Pletyka: Battlefield Premium szolgáltatás?


Úgy néz ki, hogy az EA követi az Activision példáját és újabb lehúzást akarnak csinálni a mintájukra Battlefield Premium néven. Legalábbis ezt állítja a Battlefieldo nevű oldal.
A szolgáltatás olyan plusz dolgokat kínál a fizetők számára, mint például egy prémium kés, egy fekete dögcédula, különböző ruha és fegyver skinek, új Assignments-ek, hogy minél testre szabhatóbb legyen a játék.

Hivatalos megerősítés az E3-on várható június 4-én.

A pletyka egy ötödik DLC-ről is szól, íme az eddig ismertekkel:
 • Close Quarters - június 12 
 • extra bónusz tartalom - augusztus 
 • Armored Kill - ősz 
 • End Game - tél 
 • ismeretlen kiegészítő - 2013. március

Max Payne 3 pontszámok érkeztek!


Ma lejárt az embargó a Rockstar egyik legjobban várt játékáról, a Max Payne 3-ról. Emiatt sorra érkeznek be a nevesebbnél nevesebb oldalak értékelései, íme az egészen kiemelkedő pontszámok:
Itt pedig megtekinthetitek a review-t a Gametrailers jóvoltából:

Hitman: Sniper Challenge - 8 perc gameplay

A Square Enix jóvoltából a VG247 című online videójátékmagazin egy nagyszerű  videóval rukkolt elő a Sniper Challange képében. A Steamen augusztus elsejétől jegyezhetjük elő, míg a teljes játék november 20-án jelenik meg PC-re. Az új kihívás módot a konzolosok természetesen előbb kapják meg...

Új Call of Duty: Black Ops 2 részletek + képek!


Új infó morzsák szivárogtak ki a novemberben megjelenő Call of Duty-ról, a Black Ops 2-ről. A "kiszivárogtatásért" az  angol Official Playstation Magazine felelős, melyben egy 10 oldalas cikk lesz a júniusi számban.

Íme az újdonságok, + soha nem látott képek:

 • A vizuális orgia egy új szintre helyeződött.
 • A terep textúrák sokkal részletesebbek.
 • Új lightning (megvilágítási) technológia.
 • A ló mozgását motion capture-rel vették fel, így teljesen élethű mása lesz a valóságnak.
 • USA és Kína közötti konfliktusra helyeződik a hangsúly.
 • Kétszer annyi zombira számíthatunk Zombi módban.
 • A narrátor szerepe is megnő.
 • Lesznek visszaemlékezések, amik Afganisztánba repítenek minket.
 • Új küldetés fajták is lesznek, sandbox-félék.
 • Az előző rész főhőse, Alex Mason fia is játszható lesz, David Mason.
 • Újra gondolják a többjátékos módot.
 • Többféle befejezés lesz, amiket a döntéseink befolyásolnak.
Pár, eddig soha nem látott kép, enjoy:Ghost Recon Alpha - Kijött a kisfilm!


Az Ubisoft ígéretéhez hűen ma hivatalosan kiadta a Ghost Recon Alpha című élőszereplős kisfilmet, ami a játék előzményeit mutatja be 24 percben.

A film alant található, enjoy!


A Future Soldier egyébként május 24-én jelenik meg konzolokra, míg PC-re picivel később.

DREADLINE bejelentés!


Az Eerie Canal Entertainment ma bejelentette legújabb akció RPG/RTC hibrid játékukat, a Dreadline-t. A játékban egy csapat szörnyet fogunk irányítani, felszerelkezve egy időgéppel.
Egy Diablo/Freedom Force fajta játékra kell gondolni, csak gyorsabb játékmenettel és több vérrel.


A készítő gárda jó pár játék elkészítésében segédkezett, mint például a System Shock 2, Bioshock, Titan Quest, Guitar Hero 2 vagy a Freedom Force 2-ben.


A készítők olyan volt csapatokból tevődnek össze, mint az Irrational Games, Iron Lore vagy a Harmonix.


Tervezett megjelenés 2013 első negyedévében lesz esedékes, kizárólag PC-re.


The Avengers kritika, mert megkerülhetetlen

- Eredeti cím: The Avengers
- Stílus: akció, sci-fi, képregény feldolgozás
- Rendező: Joss Whedon
- Forgatókönyv: Joss Whedon
- Főszereplők: Chris Evans, Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Robert Downey jr., Mark Ruffalo, Jeremy Renner, Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson

Bár Jason13 már írt egy nagyon jó kis kritikát a Bosszúállókról, úgy érzem nekem is le kell írnom a véleményemet erről az alkotásról. Egyrészt mert képregény őrült vagyok, másrészt meg azért, mert az idei év eddigi legjobb filmjével van dolgunk. Amikor a Marvel saját filmstúdiót hozott létre, valami elindult. Az ő kezei alól kikerülő filmek mind magas színvonalat képviseltek. Nálam speciel az összes 5/5-ös értékelésű. Továbbá, a Vasemberben volt először egy stáblista utáni jelenet, ami meglehetősen rejtélyes volt. Én magam reménykedtem, hogy arra célozgatnak, amire minden igazi képregény rajongó vágyik, és készítenek egy több szuperhőst felvonultató filmet. Jöttek ki sorban a filmecskék és a stúdió is elismerte, erre készülnek. Méghozzá az egyik legérdekesebb csapatot akarják bemutatni a mozikban, a Bosszúállókat. Nem mennék bele, hogy a képregényben kik voltak még benne, mert gyakorlatilag 60 év képregény történelmét kellene átvennünk és ilyen szintű felzárkóztatást nem vállalok. A lényeg, hogy az igazán jó karakterek itt vannak.
A S.H.I.E.L.D. épen azzal a tesseract-tal kísérletezik, amit Vörös koponya is bűvölt korábban. A kocka egyszer csak megvadul, senki sem tudja miért, de egy átjárót nyit és megjelenik Loki. Varázslattal maga mellé állítja Erik Selvig professzort és Sólyomszemet (ez nem spoiler, az első 5 percben megtörténik), majd a kockával kitört a komplexumból. Nick Fury-nak nincs más lehetősége, egy elvetett tervvel hozakodik elő és összehívja a Bosszúállókat. Azt akarja, derítsék ki, mit akar Loki és akadályozzák meg.
A történet igazán egyszerű, lévén egy akció filmről van szó, viszont a lehető legtöbbet kihoztak belőle. Semmiféle hiányérzetem nem volt, vagyis... többé-kevésbé, majd még erről később. Remekül belőtték az információkat, igazából azok számára is fogyasztható, akik az előzmény filmeket nem látták, de teljes rálátást csak az kap, aki látta őket. Ők fognak minden poént érteni, és az apróbb információ morzsákat érteni. Egy-két következetlenség azért akad a filmben. Thor megjelenése például eléggé fura. Ugyanis a majd két és fél órás filmben egyszer sem térnek ki rá, hogy hogyan is tért vissza a földre. Aki látta a Thor filmet tudja, hogy miért nem olyan egyszerű dolog ez. Nagy poén, hogy még Loki is megkérdezi, hogy hogyan került ide. Igazából ez és ehhez hasonló hibák vannak, de megmondom őszintén, nem igazán rontanak az összképen.
Na de térjünk rá arra, amiért leülünk Bosszúállókat nézni. A csapat és a karakterek. Nagyon könnyen ellehetett volna rontani, egyik karakter elnyomja a másikat, jobban foglalkoznak Thor-ral, mint Amerika kapitánnyal stb. És... nem! Sikerült megtalálni a tökéletes egyensúlyt, ami számomra hihetetlen. Sly érdemtelenül egekbe magasztal Feláldozhatók című filmje is elhasalt ezen. Hiszen a film 70%-ában Sly-t és Statham-et kellett néznünk, a többiek szinte nem is kaptak teret. Még a két másodhegedűsnek szánt karakter, Fekete Özvegy és Sólyomszem is nagyon sokat szerepelnek és a karakterük fontos is, nem csak úgy ott vannak. A karakterek hozzák a korábbi filmekből a stílusukat, a színészek mind remekelnek. Az újoncnak tekinthető Mark Ruffalo-n le voltam döbbenve. Piszkosul jól játszik, gyakorlatilag ő a született Bruce Banner/Hulk. Edward Norton Hulk-ját is nagyon bírtam, de ennek a színésznek sokkal jobban állt. Remélem, vele készítenek még Hulk filmet. Tom Hiddleston Loki szerepében most is a zsenialitás határát feszegeti, irgalmatlanul bírom ezt a palit. Persze a többiek is nagyon jók szó se róla.
A film egyik alappillére az ellentétek. Gondoljunk csak bele, a fő karakterek: Thor, Vasember, Amerika kapitány, Hulk. Mindegyikük szuperhős, de mi a közös bennük ezen kívül. Na, ez az, semmi. Ezt pedig a rendező/forgatókönyvíró remekül kihasználta. A The Avengers-ben olyan poénokat és beszólásokat kapunk, amilyeneket évek óta nem, hozzáteszem ez is teljes egészében hiányzott az Expendables-ből. Gyakran a hasamat fogtam úgy nevettem, tényleg zseniális a film humora. Nem írnák példákat, mert rontanám az élményt, és egyébként sem tudnám így, írásban visszaadni. Egyszerűen jó látni és hallani ezt a sok korábban már látott és meg szeretett karaktert, egy helyen. Az ellentétek egyébként nem csak egymás piszkálásában és verbális pofozkodásban mutatkozik meg. Aki látta az előzeteseket az tudja, hogy bizony vannak súrlódások a csapatban, amik fizikailag is komoly eredményeket produkálnak. Értsd: a csapat tagjai is egymásnak esnek és nem csak egy alkalommal. Hatalmas piros pont ezért Joss Whedon-nak.
A film költségvetése egészen eszméletlen, 220 millió dollárba fájt a film elkészítése. Viszont mindez nem ment pocsékba. Itt két és fél órában, olyan akció dömpinget és látvány orgiát kapunk, hogy az valami embertelen. Simán lekörözi az Avatar-t. Minden valóságosnak hat, remek a film látványvilága, Vasember páncélja részlet gazdag, az ellenfelek valamiféle félig mechanikus félig organikus harcosok és remekül néznek ki. A repülők, a robbanások, a törmelékek, ahogy szakadnak. Szájtátva bámultam. A zenék is nagyon jók, Alan Silvestri megint kitett magáért. Hozzáteszem még, hogy a film remek tempót diktál, nincsenek fölösleges üresjáratok. Ha kell akció, akkor az van, ha nyugisabb a helyzet, akkor poénkodás és minimális szinten egy kis drámaiság. Remek arány érzékkel rendelkezik a rendező. Tényleg egy rossz szavam sincs a munkájára, egy két logikátlanságát elnézve.
Azt kell mondanom, ez a film nem csak a maga kategóriájában zseniális. Megmutatta, hogyan kell egy sok érdekes szereplőt felvonultató filmet jól összehozni, anélkül, hogy egyet kiemeljünk közülük, anélkül, hogy az akciót feláldozzuk a játékidő és korhatár besorolás miatt. És még jó fajta poénokat is belecsempésztek. Na és persze megmutatja, hogy a The Expendables-nek milyennek kellett volna lennie. Megszületett az új generációs akció filmek királya, amelyet gyermeki lelkesedéssel vártam, ami két és fél órán keresztül végig szórakoztatott, ami elérte, hogy 22 évesen Hulk akarjak lenni és óriáis robotokat verjek bele a betonba és azt hiszem egyöntetűen mondhatjuk: Kérünk még!
5/5

Steam TOP 10

A Steamen a következő szerint alakult a múltheti digitális, PC-s eladások:
1.) Portal 2
2.) Call of Duty: Modern Warfare 3 Collection 1
3.) The Elder Scrolls V: Skyrim
4.) Sniper Elite V2
5.) ArmA II: Combined Operations
6.) Portal Bundle
7.) Alan Wake
8.) Company of Heroes: Complete Pack
9.) Batman: Arkham City
10.) Torchlight II

Diablo 3 CE kicsomagolás

A CVG az alábbi videóban részletesen bemutatja a Diablo 3 Collector's Edition kiadását. Megjelenés május 15-én, azaz holnap 0:01 perckor.

CE tartalom:
 • Diablo koponya
 • 4GB USB Soulstone
 • Diablo II és Diablo II: Lord of Destruction példány az USB-n
 • exkluzív in-game tartalom a játékban
 • a kulisszák mögött, bemutató videó a játék előkészületéről
 • Művészi könyv
 • Diablo 3 OST (zenei anyag)
 

UK Charts: Még mindig a Sniper Elite V2 dominál

Az angoloknál a Sniper Elite V2 már második hete tartja magát a dobogó legfelső fokán. Mondjuk ez nem meglepő, hiszen meglehetősen jó mesterlövészes játékra sikeredett, apróbb hibái ellenére is. Érdekesség, hogy a Modern Warfare 3 kiesett a TOP 10-ből. Lista alább csekkolható:

1  SNIPER ELITE V2 505 GAMES 1
2 
FIFA STREET EA SPORTS 4
3 
FIFA 12 EA SPORTS 3
4  [PROTOTYPE 2] ACTIVISION 2
5  MASS EFFECT 3 EA GAMES 5
6 
TIGER WOODS PGA TOUR 13 EA SPORTS 6
7 
KINECT STAR WARS LUCASARTS 7
8 
MARIO & SONIC LONDON 2012 OLYMPIC GAMES SEGA 8
9 
BATTLEFIELD 3 EA GAMES 9
10 
ASSASSIN'S CREED: REVELATIONS UBISOFT 15

Gangster Squad, megjött a trailer

Bevallom őszintén, ennek a filmnek még csak a készítéséről sem hallottam de a hétvégén megtaláltam az előzetest és... wwwoooooohhooooooo! Ez a trailer valami Istentelen jó! A történet az 1940-es években játszódik Los Angeles-ben, a helyi rendőrség harcot indít a keleti parti mafia ellen. Nagyjából az L. A. Noire akció film változata ugrott be. Nézzétek csak meg az előzetest, mennyire igényes, remek zenei aláfestés, a jelmezek és a díszletek csodálatosak. Látni, hogy van benne munka, na meg olyan szereposztása van a filmnek, hogy az valami emberfeletti. Előzetes erre:

Nem lesz idén új Tomb Raider

"Na, gondolhattam volna." Nagyjából ez fogalmazódott meg bennem, amikor kiderült, hogy a Tomb Raider reboot idén már nem fog megjelenni. Bizony az ígéretes túlélő játék idén már nem jelenik meg, csak jövőre és a csúsztatás időpontja is meglehetősen horrorisztikusra sikeredett. Az eredetileg idén ősszel megjelenő játékot, 2013 harmadik negyedévébe csúsztatták. Ami barátok között is egy év. Jómagam eléggé szomorú vagyok, hogy az általam nagyon várt BioShock Infinite után a Tomb Raider is halasztásra került. Ezek után tényleg, egy minden elemében tökéletes játékot várok el!

Men in Black 3: Alien Crisis - fegyver tréning

Az Activision valami embertelenül szuper szemét minőségű videót adott ki a Men in Black 3: Alien Crisis című játékból. Ezek a készítők mit képzelnek, így akarják eladni ezt a játékot a mozifilmek sikereit meglovagolva?

Reméljük a harmadik rész hozza majd a MIB I színvonalát, mert a második MIB eléggé felemásra sikerült a kritikusoknál. De mit is hordok én összevissza... a filmről beszélek. A játék valamikor a nyár folyamán jelenik meg konzolokra. Becsületszavamra mondom, hogy most a PC-sek igazán boldogok lehetnek, hisz ők nem fogják kézhez kapni a dobozos kiadást sem. Nálam az alábbi videó kiverte a biztosítékot.

Heti játékmegjelenések, május 19-ig

Május 15-e minden bizonnyal a Diablo fanok piros napos ünnepnapja lesz, hiszen a Blizzard gondozásában megannyi várakozás után végre megjelenik PC-re a Diablo III. A konzolosok is örülhetnek, mert náluk a hírhedt Max Payne fog ellátogatni, minden bizonnyal nagyon sokáig fog a konzolokban "heverészni". A két nagy játékmegjelenés mellett, ami még említésre méltó IP, az az HBO saját gyártású sorozata alapján megihletett A Game of Thrones című akció RPG játék. PC-n jelenik meg a Capcom forgalmazásában a sokak által nagyon elrontott, ám mindezek ellenére több, mint 2 milliós eladással (csak konzolokon!) büszkélkedő Resident Evil: Operation Raccon City című akciójáték is.

PC

 • A Game of Thrones
 • Anna (download)
 • Diablo 3
 • Resident Evil: Operation Raccoon City
 • Sonic the Hedgehog 4: Episode II (download)

Xbox 360

 • A Game of Thrones
 • Akai Katana
 • Battleship
 • Dragon's Lair (XBLA)
 • Jam Live Music Arcade (XBLA)
 • Max Payne 3
 • Sonic the Hedgehog 4: Episode II (XBLA)

PlayStation 3

 • A Game of Thrones
 • Battleship
 • Jam Live Music Arcade (PSN)
 • Max Payne 3
 • Myst (PSone Classic)
 • PixelJunk 4am (PSN)
 • Rock of Ages (PSN)
 • Sonic the Hedgehog 4: Episode II (PSN)