DVD Ajánló: A legsötétebb óra

Évszám: 2011
Eredeti cím: The Darkest Hour
Stílus: akció-sci-fi
Játékidő: 89 perc
Rendező: Chris Gorak
Forgatókönyvíró: Jon Spaihts
Főszereplők: Emile Hirsch, Olivia Thirlby, Max Minghella


Egy filmre pozitív hatással is lehet az alacsony költségvetés,hiszen ilyenkor a rendezőnek leginkább saját kreativitására kell támaszkodnia.Csak hát ehhez tehetség is kell.
Na,nem akarom Chris Gorak direktort becsmérelni,hiszen eddig nem sok mindent tett le az asztalra,inkább csak ezen művét szapulnám.


Mégpedig azért,mert a 30 milliós büdzsé ellenére(ami azért nem számít valami soknak) A legsötétebb óra egy totál sablonos,kiszámítható és unalmas szösszenet.Pedig ha már a látványra nem tellett,a forgatókönyvre még odafigyelhettek volna.Hiszen a cselekmény rengetegszer torkollik üresjáratba,nem mellesleg rengeteg arcpirító jelenettel találkozhatunk a játékidő során.A színészi alakítások pedig kimerítik a "rettenetes" fogalmát.Ehhez azonban nem csak gyenge színészekre,de borzalmasan megírt karakterekre is szükség volt.Egyedüli kivétel Emile Hirsch,aki hozott egy átlagos alakítást,ezzel pedig ki tudott emelkedni társai közül.


És hát a látvány!Alacsony költségvetésből nem lehet egy óriási idegen inváziót a vászonra álmodni,de a készítők mégis megpróbálkoztak ezzel.Viszont a végeredmény csapnivaló.Egyedül a kihalt Moszkva ér valamit,bár abból se kapunk sokat.Pontosabban főszereplőink elfutnak egy-egy híres építmény előtt,aztán pedig lepukkant gyártelepeken akciózgatnak huzamosabb ideig.


A CGI effekteket is csak szidni lehet,mindennek a legalja az volt,mikor az űrlények felfedték magukat.Azt viszont meg kell hagyni,hogy az elporladó embereket jól megcsinálták,élmény volt nézni,ahogy kisebb csoportok lettek hamuvá.


Vérlázítóan gyenge inváziós sci-fi ez,gyenge látvánnyal,ócska akciókkal és pocsék színészi játékkal.


Sajnos, itt még nem végeztem.Mert szerettem volna az atmoszférát felhozni,mint pozitívum,de még ezt sem tudták normálisan megteremteni a készítők.Mégpedig azért,mert az első 10 perc után szinte azonnal fejest ugrunk a dolgok közepébe,így pedig nem lehet átérezni,hogy most egy napok óta tartó megszállásba csöppennénk.


Nem is nyújtom tovább mondanivalóm,ez a film csapnivalóan rossz,teljes mértékben megértem azt,hogy elhasalt a pénztáraknál.


Értékelés: 3/10Tv Ajánló: Az ötödik elem

Adás időpontja: 2012. május 2.
Kezdés: 21:00
Adó: Film+

Évszám: 1997
Eredeti cím: The Fifth Element
Stílus: Akció-Kaland-Sci-fi
Játékidő: 126 perc
Rendező: Luc Besson
Forgatókönyvíró: Luc Besson, Robert Mark Kamen
Főszereplők: Bruce Willis, Milla Jovovich, Gary Oldman

Luc Besson mielőtt ész nélkül kezdte volna szórni a gyengébbnél gyengébb produkciókra a pénzt, mint producer, rendezett is. Ennek egyik gyümölcse az 1997-s Az ötödik elem című darab, mely máig a legdrágább európai filmnek is számít (ha ez az adat tévesnek bizonyul, akkor elnézést), bár azért van benne egy kis amerikai segítség.

Maga a történet a távoli jövőben játszódik, ahol is kiderül, az emberiséget halálos veszély fenyegeti. Ezt pedig csak úgy lehet kivédeni, ha az öt elem együtt van egy bizonyos helyen.
Itt kerül a képbe Korben Dallas, new yorki taxisofőr, akinek járműjébe egy nap szó szerint beesik egy furcsa nő, kiről kiderül, hogy ő maga az ötödik elem.
Így hát ők ketten útra is kelnek, hogy megmentsék a világot, viszont ezalatt sok ellenségbe is ütköznek, de azért segítőkre is szert tesznek.

Megítélési indexemen már csak akkor tudnék csökkenteni, ha ezt a filmet is lehúznám, hiszen sok rajongó tartja Az ötödik elemet egy fantasztikus sci-fi akciónak, sőt, néhányan Besson legjobbjaként tekintenek rá.
Sajnos, én nem ezek közé az emberek közé tartozom, mivel egyáltalán nem tudott lenyűgözni ez az alkotás.

A történettel még nem lenne baj, viszont annak vezetése már hagy némi kivetnivalót maga után. Elsősorban a poénosnak szánt jelenetek idegesítettek, mivel még egy erőltetett mosolyt se tudtak kicsikarni belőlem.

Aztán itt vannak a karakterek, akik szintén elég irritálóak. Persze, nem Bruce Willis-re gondolok, mert ő most is jól hozta szerepét, de Milla Jovovich játékát rossz volt nézni. Így van ez Chris Tucker-rel is, aki vagy 10-15 percet tölt a vásznon, ezalatt én majd’ kitéptem összes hajszálamat, annyira idegesített a fickó.

Viszont a látvány tényleg nem piskóta, itt látszik meg igazán az a rengeteg pénz, amit ebbe a filmbe öltek. Az akciójelenetek is nagyon jól néznek ki, dinamikusak és jól fényképezettek, tehát csak dicsérni lehet őket.

Azonban magát a teljes művet már nem, legalábbis én nem tudom, mivel a játékidő nagy része alatt unottan tekintettem a képernyőre, néha viszont majd megőrjített a sok erőltetett poén és rosszul eljátszott karakter. 

Ennek ellenére azonban egyszeri megnézésre tudom ajánlani ezt a filmet, hiszen elég megosztó darab, így lehet valaki annyira fogja szeretni, mint én (micsoda humor-herold vagyok,igaz?),de az is meglehet, hogy egyik kedvence lesz.

Értékelés: 4/10


Metal Gear Rising: Revengeance, megjött az új Trailer

A múlt heti kedvcsináló videócska után megérkezett egy hosszabb trailer Raiden, a kiborg ninja új kalandjából. Az az igazság, hogy e videó megtekintése után sem leszünk sokkal okosabbak a játékkal kapcsolatban. Egy élőszereplős kisfilm, Raiden szemszögéből, amint kapja a kibernetikus beültetéseket, majd egy múltba révedés. Valószínűleg abba az időbe, amikor Raiden, Solidus Snake gyerek seregében szolgált, ahol aztán maradandó lelki sebeit szerezte, nem véletlenül volt annyira zárkózott az MGS2-ben, na meg a 4. részben. A trailer egész hangulatos és állítólag, hamarosan több információ is napvilágot lát a játékkal kapcsolatban. Előzetes idelent:

Call of Duty Black Ops 2 dübörög a trailer

CoD, gondolom nem kell részleteznem. Szerintem az utolsó, minden elemében kiemelkedő rész a 4. volt. Azóta borzasztó mélyrepülésben van a széria, MW2 és MW3 alatt kiadták újra a 4. részt egy másik történettel, amik egyébként nem túl érdekfeszítőek, a játékmeneten pedig semmit sem változtattak sőt, rontottak rajta. Ezért is volt számomra üde színfolt a Black Ops. Hidegháborús környezet, nagyon jó főhős és a legjobb sztori az egész széria történelmében. Bár a MW 3 után megfogadtam, hogy soha többet nem nyúlok CoD-hoz, viszont a Black Ops 2 trailere bizony elbizonytalanított és valószínűleg megfogom szegni a szavam. A Treyarch szembe megy a trenddel megint, sőt csavar egy hatalmasat a szérián.


A Black Ops 2 a jövőben fog játszódni, mindenféle robotos kiegészítők segítségével harcolva. Persze az elvakult fanok máris szarozzák, youtube-on már megy is a mínuszolás, "ez nem CoD bla bla bla...". Hm, melyik CoD-nál volt még hasonló pár éve? Jaaa igen a 4. résznél. Szóval erről ennyit. Végre úgy néz ki kap egy igazi vérfrissítést a teljes széria. A trailer egész látványos, annak ellenére, hogy azt a nyűves grafikus motort még mindig nem cserélték le.A Black Ops 2 2012 november 13-án jelenik meg, PC-re, Xbox 360-ra és PS3-ra. Hajrá Treyarch! Előzetesért erre:

Törölték a Bayonetta 2-t?

Borzasztó, apokaliptikus hangulatú rém hír kapott szárnyra, mely szerint törölték a Bayonetta 2-t. A Sega-nál átszervezések zajlanak, és állítólag a Bayonetta 2. részét elkaszálta a kiadó. Tudni illik a játék szakmailag nagy sikereket ért el, de üzleti szempontból hatalmasat bukott a Bayonetta. Remélhetőleg csak egy szörnyű pletykáról van szó és az Anarchy Reigns, majd a Metal Gear Rising után a Platinum Games elkészíti a Bayonetta folytatását. Kár lenne ha minden idők legjobb hack 'n' slash játéka nem kapna folytatást.