The Expendables 2 - Előzetes

Sly bejelentette az IGN közreműködésében a The Expendables 2 című akciómozinak az első hivatalos előzetesét, ami természetesen nagyszerűre sikerült. A filmtörténelem, illetve a 90-es évek legnagyobb akciósztárjai ismét visszatérnek és borsot törnek a rossz arcúak orra alá. Enjoy:)

 

Metal Gear Solid HD Collection: Teszt

- Kiadó: Konami
- Fejlesztő: Kojima Productions
- Műfaj: Taktikai, lopakodó, akció
- Platformok: Xbox 360, PS3
- Tesztelve: Xbox 360


Be kell vallanom, nem igazán értem azt az őrült HD lázat ami mostanában, ebolaként terjeszkedik a játék világban. Szinte minden játékból kiadnak egy gyűjteményes újra kiadást amit aztán felhúznak HD-be. A fura az, hogy szinte mindenhonnan csak a panaszok jönnek. A Silent Hill HD csomag körül például óriási balhé van. Ronda az egész, irányíthatatlan, az új szinkron rossz. Szóval engem elkerültek ezek a csomagok. A Metal Gear Solid HD Collection-nek viszont nem tudtam nemet mondani. Nemes egyszerűséggel azért, mert egy legendás sorozatról van szó. A játéktörténelem legjobb sztorijairól és karaktereiről. Na és persze az én kedvenc játék szériámról.

Maga a csomag 3+2 játékot tartalmaz. Hozzánk európaiakhoz elég nagy csúszással érkezett meg, de jobb későn mint soha. Már rögtön az elején rátérnék a csomag legnagyobb szépséghibájára, hogy a későbbiekben egy objektív imádatot zúdítsak rátok. A csomag nem tartalmazza a korszakalkotó Metal Gear Solid-ot, pont az első részt nem . Pedig ebből még GameCube remake is készült, teljesen átdolgozták a grafikát, új jeleneteket készítettek. Kár, hogy ezt a ziccert kihagyták. Most szépen végig megyek a csomag tartalmán, leírom az egyes részek sztoriját és játékmenetét de nem a játékokat fogom külön osztályozni, hanem a csomag összértékét. Lássuk!
Metal Gear, Metal Gear 2: Solid Snake
Talán még a legnagyobb MGS fanok sem tudják, hogy nem az 1998-ban PS1-re kiadott Metal Gear Solid volt a széria első darabja. Korábban még MSX-re megjelent két játék 1987-ben és 1990-ben. Előbbinél még tervezési fázisban sem voltam, utóbbival pedig egy idős vagyok. Ezek 8 bites játékok és igazából ez egy kedves kis plusz a kiadótól. Érdekes látni, honnan hová jutott el a széria. Felülnézetes, kis prüttyögés, de már itt is megtalálhatóak voltak az MGS védjegyek. Lövöldözés helyett lopakodás, sztori orientált, codec beszélgetések. Na és persze itt jelent meg először az azóta ikonikus karakter Solid Snake és felmenője Big Boss. Ezt a két kis pluszt igazából nem értékelném komolyabban. Retro szórakozásnak tökéletesek. A történetekre azért kitérek. A Metal Gear 1995-ben játszódik, Solid Snake-et irányítjuk aki egy speciális osztag a FOXHOUND tagja. Azt a feladatot kapja, hogy pusztítson el egy katonaállamot Outer Heaven-t, annak vezetőjét a legendás katonát, Big Boss-t és a Metal Gear TX-55-öt. Az akció csak részben sikerül, Big Boss életben marad, Snake kilép a csapatból. A Metal Gear 2 négy évvel később veszi fel a fonalat. Big Boss Zanzibar Land-et megalapítja és szerez egy újabb szuperfegyvert, a Metal Gear G-t. Újra Solid Snake kapja a feladatot felmenője eliminálására.
Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty
2007. Solid Snake és társa Otacon egy gyanús tankerhajóval keverednek galibába. Mint kiderül, a hajó belsejében a legújabb Metal Gear, a RAY található. Snake megpróbálja megoldani a helyzetet, de az akció nem úgy alakul, ahogy elképzelte. A hajó elsüllyed, Snake pedig nem kerül elő. Ezek után két évet ugrunk az időben, Manhattan közelében, ahol elsüllyedt a hajó egy hatalmas üzem épült, a Big Shell. Az átadás napján rengeteg prominens személy megjelenik itt. Köztük az USA elnöke is. Ezt kihasználva Solidus Snake és a terrorista csoportja elfoglalja a Big Shell-t. Hogy megoldódjon a helyzet, egy újoncot küldenek a helyszínre, aki szintén a lopakodás mestere. A neve Raiden.
Érdekes ez a játék több szempontból is. Megjelenésekor mindenki szerette és dicsérte, majd pár évvel később mindenki elkezdte szapulni, hogy mekkora ipari hulladék. Nem is igazi MGS. Azt kell mondjam ez egy baromság. Az MGS2 legalább akkora mérföldkő mint elődje. Az ott bemutatott játékmenetet dolgozta át modern köntösbe, és hozott be új elemeket. A lopakodás sosem vált unalmassá, érdekes és ötletes lehetőségeink voltak. Elkábítás, erotikus magazinok felhasználása az őrök ellen. Tényleg egy élmény volt vele játszani. Nagyon jó főellenfelek voltak. Főleg Vamp és Solidus Snake. A történet érdekes párhuzamot állít az első résszel, ami eleinte nem tetszett de a végén kaptunk egy magyarázatot. Egy igazi japános magyarázatot. Sokak gyomra nem vette be. Szerintem teljesen jó volt. Elvégre sci-fi történettel van dolgunk. A HD változat pedig nagyon jól néz ki. 16:9-es képarány, szép textúrák. Tényleg sokkal jobb így játszani, még a VR mission-ök is megtalálhatóak, és Snake külön küldetései. Fura mód az eredeti kamera kezelést meghagyták. Vagyis annak hiányát, mindig rögzített állásból kell tevékenykednünk. Megszokható, viszont ami nagyon nem tetszett az az irányítás. Xbox 360-on valahogy nem az igazi, kissé körülményes. Sokszor kapkodunk majd miatta. Megszokható ez is de azért ezen faraghattak volna még.
Metal Gear Solid 3: Snake Eater
MGS3, ez a kedvenc részem (a negyedikkel még nem játszottam). Kronológiailag ez játszódik a legkorábban, 1964-ben. Egy FOX ügynököt küldenek a Szovjetúnióba, a neve Naked Snake (később a világ Big Boss néven fog emlékezni rá). Feladata egy Sokolov nevű tudós kimentése, aki egy Shagohod nevű gépet készít (gyk. az első Metal Gear) és a fegyver elpusztítása. Az akció furcsa fordulatot vesz, megjelenik Snake mentora, The Boss és a speciális alakulata a Cobra egység. Sajnos a szexi szöszi elárult minket, a SzU. oldalára állt, Snake-et szétveri. Megjelenik egy Volgin nevű Szovjet katona, aki az egész mögött áll, The Boss egy Davy Crockett nevű szerkezetet ad át neki, ami képes mini atombombák kilövésére. Volgin használja is és az atom támadást az USA-ra keni. A hideg háborúból pedig lassan 3. világháború keveredik. Snake feladata innentől ez megakadályozása, hogy megtudja miért cserélte le a mentora a csillagos lobogót a sarló kalapácsra és a Cobra egység eliminálása, The Boss-szal együtt.
Nos a történet zseniális! Hideo Kojima története valami hihetetlen erővel rendelkezik. Részletes, grandiózus, az egész szinte él és lélegzik, a legjobb játék történet amivel valaha is találkoztam Amikor kell magyaráznak, amikor kell akció van. Ha éppen az kell a történethez, másfél órás videóval szórakoztatnak minket. Na és persze ez volt az egyetlen olyan játék, aminek a végén szégyen nem szégyen, de majdnem elsírtam magam. A végső videó és az azt megelőző bő két óra egyszerűen szívfacsaró, megható és gyönyörű és ezt egy katonai játék érte el nálam. Kojima mester, meghajlok előtted.
Persze nem csak a történet miatt tartom ennyire nagyra a játékot. Ez az első MGS, ahol nem gyárakban, falak közé szorítva kell kommandózni, hanem dzsungelben. Folyamatosan figyelnünk kell az élelmezésre, ha mérgezett kaját burkolunk rosszul leszünk. Figyelni kell a csapdákra, az öltözetünket mindig a környezethez kell igazítani, hogy minél jobban beolvadjunk a környezetbe. Továbbá egy remek sérülés modellező rendszer került be a játékba. Ha komolyabban sérülünk nem töltődik vissza az életünk. Egy menübe kell mennünk, ahol leírja a program, hogy hol és milyen sérüléseket szenvedtünk el. Majd pólyázni kell a sérült terület, a sebet fertőtleníteni, a nyilakat késsel kiszedni. Mindezt teljesen egyszerűen és kézen fekvően. Ezekre folyamatosan figyelnünk kell. A játék folyamatosan érezteti velünk, hogy nem vagyunk szuper emberek, ez pedig remek hangulatot ad. Továbbá ebben a részben vannak a legjobb főellenfelek. A Cobra egység tagjai mind emlékezetes figurák, a harcok velük igazán ötletesek. Tényleg egy rossz szavam sincs. A legszerethetőbb karakter viszont Eva, a szexi szőke aki a küldetés összeköttető. Talán a legjobb női játék karakter akivel találkoztam. Rengeteget segít Snake-nek, és a történetben fontos szerepet is kap, mivel Snake folyamatosan marcangolja magát miatta. A küldetés az első de akkor sem közömbösek egymás iránt, és látszólag ez egy lehetetlen küldetés. Nem mellesleg a játék 90%-ban derékig kicibzárolt dzsekiben van ami alatt csak egy fekete melltartó van. Ez pedig hatalmas fegyvertény, sőt kettő hatalmas fegyvertény.
A kamera már szabadon kezelhető ebben a részben, amire szükség is van, mert a dzsungel az bizony dzsungel, és gyakran nehéz tájékozódni, mivel ebből a részből már kiszedték a mini térképet, ami mutatja, hogy az ellenfeleink éppen merre néznek. A játék egyetlen szépség hibája itt is az irányítás. Ez is megszokható, de nem értem, miért nem lehetett ezt normálisan megcsinálni. Sokszor az irányítás miatt szívtam. Hiába tartom nyomva a gombot, egy lövés után elteszi a pisztolyt, amit aztán megint elő kell venni. Borzasztó körülményes. Az automata célzás pedig nagyon nem működik. A grafika nagyon szép, a képfrissítés folyamatos, sehol egy recés részlet. Tényleg mestermunka. Ha ezt a játékot önmagában kiadják akkor is megérné, az irányítást leszámítva ez egy 100%-os játék.
Metal Gear Solid: Peace Walker
1974-ben Big Boss egy saját sereget hoz létre, a Militaries Sans Frontieres-t (ebből lesz később Outer Heaven). Az első komolyabb feladatuk Costa Rica-ba vezet. Costa Rica-nak nincs saját hadserege, de egy katonai csoport megszállta azt, így Big Boss-tól kérnek segítséget. Eleinte nem akarja vállalni a küldetést, de egy "szellem" is a képbe kerül és ezek után ki akarja deríteni mi folyik odaát. Kazuhira Miller (Solid Snake mentora lesz később) segítségével megkezdődik a hadművelet.
Sokan ezt a részt tartják a legjobbnak, mert Kojima érdekes reformokat hozott be ezzel a résszel. Fura mód nekem mégis ez tetszett a legkevésbé. Amitől mindenki elvan ájulva az a Coop mód. Bizony, vannak olyan küldetések amiket többen egyszerre, összedolgozva oldhatnak meg. Rólam tudni kell, hogy semmilyen formában nem érdekelnek a több szereplős játék módok. Teljesen hidegen hagynak, így ezt én nem éltem meg pluszként. A játék eredetileg PSP-re jelent meg, szóval ennek a grafikája meglehetősen szögletes, és elég komoly áldozatokkal is járt. Nincsenek normális, a grafikus motorral készített átvezető videók, helyette interaktív képregényes animációk, QTE jelenetekkel. Amik szerintem egyáltalán nem illenek az MGS világához. Olyan mintha egy létfontosságú szervét csapták volna le egy remek jószágnak.
A másik újdonság az, hogy a játékot küldetés alapúvá tették. Minden egyes küldetés után vissza kell vánszorognunk a küldetés választó menübe, és kiválasztani az új küldit, fegyvereket és ruhát. De mivel mindezt menüből menübe lépkedve kell csinálni, megtöri a játék menetét. Vannak még mellék küldetések is. Minden megmozdulásodat figyeli a játék és osztályoz a pálya végén, mint a DMC-ben. Továbbá behozták még a Mother Base nevű opciót. Itt embereket kell toboroznunk, felfegyverezni őket, küldetésekre küldeni őket. Fejleszteni a bázist, minden egyes fegyvert fejlesztéssel érhetünk el, még saját Metal Gear-t is készíthetünk. Igazából ez az egész rendkívül jól hangzik, a valóságban viszont borzasztó lassú az egész. Egy végigjátszás alatt esélytelen mindent megszerezni. Persze ezek jó dolgok, csak éppen én nagyon nem vágytam rá, hogy ilyen irányba vigyék el ezt a szériát. Valahogy ez a PSP-s dolog is megmérgezi az egészet, érezhető, hogy itt-ott több mindent kiakartak belőle hozni de mivel kézi konzolra kellett kiadni, lekellett nyisszantani belőle. Kicsik a pályák is, de mégis sokat tölt a helyszínek között. Hiányoztak az emlékezetes főgonoszok. Konkrétan egy darab sincs. Az összes boss valamilyen gép. Egyébként ez lett volna az MGS5 nagykonzolokra de a kiadó nyomására ez lett belőle.
A történet most is nagyon jó. Sok mindent megmagyaráz Big Boss-szal kapcsolatban. A társaink szerethetőek és szimpatikusak, főleg Cecile a francia csajszi. Rendkívül hangulatos, nagyon jó munka. Az MGS3 után viszont kissé fapadosnak hat. Viszont ezt lehet a legjobban kezelni. Az irányítás végre normális, egyszerűen és értelemszerűen használható. Egyébként a játék jó, csak én valami másra számítottam. Ha már kiadták nagy konzolokra is. Azt hittem jobban belenyúlnak.
Külön szeretnék kitérni a játékok hanganyagára. Tökéletes! A zenék fülbemászóak és gyönyörűek. A hangulatteremtéshez nagyban hozzájárulnak. A környezeti zörejek is nagyon jók, a fegyverek hangja szintén. A szinkron hangok nagyon jók, David Hayter rekettes hangja, mint Snake egyszerűen legendás. A többi fő karaktereknek is tökéletesen kiválasztották a szinkron színészeket.

Az MGS HD Collection-t minden igazi játékosnak be kell szereznie, mert igazi mesterműveket tartalmaz és aki nem ismeri az MGS-t, az igazából a játék történelem egyik legmeghatározóbb, legegyedibb sorozatát nem ismeri.

Pozitívumok:
+ 3+2 játék
+ Egyedi játékélmény
+ Remek történetek
+ Alapműveltség része

Negatívumok:
- A 2. és 3. rész irányítását szokni kell Xbox 360-on



Értékelés
9.3 Játékmenet:
Teljesen egyedi játékmenet, amibe csak az irányítás rondít bele.
9.5 Hangulat:  
Utánozhatatlan és minden elemében tökéletes. Ha egyszer elragad nem ereszt.
9.0 Grafika: 
A legszebb HD csomag idén
9.5 Hangok: 
Fantasztikus zene és a szinkron színészek telitaláltatok.
9.5 Szavatosság: 
A Peace Walker-nél 100-nál is több mellék küldetés. A történetek pedig megunhatatlanok.
Summary
9.3A játék történelem legjobb sorozatának három része egy csomagban. Megkerülhetetlen mérföldkövek!

Hungamer GOTY 2012 jelölés:
A legjobb zene
A leghangulatosabb játék
A legjobb történet
A legjobb HD csomag
A legjobb lopakodós játék

DVD Ajánló: Mission:Impossible-Fantom Protokoll

Évszám: 2011
Eredeti cím: Mission: Impossible- Ghost Protocol
Stílus: akció-kaland
Játékidő: 133 perc
Rendező: Brad Bird
Forgatókönyvíró: Josh Appelbaum, André Nemec
Főszereplők: Tom Cruise, Jeremy Renner, Simon Pegg

Ethan Hunt 2006-n nem aratott nagy sikert a mozipénztáraknál harmadik kalandjával, így egy időre jegelve is lett a széria. 5 évig pihent a titkos ügynök, aztán pedig újra akcióba lendült, mégpedig tavaly télen, az eredmény pedig elég nagy kritikai és anyagi siker lett. És itt jegyezném meg, hogy teljesen megérdemelten. Hiszen a Mission:Impossible 4. felvonása egy igencsak színvonalas látvány-kém-akciófilm lett.

Ethan Hunt és csapata nagy bajba kerül egy moszkvai küldetés során, mégpedig azért, mert egy gonosz terrorista rájuk keni a Kreml felrobbantását. Hőseink megpróbálják tisztára mosni nevüket és elkapni a gonosztevőt, aki atomháborút akar kirobbantani.

A történet kellően egyszerű, nem tartalmaz óriási csavarokat és fordulatokat, viszont ide nem is kellettek ilyenek. Elsősorban a pörgős cselekményvezetés és a látványos akciók szükségesek egy effajta moziba, itt pedig ezeket meg is kapjuk, de még hogy! A legütősebb akciócsokor a játékidő középtájékán található, ez a dubai toronyházas jelenet, ahol több szinten folynak az események: elsősorban Hunt próbál feljutni egyik emeletről a másikra, majd társaival együtt ellenségük embereit tizedelik meg, e mellé pedig  még egy homokviharban lezajló autósüldözést is kapunk.

Az előző részeket sokan azért nem szerették, mert túlságosan is ráépültek Hunt karakterére, maga az akciócsoport pedig háttérbe került. Ebben a részben nem így van, mert a csapat összes tagja megkapja azt az időt, amelyben kibontakozhat és hát ez a kis egység nem olyan emberekből áll, akiket lehetne nélkülözni, hiszen mindannyiuknak megvan a maga feladata.

Negatívumnak a kissé felszínes drámai jeleneteket hoznám fel, ezek eléggé lerontották az élményt, mégpedig azért, mert egy-egy kemény akció után már már röhejesnek hatottak. És persze itt a fő-gonosz, aki elég jellegtelenre sikerült, pedig egy egész jó színész játszotta el. De ezzel a tényezővel az előző részekben is találkozhatunk, hiszen azokban is tehetséges aktorok személyesítették meg a gonoszt, viszont ők se tudtak mit kezdeni szerepeikkel. Úgy látszik, ez egy kevésbé pozitív védjegye a szériának.

Az összkép azonban így is egy remek popcorn mozit ad ki, melyben ütős akciójelenetek, szimpatikus szereplők és nagyszerű zene található. Ez pedig bő két órára kitűnő szórakozást nyújthat, kisebb hibái ellenére is.

Értékelés: 7,5/10



TV ajánló: Ocean's Thirteen: A játszma folytatódik

- Adás időpontja: 2012. május 3
- Kezdés: 21:00
- Adó: film+
- Évszám: 2007
- Eredeti cím: Ocean's Thirteen
- Stílus: krimi, vígjáték
- Játékidő: 127 perc
- Rendező: Steven Soderbergh
- Forgatókönyv: Brian Koppelman, David Levien
- Főszereplők: George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Al Pacino

Folytatom a legutóbbi TV ajánlóm gondolatmenetét, ugyanis jelenlegi alanyom a 3. Ocean's film. Emlékszem ezt a részt nem is akartam megnézni, akkora csalódás volt a második felvonás. Úgy gondoltam, hogy egy újabb feleslegs és unalmas részt kapok. Valahogyan mégis győzött a kíváncsiságom és megnéztem. Nagyon jól tettem, mert ez a rész legalább annyira jó mint az első!

Reuben nagy dobásra készül, épp egy kaszinót szeretne nyitni Las Vegas-ban, a híres/hírhedt üzletemberrel Willie Banks-szel. Danny tanácsára nem hallgatva belemegy az üzletbe, Banks pedig az első adandó alkalommal felülteti Reuben-t. Reuben szívrohamot kap, Danny pedig újra összetrombitálja a csapatát. Ezúttal nem kirámolni akarják a kaszinót, hanem Banks-et tönkre tenni.
Hatalams előrelépést véltem felfedezni ebben a részben. A rendező, Steven Soderbergh rájött arra, hogy a kutyát nem érdeklik a selejtes női karakterei, így itt már nem is szerepelnek. Csupán néha megemlítik őket. Az új ellenfelet pedig maga az élő legenda Al Pacino játsza, a tőle megszokott remek stílusban. A három Ocean's film főgonoszai közül messze ő viszi a prímet. Fájdalmas látni hová süllyedt ő is. Jack és Jill ember, ezt mégis, hogy?! A régi arcok pedig hozzák a formájukat, még Andy Garcia is visszatér egy nyúlfarknyi időre.
A film végre megint remek tempót diktál, végig pörög, sziporkázóak a párbeszédek. A tervek kiagyalását és a folyamatok bemutatását, montázsát élvezet nézni. Egyedül abban találtam némi kivetni valót, hogy míg az első részre hellyel közzel rálehetett fogni, hogy valamilyen szinten reális, itt már ez abszolút nem állja meg a helyét. Ez a szuper számítógéppel figyelt kaszinó és hasonló dolgok már kicsit sci-fibe csaptak át. Bár engem egyáltalán nem zavart meg kell, hogy mondjam. Soderbergh pedig megrázta magát, elővett újra egyedi stílusát és megint egy remek filmet hozott össze.
Véleményem szerint van olyan jó a harmadik rész mint az első, sokan valószínűleg felhorkannak, de én tényleg így érzem. Szóval ma este tessék lehuppanni a tv elé és megnézni.

5/5

Naruto Storm Generations Verseny és Animés Találkozó

Virtuális postaládánkban egy friss közlemény érkezett, amit ezentúl megosztunk veletek is.


Naruto Storm Generations Verseny és Animés Találkozó

Időpont: 2012. május 26., szombat 10:00 - 17:00
Helyszín: Móra Ferenc Művelődési Ház, 6100 Kiskunfélegyháza, Petőfi tér 1.

Programok:
1. terem:
Naruto Shippuuden: Ultimate Ninja Storm Generations verseny (Playstation 3):
10:20-10:40 - Versenyzők regisztrálása, csoportok sorsolása
10:40-12:40 - Selejtezők / Körmérkőzések
12:40-12:50 - Szünet
12:50-13:15 - Középdöntő I. Bo1-ek
13:15-15:05 - Középdöntő II. Bo3-ak
15:05-15:50 - Döntők
15:50-16:45 - Szünet
16:45-17:00 - Díjátadó

Naruto Shippuuden: Narutimetto Akuseru 2 verseny (Playstation 2):
10:20-10:40 - Versenyzők regisztrálása, csoportok sorsolása
10:40-12:50 - Selejtezők / Körmérkőzések
12:50-12:55 - Szünet
12:55-13:35 - Középdöntő I. Bo1-ek
13:35-15:40 - Középdöntő II. Bo3-ak
15:40-15:45 - Szünet
15:45-16:40 - Döntők
16:45-17:00 - Díjátadó

12:40-től BlazBlue: Continuum Shift miniverseny (Playstation 3)

2. terem:
10:00 - 12:30 Playstation 3 Move játékok: Just Dance 3, Sports Champions, Start the Party
12:40 - 14:30 Táncszőnyeg
14:35 - 17:00 Xbox 360 Kinect játékok: Dance Central 2, Kinect Star Wars

3. terem:
10:00 - 10:25 AMV vetítés
10:30 - 10:55 OverClocked ReMix előadás
11:00 - 12:45 Rajzverseny
13:00 - 13:20 Hebis Barmok 14. rész
13:25 - 13:55 Beszélgetés Horváth Zoltánnal (Yoko Logan), a Hebis Barmok készítőjével
14:00 - 14:35 Előadás 2. (Kalligráfia lesz vagy Japán népmesék - ez még szervezés alatt áll!)
14:40 - 15:00 Naruto Kvízjáték
15:05 - 16:00 Meetes kerekasztal
16:05 - 16:30 Origami foglalkozás
16:35 - 17:00 Japán zenei videók

Belépődíj:
500 Ft

Versenyszabályzatok:

Naruto Shippuuden: Ultimate Ninja Storm Generations verseny (Playstation 3)
http://dl.dropbox.com/u/42109086/NSG_szab2012.pdf

Naruto Shippuuden: Narutimetto Akuseru 2 verseny (Playstation 2)
http://dl.dropbox.com/u/42109086/NA2_szab2012.pdf

Rajzverseny
http://kameet.hu/viewpage.php?page_id=12

Díjak:
Naruto Shippuuden: Ultimate Ninja Storm Generations verseny (Playstation 3):
1. hely: Nagy ajándékcsomag + Mondo Magazin előfizetés (1 éves) + poszterek
2. hely: Mondo Magazin előfizetés (féléves) + DVD Galaxis ajándékcsomag
3. hely: Mondo Magazin előfizetés (negyedéves) + DVD Galaxis ajándékcsomag

Naruto Shippuuden: Narutimetto Akuseru 2 verseny (Playstation 2):
1. hely: Nagy ajándékcsomag + DVD Galaxis ajándékcsomag

BlazBlue: Continuum Shift miniverseny (Playstation 3):
1. hely: Nagy ajándékcsomag + DVD Galaxis ajándékcsomag

Rajzverseny:
1. hely: Nagy ajándékcsomag + DVD Galaxis ajándékcsomag

Kvízjáték:
1. hely: Nagy ajándékcsomag + DVD Galaxis ajándékcsomag