Battlefield 3 - GDC-n minden kiderül

2011. március 1: fontos dátum a Battlefield 3 történetének. A dátumot ajánlatos megjegyezni, hiszen az EA ekkor fogja leleplezni a DICE megalövöldéjét, a Battlefield 3-at San Franciscóban. Az EA szándékosan az idei GDC-re tartogatja a puskaport, amit már picit korábban el is lőhettek volna, némi kép vagy videó formájában.


Március elsején nem csak a Battlefield 3-at, hanem többek között a Shadows of the Damned, Alice: Madness Returns, Crysis 2 és az ingyenesen játszható Battlefield Play4Free termékeket fogják csillogtatni a közönségnek.

Hogy mikor is fog megjelenni a játék? Ezt nemrégiben erősítette meg az EA istencsászára, John Riccitiello, mely szerint a Battlefield 3 az ünnepi szezon alatt fog megérkezni a boltok polcaira. De előtte BF3 multiplayer béta.... Hamarosan.

Silent Hill: Downpour - részletek

A Konami következő játéka a Silent Hill: Downpour lesz, amit még a tavalyi E3-on jelentettek be, de azóta semmilyen fajta információ nem jelent meg a horror játékról. Nemrégiben megtudtuk, hogy a nyolcadik rész ezentúl Silent Hill: Downpour néven fog futni a továbbiakban. Az ígéretek szerint a játék sokkal félelmetesebb lesz és nagyobb területtel fog rendelkezni.

A Game Informer legfrissebb számában arra jutottunk, hogy az eső mint elem nagyon fontos tényező lesz a történet során. A fejlesztők úgy gondolták, hogy ezzel a természeti elemmel sokkal félelmetesebbé teszik a játékot. A sztori szerint, Murphy-t egy rabszállító busz szállítja, ami később lezuhan a hegyről valamilyen oknál fogva, ám főhősünk természetesen túléli a katasztrófát. Murphy egy teljesen újonnan megkreált karakter, tehát nem leszármazottja vagy rokona az előző részek hőseinek.


Azt is megtudtuk, hogy a történet során nem kötelező harcolni, sőt ajánlatos lesz mindig elfutni a rémálmaink szülte szörnyektől. A felhőszakadás okozta esőzések pedig egy lapáttal tesznek a horror feelingre is egyben, főleg ugye bár menekülés közben oltári hangulatban vagy inkább félelelemben lehet részünk. Kevés fegyverünk lesz, viszont QTE-ből annál inkább több. A készítők azt is elmondták, hogy az eddigi legnagyobb Silent Hill város/világ lesz elérhető a felhasználó számára, melyben a távolabbi helyekre akár metróval is elutazhatunk. De ez a mi döntésünk lesz, ami óriási szerepet fog játszani a játékban.

A Silent Hill: Downpour várható megjelenése valamikor 2011-ben esedékes PS3 mellett Xbox360-ra is tiszteletét fogja tenni a meglehetősen ígéretes, feszültségkeltő játék.