Gears of War 3 - játékfigurák

A szeptemberben megjelenő GOW 3 kiadással  egyidőben kaphatók lesznek játékfigurák is az akciólövöldéhez.

Hungamer Filmajánló: Álomháború

-Eredeti cím: Sucker Punch
-Stílus: akció, fantasy
-Rendező: Zack Snyder
-Forgatókönyv: Zack Snyder, Steve Shibuya
-Szereplők: Emily Browning, Abbie Cornish

Elérkezett az, amire Zack Snyder rajongói már régóta vártak. Saját ötlete alapján készíthetett filmet. Az Álomháború már az előzetese alapján sem árult zsákbamacskát. Nagyon elborult, elképesztően látványos filmet mutatott be. Ahol repülők harcolnak sárkányokkal, karddal szeletelnek, robotokat és mindezt elég dekoratív csajok teszik. Egy hack 'n' slash játék történet írója, akár gyilkolni is tudna egy ilyen ötletért. Filmként ez az elképzelés bár nem lenne rossz, de ha csak erre épül könnyen elvérzik a dolog. Az Álomháború pedig próbálkozott a történet csavarásával, csakhát nem sikerült. Zack Snyder elkészítette pályafutása leggyengébb láncszemét :(

Baby Doll elmegyógyintézetbe kerül, mert véletlenül megölte a hugát, akit a nevelőapjuktól akart megvédeni. Odabent a sok szenvedés miatt, elhatározza hogy megszökik, egy saját maga által kitalált álomvilág segítségével. Pár lánnyal szövetségre lépve, 5 tárgyat kell megszerezniük, hogy kínjaik véget érhessenek.
Hááát... kár szépíteni, ez a sztori igen ciki. Lenne benne fantázia, de ez így, valahogy eléggé nevetséges. Sajnos bebizonyosodott az, amit én már tudtam de nem mondtam ki addig míg benem bizonyosodott, Zack Snyder barátunk bizony nem tud történetet írni. Nemhiába minden korábi munkája, valami alapján készült. Képregény, könyv, korábbi film stb. Szüksége van rá hogy egy utat kapjon igazi íróktól, mert ő nemtudja hogyan kell egy sztorit összerakni. Megvalósítani megtudja, van stílusa, de útmutatás kell neki. Szeretném azt hinni hogy ez csak kezdeti zavar, hogy az első saját ötletet nehéz megvalósítani de én ezt nem hiszem.
Az egész történet egy elég nagy sületlenség, egyenesen ostoba. Logikai buktatók sora van benne, és a sztori több sebből is vérzik. Kérdem én, mi a fenének kell álomvilágba menni, megölni egy sárkányt a tűzért? A film az 50-es években játszódik, már volt gyufa és öngyújtó is. Ráadásul a valóságban tényleg egy öngyújtót lopnak el. Elmagyarázom miről is van szó. Tehát amikor a főhősnőnk, Baby Doll elkezd táncolni, egy transzba esik és ekkor kerül az álomvilágába, aki pedig nézi az totál elmerül a látványban. Eddig ez nagyon is jó, a film talán legjobb húzása. A lány fejében pedig úgy áll össze a dolog, mintha mindenféle lénnyel küzdene, ez alatt a többiek is részesi a képzelgésének, de a valóságban valamelyikük, mindig az elbűvölt személytől csencsel el valamit. Bravó, tényleg ötletes de, miért kell egy pénzes pacákhoz, közvetlen közelre odamenni és a belső zsebéből ellopni az öngyújtót, amikor azt a konyhából is megszerezhették volna. Ugyan ez a dilemma a kés megszerzésével, nincs ez rendesen átgondolva, a saját világának törvényeivel megy szembe a film. Egyébként ez a táncolós dolog, tényleg marha ötletes és stílusos.
A film színészi játékáról nem lehet túl sokat mondani, nem is igazán van. A lányok sokkal inkább csinosak mintsem tehetségesek. Viszont legalább nem idegesítőek, mint mondjuk a Transformerses Megan Fox.
Ami viszont megmenti a filmet az a technikai megvalósítás. Bár sokszor, sok helyen hangoztatom, hogy a látvány miatt nem lesz jobb a film, a kivétel viszont erősíti a szabályt. Mert bár a Sucker Punch egy butuska film, mégis nézhető, a látvány és a zene pedig sokat dob még a fogyaszthatóságán. Snyder és csapata megint megmutatta hogy ők bizony ebben verhetetlenek. A CGI munka valami döbbenetes, a helyszínek, a lények, a harcok valami kegyetlen mit hoztak össze. Tényleg néha csak bambultam, hogy mit is láttam. Egyetlen ilyen kivétel a vonatos jelenet. Ott ugyanis azok a robotharcosok nagyon ellettek szúrva, valószínűleg ott lett spórolva a pénzmaggal. A zenei aláfestés pedig vérprofi. Sikerült olyan zenéket összevállogatni amik teljesen passzolnak a film sötét, teljesen elborult világához. Ha nem találtak, akkor pedig egy ismertebb zenét alakítottak át. A film elején pl. hallhatjuk a Sweet Dreams című remekművet, egy olyan hátborzongatóan gyönyörű tálalásban, amit én még nem hallottam. A kritika írása közben is éppen azt hallgatom :)
Hogy csalódás-e a Sucker Punch? Mindenképpen az. Egy profi és kidolgozottabb sztorival, ez a film minden idők egyik legjobbja is lehetett volna. Olyan remekművekkel lehetne említeni, mint a Mátrix vagy a tavalyi év legjobb filmje az Eredet. Ebben a formában viszont egy közepes próbálkozás. Ráadásként a film végén kapunk egy aféle végkövetkeztetést, ami teljesen súlytalan, és zavarossá teszi, az amúgy is zagyva végkifejletet. A film nem is úgy teljesít ahogyan azt elvárták tőle, szóval lehet hogy ez volt az első és utolsó eset hogy Snyder szabad kezet kap egy film kapcsán. Hogy jó-e ez vagy sem, még magam sem tudom.
3/5

Itt pedig az a bizonyos zene