Dead Rising 2: Off The Record PC gépigény

  • Operating system: Windows Vista/XP, Windows 7
  • Processor: Intel Core 2 Duo 2.4 Ghz or better, AMD Athlon X2 2.2 Ghz or better
  • Memory: 2 GB RAM
  • Hard disk space: 8.5 GB free hard drive space
  • Video: NVIDIA GeForce 8800GTS or better, ATI Radeon HD 3850 or better
  • DirectX: DirectX9

F1 2011 - PC TesztHa úgy vesszük náluk már inkább a késés dominál, de én jobban szeretem azt a buszt, ami idő után jön, minthogy lekéssem. Ők is így gondolkodtak ezért az idei Formula 1 szezon második etapjában tudhatjuk kezünk közt legújabb alkotásukat. A híreket végigkövetve volt mire várnunk, így csak egy kérdés foglalkoztathat sokakat: beváltották-e ígéretüket?A Codemasters játékainak egyik ismérve, hogy a régi listás menürendszert átültetik a program világába. Nagyon jó hangulatfokozó elemről van szó, éppen ezért érdekes, hogy miért tértek vissza az úgymond hagyományos elrendezéshez. A megvalósítás így kissé fapados, mely hátteréül saját motorhome-unk szolgál.
Többek közt ismerősként tér vissza a Time Trial mód, melyben a pálya megismerésén kívül ismételten irreális időeredményeket tudhatunk majd magunkénak. Jó hely az egyedi beállítások tesztelésére száraz és vizes körülmények közt egyaránt, valamint futott időnket összehasonlíthatjuk a ranglista többi játékosával, barátainkkal. A TT a korábbi részben önálló menüpontként díszelgett a paddockban, de most „elrejtésre” került.Ennek oka, hogy egy témájában hasonló játékmóddal került egy csoportba, mely jó, de teljesen félkész érzést sugároz magából. A dolog lényege annyi, hogy kötött paraméterek mellett kell minél jobb időt futnunk a dobogó három fokán megszerezhető érmek valamelyikéért. Adott autó, adott pálya, fix időjárás ad kihívást úgy, hogy a jármű beállításain nem változtathatunk.
Kellemes kikapcsolódás lehetett volna, ha a jelenlegi hat lehetőség bővebb formában jelenik meg a képernyőn. Az ezredmásodpercekért folyó harc csak ideig-óráig nyújt elfoglaltságot, az aranyérmek megszerzése után legfeljebb a ranglistán történő előrelépés céljából fogjuk újra felkeresni ezt a szekciót, aminek valljuk meg őszintén nem sok értelme van – ranglista a ranglistában? Talán nem rugaszkodok el túlzottan a talajtól, ha olyan lehetőségeket javaslok, mint a defekttel, KERS nélküli (stb.) autóval történő célba érés.Rengeteg olyan izgalmas momentuma van a Forma 1-nek, amit érdemes lett volna ilyenformán megvalósítani pláne, hogy a fenti kihívás jellegű opció belekerült.
Ha jól emlékszem ez volt az első menüpont, amit felkerestem, természetesen a grafika beállítása után, melyet függetlenül az előzményektől maximumra – ultra – állítottam. Az F1 2010-zel tapasztaltak nem kecsegtettek túl sok jóval, ott nemcsak verseny közben, hanem egyedül a pályán körözgetve is akadtak problémáim, így ennek fényében most sem számítottam túl sok jóra. Az eredmény azonban meglepett, sokkal simábban futott a játék nem volt akadozás szóval le a kalappal a programozók előtt, hasznosan – optimalizálva az Ego engine-t – töltötték munkaidejüket.Természetesen azért akadtak korlátok, így például az esős verseny már nem tetszett koros kétmagos processzoromnak. Érdekesség, hogy a játék futtatható DX9 és DX11 módban, mely a legújabb videokártyáknak tud varázsigéket súgni. Fraps értékek alapján, ha minimálisan is, de előnyben volt az újabb DirectX verzió, így ebben, de az opciókkal csínján bánva készítettem egy még szép, de jól is fut beállítást.

A cikk ereditje partneroldalunkon, a DemonicPlayeren olvasható tovább!