Tv Ajánló: Holnapután

Adás időpontja: 2012. 04. 22.
Kezdés: 20:00
Adó: Rtl Klub


Évszám: 2004
Eredeti cím: The Day After Tomorrow
Stílus: Katasztrófa
Játékidő: 124 perc
Rendező: Roland Emmerich
Forgatókönyvíró: Roland Emmerich, Jeffrey Nachmanoff
Főszereplők: Dennis Quaid, Jake Gyllenhaal, Emmy Rossum


Szerény véleményem szerint Roland Emmerich, német rendező alkotásai közül ez sikerült az egyik legjobbra.

A film már az első percekben helyrerakja a nézőt: a globális felmelegedés nem felmelegíti bolygónkat, hanem lefagyasztja.(Én egyiket sem szeretném, ezért jóember módjára nem szemetelek, kérlek, ti is óvjátok a környezetet.)Jön is a nagy katasztrófa, hurrikánok, árvizek és a nagy megfagyás.Egy tudós fia is veszélybe kerül, ezért diplomás hős apánk két munkatársával együtt kocsiba vágja magát és elindulnak megmenteni a kis lurkót.


Emmerich ebben a munkájában nem az amerikaiakat fényesíti, egyszerűen csak belenyom az arcunkba egy kifejezetten giccses családi drámát, ehhez pedig köretként felszolgál rengeteg látványos katasztrófajelenetet. De azért nem kell megijedni, nem annyira zavaró ez az apa-fia szál, ha hátradőlünk és csak legeltetjük a szemünk a látványon, hamar túltehetjük magunkat rajta.


Apropó látvány, ez nagyon jó lett.A Los Angelesben pusztító forgószelek, a New Yorkot elárasztó özönvíz mind kifejezetten ütős megjelenítést kapott. Roland bácsi itt is pusztítja rendesen bolygónkat.Viszont a katasztrófák közé pár kisebb kalandfilmes szálat is beleszőtt rendezőnk a cselekménybe.Gondolok itt a farkaskalandra és Dennis Quaid ügyes-bajos utazására. 
A színészek átlagosan alakítanak, nem is csoda, egytől egyig sablonkaraktereket személyesítettek meg.


Azonban Harald Kloser zenéje igazán szép lett, erre már nem igazán lehet ráaggatni a "közepes" jelzőt. 
Emmerich egyik legjobb filmje ez, legalábbis nálam. Igaz, a befejezés elég gyors, addigra talán kifogytak az ötletekből az írók, de sebaj ez még megbocsátható.

Látványos kis katasztrófafilm ez pörgős cselekménnyel, jó zenével és kisebb mondanivalóval. Egy nézést bőven megér.


Értékelés: 7/10Max Payne 3 TV Spot

Vészesen közeleg a Max Payne 3 megjelenése, s ez alkalomból a Rockstar kiadott egy új videót belőle. A nagy nap május 15-én (konzolokra), míg a PC-s megjelenés a nyár első napján lesz esedékes. Enjoy!