Hungamer Filmajánló: A Karib-tenger kalózai - Ismeretlen Vizeken

-Eredeti cím: Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
-Műfaj: Fantasy, kaland
-Rendező: Rob Marshall
-Forgatókönyv: Tedd Elliot, Terry Rossio
-Szereplők: Johnny Depp, Ian McShane, Penélope Cruz, Geoffrey Rush

A Karib-tenger kalózai trilógiáért, rajongok. Imádom, azt a hangulatot amit a filmek nyújtanak. Remek kalandok, csodálatos zene, gyönyörű látvány, ügyes történet vezetés jellemzi őket. Remek alakítások, élen a kedvenc színészemmel, Johnny Deppel, aki élete egyik legnagyobb alakítását hozta össze. Gore Verbinski és csapata remek filmeket alkottak. Mégha két hibája volt is mindegyik résznek, Orlando Bloom és Keira Knightley. Rendező váltással és az előbb említett két hiba kiküszöbölésével, elkészült a 4. rész is. Botrányosan rossz lett.
Jack Sparrow(Johnny Depp) Londonban, hírül veszi hogy ő maga toboroz legénységet egy expedícióra. Mivel neki mégcsak hajója sincs, utána jár a dolognak, kiderül hogy a háta mögött egykori szeretője Angelica(Penélope Cruz) szervezkedik. Aki megakarja találni a fiatalság forrását. Hamarosan képbe kerül Barbossa(Geoffrey Rush) is és Feketeszakáll(Ian McShane), aki Angelica apja.
Azért ez nem rossz kis sztori. Kilehetett volna hozni belőle egy újabb remek kalandot. Helyette egy teljesen sótlan, és színvonaltalan alkotás lett belőle. Nincs mit szépíteni, ez a film úgy ótvar ahogy van.
Rob Marshall rendezőnek egyszerűen lövése sincs, hogyan kell egy kalózos, kaland filmet összerakni. Semmi pörgés, semmi izgalom, csak az ualmas és jellegtelen, párbeszédek, egy-két jó poénnal, slussz.
Valahogy az írók se voltak most a helyzet magaslatán, semmi épkézláb, igazi sztorit és cselekményt nem tudtak összehozni. Semmi csavar, átverés, ravaszkodás, ami a trilógia védjegye volt, semmi nincs a filmben. Még a humor is hiánycikk. Sajnos úgy tűnik még a harci koreográfus is szabadságra ment, mivel a filmben egy igazán látványos harc sincsen. Az előző részek tele voltak látványos kard párbajokkal és hajós ütközetekkel. Itt meg van 2-3 kardozás, egy szaladgálás Londonban, hintóval, meg egy sellős lubickolás és ennyi. Ezzel ki is merült az akció.
Azt sem tudom, hogy azt a 250 millió zöldhasút mire tapsolták el a készítők. Mert hogy a filmen nemigazán látszik a pénz az is biztos. Jó ok a jelmezek szépek, meg Feketeszakáll hajója is egész pofás, de semmi egyéb amin látszódna a pénz. Az efektek között sincs semmi kiemelkedő. Egyedül a zenék azok amik emlékezetesek, de nagyrészük szerepeltek a korábbi részekben.
Sajnos a színészijáték is sirlmas. Johnny Depp Jack Sparrow szerepében ezúttal teljesen életúnt és unalmas, semmi frappáns beszólás, emlékezetes furcsa megmozdulás. Még Geoffrey Rush is jellegtelen Barbossa szerepében. Penélope Cruz pedig mintha ott se lenne, szépnek szép és annyi. Mondjuk legalább nem annyira idegesítő mint Keira Knightley. Ian McShane Feketeszakáll szerepében nevetséges. Az egész figura egy nagy vicc, kb. annyira félelmetes mint egy gumimaci. Én is tudok viselni frankó, fekete cuccokat, attól még nem leszek gonosz vagy félelmetes, ha nincs igazi jellemem az egészet megeszi a fene. A második és harmadik rész főgonosza Davey Jones sokkal félelmetesebb és emlékezetesebb volt, ráadásul a legénysége se volt semmi. Az itt szereplő élőhalott brancs is inkább szánalmas. Egyébként semmi olyat nem tesznek, amiből kiderülne hogy élőhalottak.
Az idei év legnagyobb csalódása számomra ez a film. Nyomába se ér a trilógiának. Az összkép hihetetlenül pocsék. Egyedül a zene és Jack miatt adok 2 pontot erre a förtelemre. Hiába lett kiszórva az előző részek idegesítő szerelmes párja, e hiba helyére a készítők gyártottak 1000 másikat. Sajnos ez a rész, tejesen érthetetlen okokból, kitermelt 1 milliárd $ bevételt. Úgyhogy jön a folytatás, minden bizonnyal. Ha ugyanilyen minőségű lesz akkor arra már megy az 1-es osztályzat. Ez a rész meg szépen meggyalázott egy remek filmsorozatot.
Vajon ők is azon gondolkoznak hogy lehetett így elrontani a filmet?
2/5

Mortal Kombat - Rain bemutatója

Kenji után Rain is csatlakozik a legújabb Mortal Kombat bajnoságba, legalábbis az idén megjelent MK-ban Rain is játszahtó formában lesz.

Batman: AC - Rébusz előzetes

A Rocksteady egy vadonatúj videót adott ki az októberben megjelenő Batman Arkham Cityről, melyben Rébuszt mutatják be.


Far Cry 3 - játékmenet előzetes

A Ubisoft egy új videót adott ki a jövő év első felében megjelenő Far Cry 3-ról, mely még mindig az E3-as demonstrációt tartalmazza, csak más szemszögből, illetve másképpen láthatjuk az aktuális küldetést végrehajtó fejlesztőt. Az elmondások szerint a Far Cry 3 akár tízszer nagyobb lesz a második rész területéhez képest, s nem lesznek unalmas, semmitmondó küldetések sem. Ha éppen sokat utazunk az adott célponthoz, akkor sem kell elszomorkodnunk, hiszen a látványvilág, a sűrű növényzet minden bajunkat kárpótolni fogja. Csak megfelelő vas kell alá PC-n!