Prometheus - A második trailer

Ridley Scott rendezésében készül az Alien művek előzeteseit feldolgozó film, a Prometheus, mely nemrég megkapta magyar szinkronos előzetesét is. A főbb szerepekben a gyönyörű Charlize Theron, Guy Pearce és Michael Fassbander. Premier valamikor júniusban. Úgy tűnik a nyarunk mozifilmek terén nagyon gazdag lesz.

A rövid története:
A történet egy tudósokból és felfedezőkből álló csapatról szól, akik hátborzongató utazásra indulnak egy távoli világba, mely fizikai és lelki erejüket egyaránt próbára teszi. Az univerzum eme sötét pontján elképesztő harc veszi kezdetét az emberiség megmentéséért.

Witcher 2 Enhanced Edition - Kik azok a witcherek?

Egy meglehetősen hangulatos videót adott ki a CD Projekt RED a hamarosan megjelenő Witcher 2 bővített kiadásához, melyben pontosan felmérik a terepet, illetve egész jól bemutatják, hogy kik a witcherek. Pontos meghatározást tesznek a foglalkozásukról, biológiai testfelépítésükről. Többek között megtudjuk, hogy a witcherek egyik fő fegyvere az ezüstkard. E segítségével a witcher könnyen elbánik a különböző szörnyekkel. Másodlagos fegyverként nem maradhat ki az acélkard, ami a szerves, emberi ellenfelek ellen ad hatalmas segítségnyújtást. De ezeket az infókat azt hiszem a legnagyobb Witcher rajongó is tudja. Ez a videó csupán arra jó, akik először fognak ismerkedni a Witcher 2-vel Xbox360-on. Megnézése tehát erősen javallott. Megjelenés április 17-én!

Dobozképen az Amazing Spider-Man

Az Activision a hétvégén leplezte le az Amazing Spider-man című videójáték hivatalos dobozképét. Annyit már tudunk, hogy PS3-ra Move támogatással érkezik, valamikor a nyár folyamán, nagyjából a mozifilmmel egy időben debütálhat. A platformok: PS3 és Xbox360. PC-s megjelenésről nem tudunk, valószínűleg nem is lesz rá esély, hogy arra is megjelenjen.

Hófehérke és a vadász TV Spot

Megkapta reklám bemutatóját a Hófehérke és a vadász című film is. Az újragondolt mozifilm az Alice in Wonderland alkotóitól van, ezért számíthatunk némi kreatívitásra is belőle, annak ellenére, hogy az első mozifilmes, Rupert Sanders rendezi.  Premier június 1-jén.

Rövid történet:

A gonosz királynő egy vadászt küld az erdőbe, hogy végezzen Hófehérkével. A lánynak csak egy bűne van, az, hogy szebb a királynőnél. A vadász azonban nem hagyja cserben Hófehérkét. Ahelyett, hogy megölné, igazi harcossá edzi

Elhalasztják az új Superman filmet + képek

Sajnos idén már nem nézhetjük meg a Man of Steel című új Superman filmet. Eredetileg idén télen jött volna a mozi, de a film hivatalos Facebook oldalán közzétették, hogy csak 2013 nyarán fog megjelenni az alkotás. Kárpótlásul viszont megkaptuk a film logóját. A Man of Steel-t Zack Snyder rendezi, aki legutóbb a meglehetősen kétes színvonalú, Álomháborúval jelentkezett. Viszont ne feledjük, hogy előtte készített egy zseniális Watchmen-t. A jelenlegi Superman filmnél pedig maga a messiás, Christopher Nolan segédkezik mint producer. Várós!


Dark Shadows TV Spot

Tim Burton egy meglehetősen kreatív rendező, hiszen számos egyedi alkotásokat tett le az asztalra, mint pl az Ollókezű Edward, vagy az Álmosvölgy legendája. Újabb hasonló művel jelentkezik a Dark Shadows képében, ami a jelentek alapján szintén a rendezőúr stílusára mutat. A főbb szerepekben Johnny Deep, Eva Green, Johnny Lee Miller és Helena Bonham Cartet. Hazánkban május 10-én mutatkozik be a mozivásznakon, Éjsötét árnyék magyar címmel.A történetről:

1752-ben Naomi és Joshua Collins kisfiukkal együtt útnak indulnak Liverpoolból, hogy új életet kezdjenek Amerikában. A családot sújtó átok elől azonban nincs menekvés a tengerentúlon sem. Két évtizeddel később a kisfiúból, Barnabas-ból felnőtt férfi lesz, aki gazdag, befolyásos nőcsábásza Collinsport városának. Hamarosan hatalmas hibát követ el: összetöri Angelique Bouchard szívét, aki minden értelemben boszorkány. Bosszúból olyat tesz, ami a férfinak a halálnál is rosszabb: vámpírrá változtatja őt és élve elégeti. Kétszáz év múlva azonban Barnabas feléled hamvaiból, és hamar rájön arra, hogy óriásit változott a világ két évszázad alatt...Az éhezők viadala - Elképesztő sikerek

Gary Ross azt hiszem büszke lehet magára, mint filmrendező, hiszen elképesztő sikereken van túl Az éhezők viadala című filmje. Mind anyagilag, mind pedig kritikailag döbbenetes statisztikákat mutat. Észak-Amerikában a remekmű jelenleg 208 millió dollárt zsebelt be a mozi kasszáknál, a filmre éppen arra járó kíváncsiskodóktól. Ezzel együttvéve a Lionsgate filmstúdió legsikeresebb filmje lett.


Március 23-tól vetítik a mozik az Éhezők viadalát, és eddig az összbevétel 268 milliónál tart. A világ többi részén egyelőre úgy tűnik, hogy a mozi rajongók kerülik (?). Ami még meglepő, hogy az első hétvégi bevétel meghaladta a 152 millió dollárt is. Három nap alatt visszahozta, illetve megduplázta a költségeket a film.

A történetről:

Észak-Amerika romjain ma Panem országa, a ragyogó Kapitólium és a tizenkét távoli körzet fekszik. A Kapitólium kegyetlenül bánik Panem lakóival: minden évben, minden körzetből kisorsolnak egy-egy tizenkét és tizennyolc év közötti fiút és lányt, akiknek részt kell venniük Az Éhezők Viadalán. Az életre-halálra zajló küzdelmet élőben közvetíti a tévé. A tizenhat éves Katniss Everdeen egyedül él a húgával és az anyjával a Tizenkettedik Körzetben. Amikor a húgát kisorsolják, Katniss önként jelentkezik helyette a Viadalra, ez pedig felér egy halálos ítélettel. De Katniss már nem először néz farkasszemet a halállal - számára a túlélés a mindennapok része. Ha győzni akar, olyan döntéseket kell hoznia, ahol az életösztön szembe kerül az emberséggel, az élet pedig a szerelemmel.

Hungamer Filmajánló: Titánok haragja

Évszám: 2012
Eredeti Cím: Wrath of the Titans
Stílus: kaland-fantasy
Játékidő: 99 perc
Rendező: Jonathan Liebesman
Forgatókönyvíró: David Johnson, Dan Mazeau
Főszereplők: Sam Worthington, Rosamund Pike, Liam Neeson

A két évvel ezelőtti Titánok harca elég nagy anyagi sikert aratott, annak ellenére, hogy még kategóriáján (látványfilm) belül is elég közepesre sikeredett. A producerek azonban jó szokásukhoz híven, addig ütik a vasat, amíg az forró, így ne is lepődjünk meg azon, hogy a folytatás már a mozikban dübörög. 

A történet 10 évvel az előzmény után játszódik, ahol is hősünk, Perszeusz már letette a kardot és gyermekét neveli. De a családi idillt nem nézhetjük sokáig, mivel Zeuszt Hádész és Árész foglyul ejti a Tartarosz mélyén, mégpedig azért, hogy új életre hívják Kronoszt. Dús hajkoronát viselő főhősünk ezt meg már nem nézheti tétlenül, így ismét fegyvert ragad, maga mellé pedig társakat, hogy velük együtt akadályozza meg a világ elpusztítását.
Az első részt elnézve ettől a folytatástól nem szabadott sokat várni, hiszen kissé letisztultabb formában azt kapjuk amit ott: akciót akció hátán, történet pedig csak alibiként szolgál a nagy zúzáshoz.


Viszont még így is szemöldökráncigálásra adhat okot maga a sztori, ami rettentően egyszerű, de emellett még felszínes is. Az utóbbi tényező leginkább a karaktereken és a dialógusokon látszik meg, hiszen a szereplők közötti viszonyok piszok gyengén lettek elénk skiccelve, az ajkukon kiszaladó szócsokrok pedig leginkább mérgelődésre adhatnak okot, annyira bárgyúra sikeredtek.


Persze, látványfilmről beszélünk, ide nem kell Shakespear-i drámai vonal meg csavaros cselekmény, de azért ne olyan alapokra épüljön már egy több mint másfél órás zúzás, amelyről leginkább az érződik, hogy kisiskolások hordták össze egy történelemóra utáni szünetben.A fentebb olvasható mondatommal pedig megágyaztam annak a kijelentésnek, hogy itt a  görög mitológia enyhén szólva szabadon van kezelve. Úgyhogy akiket ez érzékenyen érint, jobb ha elkerülik ezt a művet.

A sok negatívum után itt az ideje megemlíteni a látványt, ami a film legerősebb pontja, mily meglepetés. A CGI effektek nagyon szépek, ezekről rendesen visszatükröződik a magas költségvetés, ahogy az akciókról is, melyek nagy része rendkívül dinamikus és jól megkoreografált. Sajnos van ezeknek egy kis része is, ezekből a rossz vágásnak és gyenge operatőri munkának köszönhetően szinte semmit nem lehet látni, erre jó példa a Minotaurt felvonultató jelenet, ahol a bestiát ha egy másodperc erejéig láthatjuk teljes valójában.

Viszont ez meglepetést nem okozhat azoknak, akik rápillantanak a stáblistára, mivel a filmet Jonathan Liebesman rendezte, akinek előző munkájában (A Föld inváziója-Csata:Los Angeles) is gyakran fellelhető az idegbeteg kamerakezelés. De itt legalább visszavett ebből.

 
A jól tálalt akciókon kívül egy nagy minőségjavító eszköze van még a filmnek, mégpedig Ralph Fiennes és Liam Neeson játéka, akik még egy ilyen üres rágógumi moziba is képesek életet lehelni, addig, amíg a vásznon vannak. A többi szereplőtől azonban nem kell még közepes alakításokat sem várni, hiszen legtöbbjük egy arckifejezéssel ugra-bugrálja végig a játékidőt.

Mindent összevetve, jó indulattal átlagosnak nevezhető kis szösszenet ez a darab, mely még így is jobbra sikerült, mint elődje, persze csak egy hajszállal. Színes-szagos effektek, két dimenziós karakterek, rémesen egyszerű történet, gyors cselekményvezetés és a 3D ötlettelen felhasználása jellemzi a filmet, amire ha nem slattyog el az ember a filmszínházba, nem érheti nagy veszteség.Értékelés: 5/10Nagy lesz a Dragon's Dogma

A Capcom egy meglehetősen nagy címmel fog előrukkolni májusban a Dragon's Dogma képében, hiszen az előzetes információk alapján a fejlesztő csapat nagy bejárható területet és rendkívül izgalmas kalandokat ígér. A szerepjáték elemekkel felvértezett akció RPG játék május 22-én jelenik meg az Államokban, míg az Unióban 3 nappal később. Azt hiszem bőven kibírjuk azt a pár napot, itt nagyon úgy néz ki, hogy a DD személyében a Capcom valami óriási munkát fog letenni az asztalra.

Aki premierkor megvásárolja a DD-t, az exkluzív kódot kap a Resident Evil 6 korai kipróbálására. PC-re sajnos nem jelenik meg a teljes játék, bár ismerve a japán óriás kiadó PC-s trükkjeit, lehetséges később egy pc port elkészítés is. Nagyjából a konzolos megjelenés után fél évvel később talán várható egy PC-s is.... De ezek csupán spekulációk.

Íme a DD világát bemutató videó: