Batman: Arkham City - Launch Trailer

Jövő héten jelenik meg a legújabb Batman játék, s ehhez jelent meg az utolsó videó. Ne hagyjátok ki! És a játékot sem!

Hungamer Filmajánló: Vasököl

-Eredeti cím: Real Steel
-Stílus: sci-fi, akció
-Rendező: Shawn Levy
-Forgatókönyv: Leslie Bohem, John Gatins, Dan Gilroy, Jeremy Leven, Richard Matheson
-Főszereplők: Hugh Jackman, Dakota Goyo, Evangeline Lilly

Hello mindenki, elég régóta nem írtam filmes cikket, de most visszatértem. Méghozzá a Vasököl című film beszámolójával. A film nemigazán hozott lázba, a hírek és az előzetesek alapján. Nem tűnt rossznak, de ez egyáltalán nem az a film volt, amit tűkön ülve vártam. Most itt van, megnéztem, és azt mondom nem bántam meg.

Charlie Kenton valaha egy jó boxoló volt, de ahogy halad a kor, minden megváltozik. A hús vér sportolókat pedig felváltották a robotokkal vívott mérkőzések. Hősünk is ezzel foglalkozik, csak nem igazán megy neki, gyakorlatilag egyik napról a másikra él. Egy tragédia miatt változások állnak be zűrös életébe. Pár hónapig vele fog lakni a 11 éves fia, akit még sosem látott, a kapcsolatuk nem túl rózsás de mindkettőjük szenvedéje a sport, így mégis kialakul közöttük az igazi apa fia kapcsolat.
Maga a sztori, gyanítom sokaknak ismerős. Az olvasók közül nem tudom mennyien emlékeznek, vagy ismerik egyáltalán, Sylvester Stallone 1987-es, Túl a csúcson című filmjét. Azt és a Rockyt összeboronálták ezzel a robotos körítéssel, és így jött létre a Vasököl. Persze vannak különbségek, főleg a karakterekben, és a hangulatban, Sly két filmje sokkal komolyabb és drámaibb volt, míg ez egy sokkal lazább, agy kikapcsolós mozi. Elég fura hogy mostanában került a mozikba, az ilyen popcorn mozik nyáron szoktak berobbanni, de gondolom féltek a Transformers 3 jelentette hatalmas konkurenciától.
A színészi játék nem rossz, Hugh Jackman-t öröm nézni bármilyen szerepben, a fiát alakító Dakota Goyo sem volt rossz, bár néha túljátszotta a szerepét. Sokkal inkább a karakterek egyénisége ami zavaró. Hugh Jackman karaktere például nem valami szimpatikus a film első 1 órájában. Egy igazi őstulok, a fiával nem törődik, egy igazi lecsúszott, kiégett alak persze néha bedobnak ilyen-olyan motívumokat, hogy lássuk mégsem ennyire tahó. A film második felére persze m��r összecsiszolódik a fiával, és ott már érezhetően szimpatikusabb de néha eléggé túlerőltetik a karakterek jellemét és sokszor a jeleneteket is. Persze érezni hogy szándékosan lett ilyen a film, hogy szélesebb közönségnek eltudják adni.
Teátrális jelenetekkel elég sokszor szembesülünk, és vagy bugyuta dolgokkal. Az egyik ami legjobban megmaradt bennem, a film végi nagy bunyó, ahol a kommentátorok lelkesen kiabálnak "Úh, a bajnok fárad" Na most magyarázza már el valaki, egy robot hogy tud elfáradni? Aztán mikor kap egy két keményebb pofont a főhőseink robotja, és összecsuklik, paff eldől. A nézők eltakarják a szemüket, azért eléggé nevettségesek ezek a részek. Sokszor pedig mintha nyálas giccsbe menne át egy két jelenet. Persze ez adódik a másik nagy problémából, a sablonosságból. Elég hamar rájövünk hogy mikor mi fog történni. Ennek ellenére a film működik.
Valahogy a Vasökölnek, van egy egészen jól működő hangulata és egy fura bája. Szerethető film ez. Hiába láttam már 1000 más helyen az alapokat, mégis képes volt szórakoztatni.
Technikai téren, bár semmi kiemelkedő vagy maradandó nincs, mégis teljesen jól működik. Jól néznek ki a robotok, a harcok átláthatóak, pörgősek és látványosak. Nem egy Transofremrs-re hajazó látvány orgia, annál sokkalta visszafogottabb, de tényleg nem igazán lehet bele kötni, van egy két sutább megvalósítás, de az összképen nem igazán ront. A zenék pedig eszméletlen jók, nagyban hozzájárulnak hozzá, hogy a hangulatot megteremtsék.
A Vasököl, szerintem jó film lett. Nem kiemelkedő, vannak benne durva hibák, kissé gagyi, néha túlerőltetett de mégis szerethető. Hangulatos, egész látványos, a szereplők a film második felében már nagyon is szimpatikusak. Szórakoztató és engem tényleg lekötött, talán sokaknak csak egy közepes film, én megadom neki a jó osztályzatot.
4/5

Battlefield 3 - Járművek

Újabb videót adott ki az EA a Bf3-ról.