Moziajánló: A biztonság záloga


Évszám: 2012
Eredeti cím: Safe
Stílus: Akció
Játékidő: 94 perc
Rendező: Boaz Yakin
Forgatókönyvíró: Boaz Yakni
Főszereplők: Jason Statham, Catherine Chan, Chris Sarandon
Jason Statham elég peches színész, hiszen legtöbb mostani filmje elég alacsony összegeket termel a mozikasszáknál. Ennek pedig az lehet az oka, hogy egy olyan műfajban mozog, melyre a mai közönség már annyira nem vevő, ez pedig nem más, mint a '80-s, '90-s évek stílusában készülő akciódarabok.
Sajnos, napjainkban egy régi vágású zúzdának esélye nincs a CGI-vel teli pakolt látványmozik ellen, pedig Statham akciózgatásai rosszabb esetben is megütik a "közepes" szintet. 

A biztonság záloga a "jobb esetbe" tartozik, ez pedig azt jelenti, hogy az utóbbi idők legszórakoztatóbb Statham moziját tisztelhetjük személyében, erre pedig már nagy szükség volt az elég halványra sikeredett Válogatott gyilkosok után.
A történet bitang egyszerű, ezzel pedig az alkotók is tisztában lehettek, hiszen az első 20 percben az egész sztorit ránk zúdítják, hogy ezek után utat engedjenek Luke Wright-nak (Statham), hogy pontot tegyen egy maffia háborúra és megvédelmezzen egy kislányt, aki egy titkos kód birtokában van.

A fentebb említett 20 perc kissé unalmasra sikeredett, mégpedig azért, mert ezt az időintervallumot sikerült felszínes párbeszédekkel és ezerszer látott karakterbemutatásokkal teli tömni. De ahogy túllendülünk ezen a holtponton, elkezdődnek az akciók, melyek rendkívül dinamikusra sikerültek és elég erősen pumpálják az ember vérébe az adrenalint.

Itt jegyezném meg, hogy a költségvetés 30 millió dollár volt, így olyan nagy összegek nem álltak a készítők rendelkezésére, ennek ellenére azonban semmi probléma nincs az akciójelenetekkel. Sőt, itt alig akad számítógépes animáció, a legtöbb zúzás remekül megkoreografált bunyókból, szépen fényképezett autósüldözésekből és igencsak véresre sikerült lövöldözésekből áll. 
Színészi játékot nem szabad várni egy ilyen típusú filmtől, ez a mozi sincs tele kiváló alakításokkal. Bár, a játékidő elején főszereplőnk azért megmutatja, tud ő jól játszani is, ha a helyzet megkívánja. 

Mindent összevetve, igencsak szórakoztató, véres akciómozi ez egy remek formában levő Stathammel és látványos zúzásokkal. Így hát akiknek már megülte a gyomrát a sok műanyag CGI rombolás, azok mindenképp tegyenek próbát ezzel a régi akció-mozik stílusában elkészített alkotással.

Értékelés: 7/10

E3 2012: Nem lesz ott a Rockstar sem

A Rockstar Games a héten jelentette be, hogy a Los Angelesben júniusban megrendezendő E3-as játékexpót sokak bánatára kihagyják. Ez azt jelenti, hogy nem fogják bemutatni az év elején bejelentett Grand Theft Auto legújabb részét, valamint a pár évvel ezelőtt leleplezett PS3 exkluzív lopakodós játékot, az AGENT-et sem.  Utóbbi ügynökös játékról az év elején a Rockstar megerősítette egy francia gamer magazinnak, hogy prezentálni fogják az igen ígéretes terméket. Ez sajnos csak pletyka.

A Max Payne 3 konzolokra május 15-én, míg PC-re június 1-jén jelenik meg.

E3 2012: a Blizzard kihagyjaÚgy tűnik a Diablo 3 érkezése miatt a pokol is befagy, na meg a Blizzard közölte, hogy idén nem lesznek kint az E3-on. Az az igazság, hogy mindez nem túl meglepő. A Diablo 3 megjelenéséig már csak 3 nap van hátra. Továbbá dolgoznak a World of Warcraft: Mists of Pandaria-án, a StarCraft Heart of the Swarm-on és még ott az új MMO is a Project Titan. Ebből pedig kettő még idén meg fog jelenni. Az augusztusi GamesCom-on már valószínűleg kint lesznek és adnak információt a játékaikról.

Filmtörténelem lett a Bosszúállók

Minden idők egyik legjobb első hétvégi nyitányát produkálta Joss Whedon szuperhősös akciómozija, a Bosszúállók. Amerika kapitányt, Hulkot, Thort és Vasembert felvonultató film az amerikai premierkor több, mint 207 millióval nyitott, ezzel jelenleg beírta magát a Boxoffice rekordok könyvébe, s jelenleg a 3. helyen áll. Világszerte eddig 800 millió dollárt termelt a MARVEL-nek a The Avengers. További rekordokra számíthatnunk júliusban a Christopher Nolan-féle The Dark Knight Rises mozitól is, melyben a Sötét lovag legendája csúfosan véget érhet.

E3 2012: Metal Gear Rising Revengeance infók és egy kép

Irgalmatlanul beindult a Metal Gear Rising marketing gépezete. Nem is csoda, hiszen hamarosan megrendezésre kerül az E3. A Konami már korábban megígérte, hogy az idei E3-on a nagyközönség is kipróbálhatja, most az is kiderült, hogy egy újabb trailer is fog érkezni, amik már nem ezek az élőszereplős khm, "izék" lesznek. A kép itt, és itt a két fontosabb trailer is.

Tokió, eső. A hajam még mindig tökéletes.

A 2010-es E3-on bemutatott trailer. Még más a cím és ezen még a Kojima Productions dolgozott.


A 2011-es VGA-n bemutatott trailer kibővített kiadása. Már a Platinum Games munkálkodik rajta, de Kojima maximalista szemei még mindig ügyelnek a történetre.

Ghost Recon Alpha Trailer


Az Ubisoft közzétett egy előzetest a hamarosan megjelenő Ghost Recon Future Soldier c. játék előzményének megfilmesítéséről, a Ghost Recon Alpha-t. Egy 25 perces élőszereplős rövidfilm lesz, mely hétfőn jelenik meg Uplay-en, 14-én pedig Youtube-on, PSN-en és Xbox Live-on.


Diablo III - Mi az a Diablo III?


Mi is a Diablo III? Akik ismerik a franchise-t, azoknak nem kell ecsetelnem hogy mi fán terem, de akiknek ez lesz az első Diablo játék amivel játszani fognak, azoknak ez a videó segíteni fog megismerni Sanctuary sötét világát.

A Diablo III egy akció RPG, ami Sanctuary-ban játszódik, egy fantasy világban. Célunk megakadályozni és elpusztítani a gonoszt (Diablo-t és társait), megelőzni hogy elpusztítsák az emberiséget.

A várva várt játék kedden, május 15-én kerül a boltok polcaira, kizárólag PC-re a Blizzard gondozásában. Enjoy the video!


Modern Warfare 3 - Új DLC a láthatáron


Az Activision és az Infinity Ward leleplezte a 2011 novemberében kiadott Modern Warfare 3 legújabb DLC-jét: a Face Off-ot. A fejlesztők egy teljesen új multiplayer (több játékos mód) élményt ígérnek, amit majd a második DLC csomagban láthatunk majd viszont. Az első DLC csomag a napokban érkezett meg PC-re, amit a leendő PC játékosok Steam-en már meg is vásárolhatják.

Addig is egy nyál csorgató trailer a Face Off DLC-ről:

Dishonored - Steamworks támogatással


A Bethesda ma a Twitteren hivatalosan bejelentette, hogy a Dishonored című játékuk PC-n a sokak által kedvelt, Steamworks támogatást fog kapni. Előnye annyi, hogy lesznek achievementek, a javításokat automatikusan leszedi a Steam, megnézhetjük a statisztikánkat, majd pedig összehasonlíthatjuk barátainkéval. Egy szóval ez a Steam Cloud szolgáltatás.

Megjelenés Európában október 12-én.

Sniper Elite V2 frissítés, ingyenes DLC jön

Milyen ironikus tud lenni egy-egy adott helyzet, vagy éppen egy aktuális bejelentés. Emlékeztek még arra, hogy a Rebellion eredetileg konzolokra akarta volna kiadni a Sniper Elite V2-őt? Most meg ott tartunk, hogy kizárólag a PC verziónak van többjátékos módozata, ráadásul a fejlesztők a PC-sek táborát fogják leginkább támogatni a különböző frissítésekkel, DLC-kel.

A Rebellion hamarosan ki fog adni egy TDM-szerű új, exkluzív játékmódot, valamint egy új, rejtélyes DLC-vel fogja meglepni a Sniper Elite rajongóit. Természetesen teljesen INGYENESEN! A következő DLC talán az "Öld meg Sztálin" lesz? Ha már van nekünk Kill Hitler, simán elképzelhető. Sőt, a játékban, ugyebár szovjeteket is gyilkolásznunk kell, éppen ezért a spekulációnk meglehetősen logikusnak hangzik. De erről a DLC-ről később fognak kiadni hivatalos anyagot..

A javítás tartalma a következő:

Eredeti Changelog:
 • Fixed failure to progress beyond the lobby in peer games after playing a dedicated server game.
 • Player names in lobby chat are no longer coloured according to the player’s current team.
 • Player HUD now hidden on death.
 • Dedicated server – max players can now be set before adding any maps to the rotation.
 • Kill notifications should no longer occasionally show the wrong victim or killer.
 • Wind now correctly disabled when set to None in the server settings.
 • A new best shot score or best shot distance in an individual session will no longer overwrite the best for all sessions (unless it is the best overall).
 • When dead in multiplayer, input in the game menu will no longer be used to respawn the player.
 • Multiplayer server list now populates while searching, instead of only when the search completes.
 • Multiplayer game time now only starts when the warmup time has elapsed.
 • Fixed player getting stuck in the carrying pose if a body is dropped while falling.
 • Fixed corruption of player stats after multiple leaderboard updates.
 • Attempting to join a passworded server through the Steam overlay or friend invites will now bring up the password entry box.
 • Player connection and disconnection notices now shown in the chatbox.
 • Various optimisations for people experiencing lower framerates in the full game than in the demo.
 • Distance King kill notifications now show the correct score for the game mode instead of the single player score.
 • Fire in the Church map will no longer cause instant death on one-hit-kill servers.
 • Improved performance/FPS across “Church” multiplayer map.
 • Added “-60Hz” command line option to force a maximum refresh rate of 60Hz, for users who find the game always boots into an unsupported resolution in fullscreen mode.
 • All unlocked levels are now available in the co-op lobby screen, to resolve progression blocker after Flak Tower.

Borderlands 2 - 20 perc tömény gameplay


Az IGN ma kiadott kettő darab, összesen 20 perces gameplay videót a Gearbox fejlesztésében szeptember 21-én megjelenő, az első rész nagy sikerű belsőnézetes akció szerepjátékának folytatásából, a Borderlands 2-ből.

4 karakter közül választhatunk a játékban, ezek pedig Axton (kommandós), Maya (szirén), Salvador (berzerker) és Zer0 (assassin). Fogunk kapni egy ötödik karaktert is, Mechromancher-t, de ő csak a megjelenés után érkezik, valamint az előrendelők fogják megkapni.

A két videó Maya-t(szirén) és Salvador-t (Gunzerker) mutatja be. Enjoy!