Dragon's Dogma - Launch trailer

Nagyon forgalmas a mai nap, mert elég sok hírt, információt osztottunk meg. A videós hír részlegünket tovább bővíti az alábbi Dragon's Dogma videóanyaga, mely meglehetősen hangulatfokozóra sikerült. A játék műfaja akció RPG-nek van belőve. Mindenesetre ígéretes darabnak tűnik.

Company of Heroes - Fillérekért a Steamen

A Steamen mintegy 80%-os árkedvezménnyel beszerezhető minden idők legjobb második világháborús stratégiai frencsájza, a Company of Heroes összes része. Az ajánlat május 14-ig érvényes, de szerintem ennyi idő nem kell ahhoz, hogy meggondoljátok megéri e az összes játék 5 euróért.

Jellemzők:

A hamisítatlan II. világháborús játékélményt nyújtó Company of Heroes új értelmezést ad a valósidejű stratégiai játékoknak, életre keltve az önfeláldozó háborús hősöket, háború tépázta környezetet és dinamikus csatatereket. A D-napon történt normandiai partraszállástól indulva a játékos Szövetséges katonai osztagokat vezet harcba a német háborús gépezet ellen, a II. világháború legfontosabb csatáiban. A részletgazdag egyjátékos hadjáratban a játékos átélheti hétköznapi katonák bátorságát, és az általuk megélt nem hétköznapi események hősiességét és filmszerű intenzitását. Filmszerű egyjátékos élmény, mely eddig nem látott módon adja vissza a II. Világháború zűrzavarát. A fejlett csapat-MI életre kelti katonáidat, akik alkalmazkodnak a változó környezethez, fedezékbe vonulnak, és fejlett csapattaktikát használva semmisítik meg az ellenséget. Bámulatos látvány - A Relic legmodernebb, következő generációs grafikai motorja valósidejű stratégiában eddig példátlan grafikai színvonalú és fizikájú világot teremt. Környezetfüggő stratégia - A valósidejű fizika és a teljesen lerombolható környezet biztosítja, hogy egyetlen csata sem zajlik le kétszer ugyanúgy. Bármit elpusztíthatsz, hogy átalakítsd a csatateret! Használd a terepet és az épületeket a saját előnyödre, vagy rombold le azokat az ellenség elől. 2-8 személyes többjátékos mód LAN-on vagy interneten - Jöjjetek össze barátaiddal, és vegyetek részt a Tengelyhatalmak és a Szövetségesek közti végső összecsapásban. Forrás

Rendszerkövetelmények

    • OS: Windows® XP or Vista
    • Processor: SSE capable processor, 2.0 Ghz Intel Pentium IV or equivalent or AMD Athlon XP or equivalent.
    • Memory: 512 MB RAM. 1GB MB RAM required for Vista
    • Graphics: DirectX 9.0c compatible 64MB video card with Pixel Shader 1.1 support or equivalent and latest manufacturer drivers
    • Sound: DirectX® 9.0c compatible 16-bit sound card

Assassin's Creed 3 - Gameplay


Az Ubisoft kiadta a teljes trailerét a október 31-én megjelenő Assassin's Creed 3-ból.
Az Anvile Next motor hajtotta játék teljesen szakít az elődeivel, mind a főszereplő, idő, helyszín tekintetében, mert ugrunk egyet az időben, és a helyszín az Amerikai Függetlenségi háború, pontosabban 1763-tól 1783-ig.
Új lehetőségek jelennek meg, mint a vadászás és sok más, ami a játékot színesebbé teszi.

Binary Domain: Teszt

- Kiadó: Sega
- Fejlesztő: Yakuza Team
- Műfaj: TPS, akció
- Platformok: Xbox 360, PS3, PC
- Tesztelve: Xbox 360 és PC


Vitathatatlan, hogy Japán a játék fejlesztések bölcsője. Tényleg szinte minden onnan indult, most viszont úgy tűnik, hogy saját gyermeke okozza a távol keleti fejlesztők halálát. Mostanában sem anyagilag, sem kritikailag nem tudnak villantani. A Final Fantasy körül csak a balhékat hallani, a Platinum Games játékai kritikailag sikeresek, de azt nem tudja beváltani anyagiakra. Mit lehet ilyenkor tenni? Fogjunk egy híres Japán csapatot és készítessünk velük egy a nyugatiak ízlés világához passzoló alkotást. Sőt, hogy lássák mekkora jó fejek is vagyunk, két hónapos késéssel mondjuk meg, hogy lesz PC-s verzió is. Eredmény, a Binary Domain.

2080-at írunk. A globális felmelegedés hatására a legtöbb város már a víz alá került. A túlélők azt találták a legmegfelelőbbnek, hogy mechanikus városokat építenek a vízre, ez pedig olyan sikeres volt, hogy a robotizáció is erőre kapott. Őr robotok, felszolgálók, recepciósok, szinte mindenhol megtalálhatóak. Az evolúció viszont közbe szólt, ugyanis megjelentek a Hollow Child névre hallgató új típusú cyborg-ok. Akik kinézetre és viselkedésre teljesen megegyeznek az emberekkel, sőt még magukról sem tudják, hogy nem emberek. A Bergen robotvállalat székháza előtt egy ilyen robot okoz pánikot és a cég úgy gondolja, hogy a legnagyobb konkurensük, az Amada vállalat áll ennek hátterében. Ezért aztán elküldenek egy különítményt az International Robot Technology Agency-t (IRTA) Tokióba, hogy derítsék ki mi a fene történik.
A Binary Domain felépítése pofon egyszerű. Fogták a Gears of War harcrendszerét, a Vanquish design-ját, a Terminator és a Szárnyas fejvadász történetét. Szóval nem mondható el a Yakuza Team gyermekéről, hogy eredeti lenne, legalábbis ez a kezdeti benyomás. Ha több órát eltöltünk a játékkal, akkor megmutatja az oroszlán körmeit, és saját ötleteit. Majd rájövünk, hogy egy igazán remek játékkal van dolgunk. Amitől leginkább lehidaltam az a történet. Nyilván két ekkora klasszikustól meríteni nem egy nagy etvasz, viszont amit kihoztak belőle, azt a rohadt élet! A játék vége felé ellőnek egy olyan csavart, komolyan azt hittem, hogy befelé kezd nőni a hajam. Mass Effect és Metal Gear Solid szintű dologra kell gondolni. Tényleg igazán remek a története nagyon ügyesen van felépítve és megírva. Komoly erkölcsi és társadalmi témákat feszeget, rendkívül igényes és felnőtt módon. Ezt ellensúlyozza a csapatunk, akik annyira sablon karakterek, ha oldalról néznénk nem is látnánk őket. Viszont ez a kissé bugyuta megközelítés egy sajátos bájt ad nekik. Kevés karakter van közöttük, akit nem tudtam megkedvelni. Egyébként némelyiküknél jellemfejlődés is tapasztalható, sőt az írók még attól sem riadtak meg, hogy néhány tásunk elhalálozzon a játék során. Igazi fő karakterekről van szó. Ezt a Gears of War is csak a 3. résszel merte meglépni.
A játék külseje eszméletlen, már a menübe belépve elkap minket a nagy betűs HANGULAT. Letisztult fehér alapon a magenta színű kiválasztó panelek. Igazi rideg high tech cucc, na és az a zenei aláfestés, hihetetlen. Maguk a karakterek, nem néznek ki túl jól, mondjuk az arcmimika és a kissé bábu szerű arcok. Viszont minden más remek. A legapróbb részletekig kidolgozott ruhák, fegyverek. Vagy a legelső esős, és vizes pályán, ahogy lefolyik az emberek arcán a víz. Gyönyörű! Én mint sci-fi rajongó sokszor nyál csorgatva bámultam a TV-t. A high tech város is irgalmatlan jól néz ki és van jó pár emlékezetes helyszín is. A legjobb női karakter (személyiségre is) Faye kinézete pedig szédületes. Kerek fenék, csinos arc, szép cicik, tényleg nőnek néz ki. Rachel viszont inkább pitbullnak. De még mindig van, mint ajnározni. Az ellenfeleink végig robotok lesznek, és a Yakuza Team egy spéci sérülés modellt épített a játékba. Ami irgalmatlan jól néz ki! Az ellenfeleink szó szerint darabjaira lőhetőek, minden egyes porcikájuk leszakad, keservesen visít, szikrát hány. Frenetikus látvány, még most is beleborzongok, ha rá gondolok és mindez nem csak optikai tuning.
A sérülési modell kihat a játékmenetre is. Ha mondjuk lelőjük a robotok karját, amiben a puskát tartotta, akkor fogja magát és felveszi a másikkal, láb nélkül elkezd felénk kúszni és a lábunkat szorongatni. Igazi emlékezetes anyaszomorítók ezek, és egész változatos masinákkal találkozunk. Viszont ez nem mondható el a főellenfelekről. Nincs igazán emlékezetes boss harc a játékban sőt azt kell mondanom sokszor az egész kaotikussá válik. Mivel legtöbbjük jóval nagyobb nálunk, komolyabb kaliberrel rendelkeznek és csak minket támadnak, a társainkat szinte sosem. Sokszor azt sem tudtam mit csinálok, csak szaladtam mint a hülye, azt sem tudtam mi a franc történik körülöttem. Kár, hogy erre nem tudtak jobban odafigyelni, ez így egy elég nagy negatívum. A játékmenet magva, ahogy már említettem, a Gears of War-ból származik. Harmadik személyű nézetből követjük az eseményeket, fedezékből harcolunk a társainkkal. Ezt egy kicsit tovább gondolták keleti barátaink. A legtöbb küldetésnél kiválaszthatjuk, hogy melyik társunkat akarjuk magunk mellé venni. Mindegyikőjük egy specialista, van sniper, van robbantási szakértő. Továbbá van fejlődési rendszer is. Nem túl bonyolult, minden elpusztított robotért, pontokat kapunk, amiket a pályákon található szétnyíló bevásárló központokban (ez meg Dead Space kopi) válthatunk be minden földi jóra. Vehetünk beültetéseket, amik az életerőt töltik vissza gyorsabban és hasonló passzív képességek. A társainkat és a fő karakterünket Dan-t is az egész játék alatt menedzselhetjük. Itt vehetünk lőszert és elsősegély csomagokat is. Ami viszont kissé fura, hogy csak a fő fegyvereket tudjuk fejleszteni. Dan-nél a gépkarabély, Faye-nél a mesterlövész puskát. Igazából nem zavaró, mert 3 végigjátszás alatt sem fogunk mindenkit kimaxolni. Az pedig kifejezetten tetszett, hogy a társak megkérdezik, egy komolyabb találat után, hogy odajöjjenek-e segíteni, ha van nálunk egészségügyi csomag akkor magunkat is eltudjuk látni. Ezt például egyik Gears of War-ban sem lehet, tessék megbecsülni.
Amiben teljesen megegyezik a Binary Domain és a Gears of War első két része az a társak és az ellenfelek mesterséges intelligenciája. Segg hülye az összes! A társak sokszor belerohannak a tűzbe és ez nem csak bosszantó hanem a játékmenetre is kihat, kicsit később kifejtem miről is van szó. A társaink lőnek és lőnek, de mintha ők nem ugyanolyan lőszerrel aratnának. Mindent magadnak kell csinálnod. Az ellenfelek pedig minimum rasszisták, mert csak engem bántalmaznak. A többiekre tényleg alig fordítanak figyelmet. Volt egy rész, ahol egy hatalmas repülő hajtóműveit kellet szétlőni, közben pedig kisebb repülő robotokat küld ránk. Én naiv mondom az RPG-vel elfutok, a többiek majd foglalkoznak a kis dögökkel, hát a nagy szart! Mintha vérszemet kaptak volna, az összes kis repcsi körém gyűlt, de úgy, hogy nem tudtam megmozdulni és közben folyamatosan lőttek. Az idegroham kerülgetett ennél a résznél de az is megér egy misét, amikor a robotok egyszer csak a fedezékeink mögé szaladnak, gyakorlatilag közénk. Az első ilyen alkalommal annyira meglepődtem, hogy köpni nyelni nem tudtam de mintha a robot is kissé zavarba jött volna és elkezdett össze-vissza szaladgálni. Igazából ennél durvább részek csak a boss harcok, de tényleg mindig látni, hogy az ellenséges MI csak és kizárólag a játékosra koncentrál és leginkább számbeli fölényével próbál minket legyűrni.
A Binary Domain-ben helyett kapott még egy kapcsolat rendszer is, melynek lényege, hogy a társainkkal beszédbe elegyedhetünk. Nem kell nagyon örülni, nem RPG magasságokban van ez a párbeszéd rendszer. Arról van szó, ha jó kapcsolatot építünk ki velük, akkor az utasításainkat jobban követik, de mivel a társaink intelligenciája nem túl jó, ez nem sokat ér. Viszont jár egy-két achievement ha jóban vagyunk társainkkal és ki ne akarna jóban lenni a szexi kínai lánnyal Faye-jel, vagy a francia akcentussal beszélő robottal. Jobb lett volna egy komolyabb MI-t fejleszteni ehelyett a meglehetősen képlékeny dialógus rendszer helyett. Egyébként ennek is vannak jó pillanatai, mondjuk amikor valami hülye poénra reagálunk, vagy amikor a 14 éves lányka megkérdi akarunk-e a pasija lenni. Bármelyik opciót is választjuk érdekes reakciót fogunk kapni. Viszont, ha a hülyék belerohannak a tűzbe, egyből bevágják a durcit. Hát mé' jössz elém az anyádat! Ehhez a párbeszédes rendszerhez kapcsolódik még a Binary Domain egyik hatalmas újdonsága, a hangvezérlés. Mikorofon segítségével végezhetünk az options menüben egy tesztelést. Felkell olvasnuk egy megadott szöveget ezt eltárolja a játék, majd a játék közben a társainkat utasíthatjuk. Ezt szánták talán a legnagyobb újításnak ezt siekrült a legjobban elszúrni. Ez az egész rendszer úgy ahogy van használhatatlan. Gyakran a fire-t sem ismerte fel, a program vagy a take cover-t. Szóval ha mindenképpen a társainkat akarjuk ugráltatlni, inkább a gombokkal tegyük.
Megmondom őszintén én vártam a Binary Domain-t de messze várakozás felett teljesített. Tényleg levett a lábamról és meglehetősen értetlenül állok a szaksajtó 70-80%-os értékelései előtt. Ez a játék egy igazi kis gyöngyszem, hibái ellenére is igazán emlékezetes és még így is kimerem jelenteni, hogy bizonyos aspektusaiban jobb mint a Gears of War vagy a Vanquish. Persze összhatást tekintve már nem ér fel hozzájuk. Remélhetőleg kap még folytatást a Binary Domain, mert igazán megérdemelné.

Pozitívumok:
+ Remek történet és szerethető társak
+ Minden ellenfél alkotóelemeire lőhető
+ Végig pörgős, remek harcok
+ Jó zenék és szinkronhangok
+ Ötletes világ

Negatívumok:
- MI
- Átláthatatlan boss harcok
- Használhatatlan hangvezérlés


Értékelés
9.0 Játékmenet:
A játék elején bemutatott pörgős, és látványos harcok egy percre sem állnak meg.
9.0 Hangulat: 
Igazi sci-fi, komoly témával és felnőtt tartalommal.
9.0 Grafika: 
Aprólékosan kidolgozott fegyverek és ruhák. Minen ellenfél atomjaira lőhető
9.0 Hangok: 
Nagyon jó szinkron és a zenék is a helyükön vannak.
8.5 Szavatosság: 
A multi nem sokat ér, de a sztorit érdemes többször is újra játszani.
Summary
9.02012-ben ilyennek kell lennie egy jó TPS, akció játéknak. Remek munka!
Hungamer GOTY 2012 jelölés:
A legjobb TPS
A legjobb történet
A legjobb új cím

Max Payne 3 - Launch trailer

A Rockstar Games ígéretét megtartotta, hiszen ma, helyi idő szerint 18:00-kor hivatalosan útnak eresztette a Max Payne 3 utolsó videó előzetesét. A videót természetesen érdemes megnézni, hiszen brutálisra sikerült, a hangulattal pedig egyáltalán nem lesz gond. De aki egy picit is érzékeny a spoileres tartalmakra, az ne nézze meg az alábbi videót.

Konzolos megjelenés: május 15
PC-s megjelenés: június 1.

The Incredible Adventures of Van Helsing - Művészi képek érkeztek

Tovább bővítjük képes galériánkat, hiszen a NeocoreGames illetékesei a The Incredible Adventures of Van Helsing bejelentés mellé szám szerint 5 új concept art-ot csatoltak. A teljes játék várható megjelenése év végén lesz esedékes Xbox360 és PC platformokra, méghozzá digitális formában.

Batman: Arkham City - Harley Quinn's Revenge Teaser

Egy IGN exkluzív videót adott ki a Rocksteady Studios a Batman: Arkham City - Harley Quinn's Revenge című DLC-ből, mely a Game of The Year kiadásban már elérhető lesz. A GOTY kiadás május 29-én jelenik meg konzolokra, és később PC-re.

Dishonored: megjelenés + dobozkép


Egy újabb remek hír mára!

Bethesda Softworks ma bejelentette, hogy a szuper erőkkel megáldott bérgyilkosos akció játékuk a Dishonored, az Arkane Studios égisze alatt október 12-én kerül az európai boltok polcaira.

Itt pedig láthattok egy régebbi előzetest, és a doboz képeket is:

Hitman: Absolution - megjelenés + sniper challenge


November 20, pont a sűrűjében! Ekkor érkezik a régi stílust követő Hitman: Absolution a Square Enix gondozásában. A másik bejelentés pedig a Hitman: Sniper Challenge. Ez egy különálló játék lesz, nevéből adódóan csak mesterlövészkedni fogunk.

Megjelenése május 15.-én PS3-ra és 360-ra, PC-re csak augusztus 1-jén érkezik Steam-en keresztül. A fejlesztők azzal magyarázták a PC-s verzió késését, hogy nem akarnak "csak" egy portot kiadni. Azok játszhatnak kizárólag vele, akik előrendelik az Absolution-t a meghatározott boltokban, de sajnos ez csak konzolokra érvényes.

Reméljük sikerül minél jobbra csinálni a játékot, hogy a rajongók teljes mértékben meglegyenek elégedve vele. Várjuk!


Íme a Sniper Challenge trailere:

Max Payne 3 - Képeken a multiplayer

A Rockstar Games gondozásában május 15-én megjelenő Max Payne 3-ból újabb képek jelentek meg, méghozzá a multiplayer módozatból. A képeken látható X karakter teljes egészében átszabható lesz. Nemcsak a nem, de az emberi fajcsoport, és az öltözék is kellő mértékben ízlés szerint testre szabható majd. PC-s megjelenés pedig június elsején lesz esedékes.

Update: ma este fog befutni a Launch trailer a játékból.


Playstation Vita: 1,8 millió darab eladott példány


1,8 millió Playstation Vita darab fogyott el világszerte március 31.-vel bezárólag - közölte a Sony. A PS Vita először Japánban rajtolt, majd később Európában és Amerikában.

Kaz Hirai, a Sony elnöke "jó kezdetnek" nevezte, elvárásuk, hogy év végére a 10 milliós darabszámot is elérjék.

LEGO Lord of the Rings bejelentés

Warner Bros. gondozásában készül egy újabb LEGO játék, a Gyűrűk Ura - jelentették ma be. Semmi más biztos információ nincs róla, csak annyi, hogy az angol ShopTo áruház oldalára került fel október 26.-i megjelenéssel.

Videók, hivatalos bejelentés a játékról az elkövetkező hetekben, valószínűleg az E3-on várhatók.

Risen 2 frissítés érkezett

A Piranha Bytes egy meglehetősen vaskos frissítést adott ki a nemrég megjelent Risen 2: Dark Waters című akció RPG játékhoz. A patch letöltésért nem kell mást tennetek, mint belépni Steam profilotokba, hiszen a játék Steamworks támogatással jelent meg Európában is. Számos fagyásokat javít, valamint korrigálja a 7.1-es hangrendszer hibáit is.

Íme az eredeti changelog:

Update Notes:

English: 

Features 
- Most monster attacks can be blocked now 
- Player has the ability to dodge during combat 

Bugfixes 
- Fixed issue with flickering trees in far distance 
- Fixed issue with SLI graphic cards 
- Fixed a crash with 7.1 sound system configuration 
- Fixed a crash during climbing 
- Fixed issue within return to ship option 
- Fixed rain in interiors 
- Crew members can't be killed by monsters anymore 
- Player get the cunning potion after he crafted it 
- Fixed issues with skill teachers 

Balance/Tweaks 

- Maximum amount of automatic saves was limited to 10 
- Improvements in monster combat AI 
- Improvements in character AI if they get attacked from behind 
- Improved vegetation rendering 
- Improved object view distance 
- Improved terrain rendering 

- Simplify cannon sabotage in Puerto Isabella 
- Merchant on Sword Coast sells Rum and Grog 
- Removed exploit for shooting game 
- Mara's health increased 
- Stealbeard's hat can't be sold anymore

Call of Duty: Elite - megdöbbentő számokAz Activision ma jelentette be, hogy az újonnan indult Call of Duty Elite szolgáltatásuknak (statisztikák, klánok, stb. community oldal) 10 millió(!) regisztrált felhasználója van, ebből 2 millió aki fizetett a prémium szolgáltatásokért (kb. 35 font).
A prémium account-tal rendelkezők plusz dolgokat kapnak, mint például 1 héttel hamarabb érhető el nekik az új DLC, stb.

Nemrég jelent meg az első DLC a játékhoz, ami a Modern Warfare 3: Content Collection 1 nevet viseli és beszerezhető mindössze 3900 Ft-ért. Tartalmaz 4 új Multiplayer/Survivor és 2 Special Ops pályát.