Lesz Jade Empire 2?

2005-ben a BioWare kiadta a Jade Empire című játékukat (Nem játszottam vele), ami elég jó kritikákat kapott és sokan szeretik is. Viszont a Mass Effect és a Dragon Age munkálatai miatt a háttérbe szorult, a JE. Ray Muzyka nemrég azt nyilatkozta, hogy nem feledkeztek meg a játékról, és lehet hamarosan újra előveszik a projektet. A Mass Effect 3 és a Star Wars: The Old Republic is hamarosan elkészül, szóval sanszos, hogy ezek után a JE-el fognak foglalkozni. Lehet nem kellene erőltetni a DA-et, hanem nekifeküdni a JE 2-nek.

Battlefield 3 - Zárt béta teszt


A Battlefield 3  singleplayer része már elszakad elődjétől, a Battlefield: Bad Company 2-től, de mégis elmondhatjuk róla, hogy szorosan kötődik hozzá, mind látványvilág, mind pedig audiovizualitás tekintetében, így ismét belecsöppenhetünk a modern hadviselésbe.


PC-n volt már teszt lehetőség a nyár folyamán, de azok, vagyis az Alpha kizárólag az EA munkatársainak, illetve szerencsés protekciósoknak szólt. Most azonban eljött a Mi időnk, sőt elvileg a Medal of Honor Limited Edition példány tulajdonosait is nagy boldogság érte volna… Ha nem lenne ott az a “volna”, ugyanis a tegnap késő délutánra ígért exkluzív kódok nem érkeztek meg, és emiatt a Fórumok lángban álltak, de ez már egy másik történet…
Mit kell tennetek, ha játszani akartok a bétával PC-n? Megvárjátok, amíg az EA vagy a DICE elküldi a kódot, majd letöltitek az Origin béta nevű kliensét. Regisztráció (vagy már meglévő profilotokkal) után bejelentkeztek, majd pedig a Beállítások menüpontnál aktiváljátok a terméket. És örültök egy hatalmasat, amig letölti, telepíti. Első blikkre mintha a Steam kistesóját látnám. Telepítés után az Nvidia tulajoknak szükséges letölteni a legfrissebb béta drivert az Nvidia honlapjáról, mert ezzel nem fog fagyogatni random módra, vagy 10-20 percenként a játék. Miután megtörtént a feltelepítés egy újabb kliens-programot, nevezetesen a Battlelogot kell majd feltelepítenetek a PC-re, ami az Origin mellett alapfeltétele a Battlefield 3 tökéletes futtatásának. Ez a Battlelog első látásra teljesen olyan, mintha a Facebookot egyesítették a Twitterrel, majd pedig jól összerázták a Need for Speed Autologjával. A forradalmi  rendszer segítségével a böngészőben (!) nyomon követhetjük barátaink tevékenységét multiplayer, coop, de még akár singleplayer alatt is. Egyébként a böngészőn (Battlelog) keresztül indul el a többjátékos mód. A Battlelogon nem csak a felhasználókat láthatjuk, hanem a szerverek listáját is.
A zárt béta - mint ahogy a csütörtökön kezdődő nyílt béta – csatározásai is az Operation Metro nevű térképen zajlanak majd, Rush módban. A Battlefield 3 meglehetősen többet ígér, mint elődje a BC 2, hiszen a teljes játékban PC-n akár 64 fős szerverekre is tévedhetünk, ráadásul a single player sztorija is legalább 8 órányi tömény szórakozást irányoz elő, amit cooperative módban is végigjátszhatunk egyik haverunkkal.


A Battlelog indításával játszi könnyedséggel a frontvonalon érezhetjük magunkat, hisz a böngésző alapú „csatajelentésben” eleve kiválasztottuk a szervert, ahová szeretnénk kapcsolódni. A Grafikai, hang és egyéb beállításokat a játékon belüli érhetjük el, természetesen az ESC gomb segítségével. Először azt hittem, hogy a látványt nem lehet szebbre állítani, de a következő meccsnél jobban szétnéztem az opcióknál, és megtaláltam az Ultra beállítási lehetőséget, ami legfelül van, és csak ezt lehet állítani Low-tól Ultráig. Jelenleg 32 fős szervereken tudtam játszani. A DICE  eléggé átértelmezte a kasztokat, az osztályokat, sőt leegyszerűsítette azokat. A szakasz, Squad része is pici vérfrissítésen esett át, de még mindig jobb csapatban tevénykedni, mint magányos farkasként, hiszen elhalálozáskor nem kell az előző, távoli spawnhelynél újjáélednünk, hanem automatikusan a társunk mellé dob le a gép, miután kijelöltük a nevét. Ami a játékmenetet illeti: a fejlesztők elérhetővé tették a sokak által hiányolt kúszást, ami tulajdonképpen a hosszas kempeléshez vezetett a Rush játékmódon keresztül szemlélve. A mostani játékos generáció egyszerűen befosik, ahelyett hogy normálisan rohamozná az ellenfelet, egyszerűen fogják magukat, elbújnak egy bozótosba vagy egy szobába, sarokba és KEMPELNEK, ráadásul KÚSZVA. Na mondom, Call of Duty powa Black Ops módra. Sírtak ezerrel a fórumban a BF rajongók, újoncok, hogy legyen már kúszás a játékban. Sajnos a fejlesztők ezúttal hallgattak is rájuk. Ha a Bad Company 2-ben valaki kempelt, akkor itt neki istencsászárság lesz ezt a szinte „halotti kultuszt” folytatni. Óriási bakklövésnek tartom ezt a DICE részétől. Megkapta a játékos társadalom egyik legkempelősebb játékát. Legalábbis az első pálya alapján, Rush módban ezt vontam le… De ne igyunk előre a medve bőrére.

A cikk olvasását a partneroldalunknál, a DP-nél folytathatjátok tovább