Tv Ajánló: Ragadozó 2.

Adás időpontja: 2012. április 27.
Kezdés: 21:15
Adó: Cool Tv


Évszám: 1990
Eredeti cím: Predator 2.
Stílus: akció-horror-sci-fi
Játékidő: 108 perc
Rendező: Stephen Hopkins
Forgatókönyvíró: Jim Thomas, John Thomas
Főszereplők: Danny Glover, Gary Busey, Kevin Peter Hall


Az 1987-es Ragadozó szerintem egy kiváló akció/horror, amit én mind a mai napig nagyon szeretek. 3 évet kellett várni a folytatásra, ami nem lett sikeres, mind pénzügyi, mind kritikai szempontból. Pedig a minőségével nincs gond.

A helyszín Los Angeles, ahol hőség tombol, emellett pedig a helyi drogbandák is, akik véres háborút folytatnak a rendőrökkel. Ide érkezik vadászni a Ragadozó, aki senkit nem kímélve gyűjti trófeáit. Egy zsaru próbálja elkapni a lényt, akinek még egy különleges osztaggal is meggyűlik a baja.

Bevallom, én jobban szeretem ezt az epizódot, mint az elsőt. De nem akarom összehasonlítani őket, mert mindkét film ott van kedvenceim közt.

A látvány pazar. A címszereplő szörnyeteg itt is pofás megjelenítést kapott, ahogy az akciók is. Már a film első perceiben egy ütős tűzpárbaj közepébe kerülünk ahol folyik a vér rendesen. Lövöldözések mellett találkozhatunk még gerinckitépéssel, megnyúzott emberekkel és még sok ehhez hasonló ínyencséggel, tehát az akciófilmeket kedvelő közönség mellett a vérre szomjazó horror-rajongók se panaszkodhatnak.

A színészekkel semmi gond nincs. Danny Glover alakítja az elszánt zsarut. Itt még karrierje csúcspontján volt az úr és ez meg is látszik a teljesítményén. Gary Busey játssza a különleges osztag vezetőjét, tőle egy erős közepes alakítást kapunk. Egy kisebb szerep erejéig feltűnik Bill Paxton is, aki abban a megtiszteltetésben szerepelhetett, hogy az Alienek és a Terminátor mellett a Ragadozó is meggyilkolhatta.

Alan Silvestri zenéje pazar, igaz nem változtatott valami sokat az első rész dallamain. Ugyan azokat a tételeket vonultatja fel a film, amiket az előző epizód is, de ez engem egyáltalán nem zavart.

Ez egy remek akció/horror, mely méltó folytatása az első résznek. Mellesleg elég sok felejthetetlen jelenetet is tartalmaz. Akik odavannak az első Ragadozóért, azok szerintem ezt is szeretik/szeretni fogják.


Értékelés: 10/10