Hungamer Filmajánló: Bankcsapda

Évszám: 2011
Eredeti cím: Flypaper
Stílus: Krimi-Vígjáték
Játékidő: 87 perc
Rendező: Rob Minkoff
Forgatókönyvíró: Jon Lucas, Scott Moore
Főszereplők: Patrick Dempsey, Ashley Judd, Tim Blake Nelson

Bankrablós filmekkel Dunát lehetne rekeszteni, de szerencsére többségük elég minőségire sikerül, így ha valaki ebben a műfajban kutakodik, több eséllyel nyúl aranyba, mint iszapba.

Azonban akadnak olyan darabok is, melyek nem tudnak semmit felmutatni, még szórakoztatni is alig tudják nézőjüket, Rob Minkoff Bankcsapdája sajnos ilyen.

Persze, jelen esetünkben nem egy komoly "heist" filmről beszélünk, mivel a készítők elvitték a történetet a vígjáték irányába. Az már más tészta, hogy alig van pár megmosolyogtató jelenet, leginkább az erőltetett poénkodásra és végeláthatatlan káromkodásra futja a színészektől.

Maga a sztori nagyon egyszerű, egy bankot két rabló csapat támad meg egy időpontban, és nagy vonalakban ennyi az egész. Bár, a befejezésnél próbál a film csavargatni a történeten, de ez  nem nagyon megy neki, mégpedig azért, mert az utolsó fordulatos percek előtt van vagy 70 perc érdektelenség, így mire eljutunk a fináléig, már tökmindegy ki-kit vert át.

A forgatókönyvet a Másnaposokat is jegyző páros vetette papírra, de úgy látszik, ők is csak "egy lövetűek" voltak, mert azóta nem tettek le poénos szkriptet az asztalra.

A színészekről nem esett szó, ez pedig nem véletlen. Hiába van itt pár jól csengő név, értékelhető alakítást senki nem tud felmutatni a gárdából. Egyedül  Ashley Judd az, akitől nem lehet falra mászni, szépen elvegetált itt, azonban ő többre lenne érdemes. Mindenki más viszont rendkívül irritáló és idegesítő, de a pálmát kétségkívül Patrick Dempsey viszi, aki végig ripacskodja az egész filmet.

Tehát történetileg, színészileg és poénok terén is bukik ez a darab, de a felsorolást lehetne még folytatni a díszletekkel és néhány robbanás effekttel, mivel ezek is iszonyat gyengére sikeredtek. Komolyan, néha azt éreztem, hogy délutáni Tv-filmet nézek, egyedül a trágár mondatok hallatán hasított az elmébe az a szó, hogy "TÉVEDÉS".

Mindent összevetve, nagyon gyenge bankrablós vígjáték ez, melyet jobb kerülni. Műfajának számtalan gyöngyszeme van, ehelyett érdemes inkább azokkal elütni röpke másfél órát.

Értékelés: 3/10Mass Effect 3 - Resurgence bemutató

A Bioware és az EA egy új videót adott ki a Mass Effect 3 : Resurgence című letölthető tartalom kapcsán, amiben a fejlesztők próbálják bemutatni taktikus érzékkel a két új pályát és a karaktereket. A DLC természetesen ingyenes.