XBLM megjelenések


Az xbox live marketplace-re a következő tárgyak jönnek az elkövetkezendő hónapban.

Xbox Games On Demand

 • December 7: Army of TWO: The 40th Day
 • December 14: Battlefield: Bad Company 2

Xbox Live Avatar Marketplace

 • December 2: NBA Collection (today)
 • December 2: Trials HD (today)
 • December 9: Star Wars: The Force Unleashed II
 • December 9: Holiday Collection

Xbox Game Add-Ons

 • December 8: Pinball FX 2: Marvel Comic Table Pack, 800 Microsoft Points
 • December 14: Forza Motorsport 3 Community Choice Classics Pack , 400 Microsoft Points

Microsoft Game Studios exclusive Xbox Live Arcade titles for gamers of every level :

 • December 22: A World of Keflings, 800 Microsoft Points and available worldwide
 • December 29: Raskulls, 800 Microsoft Points
 • January 5: ilomilo, 800 Microsoft Points
Valamint a Gold tagoknak kedvezményes vásárlás:

December 6.-ai héten:
Winter Wonderland: Polar Panic, 400 Microsoft Points (-50%); Burton Snowboard, 120 Microsoft Points (-50%); Burton RED Hi Fi Helmet, 80 Microsoft Points (-50%); Gingerbread Man, 120 Microsoft Points (-50%); Gears of War 2 Snowblind Map Pack, 160 Microsoft Points (-60%); 3 on 3 NHL Arcade, 200 Microsoft Points (-50%)

December 13.-ai héten:
Casual Arcade: Bejeweled 2, 400 Microsoft Points (-50%); UNO RUSH, 400 Microsoft Points (-50%); Zuma, 200 Microsoft Points, (-50%); Tetris Splash, 400 Microsoft Points (-50%); Feeding Frenzy 2, 400 Microsoft Points

Jó vásárlást.

Hungamer Filmajánló: Őrzők Legendája

 • Eredeti cím: Legend of the Guardians
 • Stílus: Animációs film
 • Rendező: Zack Snyder
 • Forgatókönyv: John Orloff, John Colle, Kathryn Lasky(Regény írója)

Zack Synder az egyik kedvenc rendezőm. A 44 éves fenegyerek, olyan filmeket zavart le, mint a 2004-es Holtak Hajnala, ami egy szenzációsan jó zombis film. A 300 című csodát is neki köszönhetjük, illetve a Watchmen - Az Őrzők című tökéletességet is ő készítette. Nagy bizalommal vártam mivel fog előállni, aztán jött a döbbenet. Egy animációs film baglyokról. "WTF?" Egy könyvből készít Snyder egy animációs filmet, végül is miért ne? A rendező és csapata tagadhatatlanul abban a legerősebb, szóval jöhet. Emlékszem amikor láttam az előzetest. Szem kiguvad, állam leesik. Akkor már tényleg nagyon vártam a filmet.

A sztori annyiból áll hogy van egy gyöngy bagoly család. 3 fiatal baglyocskával. Az egyikük Soren, aki nagyon szereti apja egyik történetét, a bölcs baglyokról, Ga-Húl őrzőiről. Egy éjszakai csibészkedéskor viszont Sorent és testvérét elrabolják, egy erőszakos bagolycsapat. A Szent Ególiusz baglyai elrabolnak és gyakorlatilag agymosást végeznek el a fiatal baglyokon, van akiből harcost, míg másokat csipegetővé változtatnak. Soren, az apja meséiből és nem kevés segítséggel megszökik innen, hogy megkeresse Ga-Húl őrzőit és figyelmeztesse őket a veszélyre.
Szerintem legelőször, a film legnagyobb pozitívumával kellene kezdenem, mégpedig a látvánnyal. Minden idők legszebb animációs filmjét hozták össze Snyderék. Kész, ez egy tény. Gyakorlatilag már itt abbahagyhatnám a látvány kielemzését de nem fogom. Valami elképesztő ez a részlet gazdag látványorgia. A helyszínek, a baglyok tollai, a rájuk csapódó víz cseppek. Annyira bitang jól néz ki, nem egyszer csak tátottam a számat. Lehet nem a legjobb példa, de az Őrzők legendája gyakorlatilag, az animációs filmek Avatarja. Viszont hozza annak minden negatívumát is, erről picit később. A harcok nagyon látványosak, pörgősek. Sokszor a Mátrixot idéző belassításokat alkalmazzák. Nagyon is pöpecül, nem olyan amatőr, direkt és ostoba módon mint például a legutóbbi Kaptár filmben(ami egyébként az eddigi legrosszab lett)
A film zenéje már nem olyan kiemelkedő. Szó se róla nem rossz, viszont nem éreztem azt hogy: "hú ez a zene annál a jelenetnél ááhhh..." Vannak egészen jó zenék de vannak eléggé közepes, néha pedig totál semmilyen. Ha már úgyis a hangoknál tartunk kitérnék a magyar szinkronra is. Már hozzászoktam hogy kb 10 éve, egy nagyon durva mélyrepülésben van a szinkronizálás. Rengeteg a félrefordítás, semmi élet nincs a hangokban, vagy nem passzol a figurákhoz(az egyik legfájóbb ilyen élményem a legutóbbi Batman, oda nem illő szóhasználatok és Joker teljes megalázása). Az őrzők legendájában nem lenne nagy gond, csak pont a főhős, Soren hangja valami végtelenül idegesítő. Vijjog, mint valami óvodás kislány, rinyál nyafog. Kiborító.
A karakterekkel az a baj hogy egysíkúak. Nincsenek normálisan kidolgozva, nem mindig lehet érteni mit miért is csinálnak. Nem is igazán szimpatikus egyikőjük se, a kötődés részemről totál elmaradt. Nem is tudtam izgulni egyik madárkáért se. Talán az öreg bagoly Ezylryb volt olyan, akiért tényleg aggódni lehetett. A többiek max. aranyosak. A rosszfiúk ellenben eléggé érdekesek, csak hát nem szerepelnek túl sokat. Vascsőrű engem Darth Vaderre emlékeztetett egy picit. A másik nagyobb gond a történetvezetés. Mivel a szereplők nem valami érdekesek, nagyon figyelünk a történetre, ami sajnos olyan egyszerű mint egy facsipesz. Semmi újdonság, vagy érdekesebb csavar. Mindent előre kilehet találni, így nem egyszer unalomba fullad a film. Snyder azért ért hozzá hogy egy alapvetően, sablonos és egyszerű történeteket nagyon feldobjon hangulatfokozó elemekkel. Aki látta a 300-at és a Holtak Hajnalát tudja miről beszélek. Itt valahogy nem ment. Valószínűleg az is közrejátszhatott, hogy több könyvet gyúrtak össze egy filmre. Valami ilyesmi emlék él bennem. A könyveket nem olvastam bocsi.
Amit még nemigazán értek hogy, ki a film célközönsége? Mert az idősebbeket szerintem nemfogja lekötni ez a sablonos sztori olyan sokáig, mint a kicsiket. Viszont szerencsés-e egy 10-12 éves gyerkőcnek, egymást véresre tépő baglyokat látnia? Mert a filmben bizony, animációs filmhez képest elég kemény brutalitás van. Továbbá a gonosz baglyok rendje akaratlanul is a Náci hadsereget juttatta eszembe. Mi vagyunk az uralkodó felsőbbrendűség a többiek szolgák. Ezzel egy gyerek mégis mit fog kezdeni?
A filmet végig ez a kettősség jellemzi. Vannak nagyon jó és kevésbe jó ötletek és gondolatok. Sőt, még mondanivalója is. Azt viszont lekel szögezni, ez tényleg egy jó film. Nem Snyder legjobbja, sőt, szerintem ez az eddigi leggyengébb munkája. Valjuk be, a fentebb említett filmek után, valahogy nem ezt várta tőle az ember. Mégse lehet haragudni rá, mert rengeteg munka van a filmben. Ez érződik is rajta. Továbbá Snyder, most teljesen más műfajban próbálta ki magát. Bárcsak minden rendezőnek ilyen lenne, a "leggyengébb" filmje. Kellemes és szerethető film az Őrzők Legendája. Nem tökéletes, nem lett az év legjobb animációs filmje, (az nálam egyértelműen az Így neveld a sárkányodat című remekmű) de a legszebb igen. Sokaknak lehet már ez is elég.
4/5