Tomb Raider - részletek

A Square Enix az újragondolt Tomb Raidert még tavaly jelentette be, amiről eddig sajnos meglehetősen kevés információval szolgálhattunk. Ám most megtört a jég. Egy spanyol magazin, nevezetesen a Hobby Consolas fontos információt szállított le nekünk. Maradjatok velünk!

A vadonat új képeket az alábbi Galériánkban nézhetitek meg az új Tomb Raider játékból. A játék teljesen más lesz mint elődje, hiszen leginkább a túlélésen fog alapulni, hasonlóan mint az Alan Wake-hez. A Tomb Raider egy reális világban fog játszódni, melyben nem csak Lara Croft modelljét, hanem a környezetet és a TR világot is teljes egészében újragondolták a Crystal Dynamics srácai. Lara kinézete első látásra egy fizikailag és szellemileg megtört fiatal lányra fog hasonlítani, de egyben bájos és felettébb gyönyörű lesz. Szerencsére, ezek a tulajdonságok a képeken jól kivehetőek. Látványosak.

A készítők elmondása szerin az új Lara közel sem lesz tökéletes, hiszen lelkileg, testileg vérzik, szenved. Arcáról virít a fájdalom és a félelem jelei. Valami nagyon nincs rendben körülötte. A sztori hatalmas meglepetést fog okozni a TR fanoknak. Egyelőre a történet részleteibe nem nagyon mentek bele az alkotók, hiszen fontos alappillérét fogja képezni az akció elemeket is tartalmazó kalandjátéknak. De annyit elárultak, hogy hősnőnk éppen sikeresen befejezte egyetemi tanulmányait és egy merész, de ismeretlen kalandba/küldetésbe veti bele magát, egyes egyedül.

Lara baba érzelmi kifejtéseit, megnyilvánuilását, mimikáit és arckifejezéseit úgy alkották meg, hogy a játékos mélységesen együtt tudjon érezni vele a sztori bejátszások alatt. A mozgást és az ezzel járó mozgáskultúrát a fejlesztők a Motion Capture-ral vették fel. A másik újítás a QTE alkalmazás lesz; többször lesz Lara olyan helyzetben, amikor menekülnie kell majd valami(k) vagy valaki(k) elől. Ez tehát a QTE-n fog alapulni.

Továbbá többször lesz még olyan veszélyes helyzetben is, amikor az ún. "túlélési ösztönét" kell majd használnia, többek között vadállatok, farkasok ellen. Áktiválásakor egy gombot kell majd megnyomni (billentyűn  vagy kontrolleren) és ilyenkor furcsa nézetbe illetve dimenzióba vált a képernyőnk. Ezt úgy kell elképzelni, mint mikor az Assassin's Creedben aktiváljuk a Sas-nézést.

A fejlesztés az új Tomb Raider kapcsán még nagyon az elején áll, a Crystal Dynamics/Eidos/Square Enix trió még megjelenési dátumot sem tudott mondani, de az biztos, hogy 2012-ben lesz esedékes a teljes játékprogram. További információk, netán gameplay jelenetek várhatók még májusban és a júniusban megrendezendő E3-on is. Addig is kitartást, mert valami nagyon nagy készül a SE boszorkánykonyhájában.

Képekért fáradjatok IDE!

Assassin's Creed: Revelations - Altair visszatér?

Miután korai kinyilatkoztatásra került a legújabb Need for Speed az EA jóvoltából, az Ubisoft sem hagyta magát és még az előre bejelentett leleplezés előtt az Assassin's Creed hivatalos Facebook oldalán hamarabb közzétette a Revelations banner képét. A legfrissebb infók szerint a francia kiadó Altair visszatérését tervezi a AC:R képében.


A következő Assassin's Creed részt tehát Revelations-nek hívják, és a hangsúly az első rész főhősén, Altair-en lesz. Az Ubisoft a hatalmas leleplezést május közepén vagy legvégén szerette volna megtenni ünnepélyes keretek között, de úgy tűnik a kiadónál valaki gyorsabb volt és nem bírta kivárni azt a pár napot. Azóta a közösségi oldalon eltünt a bejegyzés a képpel együtt, de nem kell megijednetek, mert a NeaGAF fórum társai (ez egy olyan oldal, ahol  a friss játék bejelentések hamarabb történnek meg. Először pletykaként kezelik, végül mindig hivatalos információ sül ki belőle) azon nyomban lementették a képet és friss információkkal szolgáltak több online szaksajtó részére.

Pár percre az incidens során egy rövid teaser videó is megjelent a Revealtionról, amit azonnal letiltott a Ubisoft több videómegosztó oldalról. A teaserben Altair volt a főszereplő, és az előzetesben eredeti arab nyelven beszélték. Kiemeljük: "Az Altair Ibn La-Ahad", ami nagyjából annyit jelent: Altair, senki fia. Hogy ezzel mit akartak közölni még nem tudni. A teaser nagy hátránya sajnos.

A további részletekért egészen pontosan két hetet kell kibírnunk, amikor a Game informer információt fog leszállítani nekünk a Revelationsből. természetesen előtte még várható pár infomorzsa jellegű hír is.

A német pcgames magazin a hírt tényként kezeli.