
 • NHL 11
 • Shaun White Skateboarding
 • Tony Hawk: Shred Bundle

10 és 20 dolláros ajándék kupon minden előrendelőnek!

 • Need for Speed Hot Pursuit -- $20 *
 • Gears of War 3 -- $20
 • Gran Turismo 5 -- $10
 • EA Sports Active 2 -- $20
 • Sims 3 -- $10
 • Lego Star Wars III -- $10
 • James Bond 007: Blood Stone -- $10
 • Marvel vs. Capcom 3 -- $10
 • Harry Potter and the Deathly Hallows -- $10
 • Splatterhouse -- $10
 • Brink -- $10
 • Ghost Recon Future Soldier -- $10
 • Final Fantasy XIV -- $10
 • Tron Evolution -- $10
 • LA Noire -- $10
 • Spec Ops: The Line -- $10
 • Epic Mickey -- $10

A Capcom ajánlata:

Resident Evil Halloween Sale

 • Resident Evil 5 -- $19.99 (Eredeti ár: $49.99)
 • Resident Evil: Dark Side Chronicles -- $29.99 (Eredeti ár: $49.99)
 • Art of Resident Evil 5 -- $29.95 (Eredeti ár: $39.95)
 • Resident Evil: The Umbrella Chronicles -- $19.99 (Eredeti ár: $39.99)
 • Resident Evil 4 Wii -- $13.99 (Eredeti ár: $19.99)
 • Resident Evil 5 Collectors Edition -- $62.99 (Eredeti ár: $89.99)
 • Resident Evil 5 Gold Edition -- $34.99 (Eredeti ár: $49.99)
 • Resident Evil Zero -- $23.99 (Eredeti ár: $29.99)
 • Resident Evil Remake -- $23.99 (Eredeti ár: $29.99)

Az EA ajánlata:

Halloween Sale

 • Bad Company 2 -- $14.97 (Eredeti ár: $29.95)
 • Mass Effect 2 -- $9.97 (Eredeti ár: $19.95)
 • Mass Effect -- $9.97 (Eredeti ár: $19.95)
 • Dead Space -- $9.97 (Eredeti ár: $19.95)

A GameFly ajánlata különféle platformokra:

Xbox 360

 • Aliens vs. Predator-- $27.99
 • Dante's Inferno -- $27.99
 • Bayonetta -- $27.99
 • Prince of Persia: The Forgotten Sands

PlayStation 3

 • Dante's Inferno (Új) -- $27.99
 • Grand Theft Auto -- Episodes from Liberty City

Nintendo Wii

 • Prince of Persia: The Forgotten Sands -- $19.99

Games for Windows

A GamersGate ajánlata:

Halloween Sale

 • Fort Zombie -- $2.49
 • Cryostasis -- $5.19
 • You Are Empty -- $3.99
 • NecroVision-- $5.18
 • Zombie Driver-- $4.99
 • Amnesida: The Dark Descent -- $9.99
 • Darkness Within -- $4.99
 • The Path -- $4.99
 • Vivisector: Beast Within -- $5.99
 • NecroVision: Lost Company -- $11.95
 • Dark Fall: Lost Souls -- $7.99
 • Resident Evil 5 -- $14.97
 • The Whispered World -- $14.95
 • Black Mirror -- $4.99
 • Bounce -- $4.61
 • Darkness Within 2: The Dark Lineage -- $7.99
 • Ghostbusters: The Game -- $7.99
 • I'm Not Alone -- $15.99
 • Cursed Mountain -- $11.99
 • Dead Space -- $9.99
 • Hellforces -- $5.98

A Good Old Games ajánlata:

Halloween Games – Minden játék $23.94 (Eredeti ár: $39.94)

 • Gabriel Knight 2: The Beast Within
 • Gabriel Knight 3: Blood of the Sacred, Blood of the Damned
 • Gabriel Knight: Sins of the Father
 • Phantasmagoria
 • Phantasmagoria 2
 • Vampire The Masquerade: Redemption

Az Impulse ajánlata:

Weekend Impulse Buys

 • Penumbra: Collection -- $10.00 (Eredeti ár: $20.00)
 • Haunted House -- $9.99 (Eredeti ár: $19.99)
 • Amnesia: The Dark Descent -- $9.99 (Eredeti ár: $19.99)
 • Commander Conquest of the Americas -- $3.24 (Eredeti ár: $4.99)
 • Gratuitous Space Battles Collector's Edition -- $24.99 (Eredeti ár: $40.99)
 • The Guild 2 Collection-- $49.99 (Eredeti ár: $64.99)
 • Tidalis -- $4.99 (Eredeti ár: $9.99)
 • Plants vs. Zombies Game of the Year Edition -- $7.49 (Eredeti ár: $9.99)
 • Darkness Within 2 -- $13.99 (Eredeti ár: $19.99)
 • Fort Zombie -- $2.49 (Eredeti ár: $9.99)
 • Air Aces: Pacific -- $24.99 (Eredeti ár: $49.99)
 • Gratuitous Space Battles Collector's Edition -- $24.99 (Eredeti ár: $40.92)
 • Dead Space -- $9.99 (Eredeti ár: $19.99)
 • Darkness Within -- $10.49 (Eredeti ár: $14.99)
 • Sins of a Solar Empire -- $8.95 (Eredeti ár: $19.99)
 • THQ Ultimate Bundle -- $99.99 (Eredeti ár: $314.83)
 • Devil May Cry 4 -- $9.99 (Eredeti ár: $19.99)
 • Dark Fall Lost Souls -- $13.99 (Eredeti ár: $19.99)
 • Resident Evil 5 -- $14.99 (Eredeti ár: $29.99)

Az OnLive ajánlata:

Halloween Sale

 • AAAAAAAAAAAA!!! -- $6.99 (Eredeti ár: $9.99)
 • Batman: Arkham Asylum -- $27.99 (Eredeti ár: $39.99)
 • Borderlands -- $9.99 (Eredeti ár: $19.99)
 • Darksiders -- $19.99 (Eredeti ár: $39.99)
 • Defense Grid Gold -- $6.99 (Eredeti ár: $13.99)
 • F.E.A.R 2: Project Origin -- $13.99 (Eredeti ár: $19.99)
 • Mafia II -- $24.99 (Eredeti ár: $49.99)
 • MLB 2K10 -- $29.99 (Eredeti ár: $14.99)
 • NBA 2K10 -- $9.99 (Eredeti ár: $19.99)
 • Puzzle Chronicles -- $4.99 (Eredeti ár: $9.99)
 • Red Faction Guerilla -- $9.99 (Eredeti ár: $19.99)
 • SAW -- $19.99 (Eredeti ár: $39.99)
 • Shatter -- $2.25 (Eredeti ár: $8.99)
 • Trine -- $6.60 (Eredeti ár: $19.99)
 • Unreal Tournament III -- $9.99 (Eredeti ár: $19.99)
 • World of Goo -- $5.00 (Eredeti ár: $19.99)

A Steam ajánlata:

A hír eredeti forrása: www.demonicplayer.hu