Megérkeztek az első Django Unchained képek

Quentin Tarantino az egyik kedvenc rendezőm és végre napvilágot láttak az első képek legújabb filmjéből. A Django Unchained-ből. A film egy igazi spaghetti western-nek igérkezik, a Tarantino-tól már megszokott sztárparádéval. A főgonosz korunk egyik legnagyobb színésze, Leonardo DiCaprio lesz, a címszerepben Jamie Foxx, fontos karaktert játszik még az Oscar díjjas Christoph Waltz (Becstelen Brigantyk zsidó vadásza, az Oscar-t is azért kapta) is. Sajnos a bemutatóig még nagyon sok idő van hátra, de biztos, hogy megéri várni! Képek erre:
DVD ajánló: Jack és Jill

-Eredeti cím: Jack and Jill
- Stílus: vígjáték
- Rendező: Dennis Dugan
- Forgatókönyv: Adam Sandler, Steve Koren, Robert Smigel, Ben Zook
- Főszereplők: Adam Sandler, Al Pacino, Katie Holmes

Adam Sandler. Mindenkinek meg van róla a véleménye. Van, aki szereti, van, aki gyűlöli. Sokan tehetségtelennek tartják, sokan nem. Én a legtöbb filmjét kifejezetten szeretem. Sokszor meg tudott nevettetni. A 2010-es Nagyfiúkkal viszont nem tudtam mit kezdeni. Totál jellegtelene volt az egész és sótlan, alig volt benne poén, de végül is egyszer meglehetett nézni. A tavalyi filmje a Jack és Jill, már az előzetesével, szájtátásra késztetett. A trailer nézése alatt egy kérdés fogalmazódott meg bennem. "Ez meg mégis mi a keserves Úristen?" A filmet megnéztem és azt kell mondanom, a tavalyi év legrosszabb filmje.

Jack egy család szerető és igen sikeres reklámszakember. Legújabb feladata, hogy Al Pacino-t szerződtesse le egy reklámhoz. Nem könnyű feladat, de van egy plusz nehezítés is. Hálaadás alkalmából ellátogat Jack-hez, az ikertestvére Jill, akit Jack nagyon utál. Viszont Al Pacino be akarja cserkészni Jill-t.

A történet egy hatalmas baromság! Nem tudok ennél finomabban fogalmazni. Hogy mi a francon dologozott ezen 3 forgatókönyvíró és Sandler azt nem értem. A Jack és Jill történetének mozgatórugója annyi, hogy Jill idegesíti Jack-et, aki ezt nem tűri. Beszól neki, Jill sírva fakad, majd a család erőltetésére bocsánatot kér tőle és ezt csinálják 90 percen keresztül. Persze üzenete is van ennek a gyönyörűségnek. Hiába egy elmebeteg a testvéred, azért szeresd. Hát ezt nem is gondoltam volna tényleg...
A színészi játék katasztrofális. Katie Holmes-tól nem vártam semmit, hiszen már többször is bebizonyította, hogy egy dekányi színészi vénája nincs. Adam Sandler viszont már más tészta. Jack-ként egész elviselhető, hiszen csomószor helyre teszi a hugicáját, viszont igazi poénja nincs. Jill-ként viszont szörnyű! Undorítóan viselkedik, szándékosan idegesíti a testvérét, aztán mikor helyre teszik, hogy viselkedjen, már elkezd hisztizni. A film végig azt akarja, hogy azonosuljunk vele, szurkoljunk neki és szeressük. Most ne haragudjanak már, de én nem tudok szimpatizálni, egy ekkora barommal. Mit kellene sajnálnom rajta? Nem egy szerethető butácska nőről van szó, hanem egy elmebeteg állatról. Aki még csak észre sem veszi magáról, hogy mekkora egy őstulok. Sandler Jill-ként annyit tesz, hogy állandóan vigyorog, de úgy, hogy a teljes felső fogsora mindig látszik. Gondolom, ezzel akarja jelezni, hogy most itt van a poén, DE NINCS! Be fogok ide szúrni egy képet az egyik ilyen vicsorgásról, hát komolyan úgy néz ki, mint valami elmebeteg! A másik dolog, amin ki voltam akadva, Al Pacino. Keresztapa, te mi a francot csinálsz itt? Al Pacino önmagát játssza, de Sandler kedvéért felvette a stílusát, és ő is egy idiótának állítja be magát. Valamilyen rejtélyes oknál fogva meg akarja dönteni Jill-t. Hogy ezt elérje, állandóan megy utána, szagolgatja a nő izzadság nyomát az ágyon. Nem értem ezt az embert. Ja és még Johnny Depp is szerepel 3 percet a filmben. Hogy miért? Passz, de legalább van egy jó poénja.
Ha már vígjáték, nézzük a poénokat. Fülzsír kotorászás, poénkodás a ronda nőkkel, a kövér nőkkel, a zsidókkal, fingás, wc-n fosás ami kihallatszik a folyosóra, izzadság folt szagolgatás, értelmetlen ordítozás. Most komolyan, ezeken kellene nevetni? Ha 1-2 ilyen poén van, azt mondom oké, poén. De, hogy semmi mást nem tudnak felmutatni! Hogy lehet valakinek ennyire rossz humor érzéke? Azok, akik pedig ezen tiszta szívvel tudnak nevetni, hát sokat elmond a kultúráltságukról.
Régi poén, hogy egy férfi nőnek öltözik. Rengeteg ilyen film van már de a Jack és Jill mind közül a legrosszabb, hiszen egy normális poént nem tudtak kihozni ebből. Csak a gusztustalankodást, és egyéb értelmetlenséget. A sminkesek és maszkmesterek pedig nagyon rossz munkát végeztek. Adam Sandler nőként nem néz ki nőnek, hanem simán egy debella, undorító transzvesztitának. A Jill jelmez: női ruha, paróka, festék és két dinnye, ennyi! Hogy nézel ki a rohadt életbe?! Látták ezek a Gagyi mami első részét, vagy a hasonló színvonalú Eddie Murphy filmet a Norbitot. Ott nagyon jó maszkok voltak, tényleg úgy néztek ki a szereplők, mint a nők. Na de itt? Meg kérdezném még azt is az alkotó gárdától, hogy mégis mi került ezen 80 millió dollárba? 80 millió, ember ezt... ezt nem tudom fölfögni! Adták volna az éhezőknek.
Adam Sandler és Dennis Dugan teljesen leírta magát nálam. Egy ilyen szintű borzadályt összehozni, az emberiség elleni bűncselekmény! Nem szoktam megbízni a filmes oldalak értékelésében, és most is értetlenül állok az IMDb értékelésén. 3.4 pont a 10-ből, ez a rakás szar? Túlértékeltétek! A Rotten Tomatoes oldalon 3%-on áll, ezzel viszont egyet értek és az Arany málna díjjal is. Rekordot döntött a film, ugyanis idén minden díjat elvitt. Bár a legrosszabb folytatás kategóriában való "győzelmet" szerintem senki sem érti. Ne nézzétek meg ezt a filmet, tényleg ne!


1/5

DVD ajánló: Gázt!

DVD megjelenés dátuma: 2012. április 26.


USA bevétel: $35,060,689
Magyaro. bevétel: $190,190
Összbevétel: $76,175,166
Nyitó hétvége: $11,340,461

Rendező
Nicholas Winding Refn

Színészek:
Ryan Gosling
Carey Mulligan
Bryan Cranston
Albert Brooks
Oscar Isaac
Ron Perlman
Christina Hendricks

Már a Hungameren volt egy moziajánló a Drive-ről, még hozzá KongFan tollából. De nem mehetek el én sem szó nélkül e film kapcsán.


Meglehetősen jó felvezető, alapozó filmet csinált Winding Refn. Nem ismerem a rendező eddigi munkáit, de minden bizonnyal nem akciófilmet szeretett volna megálmodni a Drive képében. Meg kell hagyni, van stílusa, és a zenék ezt nagyon megkönnyítik neki, hogy lubickoljon sikerében, valamint mind ezek mellett megszeressük a film zseniális atmoszféráját. Egyébként a nyitójelenet valami fantasztikusra sikerült. VÉRPROFI! Videó a jelenetről alább tekinthető meg.


A karakter mulyasága mocskosul bejött, akit Ryan Gosling alakított. Egyre több minőségi filmekben fog ez a fiú feltűnni, ez már biztos. Jó a karakter jelleme (még neve se sincs, csak simán Sofőr vagy Pilóta), valamint annak fejlődése is kiemelendő. Két műszakban dolgozik, nappal kaszkadőrködik Hollywoodnak, autót szerel, éjszaka pedig segít a rablóknak meglógni a szajréval a zsaruk elől. Nem vesz részt kirablásokban, csupán 5 percet ad "kollégáinak" a zsé és a különböző tárgyak leszállítása érdekében. Egy incidens során oda jut hősünk, hogy kénytelen felvenni bűnözői mivoltját. Volt egy jelenet, ahol eléggé remegett a Pilóta a tettei miatt. Tetszett, hogy kimutatták, érzékeltették a nézőkkel, hogy most hősünk egy nagy átváltozáson esett át. Szoknia kell a környezetet, innentől kezdve becsöppent, illetve összetűzésbe került az alvilággal.


A "Hei$t-jelenetek" a film legjobb pillanatai voltak, amikből sajnos csak két jelenetet vágott össze a rendező úr. Hatalmas hibapontnak vélem. Nálam ezért nem lett 5 pontos, azaz maximális. Nagy kár, de talán nem véletlenül tűnik "alapozó" filmnek, mivel a második részből egy igen nagy movie születhet. De csak akkor, ha marad az üldözés, száguldás és az akció a film középpontjában. Ez a film inkább egy jó drámának felel meg, némi akció-thriller műfajjal megfűszerezve az egész játékidőt.
Amerikában nem lett bukta, viszont elég keveset termelt. A 15 millás büdzsét egyébként megduplázta USA-ban.4/5 

Jelölések:
2012 - Oscar-jelölés - a legjobb hangeffektus vágás (Lon Bender, Victor Ray Ennis)
2012 - Golden Globe-jelölés - a legjobb férfi epizódszereplő (Albert Brooks)

Metal Gear Rising Teaser

A Konami úgy döntött, hogy a jövő héten érkező Metal Gear Rising trailert promózzák egy kicsit egy teaser-rel. Tehát a trailer kedvcsinálóját láthatjuk, értitek. Maga a teaser egy élő szereplős videó de túl sok infó nem derül ki belőle, jó teaser-hez méltóan. Megjelenési dátummal nem akar szolgálni, kedves Konami? Videó erre:


Stalker 2 helyett Survarium?

Nagy gondok voltak a S.T.A.L.K.E.R. 2 körül, de pár hónapja még azt nyilatkozta a GSC, hogy semmi gond, a munka folyik tovább. Ami egy elég szép átverés volt, hiszen tegnap a csapat a Facebook-on közölte, hogy elveszítették a Stalker 2 jogait, így ők már nem dolgozhatnak rajta. A fejlesztők új céget alapítottak Vostok Games néven, és az eddig elkészített anyagokat tovább viszik egy új project-be, melynek címe Survarium. Ez akár jó hír is lehetne de sajnos nem az. A Survarium ugyanis egy multi orientált FPS lesz. Készen álltok még egy kis kavarásra? Mert van még. A Stalker egyik atyja Sergei Grigorovich azt nyilatkozta, hogy a Stalker 2 jogait megvette a Bethesda.
Csak nekem bűzlik ez az egész? Tehát decemberben még gondban a fejlesztők, aztán azt nyilatkozzák mégse, majd egyik napról a másikra azt nyilatokozzák elveszítették a játék jogait, a rá következő napon pedig jön pletyka a Bethesda-ról. BULLSHIT! Nem szokásom összeesküvéseket gyártani, de szerintem ez már jó ideje eldőlt fű alatt.