Új Rage képek, megújult honlap

Ha minden jól megy, idén is lesz azért néhány olyan játék, ami kiemelkedik a nagy szürkeségből, a sorozatgyártott folytatások tömegéből. Jó pár versenyző akad, nem is tudom, melyiket várom jobban: Portal 2 (igen, folytatás, de semmiképpen sem a futószalagon gyártott fajtából), Duke Nukem Forever (na, erre nagyon kíváncsi leszek), Bulletstorm (nagyobb a füstje, mint a lángja? - meglátjuk), Modern Warfare 3 (csak vicceltem) és a Rage.

Valójában a Rage sem tűnik iszonyat eredetinek. A sztori szerint egy (egyébként a valóságban is létező, a Földet 2036-ban elkerülő) aszteroida megvariálja kissé a földi életet, pontosabban kiírtja az emberiség jelentős részét. Mint ahogy lenni szokott, néhány túlélő azért akad, az ő feladatuk új civilizáció felépítése. Valójában persze sokkal inkább a túlélés, a mutánsok (mert persze ilyenek is akadnak) elleni küzdelem és...a többit még nem tudjuk. Ilyesmi környezettel találkoztunk már, ugye? Poszt-apokaliptikus táj, melyet a néhány óvóhelyen kívül mutánsok és banditák tartanak ellenőrzésük alatt. Mad Max, Fallout, Borderlands - csak, hogy a legnyilvánvalóbbakat említsem. A lődözésen kívül lesznek a játékban RPG elemek is (Borderlands, Fallout), illetve buggy-val (homokfutóval) mászkálás és harcolás (Mad Max, Borderlands). Akkor mégis mi a pláne ebben a játékban? Nos, az id Software a fejlesztő, a Doom 3-on is dolgozó Matthew J. Costello írja a sztorit, legalább négy éve készül és ami a legfontosabb: nézzétek a képeket és a trailert! Ha sikerül tartani ezt a hangulatot és egy értelmes történetet hoznak össze a srácok, akkor jó eséllyel ez a játék nem, mint középszerű klón marad meg a köztudatban.

A fenti három új kép került ki nemrég, a honlapot is érdemes csekkolni, teljesen megújult. A trailer már jó régi, de ha esetleg valaki nem látta volna, akkor klikkeljen: