The Orange Box - HG Nyereményjáték

A HunGamer még karácsony előtt szeretné meglepni a kedves olvasót egy Steamworks játékkal, ami ez esetben a The Orange Box-ra esett a választásunk. A játékcsomagért nem kell mást tennetek, mint likeolni a Hungamer Facebook oldalát és kedvelni a híreinket. Sorsolás december 23-án (12:00-kor / frissítve), csak egy győzhet! Aki pedig még kommenteli a híreket, az természetesen még nagyobb eséllyel indul.

Megjegyzés: szerkesztők nem vehetnek részt benne.A The Orange Box tartalma:
  • Half Life 2
  • Half Life 2: Episode One
  • Half Life 2: Episode Two
  • Portal
  • Team Fortress 2
Az Orange Box öt Valve játékot tartalmaz: Half-Life 2, Half-Life 2: Episode One, Half-Life 2: Episode Two, Team Fortress 2; annak a játéknak a folytatása, mely megismertette a világgal az osztályalapú többjátékos csapat-hadviselést, és a Portal, amely rejtvényeket, első személyű akciót, és a kalandjátékokat ötvözi páratlan élménnyé. Forrás: Steam

Fontos tudni:
A nyeremény kiosztás kapcsán a nyertesnek olyan email címet kell megadjon nekünk, amivel a Steamre regisztrált be! De ez teljesen egyértelműnek tűnik.

Dead Island - 3 milliót adtak el


A Deep Silver ma hivatalosan közzé tette, hogy a Dead Island játékból már 3 millió darab fogyott el a megjelenés óta. Szeptemberben, vagyis a megjelenés hónapjában már 2 millió egységet adtak el belőle a kis - és nagykereskedők,  s azóta további 1 millió korongot. Ez a szám nem olyan nagynak tűnik a nagy játék eladásokhoz képest, de azért egy új címnek és egy nem olyan hírneves kiadónak ez nagyon szép eredmény. Reménykedjünk, hogy lesz folytatás, ami a pletykák szerint lesz, még hozzá Dead World néven. Már csak egy hivatalos bejelentésre várunk.

Final Fantasy XIII-2 - A szereplők


Japánban már kapható a FF XIII-2 játék, de nálunk még nem, ezért meg se áll a marketinggépezet. A következő videóban a főszereplőket ismerhetjük meg, köztük természetesen a gonoszakat is. Van pár új harcjelenet is benne, amit eddig nem láttunk, szóval érdemes megnézni. Bevallom nekem nem nagyon tetszett a játék a japán környezet miatt, de ezek után egyre jobban bejövős. Ki tudja, lehet a kedvenc játékom lesz :)

Megjelenésnek 2012 január 31-e van feltüntetve a videóban. Kizárólag PS3-ra és Xbox 360-ra fog érkezni.

Hungamer Év játéka 2011

A HunGamer megtartotta az első (Év játéka 2011) GOTY elit szavazását, amiben kizárólag a szerkesztők és más oldal szerkesztői, valamint az általunk ismert barátaink vettek részt. A voksok leadását pedig minden egyén jól átgondolta, s a nagyobb döntéseknél az eszére, illetve a szívére hallgatott, persze minden külső nyomást félretéve. Magyarán saját belátásuk szerint döntöttek e nagy GOTY szavazás kapcsán.

Amennyiben lesz rá alkalom, természetesen olvasói szavazást is fogunk tartani. Ez csupán idő kérdése. Na de lássuk a medvét! Mit hozott a 2011-es év nekünk, játékrajongóknak!

Legjobb FPS

A legjobb lövöldözős játékok kategóriájában az idei termés meglehetősen szegénykés volt. A Battlefield 3 és a Modern Warfare 3 mellett csak a RAGE és egy picit talán a Bulletstorm tudta felvenni a harcot. Ami az FPS kategóriáját illeti, nem mehetünk el szó nélkül a BRINK és a FEAR 3 mellett. Mindkettő játék vegyes fogadtatásban részesült, bár a Bethesda fejlesztésében elkészült Battlefield-Team Fortress utánzatról elmondhatjuk, hogy az online versus része meglepően jóra sikeredett (PC-n ma is elég sokan játsszák a coop és versus részt), nem úgy mint a single player része. Hosszas szavazás után a privát tagok végül a Battlefield 3-at jelölték meg győztesként, mint a legjobb FPS-t. Természetesen fej-fej mellett haladt a Modern Warfare 3-mal. A RAGE-nek és a Bulletstormnak esélye sem volt eme cím megnyerésére. Íme a győztes:

Battlefield 3


Legjobb TPS 

A legjobb külső nézetes játékok terén a 2011 sajnos nagyon szegény lett. Csupán három arra méltó játékprogram (Dead Space 2, AC: Revelations, Batman Arkham City) felelt meg, hogy részt vegyen a legjobb TPS kategóriájában.  A GOTY 2011 jelöltek közül a Dead Space 2 nem tudta felvenni a versenyt a Revelationsszel, valamint az Arkham City-vel sem. Nagyon szoros állás alakult ki a Ubisoft és a Warner játéka között, amit végül az AC: Revelations nyert meg a TPS kategóriában.

Assassin's Creed: Revelations

Legjobb RPG

A Bethesda, a CD Projekt és a Square Enix nagyon kitett magáért, hiszen nagyszerű RPG játékokat készítettek nekünk.  Ha rajtam múlna a legjobb RPG játék győztesének kihirdetése, akkor tőlem mindhárom játék megkapná ezt a díjat. A privát szavazók szinte egyhangú szavazása után arra jutotottak, illetve jutottunk, hogy a Skyrim magasan megalázta Geraltot és Jensnent. A második helyet a Deus Ex, míg a bronzérmet a Witcher kaparintotta meg.

Skyrim


Legjobb akció-kalandjáték 

Akció kalandjátékok kategóriáját az egyértelműnek tűnő szavazás után a Batman Arkham City nyerte meg. Beleszólási lehetősége még az Assassins Creed: Revelationsnek sem volt.  Magabiztosan söpörte be ezt a címet a Rocksteady játéka.

Batman Arkham City
 

Legjobb logikai, ügyességi játék 

Logikai, ügyességi játékok területén a Portal 2, a Limbo és az év végén megjelent Trine 2 tudta felvenni a harcot. Mindhárom játékra jöttek a szavazatok, amit végül természetesen a Valve által kiadott Portal 2 nyert meg. Második pedig a Trine 2 lett.

Portal 2


Legjobb stratégiai játék

PC fronton az RTS játékok máig szinte kihalófélben vannak, csupán a SEGA Total War szériája tudja fenntartani az elvárt szintet, még pedig a Shogun 2 képében. Természetesen meg is nyerte a csatát, de a magyar fejlesztésű Heroes 6 még így is büszke lehet magára, hiszen majdnem elmarta ezt a címet a Shogun 2-től. Harmadik lett a Dungeon Defenders.

 
Shogun 2


Legjobb autós játék

Autós játékok terén a 2011-es év hozta a kötelező elvárásokat, bár a "jelöltek titulusát" a Shift 2 és a NFS: Run nem érdemelte meg. A felhozatalban óriási küzdelmet vívott a Forza 4, a DiRT 3 és a Test Drive Unlimited 2. Érdekesképpen az F1 2011-re a privát szavazóktól meglehetősen kevés voks érkezett. Ezt a diadalt végül magas arányban a Test Drive Unlimited 2 vívta ki magának. Tehát büszkén jelentjük ki, hogy az év autós játéka kemény küzdelmek után (s a PC-s voksolóknak köszönhetően) a TDU 2 lett.

Test Drive Unlimted 2


Legjobb sport játék 

A legjobb sport játék kategóriáját leginkább a FIFA 12 és a NBA 2K12 tudhatja magáénak. A Konami-féle PES 12-re egy szavat sem érkezett. A sportszerű csatát a 2K Sport játéka, az NBA 2K12 nyerte meg.


NBA 2K12


Legjobb digitálisan beszerzett játék:

Bár lehet furcsán hangzik, de gondoltunk egy merészet, és indítottunk egy "Legjobb digitálisan beszerzett játék" kategóriát is, amibe a Limbo-t, a Dungeon Defenderst és a Bastiont soroltuk be. A privát és az elit szavazók voksolása után arra a következtetésre jutottunk, hogy mind a három játék eszméletlenül jól szerepelt. Nagyon szoros csata után ezt a címet végül a Dungeon Defenders nyerte meg.

 Dungeon Defenders


A legjobb DLC:

Legjobb letöltethető tartalom: talán hihetetlenül hangzik, de ez a kategória is szerepet kapott a HunGamernél, annak ellenére hogy általában rókabőrlehúzós (na és pénzlehúzós) dolognak tűnik. Ezt a címet a Deus Ex: Human Revolution nyerte meg a Missing Link című DLC-vel. Megjegyzés: a Shogun 2 szamurájos kiegészítésére egy voks sem érkezett.

 The Missing Link (Deus Ex: HR)A legszebb játék:

A legszebb játék kategóriájánál fontos megjegyeznünk azt, hogy a grafikai összkép érinti a PC, PS3 és az Xbox 360 platformokat is. Ezt a kategóriát egyébként a Battlefield 3 vitte el, meglehetősen magas arányban. A legszebb játékok jelöltjei: második helyezéssel a Batman Arkham City, harmadik helyezéssel a Skyrim és a Trine 2. A Witcher 2-re és a Crysis 2-re egy szavazat sem érkezett. Látszik, hogy a privát usereket a Battlefield 3 szépsége nagyon megérintette, még konzolokon is.

Battlefield 3
A legjobb zene:

A legjobb zene terén a jelöltek a következőek: AC: Revelations, Batman Arkham City, Portal 2, Skyrim és a Zelda Skyward Sword. Ezt a címet a Jesper Kyd által komponált Assassin's Creed Revelations  zsebelte be.


AC: Revelations

A legjobb horrorjáték:

Idén a horrorjátékokból nagyon keveset termeltek a kiadók. Év elején kaptunk egy Dead Space folytatást, valamint ősszel egy új IP címet, a Dead Island személyében. Ezt a kategóriát magasan a Dead Space 2 nyerte meg. Az év horrorjátéka tehát a Dead Space 2.

Dead Space 2


A legjobb Badass, kreatív/legötletesebb játék:

Furcsán hangzó kategória, ugye? Úgy gondoltuk megnyitjuk ezt a szavazói kategóriát is, hiszen alkotni, kreatívan játszani sokan szeretnek. A jelöltek: Saints Row 3, Dead Island, Dead Rising 2 és Bulletstorm. Utóbbi játék mindent vitt. A People Can Fly nagyon büszke lehet magára. Respect CliffyB!

Bulletstorm

Az év csalódása:

Ez az a kategória ami mellett szó nélkül nem mehetünk el csak úgy. Hát bizony, a fejlesztők tudnak ám hangulatrombolók és ígéretmegszegők is lenni. Emlékeztek milyen jó videókat adtak ki Carmackék a RAGE című poszt-apokaliptikus témájú játékból? Aztán meg mit kaptunk, amikor megjelent? Egy nagy rakás fost (sorry). De a sort  tudnánk még folytatni a Dragon Age 2-vel, és a Duke Nukem Forever-rel is. Utóbbi olyan népszerű volt privát köreinkben, hogy meg is kapta elég hamar a citromdíjat. Nagy voltál Gearbox. Tényleg alkottatok valamit 15 év fejlesztés alatt. Még egyszer bocsi. Visszatért a király, de csúnyán megbukott a kritikusoknál és a játékosoknál is. A RAGE őrülhet a 2K Games baklövésének, hiszen ha még most is késne Duke, akkor simán RAGE lenne az év csalódása. Megúsztad Bethesda!

Citromdíjas: Duke Nukem For(N)ever


Az év hőse, karaktere:

Bizony-bizony, a játékvilág főhőseiről sem szabad megfeledkeznünk. Ezt az évet jól teljesítette Isaac Clarke, Ezio Auditore, Batman, Adam Jensen, na és persze a legendás Price kapitány a Call of Duty játékokból. De hogy ki lett 2011 királya, hőse? A szavazás elején nagyon jól állt Bruce Wayne, de végül Ezio Auditore da Firenze lett az Év hőse.

Ezio


Az Év gonosza:

Ha már megszületett az Év hőse, akkor miért ne lehetne rosszfiúkra is voksolni? A jelöltek névsorát erősíti Joker, Ahmed (Szulejmán herceg nagybátyja, és egyben Ezio főellenfele a Revelationsben), Makarov és Letho. Ezért a címért ádáz küzdelem folyt Joker és Makarov között. Természetesen mi Joker mellett döntöttünk. Az Arkham City szinapszisa, illetve befejezése miatt végképp megérdemli ezt a tisztséget a gyilkos bohóc.

Joker


A leghangulatosabb játék:

A leghangulatosabb játékok közzé soroltuk be az L.A. Noiret, a Deus Ex Human Revolutiont, a Batman Arkham Cityt és az AC: Revelationst. Ezt a négyes párbajt a Batman Arkham City nyerte meg. Kifejezetten megérdemli ezt a titulust.

Batman Arkham City


Az Év PC-s játéka:

Mivel a HunGamer köztudottan PC orientált oldal, ezért kötelességünknek éreztük, hogy indítsunk egy "Év PC-s játéka" kategóriát. Ezt úgy kell értelmezzük az adott játékokra, amelyek PC exkluzívak és használják a DirectX 10-11 effekteket, mellőzve a konzolok befolyásolását. A jelöltek a HG stábnál a The Witcher 2, a Heroes 6, a Shogun 2, a Batman Arkham City és a Crysis 2. A csatát a CD Projekt szerepjátéka, a The Witcher nyerte meg. De elég sok voks érkezett a Batman és a Crysis játékokra is. Az ÉV PC-s játéka a HunGamernél:

 The Witcher 2


Az év konzolos címe:


Játékosok vagyunk, ezért tiszteletből megemlékezünk a konzolos címekről is, amit a Mortal Kombat és az Uncharted 3 nyert meg. Mind a két játékra egyforma szavazatok érkeztek. De játékmenet és a sztori szempontjából azt kell, hogy mondjuk: Uncharted 3.
2012 legjobban várt játéka

A GOTY 2011-et pedig szokás azzal lezárni, hogy 2012-ben milyen játékokat várunk. A legjobban várt játékok közül kiderült, hogy mi leginkább a Mass Effect 3-ra, a Diablo 3-ra és a GTA 5-re várunk. A legtöbb voks a Rockstar-féle GTA 5-re esett. 

GTA 5

Külön köszönet az alábbi játékosoknak, illetve nickneveknek, akik nélkül nem jöhetett volna létre az elit GOTY szavazásunk:  Zsoccc (Gamepod főszerkesztője), Lindi (DemonicPlayer társ-tulajdonosa) Sunny (DemonicPlayer szerkesztője), Jocó (Demonicplayer volt főszerkesztője), Daron (GlobalGame volt szerkesztője) MidgarD, valamint Muroplan, Septium, MerlinW, grebber, Csavez, Spartacus  és még sokan mások... Respect!

Bioware: Tanultunk a Skyrimtól, meglepetés lesz a Dragon Age 3


A Dragon Age 3 fejlesztői többször tanulmányozták át a Skyrim című RPG játékot, elmondásuk szerint nagy tisztelői a Bethesdának. Dr. Ray Muzyka állítása szerint a következő Dragon Age játék a legjobb tulajdonságokat fogja hordozni, még a Dragon Age 2 csalódottai is meg fognak lepődni a nagy változásokon. Természetesen a fejlesztők próbálják úgy megoldani ezt a nagy feladatot a Dragon Age 3 képében, hogy mind a Dragon Age: Origins, mind pedig a Dragon Age 2 legnagyobb újdonságait egy termékbe ötvözik. Muzyka külön hangsúlyozta, hogy a DA világa az eddigiektől sokkal nagyobb lesz.
Alaposan megnéztük a Bethesda RPG játékát, a Skyrimet. Szeretjük, és nagy tisztelői vagyunk a kiadó termékeinek. Úgy gondoljuk a nagy konklúzió után még tehetünk csodálatos dolgokat.
Célunk, hogy meglepetést és boldogságot okozzunk a Bioware rajongóinak...

Nagy szavak ezek, reméljük igazuk lesz.

Megjött a Hobbit első előzetese

Sok Gyűrűk Ura rajongó álma, végre formát ölteni látszik. Ugyanis megérkezett, a Peter Jackson által rendezett, A Hobbit - Egy váratlan utazás című film trailere. Már ez a pár perces videó is megmutatja, hogy Jackson megint a maximalista énjét vette elő, és egy tökéletes, és grandiózus kalandot szeretne bemutatni nekünk. Rengeteg régi ismerős, már ebben az előzetesben is feltűnik. A film valamikor jövő decemberben lesz látható a mozikban, de megéri várni rá, ebben biztos vagyok.

The Dark Knight Rises - A második trailer


Elképesztően hangulatos videó jelent meg a Warner és a Legendary közreműködésében a The Dark Knight Rises című akciómoziról. Batman lehet már a végét járja (no azért senki se gondoljon a legrosszabbra), és ez a film minden bizonnyal robbanni fog a kasszáknál, beleértve nálunk is. Bane egy őrült figura, aki rettegésben tartja a fél várost. Valamire készül. Bruce Waynet is láthatjuk megtörve, talán nem véletlenül. Szerintetek Bane a Rises filmben teszi "gerincre" Batmant? Vagy még túl korai lenne lovagokat lebénítani? Amennyiben követettek minket, nemrég osztottunk meg veletek egy teaser posztert, melyen Bane háttal állt, míg Batman álarca romokban hevert, összetörve. Nagyon elgondolkodtató, drámai alkotásra számíthatunk jövő nyáron Christopher Nolantól!