Metal Gear Rising itt az újabb kedvcsináló

Tartotta szavát a kiadó Konami és megérkezett a legújabb trailer a Metal Gear Rising Revengeance-hez. A legutóbbi videó, Raiden új karját állította a középpontba, most pedig a szeme következik. Ha minden igaz még egy ilyen kis kedvcsináló lesz. Utána remélhetőleg jönnek az igazi trailer-ek és hírek. A videó erre:

Tv Ajánló: Total Recall-Az emlékmás

Adás időpontja: 2012. május 4.
Kezdés: 21:15
Adó: Cool Tv

Évszám: 1990
Eredeti cím: Total Recall
Stílus: Akció-Sci-Fi
Játékidő: 113 perc
Rendező: Paul Verhoeven
Forgatókönyvíró: Ronald Shusett, Dan O'Bannon, Gary Goldman
Főszereplők: Arnold Schwarzenegger, Sharon Stone, Michael Ironside

Paul Verhoeven a '87-s Robotzsaru után egy Philip K. Dick novellára épülő sci-fi akciófilmet álmodott a vászonra Total Recall címen, ez pedig máig egyik legjobb munkája.

A történet főszereplője Douglas Quaid, aki egy átlagos munkásember, életében nincs semmi különleges. Viszont egy ideje már a Marsról álmodik, ahová nagyon szeretne eljutni, erre azonban nincs pénze. Ám rátalál egy alternatív megoldásra, melyet egy cég szolgáltathat neki, mégpedig úgy, hogy hamis emlékeket rak a fejébe, így úgy érzi majd, mintha járt volna a vörös bolygón. A beavatkozás megtörténik, de a dolgok rosszra fordulnak, Douglas-t üldözni kezdik, már feleségében se bízhat, a szálak pedig a Marsra vezetnek. Itt kezdődnek el a kalandok, de akad egy kérdés, melyre a válasz talán mindennél fontosabb: Mindez álom, vagy a valóság?

A sztori alapjául szolgáló írást még nem olvastam, de akik igen, azok azt állítják, a film nem valami sokat vesz át belőle. Ennek ellenére nem érheti panasz a forgatókönyvet, mivel így is remekül szolgál alapelemként az akcióknak.

Ezek pedig nagyszerűek! Pörgősek, dinamikusak és bőven tartalmaznak véres képsorokat. Ami pedig a legfontosabb, visszatükrözik a rendező stílusát.
Ahogy a képi világ és a díszletek is, ezeket is csak dicsérni lehet. És itt említeném meg, hogy annak ellenére, hogy a film 1990-n készült, látványilag még mai szemmel nézve is ütős.

A színészekről se lehet rosszat írni, persze azért egyikük se viszi karakterét Oscar díjat érdemlő magasságokba, de ebben a műfajban ez nem is alapelvárás. A lényeg az, hogy Schwarzenegger tökösen rúgja szét ellenfeleit, Sharon Stone fiatal teste bitang jól néz ki szűk ruhákban és Michael Ironside is jól hozza a gonosz üldöző figuráját.

Mindent összevetve, kitűnő kis akció-sci-fi ez a '90-s évek elejéről, bitang jó látvánnyal, stílusos akciókkal, kellemes alakításokkal és Jerry Goldsmith fülbemászó dallamaival. Kötelező darab!

Értékelés: 10/10The Amazing Spider-Man megjött az új Trailer

Kezdeti szkepticizmusomat felváltotta az izgatottság, az új Pókember filmmel kapcsolatban. Nézzük csak meg ezt a trailert. Pörgős, látványos, igazi hangulatbomba és eléggé képregény hűnek is tűnik. Az az igazság, hogy most már várom a filmet, úgy igazán de a Bosszúállók után elég nehéz dolga lesz. Előzetes erre: