Hitman Absolution - Új trailer

A Square Enix kiszivárogtatta a legújabb Hitman Absolution videó bemutatóját pár perccel ezelőtt az interneten. Átvezetőknek, valamint néhány gameplay jelenetnek lehetünk a szem - és fültanúi, már amennyiben megnézzük az alábbi trailert. Természetesen spoileres tartalom, úgy kezeljétek a friss látnivalót.

The Avengers TV Spot

Itt a legfrissebb reklám videó a The Avengers-ről. Premier április végén.

Az Avengers berkein belül Iron Man (Robert Downey Jr.), Amerika Kapitány (Chris Evans), Thor (Chris Hemsworth), Hulk (Mark Ruffalo) és a SHIELD-es Black Widow (Scarlet Johansson), Sólyomszem (Jeremy Renner), valamint Nick Fury (Samuel L. Jackson) felkészülnek, hogy harcoljanak a globális fenyegetés ellen, hiszen Loki (Tom Hiddleston) és szövetségesei pusztító hadjáratra készülnek. Ellenük egy hős már nem elég!

Ridge Racer Unbounded - Launch trailer

Ma jelent meg Európában a Ridge Racer sorozat legújabb tagja, ami Unbounded alcímet kapott. Több verseny áll majd rendelkezésünkre PC, Xbox360 és PS3 platformokon. Utolsó trailer alant tekinthető meg:

Hungamer Filmajánló: Halhatatlanok

Eredeti Cím: Immortals
Stílus: kaland-fantasy
Játékidő: 110 perc
Rendező: Tarsem Singh
Forgatókönyvíró: Charley Parlapanides, Vlas Parlapanides
Főszereplők: Henry Cavill, Freida Pinto, Mickey Rourke

Tarsem Singh nem a termékeny rendezők sorát erősíti, két filmje között általában eltelik egy kis idő. A Halhatatlanokra 5 évet kellett várni, de a rajongóknak nem kell szomorkodniuk, hogy ezután újabb öt esztendőt kelljen várniuk, hogy kedvenc direktoruk megint jelentkezzen valamivel, hiszen Tükröm,tükröm címmel már nem is oly rég mozikba került Singh legújabb műve.


Azonban mi most maradjunk meg a véres, görög mitológiát sajátosan felhasználó látványmozinál. Történetünk középpontjában Tézeusz áll, aki bosszút kíván állni Hüperion királyon, amiért az megölte anyját. Igen ám, de rövidesen kiderül, többre hivatott ő, hogy egy gonosz királyt az örök vadászmezőkre küldjön, hiszen ő a "kiválasztott" és meg kell szereznie az epiruszi íjat, mégpedig azért, hogy megakadályozza  a Titánok kiszabadítását.

A forgatókönyv nem érdemel Oscar-díjat, gondolom, a fentiek alapján erre rá lehet jönni. De, hogy magamat ismételjem, nem baj az, ha egy filmnek nincs bonyolult sztorija meghintve millió fordulattal. Ide pedig nem is kell ilyen, bőven elég az, ha a látvány odaver, ahova kell és a színészek is hoznak egy erős közepes alakítást.


Azonban jelen esetünkben inkább gyenge alakításokkal és rossz CGI effektekkel találkozhatunk.
 
De ne szaladjunk ennyire előre. Kezdjünk inkább a képi világgal, ami kifejezetten szép, az egész barnás színvilágban pompázik, ez pedig illik is a filmhez. Véresebb jelenetek is akadnak, tehát ha valakibe beleállítanak egy kardot, ott ömlik a vér és a testrészek is repkednek, ha valaki sokat legyint szúrófegyverével. 


De itt jönnek képbe a fent említett negatívumok. A számítógépes animáció néhol nagyon gyenge, leginkább a  tájképeknél és a hatalmas épületeknél látszik az, hogy itt kevésbé igényes animátorok munkáit láthatjuk. Na, jó, most gonosz voltam, de azt nem mondhatják az alkotók, hogy kevés volt a pénz, azért elnézve a büdzsét, volt miből gazdálkodnia a stábnak. 
Színészek terén Mickey Rourke az, aki hatványozottan jobb az átlagosnál, kifejezetten jól állt neki ez a rossz fiú szerep, de hát nem is lehetett nehéz ilyen fizimiskával eljátszania. A főhőst alakító Henry Cavill-ról már nem sok jót lehet írni, számomra még elég ellenszenves is volt. Na, de a női nézők legeltethetik rajtuk a szemüket, de a férfiak se maradnak ki a buliból, nekünk Freida Pinto jutott, aki igencsak dekoratív hölgyemény, sokak örömére pedig még a ruháitól is megválik egy jelenet erejéig.


Ami mellett még nem lehet elmenni szó nélkül, az a cselekményvezetés, ez sajnos tele van kisebb-nagyobb lyukakkal, így a játékidő alatt néha elunhatja magát az ember, legalábbis nekem sikerült.


A gyenge kategóriától a rendező stílusa menti meg ezt a mozit, hiszen ez csepegtet egy kis pluszt látványilag ebbe a moziba. A díszletek és a jelmezek egész egyedire sikeredtek, ahogy pár véresebb és akció dúsabb rész is. Így miután felállunk a képernyő elől, ezek a dolgok megmaradhatnak a fejünkben ideig-óráig, de sok más nemigen. Ez pedig azt jelenti, hogy a Halhatatlanok egy átlagos darab, melyet egyszer bőven elég megnézni.


Értékelés: 5/10 The Secret World bemutató


Újabb bemutató videót adott ki az EA a hamarosan megjelenő MMO játékról, a The Secret World című játékról. Részletes bemutatásra kerül a játékmenet, és pár szójt ejtenek a választható farkciókról is a készítők.

Cubemen - PC teszt

A Cubemen egy indie típusú játék, tehát senki sem várjon AAA minőséget tőle, bár az indie játéktípuson belül akár könnyen megütheti annak minőségi szintjét is. Az indie játékokat mindig a megfelelő elvárásokkal kell kezelni, nem is beszélve arról, hogy manapság egyre divatosabbá válnak. Értelemszerűen más egy indie játék, és más egy közönséges RTS játék. A 3 Sprockets fejlesztésében készült Cubemen a toronyvédős játékokat picit megreformálta, hiszen a klasszikus, valós idejű stratégiai elemek, illetve a különféle taktikák ötvöződnek benne. Ráadásul a menüben jól elkalandozva találunk multiplayer támogatást is. Ez a Tower Defense játékoknál meglehetősen merész ötlet, hiszen a csatározásokat crossplatform megoldással bármely emberi ellenféllel fel vehetjük a védelmi harcokat, legyen az PC, vagy mobil tulajdonos. Cikkünk alanya természetesen a PC verziót próbálja megerősíteni.


A menü felépítése, a grafika régi vágású, mondhatni klasszikus, az öreg motoros játékosok pedig éppen ezért imádni fogják. Játszható ablakos üzemmódban és teljes képernyős módban is, természetesen a játékosnak ajánlott majd a teljes képernyős üzemmódot kiválasztania, mivel a játékprogram tudja a FULL HD felbontást is kezelni. A játékot elindítva nem is a látvány az érdekesebb, hanem a különleges TD-szerű játékélmény. A Cubemen tartalmaz stratégiai és taktikai elemeket, melyeket a játékos kedvük szerint felhasználhat az AI ellen a fejlesztők által megálmodott, igen jól megtervezett pályákon keresztül.

Ebben a játékban nem tornyokat kell felállítani, mint a pár évvel ezelőtt megjelent Defense Gridben, hanem katonai egységeket kell a bázisról kiküldenünk a "sakktábla" szerűen elhelyezett pályákra. Négyzetrácsokon kell letenni a kocka alakú katonai egységeket, amiknek a 3 Sprockets szorgos emberei ötletesen csak keresztnevet adtak. Nagyon tetszett, hogy van egy László (Lazlo) nevű egységünk, ráadásul elég hatásos, amit tud. Az egységek változatosak, vannak szimpla közlegények pisztollyal, de akadnak lángszórós, rakétás, lézeres és mortar egységek is. Ezeket az egységeket kell taktikusan elhelyezni a 26 féle pályán, amik kellően jól meg vannak tervezve, valamint térbeli elhelyzkedésük igazi kihívást adhatnak sok játékosnak. Talán egyetlen negatívum az egységek kapcsán, hogy nem lehet őket fejleszteni. Amint a rohamosan előre törő ellenség kilövi egységeinket, akkor nem kell mást tennünk, mint a helyükre egy újabbat kiküldeni a védett bázisunkról.


A Cubemen legjobb játékmódja a Defense, amit klasszikus módban ajánlott játszani az AI ellen. Nincs kampánymódja, mint pl a Revenge of the Titansnek. Itt szintek vannak, amiket teljesíteni kell minden áron. A Skirmish módot egyébként lehet multiban és a gép által irányított AI ellen is vívni. Nagy pozítivum, hogy a 3 Sprockets játéka Steam teljesítményekkel is fel van ruházva, ugyanis aki maximalista akar lenni, az megszerezheti az összes teljesítményt és feltöltheti a szerverekre az eddig megszerzett pontokat is.

A grafika úgynevezett voxel stílusban készült, ezért meglehetősen egyszerű és hibamentes is. Bugokkal egyáltalán nem lehet találkozni a 1.03-as verziójú játékban, elvétve pár helyen azért árnyékokat is fel lehet fedezni. Az optimalizációval tehát nincs semmi gond, régebbi PC konfigurációval is simán fut a Cubemen, tehát nem kell félni az alacsony gépigénytől. A játékos kezdetben csúnyácskának találhatja a játékot, de ahogy egyre jobban belemelegszik a Tower Defense adta lehetőségekbe, annál jobban megtetszik neki ez a műfaj. Itt gondolkodni kell, ez egy teljesen "értelmiségi", laza játék. Profi sakkozóknak is ajánljuk a Cubement az agytornás játékmenete miatt. Fiatal FPS rajongók szerintem kerüljék el a játékot, mert hamar és csúnyán el fognak vérezni. A Revenge of the Titans és a taktikázó, érett embereknek kötelező darab.


Az ausztrál srácok letettek valamit az asztalra, hiszen a Cubemen egy nagyszerű RTS/TD hibrid játékká nőtte ki magát a HunGamer stábjánál, legalábbis nálam. Szeretem az ilyen jellegű játékokat, a Defense Grid és a Revenge ot the Titans óta vannak még játékok, amiken el lehet gondolkodni. És szerencsére az indie játékok most kezdenek hódítani. Ez csak a kezdet. Ehhez persze fel kell nőnie pár játékosnak valamilyen szinten, a sikeres taktikus gondolkodás elég sok játékosnak okozhat majd nagy örömet.

8.5/10

A játék tesztkódját hálásan köszönjük a 3 Sprockets stúdiónak!

Hungamer GOTY 2012 jelölés:
  • A legjobb stratégiai játék
  • A legjobb digitálisan beszerzett játék
  • A legjobb logikai, ügyességi játék

Lucius - csak októberben

A Lace Mamba Global és a fejlesztő stúdió Shiver ma hivatalosan megerősítette a jelenleg is munkapadon készülődő 3D-s horror-kalandjátéknak, a Luciusnak a megjelenési havát - egyelőre pontos dátumot még a forgalmazók sem tudnak mondani. A félelmetes játék a tervek szerint ez év októberében jelenik meg PC-re.

A friss sajtóközleménnyel új képek is érkeztek a játékból:


COD: Black Ops 2 teaser kép


A Call of duty Black ops hivatalos facebook oldalára pár órával ezelőtt az illetékesek feltöltötték a Black Ops 2 első képét, aminek még nevet is adtak, teaser kép megnevezéssel. Sokak számára meglehetősen semmitmondó lehet a kép, sőt, a Black Ops első részének is hasonló volt annak idején.

Game of Thrones RPG újabb előzetes

Egy rendkívül hangulatos előzetes érkezett a Game of Thrones RPG-ből. Nincs mit tenni, a tavalyi évben indult Trónok Harca sorozat húzócímmé tette G. R. R. Martin már akkor is világhírű könyvsorozatát. Nincs is ezen mit csodálkozni, az egyik legjobb fantasy szériáról beszélünk (nálam a Gyűrűk Urát is kenterbe verte). A jelenlegi előzetesben csak ingame jelenetek találhatóak, és már most úgy tűnik, hogy a hangulattal nem lesz baj és a történettel sem (Martin felügyeli). A grafikán remélhetőleg faragnak, mert az finoman szólva nem üti meg a mai játékok színvonalát. Előzetes idelent:


Ne feledjétek! Hétfőn, április 2-án, 22:00-kor az HBO kódolatlanul vetíti a Trónok Harca 2. évadának 1. részét!

The Dark Night Rises trailer LEGO stílusban

Tavaly óta semmilyen mozgóképanyaggal nem tudtunk szolgálni a The Dark Knight Rises című mozifilm kapcsán. Nos, megtört a jég, igaz nem hivatalos trailer. Egy rajongó elkészítette a Sötét Lovag LEGO-s bemutatóját. Mindenképpen érdemes megnéznetek, Batman rajongóknak szerintem kötelező.