Steam leárazások - Kilencedik nap

A Steam nagy nyári leárazásának kilencedik napján a következő játékok kerültek ki az akciós listára:

Universe Sandbox
Fallout 3: Game of the Year Edition
Divinity II: The Dragon Knight Saga
Total War: Napoleon és Empire
DiRT 3
Red Faction: Armageddon
Mafia II
Mass Effect 2
Worms Reloaded
Splinter Cell: Conviction
Amnesia: The Dark Descent

A mai állás szerint a Top 3as játék eladási listát a Sanctum vezeti, utána a Counter-Strike: Source, és harmadik helyen a Company of Heroes: Complete van.

Dragon Age 2: Legacy - Videó, dátum

Az EA és a Bioware a mai napon hivatalosan megerősítette a Dragon Age 2 Legacy című letölthető tartalmát, mely a Hawke család rejtelmeibe enged betekintést. A DLC új kihívással, szörnyekkel és ellenséggel bővíti ki a bizonyos "tarsolyunkat". A Bioware fejlesztői szerint ez a DLC sokkal inkább a taktikára és a képességekre fog épülni, mint a véres kaszabolásokra.

 

A Legacy című tartalmas kiegészítés július 26-án jelenik meg Xbox360, PS3-ra és PC-re. 

Battlefield 3 - Katonák tálcán

A Battlefield blogján a DICE közzé tette a Battlefield 3-ban játszható "kaszt"-okat, és részletesebben be is számolt azokról.

A 4 játszható karakter típus pedig: Assault, Engineer, Recon, Support.


Érdekes módon a Medic-et kihagyták a játékból, mivel úgy döntöttek a DICE-nál, hogy ahelyett, hogy felcsert kellene hívni a harc mező közepette, az Assaultnál lesz a Medkit és a Defibrillátor.

A többi kasztról dióhéjban, hogy az Engineer még mindig ugyanazt csinálja, mint minden számtalan taktikai FPS játékban: szerel, tankokat robbant fel, és megint csak szerel.

A Recon megint csak a felderítői státuszt kapta meg, ami abból áll, hogy mesterlövész puskájával felfedezi az ellenséges erőket, majd a többieknek ezt jelezve tizedeli őket.

És végül a Support kasztról annyit, hogy két újdonsággal fog bővülni, még pedig: a fegyver letámasztó és az "össztűz". Az össztűz annyit takar, hogy amikor a Support kaszt záporozza az ellenséget, akkor egy kis jel fog a fejük felett megjelenni (természetesen az ellenségnek), ezzel jelezvén, hogy tehetetlenek és így lehetőség nyílik a likvidálásukra.

A következő napokban a kinyitható fegyverekről és fegyver modulokról is befog számolni a DICE ugyanúgy a Battlefield blogján.

Freedom Fighters 2 - Komoly esély a megjelenésre!

Ó IGEN!!! Már évek óta várom, hogy az EA hivatalosan bejelentse a Freedom Fighters második részét PC-re, Xbox360-ra és PS3-ra. Mondjuk ezek közül PC-n és Xbox360-on tudnám kipróbálni. Az E3-at meg hasonszőrű játék expókat már évek óta követem MIATTTA, hogy hátha elsütik a nagy szót, de mindeddig nem sikerült, illetve nem került rá sor. Éppen ezért reménykedem benne, hogy a jövő évi rendezvényen, az Angyalok Városába megtörténik a nagy bejelentés. Hogy mit is várnék az új Freedom Fighterstől, ha valaha is elkészülne? Még nagyobb játékteret, szebb grafikát, hangulatos játékélményt. Követelném, hogy kizárólag az IO Interactive fejlessze a csodajátékot, valamint azt is, hogy az EA PC-re is bejelentse, ha már elkészítenék a konzolos verziókat és ne legyen platformonkénti exkluzívitás. A zenei részért továbbra is Jesper Kyd feleljen, valamint tartalmazzon egy legalább 2 személyes cooperative módot, melyben barátunkkal irányíthatjuk a max 12 vagy 18 fős csapatokat. két osztagra bontva. Multiplayer összecsapásokat egyáltalán nem várok a  játéktól, megelégednék egy min. két személyes coop kampánnyal is.

Na, ennyit a bevezetőről (vagy inkább ömlengésemről :D), szinte istenként tisztelem a játékot. Megtörtént a "revisited", hiszen az IO megnyugtatta a rajongókat, hogy nagy remény van egy esetleges Freedom Fighters folytatásra. De előbb - sajnos - a Hitman játékon kell, hogy dolgozzanak. A 47-es ügynök eljövetele számomra egy új korszakot jelenthet (aka FF2 bejelentés:))