Lesz Deadly Premonition PS3-ra

Megkésve, de a Sony konzoljára is megérkezik, a mára igencsak hírhedt és sokak által kedvelt Deadly Premonition, ráadásként bővített tartalommal, új küldetések és helyszínek. A játék egy "horror" cím, amiben egy tudathasadásos nyomozóval kell, egy baromi álmos kisváros, rejtélyes bűnügyeit felgöngyölíteni. Tele filmes utalásokkal, és szándékosan eltúlzott baromkodásokkal, és próbáltak sok műfajt összemosni. Igen ez egy Japán játék, de nekem bizony hatalmas csalódás volt. A játék koncepciója egyszerűen nem működik. Sandbox címként totál megbukik, szinte semmi értelmeset nem lehet csinálni a városban, horrorként sem szuperál, semmi félelmetes nincs a játékban. Simán belehet aludni játék közben. A grafika undorító(eredetileg PS2-re készült de szerintem az nem mentség, hogy szartak az egészre és így kiadták), az irányítás pedig egyenesen katasztrófális volt xbox 360-on. Sokan megtudták bocsátani ezeket a dolgokat, én nem. Szerintem ez egy borzasztó játék és semmi létjogosultsága nincsen! Trailer idelent.

Ui: A Warrior kritikája jövő héten fog érkezni, továbbá egy játék tesztel is jövök, ha minden jól megy, egy olyan Japán játékról, aminek összejött, hogy sikeresen mixeljen bizonyos műfajokat, aki kitalálja melyik játékról van szó az... az... kap egy virtuális kocka cukrot :D


Hungamer Filmajánló: Fehér Pokol

-Eredeti cím: The Grey
-Stílus: Kaland-dráma
-Játékidő: 117 perc
-Rendező: Joe Carnahan
-Forgatókönyv: Joe Carnahan és Ian Mackenzie Jeffers
-Főszereplők: Liam Neeson, Dermot Mulroney, Frank Grillo


Liam Neeson öregkorára vált szuperhőssé, ezzel pedig egyáltalán nincs gond, hiszen mindig jó nézni, ahogy egy karizmatikus színész radíroz le egy hadsereget, nem pedig egy taknyos tinisztár.


Legújabb filmjében hősünk egy vadászt alakít, aki egy alaszkai olajfúrótorony munkásait védi meg farkasoktól és egyéb veszélyes állatoktól. Munkaideje azonban lejárt és egyéb szabadságra tartó munkásokkal indul haza repülővel, azonban a gép lezuhan a vadonban, mégpedig egy olyan helyre, amely egy farkasfalka birtokában áll. Túlélőink menekülni próbálnak, azonban ez a zord időjárásnak és egymás közötti nézeteltéréseik miatt nem olyan egyszerű.


Ez a történet nem valami eredeti, el kell ismerni, de Joe Carnahan,a Füstölgő ászok és a Szupercsapat rendezője a legtöbbet hozta ki belőle, amit csak lehetett. A legjobb, hogy a karakterek nem két dimenziósak, némelyikük még jellemfejlődésen is átesik, tehát a színészek remek munkát végeztek. De aki nem túlélő-drámára kíváncsi, hanem kalandokat akar látni, az se csalódhat.


 Persze, nem egy üres akciózgatással van dolgunk, hiszen itt még a látványosabb jelenetek is nagyon erős feszültséggel bírnak.
Ha már látvány, a táj és a helyszín csodaszép, viszont emellett igencsak zord is, a stáb baja meg is gyűlt vele, hiszen eredeti helyszíneken forgattak, így néha igazi viharokkal is szembetalálkoztak. Ez meg is látszik néhány jeleneten, a csontig hatoló hideg szinte áthatol a képernyőn.


Egy dolog van, ami sok embernél csalódottságot válthat ki a film kapcsán, ezek maguk a farkasok. Őket nagyon ritkán látjuk, leginkább csak a hangjuk van jelen. Azonban amikor megjelennek, kő-kövön nem marad, a szereplőket igencsak gyakran ritkítják meg. Sőt, néha képesek a legváratlanabb helyzetekben is előugrani valahonnan, ilyenkor nem csak hőseink, de mi nézők is megijedhetünk.


Összesítve a dolgokat, nagyszerű darab a Fehér pokol, rég égette már a vásznakat ilyen brutális, hangulatos és szórakoztató kaland-dráma, ahol egyik szereplő sincs biztonságban. Ha nagyon szőrszálhasogató akarnék lenni, írnék még a negatívumokról is, de ilyenek nem nagyon akadtak a játékidő alatt, egyedül talán a kissé kiszámítható befejezést lehetne megemlíteni, de még azt is igencsak ütős módon oldották meg a készítők.


Úgyhogy akik nem csak egy üres CGI puffogtatást akarnak látni, hanem egy érzelmekben is gazdag véres kalandmozit, azok ezt ki ne hagyják! 

Értékelés: 9/10