2011-es Top 10 filmek

A mai napra összeállítottam egy listát, azokról a filmekről, amelyek leginkább tetszettek számomra, a 2011-es felhozatalból. Azt már most leszögezem, hogy ez a lista csak az én személyes véleményemet tükrözi, és nem az egész Hungamer szerkesztőségét. Tehát, ha valaki nem ért egyet a listával, akkor nekem kell e-mailben vírusokat küldeni, és ütni-verni ;) Az igazság az, hogy a 2011-es film év, eléggé semmilyenre sikeredett filmek szempontjából. Ne értsetek félre, volt rengeteg nagyon jó popcorn és akció mozi, de az igazán jó filmek, amikben mondjuk, nem szuperhősök és óriási robotok verik össze egymást, elég kevés. Vagy ha volt is, rengeteg nem tudta felkelteni az érdeklődésemet. Nem is szaporítanám tovább a szót, íme a lista:
10. Helyezett:
Förtelmes főnökök
Adva van 3 jó barát, (Jason Bateman, Charlie Day, Jason Sudeikis) akik nem bírják elviselni a főnöküket, hiába is próbálkoznak bármivel. Az egyik főnök egy drogos tahó (Colin Farrel), a másik egy érzéketlen, pszichopata alak (Kevin Spacey) , míg a harmadik egy nimfomániás nő (Jennifer Aniston). Végső elkeseredésükben arra jutnak, hogy megkel ölniük egymás főnökeit. A film legnagyobb erénye egyértelműen a tálalás, és stílus. Egészen egyedi módon közelítették meg a témát, és a színészi gárda első rangú. Eszméletlen mit tettek le az asztalra. A poénok nagy része pedig olyan, amin sírni lehet a röhögéstől, annyira új ennek a témának a bemutatása, olyan mintha nem is láttunk volna még ilyen vígjáték és bosszú mozi keveréket. A filmet egyébként egyértelműen a 3 főnök viszi a hátán és Jamie Foxx a mellék szerepében is zseniális! Teljesen méltó rá, hogy a listám sereg hajtója legyen. Az év vígjátéka díj mindenképpen az övé!

9. Helyezett:
Amerika Kapitány: Az első bosszúálló
Már látom a hőbörögőket, nálunk valamiért utálták ezt a filmet és egyszerűen föl nem érem ép ésszel, hogy miért?! Elismerem, Amerika Kapitány nem éppen egy nemzeti kincs, sokakat már biztos kiborít, hogy egy amerikai zászlóba van csomagolva, de aki csak azt látja meg a filmben, hogy ez egy melldöngető amerikai marhaság, az meg is érdemli, hogy pusztuljanak az agysejtjei. Joe Johnston rendező egy érdekes taktikát választott a film rendezéséhez. Mégpedig azt, hogy a látvány nem lett igazán grandiózus, hanem egy viszonylag visszafogott világot építettek fel, persze itt is vannak szuper fegyverek, szuper emberek. De messze nem egy olyan látvány orgia, mint mondjuk a Thor-ban. Ez az egyszerű, de nagyszerű recept pedig az egész filmre igaz. Nincsenek nagy csavarok, vagy árnyalt szereplők, Amerika Kapitány a jófiú, a Vörös Koponya a gonosz, le kell egymást győzniük ennyi. Leírva valóban nem túl érdekfeszítő, de a remek hangulat és szerethető karakterek elviszik a hátukon a filmet. Na meg a II. VH alternatív tálalásban, legtöbbször jó szokott lenni. A szereplők is nagyon jól lettek kiválasztva, Chris Evans a született kapitány, míg Hugo Weaving a megtestesült gonosz. Én imádtam!

8. Helyezett:
Rango
Mit kapunk, ha a Karib-tenger kalózai rendezője, egy felnőtteknek szóló animációs filmmel rukkol elő? Minden idők egyik legjobb animációs filmje, a Rango! A film egy western paródia, a főszereplője pedig egy kaméleon, Rango (Johnny Depp adja a hangját, meg igazából a járása és a jelenléte is teljesen átjön). Rango a házi kaméleon, egy Por nevű városba érkezik, ahol a város hőse lesz, mert véletlenül meg öl egy madarat. Kis szájhősünk pedig lubickolni kezd a hírnévben. A western hangulat valami félelmetesen jó, a látvány zseniális, talán a legszebb, amit valaha is láttam. A zenék is a helyükön vannak, a poénok pedig hatalmasat ütnek. Nemhiába, írtam, hogy felnőtteknek készült, a legtöbb poénhoz, tényleg kell egy felnőtt agy, gyerekek nem fogják érteni a poént, meg nem is kellene ilyesmiket megnézniük. Ráadásul tele van mindenféle filmes utalással, leginkább western, de előbukkannak mások is, így egyfajta tiszteletadás is a cowboyos műfaj felé. Kihagyhatatlan!

7. Helyezett:
Thor
Az idei év legnagyobb meglepetése számomra, ez a Marvel szuperhős kalandját feldolgozó mozi. Már korábban írtam róla, és igazából csak magamat tudnám ismételni. Teljesen megérdemelten van a listámon.

6. Helyezett:
X-Men: Az elsők
Szintén írtam már róla korábban. Vártam az új X-men filmet, de amit kaptam, az egyértelműen az eddigi legjobb X-men film. Komorabb, és gonoszabb, mint eddig bármelyik, sokkalta reálisabb (saját kategóriájában persze). Eszméletlenül jó színészi játék, remek történet. Megvettek kilóra!

5. Helyezett:
Sherlock Holmes - Árnyjáték
Sokan talán meglepődnek, tudom hozzánk csak januárban érkezett, de én az amerikai megjelenés szerint választottam ki kiszemeltjeimet. Így került fel Guy Ritchie Sherlock Holmes folytatása. Az akciódúsabb koncepció még mindig remekül működik, Sherlock és Watson kettőse úgyszintén, az őket megformáló színészek pedig brillíroznak a szerepükben. Az új karakterek pedig szükségesek voltak, remekül kiegészítették a filmet, a főbb és mellékszereplők egyaránt. Sajnos ez azzal is járt, hogy néhány karaktert el kellett hagyni az előző részből. A látvány kiváló, a film végig pörög és vicces, a története pedig remek, igen érdekes témát boncolgat, sokkalta érdekesebb, mint az előző részé, ami így visszatekintve, abszolút felvezetése volt ennek. Remélem lesz még egy ugyanilyen színvonalas záró darab, az újra formált Holmes-ból.

4. Helyezett:
A majmok bolygója - Lázadás
Én abba a korosztályba tartozom, akit szerencsére még nagyon megfogott az első Majmok bolygója film. Remek hangulata volt, és nem kicsi társadalomkritika szorult belé. Aztán egyre rosszabb részek készültek, lassan mindenki elfordult tőle. 2001-ben Tim Burton egyik kedvenc rendezőm újra elővette a témát, készített egy remek maszkokkal operáló látvány filmet, de semmi kiemelkedőt nem tudott lerakni az asztalra. Nem is sokan szerették, még egy Arany málna díjat is kapott, a legrosszabb feldolgozás kategóriájában. Tavaly azonban megérkezett egy újjabb feldolgozás, ami egyben talán előzmény is (rengeteg az utalás, a legelső klasszikus részre) és azt kell mondanom, ez lett a legjobb rész. Új alapokra helyezték a filmet, modern köntösbe csavarták, eszméletlen látvány világgal turbózták fel. Andy Serkies Caesar a lázadó majom szerepében brillírozik, korábban már Gollamot és Kong Kongot is életre keltette, hasonló technikával, (a nick nevemen pedig már nem kell gondolkoznia senkinek ;) ) Társadalom kritika a felszín alatt, mély érzelmek és még akciót is kaptunk. Egy réges rég leírt téma teljesen új megközelítése volt. Csak egy hajszállal csúszott le a dobogós helyről.

3. Helyezett:
Csúcshatás
Mindenki érezte már magát kiégve, elveszetten és azt gondolva, az égvilágon semmi nem akar összejönni. Na de mit tennénk, ha kapnánk egy gyanús gyógyszert, ami képes az agykapacitásunk 100%-ának a kihasználására? Eddie Morra (Bradley Cooper), a lecsúszott író ebbe a helyzetbe kerül, kap egy NZT nevű csoda drogot, amitől pár nap alatt, megírja a könyvét, és úgy által��ban, zseni lesz belőle, szuper karriert épít rövid idő alatt, de ennek is megvan az ára. A gyógyszernek súlyos mellékhatásai vannak, és más is pályázik rá. Az idei filmtermés, legegyedibb és legötletesebb története, egyértelműen a Csúcshatásé. A filmnek remek a ritmusa, és a hangulata, a színészi játék is toppon van, jó végre látni Coopert más szerepben is, nem csak másnaposan és/vagy egy szupercsapatban. Remekül megoldotta a feladatát. A film vizuális világ valami hihetetlen egyedi, a gyógyszer használata alatt, élénk színek, a főszereplő szeme furcsán ragyog, és remek kép a képbe átúszó megoldásokat használ. Imádtam, és kérnék én is egy ilyen bogyót!

2. Helyezett:
Warrior
Ez a mozi kakukk tojás, idehaza nem akarják valamiért a mozikba engedni, holott a 2011-es filmek közül majdnem a legjobb ez a mozi, egyébként Angliából már meglehet venni blu ray-en, ha nem akartok várni tegyétek meg azt, amit egy ismerősöm, és rendeljétek meg ti is, mert ez a filmet, bizony bűn volna kihagyni! A Warrior, nem egyedi film, nem egy új megközelítése egy témának, de mégis egy remekmű. A film egy sport dráma, két testvér a film középpontjában, egyikük egy katona, a másik egy tanár, anyagi gondok miatt egymás tudta nélkül beneveznek egy MMA (kevert harcművészetek) bajnokságra. Mindegyiküknek más a célja, mindkettőjük szimpatikus, és mindkettőjüknek problémája van egymással és az apjukkal. Az évek során elfojtott sérelmeket pedig le kell rendezniük. Az előadás mód, a hangulat, a színészi játék zseniális, nagy betűs FILMMÁGIA! Akinek esetleg a 2010-es The Fighter ugrik be, talán jó helyen keresgél, de talán nem is. Az alapkoncepció hasonló, de más pontokra helyezték a hangsúlyt. Mindenképpen meg kell említeni Nick Nolte-t, aki élete legjobb alakítását nyújtja, az alkoholista apa, és edző szerepében. A testvéreket sem kell félteni Joel Edgerton is remekel, de a film igazi ütőkártyája Tom Hardy. Félelmetesen jól játszik, a Bronson mellett ez az eddigi legjobb alakítása, és ha minden jól megy, nyáron megnézhetjük, hogyan bombázza szét Batman gerincét mint Bane. És csak egy film tudta megelőzni nálam ezt a mozit.

1. Helyezett:
Drive
Íme, az arany érmes, a 2011-ben bemutatott filmek közül ez volt a kedvencem, mégpedig a Drive. Már korábban is ódákat zengtem róla itt. Teljesen egyedi stílussal mutattak be egy olyan filmet, amit már vagy 100-szor láttunk és mégis, ha a hatása alá kerülsz, nem szabadulsz. Remek zenei betétek, megfoghatatlan és utánozhatatlan hangulat. Ryan Gosling frenetikus játéka, ennyi elég is volt neki, hogy minden mást maga mögé utasítson.

Extra: Sajnos két filmet nem tudtam megnézni, amik esetleg még tudnának változtatni a listán, az Immortals és a Rumnapló, ha ezek tényleg beváltják a reményeimet, akkor lesz ebből a rovatból egy update.
Ezek az én kedvenc filmjeim tavalyról, várom a véleményeket, sziasztok!

Mortal Kombat Komplete Edition - bejelentve, dátumozva


Jó hír a Mortal Kombat fanoknak, hiszen a Warner Bros. mindenki örömére bejelentette a Mortal Kombat Komplete Editiont, ami az alapjáték mellett tartalmazni fogja az eddig megjelent DLC-ket és skin packokat egyaránt.

Nézzük meg szép sorjába mik ezek az extra tartalmak a MKKE-ben:
 • az összes, eddig megjelent DLC-k
 • 15 klasszikus skin / ruha a karakterekhez
 • 3 klasszikus kivégzés Scorpionnál, Sub Zeronál és Reptilenál
 • Mortal Kombat OST (Warrior album)
 • az 1995-ös népszerű mozifilm elérhetősége PSN-en vagy XBL-en
A nagy csomag február 28-án jelenik meg világszerte PS3 és Xbox360 platformokra. Az alapjáték egyébként tavaly áprilisban jelent meg.

XCOM: Enemy Unknown - Az első képek

A nemrégiben a Game Informer által "messiásra" beharangoztatott, majd pedig leleplezett XCOM: Enemy Unknown című játékról megérkeztek az első képek, amik az XCOM-rajongóknak biztosan tetszeni fog. A játék egyébként 2012 őszén jelenik meg PC-re.

Íme a képek:Ninja Gaiden 3 - 15 perc a sivatagi városban


Nem is húzom tovább az időt, hisz a cím önmagáért beszél. 15 perc Ninja Gaiden 3 bemutatóval jelentkezünk, ismét.

Fifa Street - Adidas All-Star TeamA márciusban megjelenő játékról alig szivárogtat valamicskét az EA Sports, de most megtudhattuk, hogy a játék előrendelői megkapják pluszként az Adidas All-Star Team-et aminek például Messi az egyik acélos tagja. Továbbá rodeózhatunk a katalán város szívében is.

Videó is van ám hozzá.
Íme :


RE: Operation Raccoon City - Látványos videó


A Capcom egy meglehetősen látványos és hangulatos videót adott ki a hamarosan megjelenő Resident Evil: Operation Raccoon City című akcióhorror játékból. A sorozat mint látható a túlélő-horror műfajtól kezd elrugaszkodni, s inkább a látványra, valamint az akcióra gyúrnak a japán fejlesztők. Ezzel tulajdonképpen megvéve kilóra a casual réteget. Az akcióorientáltság persze megfigyelhető volt a Resident Evil 5-ben is, ám ott teljesen jól működött minden, mert bizony volt ott túlélési ösztön is, főleg nehezebb nehézségi szinten. Reméljük valami ilyesmi azért lesz a mellék epizódban is...

PS4 és Xbox720 - Szinte esélytelen az E3-on a bemutatás


A pletykáknak ellent mond a híres elemző, Michael Pachter, ugyan is szerinte semmi esély sincs arra, hogy az E3-on bemutassák a PS4-et. Az Xbox720 bemutatására pedig szerinte 20% esély van csak. Pachter már sokszor tévedett, de sokszor is mondott jót, nem véletlen ő az egyik leghíresebb videó játék elemező.

Hamarosan megtudjuk mi lesz az igaz, mivel 5 hónap múlva E3 és kiderül, hogy a pletykák lesznek igazak, amik szerint ott lesz mind kettő konzol a E3-on, vagy pedig Pachter szavai lesznek igazak miszerint a PS4-et biztos nem látjuk és az Xbox720-at csak 20% eséllyel láthatjuk.

SSX - Nagyon vigyázz!


Az SSX megjelenés nagyon közeledik és mostanában egyre több videó is jön. Most a játékról olyan sokat nem látunk és nagyon semmi újdonság sincs a videóban. A valóságban nagyon veszélyes a snowboard, de a játékban is lehet hibázni természetesen és erről mesélnek nekünk.

Megjelenés február 28.-án PS3-ra és Xbox360-ra.

Steam TOP 10


A helyzet továbbra is változatlan a Steam hálózatán, mert még mindig a Bethesda nagy RPG játéka, a Skyrim vezeti az élvonalat eladások tekintetében, aztán pedig a Rocksteady Sötét Lovagja, a Batman Arkham City című akciójáték.

Íme a múlt heti Steam top 10-es listája a Valve jóvoltából.

1.The Elder Scrolls V: Skyrim
2.Batman: Arkham City
3.L.A. Noire: The Complete Edition
4.Call of Duty: Modern Warfare 3
5.Age of Empires III: Complete
6.Portal 2
7.Deus Ex: Human Revolution
8.Saints Row; The Third
9.Dead Island
10.Dungeon Defenders

Heti játékmegjelenések, január 14-ig


Meglehetősen szegény hét elé nézhetünk a játékmegjelenések kapcsán, hiszen nincsenek nagy AAA címek, de mindezek ellenére az AMY című túlélő horrorjátékról muszáj megemlékezzünk. Január 10-én debütál az XBL és a PSN hálózatán, 800 MSP árkategóriában. PC-s megjelenés egyébként a hónap végén várható.

PlayStation 3
 • Amy (PSN)
 • Choplifter HD (PSN)
 • Deadliest Warrior: Ancient Combat
 • National Geographic Challenge!
Xbox 360
 • Amy (XBLA)
 • Choplifter HD (XBLA)
 • Deadliest Warrior: Ancient Combat

Diablo 3 - Február 1-jén jelenik meg? (UPDATE)


Úgy tűnik, hogy a Minnesota állambeli Best Buy kereskedők dátumozták a Diablo harmadik részét, ami nem lesz más, mint február elseje. Ugyanis a nagy bolt egy meglehetősen hatalmas éjféli megjelenést, illetve árusítást tervez a nagy múlttal rendelkező játék kapcsán. Bár az Activision és a Blizzard még nem erősítette meg a hivatalos megjelenést, de arról már adtak információt, hogy a Diablo 3 valamikor 2012 elején jelenik meg PC-re.


Mindenesetre márciusig biztosan megjelenik a játék. Ja, és várjuk a február elseji megerősítést / cáfolást a készítőktől...

UPDATE:

Időközben  a Blizzard egyik munkatársa a játék twitter oldalán hivatalosan is megerősítette, hogy a pletykahírként terjedő február elseji megjelenés nem igaz. A Diablo 3-nak jelenleg nincs pontos megjelenési napja.

UK Charts: FIFA 12, BF 3 - Nyílt EA uralom


Érdekes, hogy ezekben a vérszegény hónapokban, már ami a játékmegjelenéseket illeti, Angliában pénzügyileg a FIFA 12 dominál a legjobban. Emlékezzünk csak vissza, hogy tavaly ilyenkor a Call of Duty Black Ops, míg két évvel ezelőtt a Modern Warfare 2 volt a csúcson, a dobogó legfelső fokán. A MW3 mentségére el kell ismernünk, hogy brutálisan nyitott novemberben, de mára ez a szép teljesítmény kezd megfulladozni. Igaz, az IW és a Sledgehammer Games közös produkciója még bent van a legjobb 3 játék közt... Második helyezést ért el eladásokban az EA és a DICE legnagyobb katonai FPS játéka, a Battlefield 3.

1. FIFA 12
2. Battlefield 3
3. Call of Duty: Modern Warfare 3
4. Just Dance 3
5. The Elder Scrolls V: Skyrim
6. Zumba Fitness
7. Need for Speed: The Run
8. Saint’s Row: The Third
9. Rage
10. Assassin’s Creed: Revelations

Kingdoms of Amalur: Reckoning - PC gépigény


A 38 Studios a hétvégén leplezte le a Kingdoms of Amalur: Reckoning című akció RPG játéknak a hivatalos rendszerkövetelményeit, amit részletesebben alább nézhettek meg. A teljes játék február 10-én jelenik meg PC mellett konzolokra is.

Gépigény:

Windows XP with Service Pack 3
Windows Vista with Service Pack 2
Windows 7 with Service Pack 1CPU:
Intel Core2 Duo (or equivalent) running at 2.2GHz or greater
AMD Athlon 64 X2 5000+ (or equivalent) running at 2.6GHz or greater

RAM:
At least 1 GB for Windows XP
At least 2 GB for Windows Vista and Windows 7

Disc Drive:
CD/DVD ROM drive (required for installation only), 8x or faster CD/DVD drive

Hard Drive:
At least 10.5 GB of free space

Video Adapter:
NVIDIA GeForce 8800 GT 512MB or better
ATI Radeon HD3650 512MB or better
Supporting Pixel Shader 3.0
Minimum Resolution Supported is 1280×720

DirectX:
9.0c Compatible

RECOMMENDED SYSTEM REQUIREMENTS

OS:
Windows XP with Service Pack 3
Windows Vista with Service Pack 2
Windows 7 with Service Pack 1

CPU:
Intel Core 2 Quad (or equivalent) running at 2.4GHz or greater
AMD Phenom X4 (or equivalent) running at 2.6GHz or greater

RAM:
At least 3 GB for Windows XP
At least 4 GB for Windows Vista and Windows 7

Disc Drive:
CD/DVD ROM drive (required for installation only), 8x or faster CD/DVD drive

Hard Drive:
At least 10.5 GB of free space

Video Adapter:
NVIDIA GeForce GTX260 1GB RAM or better
ATI Radeon HD4850 1GB RAM or better
Supporting Pixel Shader 3.0

DirectX:
9.0c Compatible