Battlefield 3 - Többjátékos bemutató érkezett!

Mondhatni exkluzív multiplayer gameplay trailer érkezett a Battlefield 3-ról a Youtube jóvoltából, ezen belül is a TheMilitaryGames-nek köszönhetően új játékmenetet nézhetünk meg. Az alábbi "lékelt" videóban az E3-on demóztatott Metrós pályát láthatjuk picit részletesebben. Mozzanatsorok alapján elmondhatjuk a DICE-produktumról, hogy hihetelnül részletesre dolgozták ki a környezetet. A béta multiplayer valamikor szeptemberben fog elstartolni, előbb a MoH LE tulajok játszhatnak vele. De nem kell megijedni, hisz aki nem vásárolt Medal of Honort később az is kipróbálhatja a multit, még az októberi megjelenés előtt!

Square Enix - ComicCon játékfelhozatala

Rövid leszek! A Square Enix ComicCon-os játék felhozatala:

* Deus Ex: Human Revolution
* Final Fantasy XIII-2
* Dead Island
* Wafku

Lord of the Rings War in the North - Fellowship trailer

A Warner ma hivatalosan kiadta a Lord of the Rings War in the North című játékáról a legújabb videó bemutatót, melyben a gyűrű Szövetségét mutatják be. Azt hiszem ennek a megalakulását, illetve előzményét nem kell bemutatnom, hisz minden LOTR fan tudja miről van szó. A videót viszont érdemes megnézni. A produkció állítólag októberben érkezik meg Xbox360-ra, PS3-ra és PC-re.


Tropico 4 - Exkluízv képek az Xbox360-as verzióról

Új képcsokort adott ki a Kalypso Media a Tropico 4 Xbox360-as verziójáról. A korábban bejelentett PC-exkluzív stratégiai játéknak tehát készül a konzolos változata is. Megjelenni ez évben fog a két platformra, természetesen a PC élvez majd vezérplatform-jogosúltságot.


Rage - Messze a távoli jövőben

Erről a játékról azt hiszem nem nagyon kell beszélni, mivel homály övezi az id Tech grafikus motorjával megáldott John Carmack üdvöskéje, ami nem más, mint a Rage.Annyit lehet tudni a játékról, hogy a játék a távoli jövőben fog időben elhelyezkedni, lesz benne kooperatív és multiplayer játékmód, és természetesen a 3 fő platformra is megjelenik, ami nem más, mint a PC, Xbox360 és PS3. A játék ez év Október 4.-én fog az USA-ban megjelenni és 3 nappal később érkezik Európába.

A játékról megjelent több gameplay videó, amit itt tekinthettek meg:

Mortal Kombat - Rain kombója és kivégzései

A Gametrailers jóvoltából egy vadonatúj videót nézhetünk meg az áprilisban megjelent legfrissebb Mortal Kombatról, melyben Edénia hercegét, azaz Raint nézhetjük meg mozgás, illetve verekedés közben. Rain még egy DLC keretében a héten vált elérhetővé az Xbox Live és a PlayStation Network rendszeren.

Call of Juarez: The Cartel - Launch trailer

A Ubisoft a tegnapi nap folyamán adta ki hivatalosan a Techland fejlesztésében elkészült Call of Juarez: The Cartel című akciójátéknak az utolsó bemutató videóját, amit alább nézhettek meg akár HD-ben. Az amerikaiaknál már tegnap óta játszható a western stílusú FPS, de hazánkban csak pénteken jelenik meg, egyelőre csak konzolokra. A PC-s port szeptember 16-án várható!

Revelations - Előzetes

Az első részt sokan egyszerű próbálkozásnak aposztrofálják – egy nagyon jól sikerült próbálkozásnak. A Ubisoft nem tett mást, mint a szabad játékmenetet nyakon öntötte az ókor misztikumával. Templomosok, éden, titkok, összeesküvések, játékmenet tekintetében pedig egy érdekes bérgyilkos parkour, persze a fűszert nem ez, hanem a múlt jelennel való összefüggése adta. Az eredeti elképzelés három történetileg összekapcsolódó, de más-más főhőssel rendelkező részből állt volna, azonban a második epizóddal megtört a folyamat.

Voltak érzések, hogy itt még nem tudtunk meg mindent, de ezt sikerült olyannyira elrejteni, hogy inkább meglepetés, mint visszaigazolás volt a Brotherhood bejelentése. A számot elhagyva világossá vált, hogy egy „kiegészítőről” lesz szó, ami folytatja és befejezi Ezio történetét.


Nem így lett. Míg a hármas számmal illetett részre vártunk, olyan információkat tudhattunk meg, amik cáfolták, hogy a zárás teszi majd tiszteletét a boltok polcain. Aztán megismertük az évszámokat, helyszíneket végül a hátteret. Trilógia még nem, sőt igazából már nem…, de tri azért lesz. Altaïr, Ezio és Desmond is tiszteletét teszi, hogy korokon át karöltve tegyenek pontot a még lezáratlan események végére.

A bemutatott időszakok nagyon jól megválasztottak. A helyek köré fonódó misztikumot és az amúgy is érdekes történelmüket nagyon jó pontjukon fogták meg a készítők. Talán csak az első rész volt, ami picit kilógott a sorból, hiszen ott kissé nyers formában szinte kizárólag a helyszínek prezentálásával történt meg.


Rómát elhagyva Konstantinápolyt vesszük célba, ahol a 16. századi Ottomán birodalom idejébe érkezünk. Róma hatalmas volt, Konstantinápoly még nagyobb. A helyszínek megválasztásával eddig sem volt probléma, de ezúttal még monumentálisabbat próbálnak megalkotni. Azt már tudjuk, hogy nem holmi random generált területekkel dolgoznak, hanem pontos kutatások előzik meg a virtualizációt. A főbb épületek digitalizálása már a kisujjukban van, és meg kell hagyni profin űzik az ipart.

Ahogy Róma az új helyszín is több részre tagolódik majd. Meglesznek az alapvető alacsony külvárosi házak és a pompás gazdag családok hajlékai is, amik csak arra várnak, hogy megmásszuk őket. A történet azonban nem ilyen egyszerű, hiszen nem olyan helyszínről van szó, amit szimplán fel lehet osztani. Az itt élő népek (olasz, ázsiai, stb.) egy olyan multikulturális turmixot alkotnak, amit hitelesen kell átvinni a képernyőre – ha jól körbenézek nem sokan vannak itt történészek, de a hibákat azért mi is észrevennénk.


Eleinte apróbb, majd később komolyabb kihívást nyújtó feladatok lettek a járatfelderítések. A Revelations – történelmileg hitelesen – újít ezen. Kappadókia nekem nem mondott sokat, de fellapozva a wiki idevágó cikkét megtudtam egy s mást. A földalatti város mára turisztikai látványosság, de nekünk megadatik, hogy a templomos rend által igazgatott helyen is tiszteletünket tegyük.

Ebből már sejthető valami. Az eddigiekben talán soha nem találkoztunk fő ellenségünk ilyen mennyiségű tagjával, inkább csak követőik voltak azok, akikkel összehozott minket a sors. Az egykor ereje teljében lévő szultán hatalma egészségi állapota miatt igencsak megfogyatkozott, így a trónra éhes örökösök, valamint a csillapíthatatlan hatalomvágyú rend próbálja megkaparintani amit tud – bármi áron.


Ezio megöregedett ez sejthető az évszámokból, ezért holmi hatalmi viszályok már nem igen tudják felizgatni. Múltbéli kutatásai során viszont olyan dolgokra bukkan, amiért harcba kell szállnia a trón jó kézbe kerülése valamint saját rendjének védelme érdekében. A hatalmi harcok már a területek elfoglalásával megkezdődnek. Ahogyan eddig, úgy Konstantinápolyt is vissza kell hódítanunk, így juthatunk fejlesztési lehetőségekhez az adott régióban. A dolog azonban nem ilyen egyszerű.

A cikket partnerünknél, a DemonicPlayer oldalon olvashatjátok tovább! Jó szórakozást!

Darksiders 2 - Az első gameplay

Nehéz elhinni, de a mai napon a THQ sokunk meglepetésére kiadta a Darksiders 2 (PC, Xbox360, PS3) első hivatalos gameplay mozzanatsorait, melyben természetesesn Death-et, azaz a Halált láthatjuk látványos, kombós mozgás közben. A Darkisders 2 nem közvetlen folytatása az első résznek, hiszen a sztorija Háború történetével fog párhuzamosan haladni, csak mi a fentebb említett Halált fogjuk irányítani. Megjelenés valamikor 2012 folyamán. Egyes infók szerint 2011 október és 2012 márciusa között simán megjelenik. De mi, erre az évre nagyon kevés esélyt látunk.