Mass Effect 3 - Rendszerkövetelmények


A Bioware meglehetősen jókedvű hangulatban van a hírmorzsák tekintetében, hiszen a mai demó bejelentés mellett megerősítették a Mass Effect 3 PC-s rendszerkövetelményeit is. A bejelentést maga Chris Priestly tette meg a Bioware hivatalos fórumán egy bejegyzés keretében.

Minimális

CPU - 1.8 GHz Intel Core 2 Duo (equivalent AMD CPU)
RAM - 1GB for XP / 2GB RAM for Vista/Win 7
Disc Drive - 1x speed
Hard Drive - 15 GB of free space
Video - 256 MB* (with Pixel Shader 3.0 support)
Sound - DirectX 9.0c compatible
DirectX - DirectX 9.0c August 2009 (included)

Ajánlott

OS - Windows XP SP3/Vista SP1, Win 7
CPU - 2.4 GHz Intel Core 2 Duo (equivalent AMD CPU)
RAM - 2GB for XP / 4GB RAM for Vista/Win 7
Disc Drive - 1x speed
Hard Drive - 15 GB of free space
Video - AMD/ATI Radeon HD 4850 512 MB or greater, NVidia GeForce 9800 GT 512 MB or greater
Sound - DirectX 9.0c compatible

The Sims 3 - Katy Perry kiegészítő


Pontosabban ez a Showtime kiegészítő, de már úgy látszik a kiegészítőkhöz is jön külön kiadás, ugyanis Katy Perry csak a The Sims 3 Showtime: Collectors Edition megvásárlásával lesz elérhető.

A CE tartalmazni fog egy letölthető helyszínt, Katy Perry stílusú, gitárt, frizurát és egyéb divatos cuccot az ő stílusában, valamint gyümölcs kinézetű színpadi kellékeket és egy exkluzív posztert. De ahogy láthatjátok a videóban, ezen kívül még számos új dolog megtalálható lesz az új kiegészítőben.

Max Payne 3 - Videó a célzásról, a fegyverekről és a taktikai lépsekről


A Rockstar nemrég közzétett egy újabb "Design and Technology" videót, melyben a fegyverek, a célzási rendszer és a taktikai lépesek / mozgások kerültek mozgó anyagra, miközben az egyik fejlesztő beszél is róluk. Nekem a videóból az tetszett, hogy végre nem olyan lesz a játék, hogy ha egy kis faasztal fedezék van akkor nem megy át egy golyó sem, hanem szét lehet lőni magát az asztalt is.

Igaz ez mostanában egyre gyakoribb, ami egyébként jó is, de még így is elég sok játékból hiányolható ez az opció. Mivel tegnap a Rockstar közzé tette, hogy késik a játék, így most már a játék megjelenése nem márciusban lesz, hanem napra pontosan május 15-én PS3-ra és Xbox360-ra, valamint PC-re június 1-én.

Final Fantasy XIII-2: Időutazás


Újabb videót adott ki a hamarosan megjelenő Final Fantasy XIII-2-ből a Squaer Enix. Az alábbi videó az időutazásba enged betekintést nyújtani. Megjelenés február harmadikán az EU-ban.

GTA 5 - Elemzők szerint több hónapot fog késni

Tegnap a Rockstar bejelentette a Max Payne 3 hivatalos megjelenési dátumát, ami Európában nem más mint május 18-a. Igen ám, a kiadó nemrégiben a GTA 5 megjelenését is májusra datálta (egyes infók szerint), ami meglehetősen nagy hatással lenne a Max Payne 3 sikerére, vagy éppen fordítva.


Mike Hickey elemző szerint kizárt dolognak tartja, hogy a Rockstar a GTA 5-öt májusban, a Max Payne 3-mal egyidejűleg adja ki. Szerinte 2012 szeptember és 2013 március között fog megtörténni a GTA 5 kiadása. Egy másik elemző, akit már mindenki ismer a videójátékok piacán, Michael Pachter pedig azt állítja, hogy a Take-Two 2013-as fiskális évében jelenik meg, ami kb 2012. novemberére (vagy legkésőbb decemberre) esne, a Call of Duty játékok premier-megjelenési havára.


Ezek csupán találgatások az elemzők részéről, még a kiadó semmilyen információt nem tud mondani a GTA 5 napra pontos megjelenése kapcsán.

Mass Effect 3 - dátumozva a demó, Kinect trailer

A Bioware megvárta szépen amíg kiadták a Kingdoms of Amalur Reckoning című játéknak a demóját, és csak ezután jelentették be a Mass Efffect 3  kipróbálható verziójának a pontos megjelenési napját. A sajtóközlemény szerint a ME3 demója február 14-én lesz elérhető az Xbox Live rendszeren, majd pedig az Originra és a PSn hálózatára is felkerül.


Azt fontos megjegyeznünk, hogy a Mass Effect 3 Xbox exkluzívitást élvez szinte minden szempontból is, hiszen a teljes játék is Kinect támogatással fog megjelenni március 6-án az USA-ban. Ráadásul a demó is pár napos Xbox exkluzivítást élvez majd február 14-től. Kinectes játékmenet bemutató:

Transformers: Fall of Cybertron - Íme Grimlock


Az Activision egy meglehetősen "brutális" videót adott ki a Transformers következő játékához, a Fall of Cybertronhoz. Az alábbi videóban Grimlockot mutatják be, aki a transformerszek közül az első dinobot volt. Egy hihetetlenül erős alakváltóról van szó, akinek nem mellesleg van egy hatalmas kardja. A játék 2012 őszén jelenhet meg PS3 és Xbox360 platformokra.Ez a videó pedig a hivatalos cinematic trailer, amiben a végén ismét feltünik Grimlock. De előtte természetesen drámai összecsapásokat is láthatunk, amint Optimus Prime és "Űrdongó"....